Börja i tid om det ska krokigt bli =)

Lite regn idag... ganska mycket tråkigt, för det ska det ju INTE va när man är till fjälls. Rump-update : JOOO den gör gött ont än .... Idag har jag inte åkt många åk... inte ens halvdag ! Men men, det är en dag i morgon också. Annars går det sin gilla gång ! Idag fick Wilma en kompis i skidskolan, och i morgon ska hon åka stolsliften för första gången. NU ÄR DET DAX för dom riktiga backarna !! Linnea ville bara åka skidor i affären, sen tyckte hon det räckte. Men är man bara 2 år så gör det ju inget alls att man väntar ett år ! Olle börjar dock få lite ont i öronen tror vi. Linnea säger nämligen Olle i hög ton, typ 200000 gånger / dygn! Men han gillar dom =) Han går efter dom hela tiden, kanske för att dom ger honom mat och godis hela tiden ! Han städar även deras stolar!

                                   


Hårt barnvaktarliv

Idag visar sig Kläppen på sin sämsta sida. Det kommer små små regndroppar och backarna tar hårt med stryk. Solen visar sig heller inte men det är ju inte mycket att göra åt. Rumpan gör fortfarande riktigt ont, speciellt när jag sitter och reser mig upp. Så stolsliften är ju inte att leka med !! Men vi har rätt mysigt ändå! Wilma skidar på, idag provar hon störtlopp !! Vi gav oss ut i dom lite större backarna och i den ena backen tog svängarn helt slut! Så när vi väl kommit ikapp henne (läs Perka) så fick vi fylla på lite svängar i fickan, så nästa gång gick det bättre. Linnea gillar inte regnet, så hon leker inne istället. Vi andra skidar på. Och jag njuter av barnvaktsliv !! Åker skidor på förmiddagen och passar Linnea på eftermiddagen när Wilma är i skidskolan ! Gött liv !! 


Ski out

Äntligen är vi i Kläppen för årets skidande ! Härligt. Vi har en kanonstuga i år, alla får plats och mer därtill. Vi har t o m ett helt loft som vi inte ens använder =) Det är däremot lite dåligt med snö. Det är snö så det räcker i backarna men det är inte mer än så ! Men det är så varmt så snön blir väldigt tung ! Men vi hänger i. Idag har vi dock haft lite bortfall. Jag har såååååå ont i svanskotan än, efter ridningen i fredags så jag kan inte sitta. Så liftarna för mig är en svår pina. Gubben är det ju som det är med, han orkar ju inte riktigt ... Kalle är fortfarande sjuk så han har inte alls orkat idag. Wilma har varit lite för trött idag så det har varit många tårar idag ! Men Linnea och Helene och Olle är på topp! Tur är väl det att några av oss är som dom ska =)


ass-ont

Oh My Goooood va ont i röven jag har ! Alltså inte I rumpan utan jag har sååå ont i svanskotan ! Har aldrig haft så här ont i baken förut. Inte ens när man åker pulka i hopp och landar lite dumt, inte ens då har jag fått så ont i fina sidan =) Men sjutton va värt det är ! Jag kan knappt sitta, att resa sig är inte att tänka på och ÄNDÅ längtar jag tills nästa gång jag får åka o rida. Det var nog all härlig galopp som gjorde min ända öm! Han var så härlig i galoppen så inte ville det vilas denna gång inte !! Och jag vill krama på fina Houdini igen. Han var en riktig goshäst. Och det är en sån himlans go grupp med go stämning. Alla hjälper alla och pratar och skrattar med alla. Och så goa Emelie och Anna som gör dagen go !! Det är härligt när man får känslan att vara med liksom. När det känns direkt som om man alla är där för samma sak ! Hoppla !!Fredag är RIDDAG !!! Ganska nervös idag med, magras sen några dagar tillbaka men det är så kul! När jag väl kommit upp så försvinner all nervositet. Då är det bara roligt. Idag fick jag ha Houdini !! En riktig stabil hästing. Han vägde nog ett par ton, jag försökte flytta på honom i boxen men neeee det gick inte ! Han var jättemysig att pyssla om både innan och efter. Han ville dock inte låta mig tränsa honom för just då blev han visst väldigt törstig och drack minst en ocean av vatten =) Det var ju såklart för att testa mig och inte bara vara så himlans medgörlig. Men sen gick allt fint ! Vi samsades bra i galoppen, han var inte alls så skuttig som Cover som jag hade förra gången så det kändes helt annorlunda idag. Såklart jag skuttar lite än, det var ju så många år sen jag red aktivt, men visst hjälpte det till med en mindre skuttig häst ! Och vi fick idag till en jättefin skänkelvikning. Den fick jag inte till förra gången så visst lär man sig mer för varje gång ! Livet är allt bra hästgöttigt !!!


En riktig kalasdag

Känner att jag har försvunnit lite ... Vi har haft lite att stå i här hemma, och så blev min gubbe hastigt ledig i fredags så då fick vi gjort lite extra. Det är gött det. På fredagen var vi hon moster Lena. Hon fyllde 70 år så vi var där och åt gott och drack gott. Lördagen gick i bakens tecken =) Alltså jag bakade. Jag bakade bullar och drömmar, så vi ska ha nått gott i fjällen. Och så städade vi. Skönt att vi båda var hemma =) Och idag skulle vi varit på kalas hos stora lilla Linnea ! Men inte så, hon startade upp en maginfluensa igår kväll så även detta år fick hennes kalas ställas in. Hon har verkligen inte tur med sina födelsedagar hon inte ... Så vi får väl fira henne i fjällen, precis som vi fick göra förra året !! Men vad gör väl det .... hon hinner ju i alla fall få sina presenter innan skidveckan börjar i alla fall, och det är bättre än inget ju ! Söndag betyder ju bugg också. Lovely !! Skitkul !! Längtar alltid till söndagskvällar nu för tiden =) Och jag har också fått pratat en kort stund med Mackan !!


Linnea - den sötaste stora lilla 2-åring som finns !!


Skitunge


Fick ett sms av bästa ungen som är på Mallorca på 4 veckors träningsläger.
Han ville nog riktigt tala om att han lever ett gött liv för det stod följande :


Ännu en dag med strålande sol och bar överkropp.
Jobbigt brun man blir


Åhhh


Jag längtar efter min gubbe.
Jag har inte sett till honom sen i söndags eftermiddag.
Då åkte han och jobbade och sen - borta !!

Och jag vet inte än om han ens kommer hem idag.
Kanske kommer han hem i morgon ??
Och när han väl kommer hem så är det så mycket
annat som ska göras så det känns ändå inte som
om vi hinner umgås han och jag. Åhhhh ....

Perka kom hem, kom innan sommarn är slut snälla Perka ;)

  


Working-dogHan vill ju bara hjälpa till !! Sen att det råkar rivas hål av dom små tänderna kan väl inte han hjälpa!


ska jag vandra med dig !!

Solen skiner och jag och Olle har gjort måndagsprommen med mamman. Idag tog vi ett nytt spår, som mamma inte varit på förut, det är kul att byta lite. Det var så skönt ute, precis lagom för en skogspromme. Vi hade lite olika mycket kläder på oss, jag och mamman. Jag hade mössa, vantar, halsduk och en fleectröja under vårjackan. Mamma hade tunn träningsjacka, som hon inte ens tänkte ta på sig. Tur jag var med och styrde upp det hela. Förvisso är hon mycket mer varmblodig än jag men ändå =) Det är ju bara mars än !! Så behåll strumporna på!!Solen sken så varmt och gott - så jag tog ett svart/vitt kort =)


Tjuvkik

Igår på radion på jobbet så hörde jag nått intressant. Nått som jag egentligen vetat om allt för väl , men som väldigt många sagt emot mig på. Det har ju under alla år sagts att hundar inte kan se på tv. Och såklart har jag hävdat att det är helt fel. Och väldigt många med mig .... Nu hörde jag att i Usa (såklart) finns det en kanal som sänder program bara för hundar ! För NU har dom kommit på att vissa hundar kan se på tv. Och då måste (!) man ju ha en kanal så att hundarna kan se på tv dygnet runt. Det fanns program för stimulans och för lugn och för glädje. Kanske jättekul vad vet jag ! Dom pratade då med nån hundkunnig person från sverige och hon förklarade det så här : En del hundar ser verkligen inte tv:n. Dom ser såklart tv:n, men kan inte uppfatta dom bilder som visas. Dom hör såklart ljudet. Andra hundar kan se bilderna, men uppfattar dom bara via ljudet. Är det nått på tv:n som skäller, ja då kopplar hunden ihop ljudet med sina egna erfarenheter och så "ser" hunden en hund på tv:n. I den gruppen ingick vår gamle Elvis. Han såg "ljudet" på tv:n. Sen finns det några få, dom som verkligen SER på tv. Dom som, om man stänger av ljudet helt, ändå kan uppfatta vad som händer på tv:n. Dom som utan ljud, ändå följer djuret på tv, när djuret tex försvinner ur bild följer med med huvudet innan dom vänder in blicken i bilden igen. I denna grupp ingår vår goe Olle. Vi kan verkligen se på tv ihop =) Vi har tex sett på Pongo och dom 101 dalmatinerna ihop. Och även utan ljud så följer han filmen från början till slut. Och sätter vi på animal planet så är han överlycklig. Tills det kommer en Zebra. Zebror är läskiga förstår ni. Då går han igång. Raggen reser sig från nos till svanstipp =) Katter däremot är inget roligt. Dom är bara tråkiga. Och sätter jag på Twilight så går det fint ända tills han råkar titta upp och Jacob blir en varulv. Oh my goooood vad han hatar Jacob då ! Då backan han in i soffhörnet och vrålskäller. Allt detta utan ljud på tv:n. Jag har verkligen provat. Han ser lika bra , utan ljud ! Det tycker jag är häftigt !  Ser eller ser/lyssnar era djur på tv:n ??


TV i alla ära .... Roligast är när man får vara ute och leka och bli riktigt skitig !!!


Förhoppning

Har träningsvärk idag. Hmmm och det är bara dagen efter. För ni vet ju att träningsvärk är som värst dag 2 och dag 3, så jag börjar förstå vart det ska leda =) Men fasen va gött det är ändå. Detta är ju en klart god smärta.
Och va sjutton gör lite värk .... jag ska fan inte klaga mer i alla fall !

En liten tankenöt till er : Gissa vilket shampo jag köpt till mig och vilket gubben köpt till sig ???


I am Under Cover

Idag kom då dagen som jag väntat på så himlans länge. Jag har väntat och varit och tjuvkikat och suktat. Och dagen kom, med förtvivlat massa nervositet. Kan inte ens med att skriva här hur många gånger jag var på toaletten innan jag väl kom upp. Alltså upp på hästen. Idag är ju dagen då jag och Rebecka skulle börja rida. Vi har också fått med oss gubbens faster, så vi var 3 glada tanter som kom till stallet. Och där kastades vi in i verkligheten direkt. Och det var det bästa så här med facit i hand, men just då blev jag allt lite ställd. Man ska nämligen hämta sin häst i hagen. Vaddå - jag hade ett namn på hästen men hade ju för sjutton ingen aning om hur han såg ut !! Men det var så snälla andra tanter med i gruppen som så villigt hjälpe till. Underbar stämning, alla lite glada och hjälpsamma. Så vi hjälpes alla åt så gott alla kunde och sen fick ridläraren gå igenom oss så vi alla hade gjort rätt. Jag fick en häst som heter Under Cover. Fick direkt höra att han inte ska vara i sin box när man gör iordning honom för han är riktigt revirvaktande då. Utan jag hade honom i en spilta där. Han var stor , kändes som han var jättestor men han var nog fullt normal för att vara en stor häst. Han försökte ge mig några tjuvnyp då o då, testa tanten lite måste han väl ändå får göra tyckte han. Men jag fick borstat, kratsat, tränsat och sadlat honom i alla fall. Och så in i ridhuset. Upp på pallen (!) för att komma upp på hästen. Det vill dom visst att man helst ska göra nu för tiden, sparar på både häst och utrustning har jag fått lära mig. Och sen var vi igång. På´t bara ! Allt gick fint, studsade en del i galoppen men det kommer väl. Vi red över bommar och jag fick lite bannor för att jag kollade ner på bommarna istället för långt fram så det övade jag på. Annars gick det fint. Inga missöden, jag satt kvar och han var snäll. Jag hade sämre kondis än vad jag hade trott men tiden gick alldeles för fort. Och det är så mysigt. Jag njuter när jag borstar och klappar och pussar och rider. Nu längtar jag som en galning till nästa gång, om 2 veckor! Och inte kändes det för mycket i magen heller, det var bra. Jag har varit en del orolig för hur det skulle gå, med magen och musklerna ! Men det gick bättre än jag trodde =)Lôtten Under Cover


Härligt

att det vänder neråt igen. Har hållits kvar här länge, på någon slags platå. Men nu så !!
Det är gött! Gött att få lite kvitto på att man gör rätt. Nu ska det bara hängas i !!!

Men OJ så jag längtar efter min minisenior.
Han var hemma nån microstund här i söndagsnatt efter Vasaloppet , innan han åkte tillbaka till Nyköping.
Och igår åkte han till Mallorca, där han ska vara resten av månaden på träningsläger. Så nu får jag
inte träffa honom förrän till påsk. Känns ganska avlägset. Men man ska inte nöta på varann =)
Inte skämma bort =) Då blir det desto roligare ju !!
Stolt som en höna

MIN UNGE ÄR BÄST !!

BÄST AV ALLA UNGAR I HELA VÄRLDEN !!


Vasaloppet 2012

Min grabb är just nu ute där i spåren. Och han är fantastiskt duktig. Just nu, när han åkte halva sträckan av dom 9 milen, så ligger han på plats 1994 och får en beräknad tid på 5h och 15 minuter. På 9 mil... det är fantastiskt! Jag beundrar alla dom som får för sig att se sig ut där !! Heja Mackan och alla andra tiotusentals skidåkare! Och heja Jerry Ahlin !  Iår är det ditt år ! Du har varit så nära men i år går det hela vägen fram !Jag hejar på Mackan och Jerry Ahlin. Och på Jenny Hansson !!


ren och fin

Tvättade våran bil.
och som den snällaste mamman jag är
så tog jag även grabbens bil, som är hemma på besök.

Grabben är ju iväg och ska åka Vasaloppet
så jag är bilvakt och tänkte vara en snäll mamma!
Hopp

Idag försöker vi göra saker ihop här hemma =) Gubben har inte varit hemma på hela veckan typ, och han har några veckor till att jobba innan han ska ha ledig vecka, så jag passar på under helgen =) Vi började morgonen med att gå till stallet och spana in Lisa när hon hade hopptävling. Hon var jätteduktig, hon och hennes häst Tina Turner. Hon hoppade felfritt och sen på omhoppning rev hon 1 hinder. Mycket bra gjort Lisa !! Ni var urfina ihop


Det är alltid lika härligt att var med Helle-tjejerna. Elin, Malin och Lisa !! Fina brudar !!


MammaPappaDag

Idag har jag haft en riktig Mamma-Pappa-dag. Dagen startades med att jag följde med mamma (läs tvingade) till affären för hon skulle köpa sig riktiga skor att promenera i. Vi går ju 2 gånger i veckan tillsammans och hennes skor har verkligen inte varit rätt för henne. Såklart när vi ändå var på stan blev det lite annan shopping. Vi är bra på det när vi väl hamnar på stan ihop. Det blir inte så ofta , som tur är kanske =) Sen for vi ut i spåret. Idag gick vi spåret vid ridhuset här i stan. Det är 2,3 km långt och det gick bra för henne. Vi får stanna och vila ibland, när vaderna eller höfterna på henne säger ifrån men runt kommer vi!!! När jag sen körde hem henne, så ville pappa också komma ut i solen lite. Så jag tog en runda runt parken med honom. Han går lite långsammare, men han gnetar på bra. Och så fick vi ju pratat av oss om allt viktigt i livet. Det gör man alltid med pappa ! Och sen ställde jag upp på ( läs tiggde till mig) lunch också. Idag bjöds det på Spagetti och köttfärssås. Mumma tyckte även Olle!Jag har alltid vetat att det finns troll i skogen. Idag hittade vi bevis för detta !!


meningslösa tankar

Ibland kan man haka upp sig på nått som någon eller några säger. Och det är ju helt meningslöst för alla gör och säger och tycker vad dom vill. Men jag undrar ändå varför ? Och jag retar mig på det fast jag inte alls behöver det.

Varför tar man åt sig äran för något som någon annan har gjort ? Som tex när favoritlaget vinner - då säger en del att det gjorde VI bra. Eller det är VI värda. Vaddå vi? Var dom med i matchen eller loppet ? Sen som grädde på moset så kan samma folk med att säga : fasen va dåligt DOM spelade, eller körde ? Vaddå ? Om man tar åt sig äran, får man väl också stå med skulden? Jag umgås dagligen med idrottare. Idrottare som ger sitt allt i sina idrotter. Idrottare som viger sitt liv åt att komma dit dom vill. Jag har aldrig och kommer aldrig säga om min sons lopp : Fan va bra VI är ! Eller om han skulle göra mindre bra ifrån sig nån gång : fan va dålig DU är ! Nehe.. det här gillar jag inte. Detta retar mig väldigt. Jag håller på flera lagsportslag. Jag hejjar på massor av olika individidrottare. Och jag hejjar på mina grabbar. Varje framgång dom lyckas få är deras. Deras egen framgång. Heja dom. Men sen att jag gläds med deras framgång är en helt annan sak. Kanske är jag lika duktig, som hejar och stöttar men inte fan är det min framgång för det. Säg gärna Grattis till dom - och säg gärna Grattis till mig för att jag har så bra grabbar eller håller på ett så bra lag. Men säg inte Grattis till mig för att dom vann. DOM vann, inte jag. Jag är bara så himlans bra som hejjar på rätt grabbar och tjejer, och såklart rätt lag !! Man ska bara ta åt sig äran om man har rätt till den.Mina som jag hejjar på ! Deras framgång är deras framgång - men lika mycket min glädje !!


Vilsen

Åhh jag tror minsann våren är på väg ? Eller ? Jag tycker det är såå gott. Jag kan ta vårjackan med en tjock tröja under istället för tjocka vinterjackan. Och riktiga walkingskor funkar igen. Det är så himlans härligt. Jag gillar ju förvisso att promenara varje dag, men när det är så här, är det 100 gånger lättare i alla fall !! Och man blir också mycket snabbare! Även Olle lyckas på nått sätt bli ännu snabbare. Han skulle göra sig bra på hundkapplöpningar, ni skulle bara se. Han springer som en gasell, hoppar som en bergsget, är söt som en golden, dreglar som en boxer, är glad som en galning när han är lös i skogen och kommer alltid på inkallning!Idag har jag även lite beslutsångest. Det är ju Zumba-dag idag. Jag har ingen feber längre. Jag är fortfarande snorig, ganska mycket snorig. Har lite huvudvärk kvar. Och jag vill Zumba! Visst brukar läkarna säga att har man ingen feber, är det inget farligt att köra om man bara lyssnar på kroppen under tiden? Jag tror på det i alla fall.


RSS 2.0