Längesen

Idag efter jobbet ringde Annelie till mig... Vi jobbar ihop, eller i alla fall på samma företag. Vi har jobbat ihop i 20 år men för ca 1 år sen bytte hon skift och började jobba natt. Mycket tråkigt tycker jag. Annelie är en av dom som alltid har funnits där, i bra tider och i dåliga tider. Hon har alltid tid och har alltid ett tröstande och glatt ord att säga. Så jag tog en sväng till henne på fika, dom har köpt hus på tvärgatan från oss :) Hur nära som helst och jag har inte varit där än. Dom flyttade in vid nyår och det är sjukt att jag inte kommit dit än. Men idag gick jag dit. Och gick husesyn och fick en kopp te och kelade med Armani. Dom har köpt sig en söt liten hund. En blandis mellan Chiuaua och Papillon. Han är 4 månader eller nått nu och hur söt som helst. Sen blev vi hungriga så vi tog med oss "Manni" och Annelies gubbe och gick o hämtade min gubbe och så gick vi till kvarterets pizzeria och slängde i oss varsin kebabtallrik. Den satt fint den. Nu blir det inte så länge tills vi ska umgås igen. Annelie är nämligen en av dom galna brudar som ska på fest hos mig nästa lördag. Hon är såklart en partyhöjare !!!!


NEJ

det blev såklart inte så. När jag kom hem från jobbet så orkade verkligen inte kroppen springa. MEN jag, min kropp och Olle gick i alla fall 5 km. Och det är jag supernöjd med, första dagen tillbaka på jobbet efter 2 veckors sjukskrivning. Vad mer kan jag begära eller ? Så jaaaa en bra dag ändå ! Nu duschen och sen sängen. Sov gott!


jobba och jogga ?

Jag ska åka till jobbet nu, med en konstig känsla i kroppen att jag vill ut o jogga efter jobbet idag !!!
Mycket mysko måste jag säga. Men hänger känslan kvar när jag slutar jobbet så snörar jag väl på mig skorna!


Längtan......

Jag längtar efter sommaren. Jag längtar efter solen, ljuset och värmen !!!






En mästare

eller två ?? Idag har det hänt nått inom kanotvärlden som jag tycker är fantastiskt. Min grabb och min gubbe håller ju båda på med kanot, och vi åker ju runt sverige och en bra bit av världen för detta. Och just denna helg har dom bästa seniorerna i sverige varit i tyskland och kört sin tredje världscup för året. Och där smällde det till. Det var många svenska framgångar men den som jag värderar högst är två killar som körde K2 200m. Det var Anders Svensson från kungälv och Christian Svanqvist från karlstad. Dessa båda satt alltså ihop i en K2:a och skulle ta sig an det hårda hårda internationella motståndet som det innebär. WOW säger jag bara, skulle velat varit där !! Anders är en kille som vi känner en del, och som i mitt tycke är den störste herr-senioren i sverige. Han är så ödmjuk, trevlig, artig, snäll, uppmuntrande och kanonduktig! Christian känner jag inte så bra, men har hört att även han är en kanonkille :)

Denna gång slog dom till och körde till sig ett väldigt välförtjänt silver. På en Världscup !! Det är stort !!! Det var flera stora framgångar av dom andra kanotisterna som var där, och all heder och lycka till även till dom !! Men jag är allra mest glad åt Anders silver. Han är så in i sjutton värd den medaljen så det är inte sant !!

Grattis Anders !!



SM i Luleå 2010, efter Finalen på K1 200m.


En riktig maräng...

Jag bakar. Jag älskar verkligen att baka men det blir inte så ofta längre. Detta då för att jag är en riktig gottegris så jag kan inte låta bli att stoppa i mig det jag bakar och om man vill undvika frestelser får man se till att inte ha det tillgängligt. Och till råga på allt är ju dom flesta smeter väldans goda och då slinker det ju ner där med !!

Idag bakar jag Marängtårta. Jag provbakar !!! Jag har inte gjort denna tårta förut men älskar den, när vi får den på kalas. Och än så länge går allt som det ska. Nu står den och svalnar, sen ska den delas och läggas massa gott emellan. En kokt kräm, lite vispad grädde och så kör jag kiwi emellan också. Mmmmm.... göttigt det !

OM den blir som jag vill, så får den följa med ut på cyklen till Filsbäck och fira min mamma på Mors dag !!!!

Ha en bra söndag, och ha en bra Mors dag alla ni värdefulla mammor där ute !!!


Varde ljus

Vi har lite jobbardag här hemma idag. Betar av en del saker som inte riktigt hinns med annars. Idag blir det uppsatt spotlights på terassen, och det kommer vara så mysigt att sitta där på kvällen nu. Och sen ska vi sätta upp rullgardiner i vardagsrummet. Vi hade persienner förut men så bytte vi fönster förra sommaren och då valde vi kasettfönster där det inte kan vara persienner i. Utan då hade vi fått lägga dom innanför, och det ville vi inte. I sovrummen har vi svarta mörkläggnings-rullgardiner, det blir riktigt riktigt mörk och det gillar vi. Speciellt som vi har morgonsol i vårat sovrumsfönster. Men nu ska det upp vita fina rullgardiner i vardagsrummet. Så vi kan dra ner lite om vi ska bort och inte vill lämna markiserna nere. Kommer bli jättebra, såklart !!!

Sen passar jag på att göra lite fina smycken också. Har gjort ett armband till mig själv som jag kommer att ÄLSKA. Jag kommer nog ha det jämt, för det blev precis ett sånt armband som jag vill ha. Som man kan ha till allt. Och så har jag gjort 2 vita ringar till Kajsa, hon fick 1 för ett tag sen och gillade den så hon beställde 2 till.




Det behövs SÅ lite

för att man ska trilla tillbaka i en sorg så stor så den inte går att beskriva. Inte för någon. I alla fall inte för någon som inte har haft ett liv som berikats av den allra närmaste, goaste, bästaste och mest älskade Elvis.

Min kompis AK har fått lämna ifrån sig sin Kråkan. Tillbaka till uppfödaren för omplacering. Och det säger en del det ska ni veta, AK är en supertjej när det gäller hundar. Och djur överlag. Men hundar kan hon. Det är så sorgligt att läsa om hennes kamp för att få det att fungera och sen sitt tuffa beslut hon fick ta! KRAM i sorgen AK :(



Elvis och jag = sant !!!


Systemet i all ära!

Idag har jag besökt Systembolaget !! Oohoojjj det är inte ofta jag gör det. Och det är av 2 ganska enkla anledningar - dels så dricker vi inte särskilt ofta och sen när vi ska köpa hem så brukar gubben fixa det när han är ute o reser. Smidigt att slippa gå till systemet så ofta alltså. Och med inte så ofta menar jag inte att jag är nykterist på nått sätt för det är jag då inte alls, men dricker mer sällan och då kanske lite mer just den gången!

Men nu ska det ju till en babefest här hos mig snart. Och det mesta har inhandlats på andra vägar men sen ville jag fylla på med lite annat smått o gott som mina gäster kan tänkas vilja ha. Alla gillar ju inte samma saker så det är ju bäst o se till så det finns till alla olika smaker och baker !! Och när det kommer till annat än vin och öl så är jag ganska novis. Cider kan väl slinka ner nån gång, men tycker det är så väldigt sött i smaken. Och Blanddrycker som det så fint kallades på systemet är inget som jag dricker direkt. Så jag fick minsann ta hjälp av personalen idag. Det är en kvinna där inne som jag har frågat förut som är såååå jättebra. Trevlig, hjälpsam och lagom! Och när hon fick reda på att det var till en tjejfest gick hon all-in! Hur kul som helst, vi sprang omkring där inne och plockade kuliga saker i min korg. Och sen fick hon en annan arbetare där, en karl att uppmuntra mig med att säga att jag så inte dag ut äldre än 30 , och då var ju min dag gjord. Förstod ju att han bara ville jag skulle handla :) men kuliga var dom i alla fall. Jag gillar lite VIP-service jag. Till o med på Systembolaget !!!!



Visst var det väl så, att man fick handla över disk när vi var små ???


Bakmamman

Jag gillar ju att baka. Jag tycker det är jättekul. Mycket roligare än att laga mat som jag bara gör för att jag måste. Laga mat är aldrig kul, inte ens när man ska ha lite fest eller kalas. Men jag överlever faktiskt :-)

Idag har jag bakat till Mackan. Han ska ha 2 kompisar hos sig i helgen och den ene grabben ska åka härifrån Lidköping och upp till Mackan. Och då kan ju jag skicka med lite nybakat som dom kan ha och gotta sig med. Det brukar vara uppskattad. Idag har jag gjort en mjuk pepparkaka. Jag har faktiskt fuskat lite idag, och använt mix. Det brukar jag inte göra men idag fick det bli så.  Men den smakade kanongott ändå, har såklart provsmakat änden. Den ene till mig, och den andre änden till gubben!Jag hörde också viskas om att den grabbens mamma skulle skicka med lasagne. Mackan älskar hennes lasagne så OM det är sant kommer han bli så glad. Eller han älskar typ all hennes mat. :-) Och hon är oxå kanotmamma så hon har förstånd när det gäller portionsstorlekar!

Och på söndag ska jag provbaka White-party-tårtan. Den är ganska White faktiskt. Den är vad jag kallar Helle-tårtan. Det är en tårta som vi nästan alltid får hos familjen Helle när vi är där på kalas och jag ÄLSKAR den. Jag har fått receptet men har ännu inte provat att baka den själv. Och ska jag ha den på mitt party måste jag ju veta att jag klarar av den så det blir provbak på söndag och sen tar jag med den ut till Mamma på Mors dag. OM den blir bra vill säga, annars blir det glass till mammsen :) Och på tal om att prova andras recept, jag tycker det är superkul. Speciellt när det gäller baksaker då. Och nått som brukar vara uppskattat när man sen kommer till dom och säger OM man har lyckats. Det tycker jag är kul, om nån provar nått som dom fått av mig. Jag brukar skryta med dom jag fått det av, man kan inte för ofta skryta med andras kunskaper och förmågor !!!! Eller hur ??


Partypack

Jag har börjat leta efter roliga saker att smycka min fest med. Jag vill ha en massa ljus och söta saker på bordet och i fönstren på terassen. Jag har fixat duk, servetter, tallrikar, ljusstakar och ljus. MEN jag vill oxå ha fina glansiga serpentiner, ballonger och små fina saker att strö ut över bordet. Var hittar jag sånt ? Och sen kanske jag måste hitta en nu fin mopp med tillhörande glansig fin hink. Så jag kan torka upp efter brudarna när dom spiller !!! Hahahaaa det är så skönt att veta att jag är en sån fin flicka som aldrig spiller !!! Och sen är ju frågan - riktiga glas eller plastglas ??? Alltså till vinet. Jag tycker inte det är gott att dricka i plast, men samtidigt tål dom ju hårdhänt behandling en hel del bättre. Nej , jag kör riktiga glas. Det är godast, och vin ska ju va gott att dricka!



Så tjejer - hjälp mig nu VAR i stan kan jag handla fina roliga saker till min fest ????


Dear John

är en fantastisk film. En sån film som man känner i magen från första minuten tills sista. En sån film som om man är på det humöret kan böla till, hela tiden, hela filmen igenom. En film man inte vill vara utan. Inte vill missa. En film man ska se. En film som berikar ens liv ..... 

Jag har sett den några gånger nu. Ser alltid nya saker i den som jag missat innan. Har ni inte sett den - SE DEN!









 


Promenix

Nu vänder det nog ! Igår gick jag en längre promenad på typ 30 minuter och idag har jag gått 2, inte riktigt lika långa men i alla fall 2. Så skönt. Men jag har fortfarande ont men det känns som det kanska vänder nu. Nu ska det vändas i alla fall :-) Skam den som ger sig. Nu vill jag jobba igen. Och umgås !!

Idag när jag var ute o gick på eftermiddagen så blåste det typ storm. Kändes som när man går i uppförsbacke. Ni vet, när man går lite framåtlutad och får ta i. Så var det idag och då består vår stad av NOLL backar ju !! Jag och Olle gick o mötte upp gubben en bit på väg hem från hans jobb. Jag är sån att det är mer roligt att gå om man har ett mål. Nu har ju alla mina promenader ett mål i sig då Olle ska rastas men en destination typ. Till affären, till stan, till kanothuset eller som idag, möta gubben. Fast oftast är det ju bara hundrastning som gäller. Och det är skönt det med. Olle traskar på och luktar sig fram i livet medan jag kan gå i mina tankar och traskar bara på!

Imorgon satsar jag också på 2 promenader. Och kanske kan jag göra dom snäppet längre. Det ska bli så skönt att komma igång igen. Och OJ vad jag längtar till jag kan träna igen. Känns som en evighet sen. Och det var det ju också. Var inne på min Funbeat och kollade min träningsdagbok och den är inte välfylld just nu. Men snart så !

Här får ni en liten stilstudie på Olle när han hoppar över en ganska hög stock, den vilde goaste hunden !!!






Mysigt...

Det har blivit så mysigt på vår terass. Nytt golv och iordningplockat gör att man gärna sätter sig en stund där. Idag när gubben kom hem efter jobbet och jag precis hade vaknat efter middagsluren så satte vi oss där o tog en fika. Såklart var Olle med, han kröp under soffan där solen inte kom åt. Han gillar inte solen så värst !!! Sötis...


...

Idag har min lill-Mackan åkt tillbaka till Nyköping. Dax att gå i skolan lite :) Det blir alltid så konstigt tomt när han varit hemma och sen åker igen. Man vänjer sig fort, åt båda håll. Nu träffar jag honom inte förrän den 12 juni.

Känns lite långt just nu men det går fortare än vad man tror i alla fall. Han ska köra en tävling i Karlstad den 12 juni som gubben ska med på och sen kommer dom hem till mig igen. Och då har jag förhoppningsvis piggnat till och städat upp efter min tjejfest jag ska ha hemma här den 11 juni ! :) Det kommer bli kanonkul ju !!

 

Lagat som nytt ?

Nu har killarna lagat färdigt Mackans kanot. Det blev jättebra, speciellt med tanke på hur stort hål det var!

Före lagning:



Efter lagning :




Gamlingar kan det där med partaj !

Pappa hade ju sin 80-års fest igår kväll. Det var ca 60 personer där, i alla åldrar, från Alfred på 8 veckor till Pappa på 80 år. En härlig blandning av gammal och ung, galna och normala och alla lika glada !!! Det var en riktigt kul fest måste jag säga. Många hade lite sånger att uppträda med och Pappa hängde i hela kvällen, sjöng och uppträdde och spelade ukulele för fulla muggar med sina söner. En riktigt rolig brakfest kan man nog säga !

Vi hade ju också ett litet uppträdande. Vi är ju inga stjärnor på att sjunga så vi hade gjort ett eget litet mellanspel. Ett mellanspel som blev riktigt uppskattat ! Av alla ! Det var jag och Mackan och min brors flickvän som gick all in. Vi hade fått hjälp med en koreografi och satt ihop 4 låtar till en speciell låt just för pappa. Och utklädda var vi. Mackan som hade huvudrollen i "Det är inte lätt att va ödmjuk"-låten (som var huvudtemat) hade på sig snickarbyxor och hängslen. No more !! Jag och A-C hade brottardräckter på oss. WOW bara där bröt vi ju ihop ! Det var så roligt, alla sjöng med och klappade händer och var en perfekt publik ! Vi blev till o med inropade igen! Det kunde vi inte ens gissa innan, vi var rädda dom skulle bli chockade!

Och pappa var nöjd. Jättenöjd. Det var så gott att se. Värmer dotterhjärtat det. Och jag höll mitt tal. Bra jag är ! Och så har vi filmat nästan hela kvällen som Pappa och mamma ska få sen av svärfar så dom kan titta på den och få återuppleva kvällen igen. Ska bli jättekul och se vad dom tycker om det !












80 friska vindar

Ikväll ska min pappa fira sin 80-års dag. Det blir ett stort kalas med ca 60 gäster. I alla åldrar. Allt från 1 år och upp till Pappas ålder, 80 friska år alltså. Vi ska såklart vara med. Och vi ska bjuda på oss. Skriver mera om det i morgon när jag vet OM vi överlevt kvällen med en väldigt massa galna pensionärer :) Mackan ska övningsköra dit också så vi säkert kommer dit tryggt. Det blir buffé som pappas dotter ( invecklat det här, jag vet) har gjort. Och vi ska vara hos hans son i deras fik som dom har vid sitt galleri. Och så är dom väldigt mycket "konstnärer" i den familjen. Sjunger och dansar och uppträder och håller på. Vi är inte sånna , men vi får väl försöka bjuda på nått då. Jag har i alla fall skrivit ett litet tal... Det börjar som så : jag är ju inget mycket för att prata och sånt, och gillar ju inte att stå i centrum men jag ska försöka idag på pappas kalas.... :) Det stämmer väl , eller vad säger ni ???

Grattis pappa på ditt kalas !!

survivors


Everyday is Mothers Day !

Jag har precis fått världens finaste mors-dag present ! Jag älskar den och jag kommer alltid älska den !
Den är min första ring i Stairway-serien. En påpyggnadsserie från Silverknappen här i stan. Dom gör sina smycket själva och dom har en 5-6 serier som man kan på bygga flera ringar, hängen och örhängen ! Äntligen kunde jag få en och den är så fin. Nu börjar samlandet till nästa !!!! Först ska det vara en ring till, sen blir det nog örhänge!


Privatchaufför

Mackan har kommit hem. Nästan bara för att få köra bil så mycket han orkar ! Eller det är väl inte riktigt hela sanningen utan hans morfar ska ha sin 80-års fest i morgon och den är helt planerad efter Mackans tävlingsprogram så nu är han hemma igen. Känns alldeles lyxigt för det är bara 5 dagar sen vi träffades !!!

Och då som vanligt när Mackan är med så behöver vi inte röra ratten i bilen. Mackan fyller ju 18 nu i augusti och har som mål att ha en uppkörningstid så nära in på sin födelsedag som möjligt. Så klart får han ligga i. Vilket är gottigt för mig nu , slipper jag köra utan kan sitta brevid och gnälla ! Han kör bra nu. Så nu är det mest finjusteringar man behöver påpeka. Han har fått mycket rutin och är säker men är ändå ödmjuk för uppgiften. Jag har lite svårt för föräldrar som sätter sina nybörjare bakom ratten och kastar ut dom på motorvägar och liknande INNAN dom tillräckligt med rutin för att OM MÖJLIGT kunna hantera en nödsituation. Jaja men det går bra säger dom, hon / han kör bra. Ja det är klart dom gör, sålänge inget händer ja ! Nu säger jag då inte att alla med körkort klarar en nödsituation, det vet man ju inte förrän man är där MEN man har ju i alla fall rutin nog att OM MÖJLIGT klara av det. Mackan har fått börja med allt det där vanliga - backa, starta uppför och nedför, backa runt hörn, parkera, fickparkera, gasa, tvärnita, krypköra och allt annat... Men nu är han hur duktig som helst. Kanon.
Trygg o fin och ansvarfull med hur mycket iver som helst i sin 18-åriga kropp !!! Och givetvis trivs han nu bäst när han får ligga på motorvägarna och glassa och drömma sig bort till när han slipper mammsen brevid :)

Idag ska han få övningsköra med husvagn för första gången. Det går man börja med när man är 17½ och det ska bli bra i sommar. Det är bra för mig, det är nästan alltid jag som kör när vi ska iväg. Jag älskar att köra bil och gubben tycker att det kvittar !!! Och Mackan älskar oxå att köra så vi får väl slåss om det sen !!!
Och så ska vi möta Wilma och Linnea och deras mamma i lekparken efter lunch ! Det ska bli kul !!!!

 En kamerabild på Wilma och hennes morfar som dagen till ära hade fått tofs i håret !!!


Playdate

Jag älskar Photoscape !!!


Bytt, bytt kommer aldrig igen

Det är bra när man kan byta lite med varandra. Jag har bytt till mig en kanonsnygg jeansjacka. Jag har en skitfin idag, med kort ärm ner till armvecket ungefär. Jag totalt älskar den massor !!! Och min mamma älskar den massor så hon har gått o dragit i den länge nu, sen typ förra året när jag köpte den. Hon säger : Åh den vore så fin på mig !! Jaja.. men den är fin på mig med säger jag ! När jag var hos Lotta i Finspång sist köpte jag en vit jeansjacka, och den älskar jag med nu! Och då kollade jag om den fanns i denim till mamma där men dom hade ingen med kort ärm i år. Bara den vita. Så mamma fortsatte titta på min med bedjande ögon. Så hittade hon en, en Esprit, en riktigt snygg en. Men den var snäppet för liten för henne. Så hon kom med den till mig. Och frågade snällt om vi skulle byta. Och det visade sig att den är precis likadan som min nya vita, samma storlek och samma märke och samma modell. Och min , som jag köpte förra året är ju faktiskt en storlek för stor i år, så JAAAA vi byter väl då ! Mamma är skitnöjd, och jag är skitnöjd och då kan ju inte livet vara så mycket bättre ! Eller hur?



Se en vit och en denim , precis likadana !!! Wow nu är jag klädd för hela sommaren !!


Vardagsbestyr

Det finns många små saker som kan vara viktiga. Det kan vara enkla saker som man aldrig tänker på förrän man behöver tänka på det. Saker som andra tar som livsviktiga hela tiden , men som man inte ens ser. Konstigt va?

Idag när jag var o handlade så valde jag "Maggan". Den väldigt nära Ica-affären... Det är inte förstavalet av affär, det är sällan så himlans fräscht i frukt o grönt och några av personalen är mindre trevliga. Andra hur trevliga som helst :) Men idag orkade jag inte åka så långt så det blev Maggan. 

En STOR fördel med den affären (förutom att den är så närma) är att dom har kundvagnar som inte är så djupa. Det finns såklart vanliga vagnar, korgar på hjul och vanliga korgar men så har dom också dom andra vagnarna. Och just NU kändes dom som jätteviktiga. Att lyfta tunga saker i och ur en vanlig djup vagn kändes så där men när jag kom till Maggan och kom ihåg att dom har dessa vagnar blev jag så nöjd. En mycket lättare shoppingrunda kunde inledas. En liten liten sak som gjorde min stund på Ica hemskt mycket bättre.... Just i dag !!

Tänk då på dom stackars människor som behöver hjälp på ena eller andra sättet varje dag. Kanske kan man tänka på dom lite, och göra ett litet handtag när man går förbi dom. En liten sak som kan förbättra deras vardag är ju att tex hålla upp dörren åt dom. Det tänkte jag på när jag var i en affär för ett tag sen. Det kom ut två killar i 16-18 årsåldern. Och jag skulle gå in... och smack så släppte dom dörren. Gjorde inte mig så mycket, jag orkar minsann öppna den själv MEN då tänkte jag så här : SÅ skulle Mackan aldrig ha gjort. Han SKULLE hållit upp dörren till vem som helst som skulle in eller ut efter honom. DET har han minsann fått lära sig. :)

 Ser ni jordgubbarna längst ner i bild ? Hutlöst dyra men förhoppningsvis också hutlöst GODA !!!


Duktig tjej

Jag är allt en duktig tjej för tillfället jag. Speciellt nu när jag är dålig i kroppen. För då brukar jag verkligen klappa igenom ordentligt när det gäller maten. Men jag klarar det nu. Kan bero på att vi är fortfarande så duktiga med att veckohandla och förbereda så det blir inte så jobbigt , även om man har ont och bara vill ligga och sova..... Jag lyckas få till 2 lagade mål mat om dagen plus då frukost och mellanmål såklart. Och det är så bra. Och gott!
Jag är riktigt stolt över mig själv, för det är annars matvanorna som brukar gå åt skogen först när det är tufft !!

Annat är det med motionen. Har inte tränat nått på flera veckor nu. Tog en kort promenad med gubben igår på lunchen, det är väl det närmaste jag kommit. Idag har det däremot inte blivit något sånt. Men jag får väl börja nån slagt uppbyggnadsträning snart igen. Får väl börja om från början och stärka upp mig och min kondis så går det fint igen tror jag. Det går ju ganska fort , bara man kommer igång ju. Det jobbigaste är ju alltid att komma igång, sen trillar det på ganska lätt tycker jag. Men som sagt.... det gäller att starta upp maskineriet igen snart!



En fin vattenbild från Mackan och Freddans K2 lopp .
Dom är i kanot nr 6. Mackan i fram och Freddan i bak !!!


Crisscuts

Jag läser.... och läser... och gör inte så mycket mer. Idag på lunchen åkte jag ner och mötte upp gubben, och vi tog en kort promenad på hans lunch. Det var skönt att komma ut lite. Och jag var på apoteket. Jag har fått medicin mot Rosacean och då gäller solfaktor 50 i ansiktet om det så är mulet ute. Kul.. jag som vill bli brun! Men men.. hellre ljus än rosa med röda blåsor i hela fejjan. Finns alltid nått positiv ju , eller hur ?? Köpte också fjärde delen i vampyr-böckerna. Har läst den men bara lånat den men självklart måste den finnas i min samling. Så det är den jag läser nu och inte kan lägga ifrån mig, bara ligger i soffan och läser och drömmer.... :)

När vi var och handlade för ett tag sen så skulle vi köpa pommes. Detta var nog påskdagen tror jag. Men det var helt tomt i frysarna. Helt tomt. Vi hade tänkt grilla och äta goa pommes till så jag blev lite besviken. Men av en händelse gick vi runt o kikade lite i frysarna och hittade nått som heter Crisscuts. Jag hade aldrig sett detta förut, än mindre smakat. Men vi slog till , kunde ju inte vara så olikt pommes tänkte jag. Men det var det ! Positivt till max alltså. Dom smakar som kryddade godare pommes som man vill äta massor av. Just massor kan det ju inte bli men dom är verkligen goda. Det blir inga vanliga pommes här mer tror jag. Vi kör Crisscuts numera !





Lördag ute

Vi har varit i Lilla Edet och grabbarna och Jennie har tävlat. Jag har suttit och fikat. Det har varit en konstig dag. Mackan fick avbryta sin tävlingsdag (har aldrig tidigare hänt) för han kände sig fortfarande så sjuk.... Min bror kom o hälsade på så jag fick sällskap, Perka körde kanon och tog sig till mellanheat i tuffa seniorklassen, Jennie gjorde kanonlopp på 200 m och Olle badade... En bra dag förutom att jag tycker så synd om Mackan... :(












Fredag den trettonde...

brukar ju sägas vara en otursdag. Jag brukar nog hålla med om det men det är nog mer till husbehov jag gör det. Jag brukar inte ha en massa otur men OM nått händer så skyller jag såklart gärna på att det är fredag den 13:e !

Just idag har inget hänt. ÄN .... *tar i hårt i träbordet* Fast såklart... om jag tänker efter så kunde jag inte sova inatt för jag mådde så illa. Fick gå upp flera gånger för magen gjorde ont och var orolig. Till slut la jag mig i soffan och satte på TV'n istället. Tänkte jag får väl kolla en film.... somnade ganska omgående men sov rätt oroligt. Gubben hade vaknat några gånger och tänkt - hon är väl på toa... tur han har koll säger jag bara :)

Men idag är en bra dag. Idag kommer Mackan hem... och han har flickvännen med sig, Jennie. Det ska bli så mysigt att krama lite på dom, jag har saknat dom båda massor. Det är lite kul det där med Jennie... eller jag menar att det blev just Jennie. Det finns en lite kul historia om detta. Utan att jag hänger ut dom för mycket kan jag ju berätta den här , i en ganska kort version... eller hur.. ?

Det var när Mackan , 16 år gammal, skulle flytta upp till Nyköping för att gå på Kanotgymnasiet som Emma, en annan tjej som gick där då sa : Åh Lotta... han kommer säkert träffa en tjej här upp så kommer han aldrig komma hem sen... Och jag sa till henne då : Det är klart han ska skaffa tjej, bara han träffar någon som Jennie! Vi har ju känt Jennie sen hon var typ 10 år så jag hade redan spanat in henne som svärdotter! Och döm om min LYCKA när Mackan ringer hem och säger att han har skaffat brud , Jennie du vet mamma ! Lyckans dag det där!!!

Så mina vänner... Ha en bra Fredag den 13:e. Det tänker jag ha! Hela dagen och hela kvällen !!!!


En bra start på dagen är A och O ...

står det på Kelloggs hemsida. Och vad menar dom då med det? Jo dom har släppt en ny sorts flingor nu som absolut är den bästa starten på dagen man kan få. Och i vilket universum är flingor med CHOKLAD i någonsin en bra start på dagen? Eller NÄR är flingor bra med choklad i alls? Alltså har Kelloggs inte alls hängt med i snacket i sverige om sockerkickar och gömt socker i matvaror eller om övervikt eller sockerberoende? Detta retar mig så hemskt, jag har sett reklamen flera gånger på TV nu... en söt liten flinga med en rock av choklad hoppar omkring på TV-rutan och lockar barn till att skrika - Jag vill ha dom.... Jag vill ha mer.... Men HALLÅ !!!

Och innan nån tänker eller säger att det är väl upp till varje förälder så - jag vet det. Det är ALLTID föräldrarnas ansvar att se till att barnen inte får i sig sånt här... Här försöker man få kidsen att förstå att flingor är bra mat, eller i alla fall bättre än massa smörgåsar. Och så kommer sånt här. Hur ska barnen förstå att just dessa flingor är inte bra när man tutat i dom länge att flingor ÄR bra frukost eller mellanmål... ja det är väl så.. i stunden prövas föräldern... :) Men SKÄMS på Kelloggs säger jag bara... Dåligt ansvar tycker jag. Dom som är så stora och vill vara så stora och duktiga kan väl ändå komma på NÅTT bättre för att få sälja? Eller ?


Dåligt Kelloggs... Dåligt


Det är ju mitt val

Idag har jag tänkt att ha en riktig skräpdag. Jag är så duktig alla dagar hela tiden men ibland så släpper jag loss demonen och tar en riktigt skitdag. Idag är det den dagen. Ska ta en god Kebabtallrik till lunch. Och sen blir det godis ikväll till Grey´s Anatomi... kan ju inte bli bättre ju ! Ska se om jag orkar göra en rabarberpaj också i eftermiddag, kan ju va gott som en riktigt sött mellanmål när gubben kommer hem från jobbet. Är inte så nyttigt för honom precis innan han ska ut o paddla , med den sockerkicken, men han slipper om han inte vill ha... Då kan jag äta det själv :) så kan han få när han har tränat istället. Om det finns nått kvar då vill säga.....

Och nu är det bara 2 dagar kvar tills min lille goe Mackan kommer hem. Han och söta flickvännen Jennie kommer hem på fredag och då har visst Mackan beställt Mossaka hos mormor. Mysigt för dom att få rå om Mackan o Jennie lite också, det är ju inte så ofta dom kan träffas nu för tiden. Blir bättre över sommarlovet hoppas jag !!








Glassbilen kom.... och segrade !!

Idag har jag varit hos Glassbilen. Det är första gången på superlänge. Alltså många många år. Jag äter inte jättemycket glass, min grabb är däremot väldigt förtjust i glass. Det har han inte fått från mig :) När han var mindre fick han inte jättemycket glass hos mig... Såklart på sommaren på stranden och så men inte alls så ofta som han kanske skulle velat ha. Men han och hans pappa är likadana glassälskare så dom åt tillsammans istället! Det är tur vi alla har olika vanor och ovanor ju !!

Glass innerhåller en massa socker. Och är inte så nyttigt som man kanske kan tro. Glass är lika illa som kakor som är lika illa som godis. Så jag tänker på det ... oftast ! Och om det nån gång blir, så blir det liten glass.

Idag blev det en glass här när gubben kom hem från jobbet. Jag hade handlat Ahlgrens bilar-glass hos Glassbilen och vi ville provsmaka dom. Dom var jättegoda. Och inte jättestora utan lagom portion. Och inte så söta faktiskt! Utan helt Ok i söt-perspektiv. Men ändå såklart sött.. Glass är ju sött...

I morgon ska jag ha en riktig skräpdag. Jag lägger in en sån nån gång ibland när jag kan gå All-In !! Jag tycker det är bättre än att hålla på att stoppa i mig en eller några kakor eller godisar eller glassar då o då för jag vill inte gärna få tillbaka sockerbehovet. Och sockerkickar kan man ju gärna leva utan eller hur ? Är bättre med en frukt eller en liten knäckemacka om man känner att blodsockret sjunker... Men det är nått man får lära sig att välja!! Så i morgon blir det skräplunch, godis och kanske passar jag på att baka nått. Är en bra dag att baka på då jag har svårt att låta bli att provsmaka och småäta av det nybakta annars !!!! Sen blir det uppsträckning igen !!


Ett brev på posten

Man får vad man förtjänar sägs det.... Just nu är det en jobbig tanke. För vad har jag gjort för fel nu då ????
Vaknar upp idag och ser till min bottenlösa förtvivlan att min Rosacea är tillbaka. Tack för den televerket. Kanonbra tid att blomma ut, med solen, pappas fest, bröllop och min fest i antågande. Kanon... Tack !

Egentligen är jag inte förvånad. Det blir värre när man inte mår bra sa hudläkaren. Och ja, jag kanske inte är så himlans fräsch just nu. Varför är det alltid så att mycket ska ha mer? Både av det bra och av det mindre bra !

Så ut i badrummet och fram med salvan som kanske hjälper. Men som man oxå ska undvika solen av.. :) KUL!

Men nu är det färdiggnällt här på bloggen.... Kommer det fler saker nu tänker jag inte ens nämna dom. Jag tänker inte ens låtsas om dom för mig själv. Nu dissar jag det.... Då borde dom väl försvinna? Eller ?? Kanske skulle jag behöva lite Mackan-terapi.. saknar honom en hel del nu. Eller lite småbabe-terapi i form av Linnea och Wilma. Skulle oxå funka! Lite egentid med barn (stora som små) är alltid energi-kickande !!!

Det är skönt att med facit i hand veta att vi gjort rätt på vägen -
det har blivit en fantastisk ung man av våran fantastika unge !!!


Onyttigt...

Jag är så sugen på rabarberpaj så jag nästan dör... När jag är lite nere i humöret är jag extra gottesugen. Och en god Lôtten-gjord smulpaj med rabarber skulle sitta finfint nu. Får väl rensa i svärmors rabarberhage lite :)


Jag skulle vilja ha en riktigt fin , gammaldags pajform.... Det skulle jag.... En gammal !!


Det är lätt att ge upp

Alltså jag vill bara ge upp nu. Jag har bajsont i typ hela "mellankroppen" och det börjar tära på mig nu.
Det värker och bultar från axlar till knän... Men jag är ju ändå rutinerad på detta så det kan jag hantera.

MEN nu har mitt högra underben svullnat upp. Och det är som om det sover. Inte benet i sig då som det kan göra ibland utan huden och det under huden. Det pirrar och är ganska svullet. Gör egentligen inte så ont men är en riktigt äcklig känsla när man tar på det och det inte känns mer än att det sticker. Det är så från ankelknölen och upp till knät. Inte på vaden utan utsidan och framsidan av underbenet. Fick åka till doktorn IGEN och det är nog en nerv som ligger i kläm, eller så är det början till Bältros. Vaddå ?? Allvarligt ??   Det räcker nu..  på riktigt.....   

FÖR ALLVARLIGT - JAG GER SNART UPP !!!!


Hundår...

Idag när Olle inte fick vara på terassen för gubben var där och jobbade och slet, så fick han hitta sig en ny plats där han ändå hade koll över vad som hände. Han får ju inget missa, den nyfikne hjälpsamme hunden !!!

Och visst känns det som om våren är här nu? Här för att stanna tror jag minsann ! Vi har fått lunch hos svärmor i stugan idag, det var så varmt o skönt. Olle passade såklart på att ta några dopp i sjön, det går ju inte att missa! Men vi andra satt varmt och tryggt i pensionärskuvösen (inglasad terass) och njöt. Och åt .... mmm Kyckling!!

Kerstin är en hejjare på kyckling ska ni veta. Och för mig är kyckling kanonmat ! Jag känner igen att jag har stenkoll på min mat och mitt intag av "näring". Lagom mycket och lagom fördelat under dagen. Och lagom mycket skräp. Det är så skönt när man känner det, för då blir det en naturlig del av vardagen, man behöver inte hålla på och tänka på det utan det bara går på. Det är när man INTE har koll som man blir nojjig. Åt båda håll !!!

Nu fattas bara att komma igång med träningen igen. Just nu känns det som om det är ljusår dit, så som min kropp är mot mig nu. Men såklart vänder detta snart igen, det gör det ju alltid. Det är bara jobbigt på vägen dit :-)




Rumpchock

Det brukar ju vara ett glädjeämne med rumpchockar... Men det är det inte här. Igår så började någon takfirma att härja på grannens tak. Dom skulle få ny papp och sen nya pannor. Och jag skulle få en chock !!!

Idag när jag tittade ut och skulle se hur långt dom kommit så fick jag i min förskräckelse se en massa halvnakna rumpor. En massa karlar, i alla fall typ 6 stycken, står uppe på taket med rumporna i vädret :-)  Alltså jag är inte pryd på något sätt, det vet ni alla som känner mig. Men karlar som inte förstår att ta på sig ordentligt är INTE sexigt alls. När man nu har ett sånt jobb kanske man ändå skulle känna att man kan ha något högre kalling i alla fall. Fast detta problem finns ju överallt. Det är likadant på mitt jobb. Helt plötsligt böjer sig nån kille ner och OOOPPPSSS så är den dagen förstörd.  Fattar dom inte bättre ?? Inte trevligt alls.... Inte alls....

Varför kan inte även killar leva efter - Det är sexigt att få fantisera :) - Alltså dölj mer än du visar !!!!



Se här - en påklädd rumpa är ju vacker !!!


Maj 5, 2011

Händer inte mycket här.... Sover, äter, tittar på TV och vilar...
Idag har jag faktiskt tagit mig ut och ätit lunch på stan med gubben.
Tog Jeep´en... Den är skön när man är stel i kroppen :)

Och sen har jag gjort mig en Lyckoängel !! Dom är så fina.
Och är jättefina att ge bort i present till någon man önskar lite extra Lycka !!!
Kan göras på beställning om någon vill ha !!!

Och igår kväll när gubben tog ut mig och Olle på vallning så hittade vi en bild ritad på trottoaren en bit från oss. Vet inte vem det är som är avbildad men lite kul var den i alla fall !!




Hur ska jag orka ??

Det är onsdag idag... Det är Grey´s Anatomy idag... Det är ju onsdag ju !!! Och sen har vi börjat titta på Off The Map som är efter. Alltså det kommer inte funka. Grey´s börjar kl 21 och Off The Map slutar strax före 23 ...

Hur sjutton ska jag klara av att vara vaken ?? Det kommer ju aldrig att gå. Och om jag är vaken när det börjar klarar jag antagligen helt säkert inte av reklamavbrotten. Dom är känsliga. OM man somnar gör man det under reklamen. Och tyvärr, det kommer nog hända idag. Jag är nog ganska säker på det. Synd... Jag gillar ju Grey´s!




Lunch-check

Det är inte många knop som det presteras i här hemma just nu. Gubben är o jobbar, Olle ligger o sover och jag - jag är inte så stark just nu. Hade varit skönt att få lite hjälp men det är som man säger - man reder sig bäst själv. Jag har i alla fall gjort lunch så jag kan sova gott med mätt mage nu. Stekt potatis och stekt bacon. Mums...



Det saknas lite grönsaker och sånt för att det ska bli en perfekt måltid men det får duga!


Lyckans brud

Jag har sånt tur i oturen så jag nästan dör. Jag måste bara berätta hur lyckan bara trillade över mig :-)

Jag ringde Guldvingen för att få en tid till min doktor. Vi kan kalla honom DR Bäst. Som vanligt hamnar man hos en mindre sammarbetsvillig kvinna. Och hon upplyser mig så snällt om att dom gjort om systemet så man får doktor efter vilket datum i månaden man är född, vilket då betyder att jag ska byta läkare. Jag frågade då inte ens vilken jag skulle få utan bara att hon MÅSTE ta ett snack med DR Bäst för jag vill verkligen inte byta och börja om med en ny, hur bra den nya än skulle råka vara. Ja men så säger alla svarade hon då men jag stod snällt på mig. Hon skulle kolla med DR Bäst och återkomma dagen efter.

Det gjorde hon såklart inte, så jag ringde igen dagen efter det. Då sa hon igen att det är meningen att alla ska byta för att hamna rätt och jag sa igen att jag vill att hon kollar med DR Bäst om vad han säger om detta. Men du förstår lilla gumman, att alla vill vara kvar, sa hon då. Och jag svarade snällt att det förstår jag så varför kasta omkring alla då ? Men om hon inte hinner kolla kan jag själv prata med DR Bäst i telefon om detta! Nä hon skulle kolla och återkomma dagen efter.....

Efter ca 1 timme ringer hon och säger att DR Bäst behåller mig på sin lista. ÅHHHHH vad jag blev glad och tacksam. Det är ett sånt underlättande att slippa lära känna någon ny och dra hela historien om mig och min sjukdom ännu en gång. Nu är det inskrivet i min journal att JAG får gå kvar hos DR Bäst! Jag är lycklig :-)

Hade jag inte fått det hade jag följt med en annan av dom läkarna på den vårdcentralen som precis ska öppna eget. Hon är också jättebra, och henne har jag varit hos när min DR Bäst varit ledig eller borta. Men nu slapp jag detta. Jag har världens bästa doktor och världens flyt med detta. Och en tid på torsdag hon DR Bäst !!!!


Snö ???

Ligger i soffan ochbörjar fundera på om jag ska äta frukost. Är nog lite groggy av alla piller jag just nu stoppar i mig för när jag reser mig sakta upp och tittar ut så ser jag att det snöar ! Det är väl ändå Maj månad va? Jag är väl inte helt fel ute eller? Men men... vad gör väl det - jag tänker ändå inte lämna soffan idag. Så det så !!!!
 


2011-05-02

Jag har ont. Så in i h...vetes ont i kroppadjä..len. Skit också. Attans missflyt. Vill inte just NU ...
Känner det helt o fullt i knänena, höfterna, ländryggen och skuldrorna


Kolfiber är bäst...

Det lagas kanot för brinnande livet i vår trädgård. Och det behövs. Det är ett stort hål i rumpan på Mackans maratonkanot efter lördagens maratonlopp i Ängelholm. Vilken tur att gubben är en sån fena på sånt här !!!


Reklamkväll

Som medlem i kanotföreningen, eller som aktiv kanotist i kanotföreningen (Mackan då alltså) får man varje vår en hög med reklamlappar för kanotskolan som man gärna får dela ut. Man får 4-5 gator i det område man bor och har nån vecka på sig att lägga ut dom i alla brevlådor. Vi fick Mackans hög idag när vi var i kanothuset en sväng och tittade till dom på nybörjartävlingen som var där. Och ja, såklart så måste dom vara utdelade denna vecka. Så Mackan hinner ju inte hem utan jag och gubben fick snällt gå runt med dom nu ikväll. Det gör oss inget alls egentligen, vi ska ju ändå gå promenad med Olle men såklart , när vi hade gjort typ 4 lådor började det regna. Det blev så kallt direkt. Men... nu är det gjort. Nu blir det duschen sen sängen och Mästarnas mästare !!

Sov gott -  det tänker jag göra !!!


En gång i tiden höll han i pennan :)

När Mackan var en liten skit så träffade jag Perka. En viktig sak när man redan har barn och träffar en ny är att det MÅSTE fungera mellan den/dom kidsen man har med den nya familjemedlemmen. Så enkelt är det bara ...

Och det hade vi inga problem med här. Dom fann varandra omgående och sen har det varit så. Nu när Mackan är "nästan vuxen" är dom som bästa kompisar. Det är underbart och nödvändigt för mig. Det går ju inte annars.

Mackan ritade en teckning en gång till Perka. Han är väldigt bra på mycket min grabb, men rita är han inte så bra på. Men denna teckning blev himlans bra i alla fall. Så bra att vi plastade in den. Den har sen under typ 10 års tid åkt med i Perkas lastbil, sittandes på väggen i hytten. Den har blivit omtalad , detta konstverk av Mackan !!

Nu är den utplockad ur lastbilen. Nu ligger den här hemma och väntar på ett nytt bo. Kanske kan jag få Perka att ta med sig den till kontoret och sitt skrivbord han ska sitta vid nu? Tycker ni inte den hör hemma på kontoret ??



Visst är den jättefin? Det har råkat bli ett däck för mycket men annars är det helt korrekt !!!


2 guld av 2 möjliga... det duger :)

Ja det är ju ett gott facit som mamma/sambon för tycka är bra. Och dom gjorde det såklart med BRAVUR !!!! Mackan som är junior fick starta samtidigt som seniorerna. Och det är oftast väldigt bra om man är snabb. Och det var sjutton Mackan igår. Han tog såklart (!) starten och sen var han med fint med seniorerna in i första lyftet. Men där gick det lite tufft till, vilket det ska göra i en maratontävling. Mackan blev intryckt under bryggan med kanoten och satt fint fast där. Fick backa ut och sen upp o springa. Tog lite tid så han tappade på förstaklungan och nu började jagandet.... Emil, en annan junior hann upp Mackan där i krånglet och det är bra.. då kan dom hjälpas åt att jaga. Efter nästa varv och lyft var det en senior som råkade bada lite i isättet (samma kille som satte Mackan i bryggan :)) och då blev det ett bättre jagande. Då var dom tre som kunde hjälpas åt. Inför sista lyftet och sista varvet kommer Mackan in med dom 3 bästa seniorerna. Han hängde med bra i lyftet och snabba iväg var dom. När Mackan kommer för målgång har seniorerna 1 varv kvar. In till mål kommer Mackan släpandes på dom seniorerna. Ser hur fint ut som helst. Som det ska va, 1 liten junior som drar runt på seniorerna :)

Perkas lopp gick ganska smärtfritt. Han tog starten (!) och ledde sen hela loppet. Dom startade i 2 klungor (veternanerna) och andra fältet släpptes 2 minuter efter Perkas fält. Så dom hade det bättre... dom kunde jaga första fältet. Och det gjorde dom. Det är Ulf som låg i andra fältet som är snabbast efter Perka. Dom brukar slåss om att ha snabbaste tiden. Perka gjorde bra lyft (har förbättrat sig enl tränaren Lôtten) men fick lite trubbel i sista isättet då han OPPPS råkade bada ! Gick en väldigt massa tid här, inget bra när man är jagad. Men trots detta vann han med 1 sekund !!! Och det räcker ju, eller hur? Vinst som vinst anser jag :)

Det måste ju betyda att PIZZA dagen innan ett maratonlopp inte är att förkasta ! Eller ???



Mackans start !



Ett av Mackans lyft



Mackan med seniorerna på vågen !



Perka i starten :)



Perka i ett av sina lyft!

Och btw... Mackan har ett stort hål i sin maratonkanot som minne av detta lopppet. Så nu blir det laga av!


RSS 2.0