Kolhydratsuppladdning ????

Inför ett tufft och långt och riktigt tömmande
kanot-maraton-lopp behöver man ladda upp på bästa sätt !! Detta är en hel vetenskap ska ni veta !

Mycket kolhydrater några dagar innan och bra med vila skadar inte heller. Träning avstår man gärna dagen innan men annars ska det tränas på ordentligt innan.

Här körde vi idag en annan mat-uppladdning !!

Perka körde en Kycklingpizza på Roma idag till lunch!

Meddelar på söndag om det var en bra sak eller inte ! Tur inte Mackan är hemma och kör samma uppladdning som Perka ;-) Eller jag hoppas han har bättre uppladdning ! Jag vill tro det i alla fall !

 


Fredax-shopping

Vi har ledig fredag ihop idag. Det är väl antagligen den sista fredagen vi har ledigt ihop. Gubben börjar ju på kontoret på riktigt på måndag och då är det slut på hans friveckor. Men istället så får han ju fritid varje dag istället så det är ju bättre i längden. Man ska väl bara komma in i det. Det ska bli spännande för honom !!

Vi ska tillbringa vår fredagsförmiddag rännandes på stan. Vi har flera ärenden som vi har haft liggande på hög och inte riktigt tagit tag i. Och så ska vi till Lidens , eller kanske Läcköblommor och köpa fina blommor till terassen och trappan. Påskliljorna har gjort sitt känner jag. Lite bildelar ska inhandlas, Jeepen var på besiktning och OOPPPPS när den kördes ut därifrån gick bromsröret sönder. Så den måste lagas. Och så måste vi handla mat. Det är ju en maratontävling för grabbarna i morgon i Ängelholm och då gäller det att jag har med mig mycket och rätt mat. Både till FÖRE loppet och till EFTER. Alla måste vara nöjda och glada, även jag och Olle. Annars blir det en tuff dag. För oss allihopa kan jag säga. Det är en riktigt tuff  tömning av kroppen att paddla närmare 3 mil så humöret kan vara lite hur som helst när man kommer upp på land igen. Och då stillar vi allt med mat :)

Men det viktigaste vi ska göra idag är - köpa BH till mig !! Idag blir det Strumpan´s underklädesaffär. Finns ingen så bra när det gäller BH´s. Dom har allt i alla storlekar och alla modeller, och har dom det inte hemma tar dom hem. Och vill man låna hem och prova under ett visst klädesplagg är det såklart möjligt. Och dom vet vad dom pratar om när dom ska hjälpa till, så det blir rätt modell just för mig. Det är lite dyrare, men för den pengen får du helt rätt och helt perfekt. Så jag tycker det är värt varenda krona. Och när man behöver lite större men ändå vill ha snyggt och lite läckert ;) så är dom oslagbara !! Helt oslagbara !! 


Solsidan

Idag har Lidköping visat sig på sin bästa sida. Det är härligt nu när man känner att sommaren är nära. Inte riktigt här än men helt klart på gång. Det känns. Och det ska bli så skönt. Det behövs lite värme i kroppen nu ju !!

På middagen när jag skulle ner på stan o byta en klännning och sen vidare till manikyren tog jag frivilligt cyklen. (jönköpingska) Det var lite kallt i vinden men höll man bara sig i solen så gick det fint. Sen kom gubben förbi o hämtade mig så jag fick sällskap på hemvägen. Blir ju roligare att cykla om man är 2 !!

Efter middagsluren hade vi trädgårdspass. Ut i solen och jobba i trädgården. Men Olle ville ut o springa sa han, så gubben tog honom i löparselen och skulle ge sig iväg på en tur. Då hoppade jag på cyklen igen och hängde med. Var riktigt mysigt att sitta på cyklen och smacka när jag tyckte dom sprang lite för sakta. Bra tränare jag är!



Sommarstad ;-)



Taget i farten från min cykel :-)



Tränaren håller väl i vätskedepåerna väl ??


Nagelfix

Nu har jag jobbat klart och nu bär det iväg till min manikyr :D
Målet är ju att jag ska klara av att ha långa naglar på bröllopet och även på min tjejfest som är helgen efter.
Och då gäller det att se till att det inte finns minsta lilla att börja pilla på. För då är det helkört för mig.

Så nu sticker jag, ska byta en klänning också som jag köpte och som det var fel på. Och så ville grabben ha lite "pulver" köpt. Ibland när det blir mycket träningar och tighta lopp på tävlingarna kan det dröja lite tills han får i sig mat så då tar han lite återhämtningsshake för att få i sig nått snabbt. Det är viktigt med näring så fort som möjligt efter ett hårt pass ju! Och det är inte alltid så lätt att ha en banan och ett glas mjölk i väskan hela dagen !!

Ha en skön dag. Det ska jag. Efter manikyren blir det hem för en middagslur :-)


Onsdagsmys

Vi sitter här i vår supersköna soffa. I var sin ända. Jag såklart i hörnet! Det är favvoplatsen för mig ! Jag sitter med datorn i knät och gubben surfar på sin telefon. Sociala vi är här hemma va? Jag ska snart gå o lägga mig. Har en förskräcklig huvudvärk idag och den verkar inte vilja ge sig iväg. Och sen har jag det lite trögt i lederna just nu. Konstigt.. det brukar bli bättre när värmen hittar hit. Men det verkar inte så nu. Så det blir en lång skön varm dusch, några sköna piller och sen hopp i sängen. Imorgon börjar jag tidigt... uppe med tuppen redan kl 05.30. :-)


Får krypa in i skåpet o se vad som knapras för en skön natt !!!


Nya bud

Efter att ha sprungit runt i affärerna i Skara kom vi fram till att vi ska INTE ha sånt golv. Vi ska göra nytt fint golv och olja det. Det blir det snyggaste. Ett alternativ hade varit att måla det gamla men vi gör nytt! Det blir bäst! Så i morgon blir det bygghandeln. Då ska vi oxå köpa mer "pinnar" till "soptunnehuset". Dom ska målas vita och fina dom med, så det blir lika fint som staketet. Kommer bli strålande. Mycket roligare att slänga sopor då ju???

Och vi hittade SKJORTAN!! Till gubben. Halleluja !! Han HATAR skjortor så det är under klädkodstvång som han tar på sig en skjorta. Och när vi nu är bjudna på bröllop gäller ju skjorta. Och vi tänkte gå safe och matcha slipsen med min klänning. Men vi fann en skatt ! I en av butikerna här i lidköping som säljer kostymer och sånt, jobbar en gammal hundtränarvän till mig. Och bara där är det en skatt. Stille (som han heter) är MANNEN när det gäller sånt här. Och där i affären plockade han fram den ! Skjortan alltså. DEN skjortan som passade gubben perfekt i färg OCH som matchar min klänning som om den var sänd från ovan!! Ingen tvekan där inte. Nu är vi klara för att gästa gubbens kusins härliga bröllop. Det ska blir superkul. Eller förresten - det fattas en BH. Till mig då alltså!



Kommer bli jättefint... och skönt för fötterna att glida omkring på !!


Upp-piggning

Vi ska kolla på nytt golv till terassen i morgon. Vi drar till Jula och kikar. Vi vill lägga sånt klickgolv över det golvet vi har idag, lätt o smidigt har vi räknat ut !! Nu har vi hittat 2 olika som vi tycker om, men det verkar finnas flera som skulle passa oss, så vi bestämmer där på plats vilken vi vill ha. Vad fint det kommer bli !!! Blir ju kanon nu när våren är här och man vill äta och vara ute på terassen. Och till Lôttens Tjejfest kommer det bli lyckat !!

         

Detta är dom 2 vi funderar på just nu. Men det återstår när man ser dom på plats !!!


Separationsångesten

Ajajajjaajj idag åker Mackan tillbaka till Nyköping. Känns som vi knappt har hunnit ses. MEN vi fick en HEL KVALITETSDAG ihop igår. Och det hör inte till vanligheterna inte.

Och på lördag träffas vi i Ängelholm. Mackan ska paddla ett maratonlopp där. Ett uttagningslopp för honom till landslaget så det är en av dom där jätteviktiga tävlingarna.

Och även Perka ska tävla. För honom är det ingen uttagning men dock viktigt :)

Så då får vi träffa honom innan och efter loppet. Inte under loppet ! Men Perka och Mackan möts lite då o då under loppet och då brukar dom passa på att puscha varandra lite. Och sen i lyften där jag står och langar dricka, brukar dom uppdatera mig på vad den andre är . Jättebra !!

Livet

Jag njuter som en tokig mamma av att ha min goe Mackan hemma !!!!


Det går åt helvete...

Totalt helt åt helvete är det. Jag har totalt ballat ur dom sista 4 dagarna. Det låter kanske inte så farligt för er normala människor. Men det är inte så det funkar. För "normala" människor är det inte så farligt. Dom tror att "man måste kunna unna sig några dagar om man vill". Så funkar det inte. Inte för mig. Kanske för alla andra???

Men nääää... Nu blir det så där himlans skitjobbigt att börja om igen i morgon. Nu blir det flera dagar som är jättetuffa igen. Kanske ända upp mot en vecka. Och det tar så hemskt med energi att kämpa emot. Tro mig !

Men det är inte tid att misslyckas. Det är tid för att lyckas. Så självklart kör jag på som jag ska i morgon. Jag tar nya tag och kämpar på igen. NÄR dom första dagarna gått så är det lätt igen. Och självklart kommer jag igenom dom. Glädjen att ha kontroll finns ju på andra sidan. Så nu tar jag nya tag i morgon. Och det kommer gå FINT !!

Det är jobbigt att få maten att fungera när man är borta och även på storhelger. Men jag kan !!! Jag vet !!



Så här såg frukosten ut hos en av dom jag hälsade på i veckan. :)
1 glas mjölk, 1 glas vatten, 2 ljusa limpskivor och 2 mörka. Till detta 1 kopp kaffe efter :)

Inget för mig, men för honom funkar det alldeles utmärkt !!!!


En del kan med vad som helst !

Hade en alldeles fantastisk dag igår. Långpromenad med Olle, Lotta och Lisa. Lisa är husets labbe. Hon och Olle har så jätteroligt ihop. Och det är konstigt. För Lisa är en brud som många hanhundar har svårt att LEKA med. Lisa luktar nämligen väldigt gott ALLTID för alla hanhundar. Våran goe gamle Elvis lekte aldrig med Lisa. Han gjorde istället allt och alla knep för att försöka komma till !!!! Men Olle är antingen smartare eller mer korkad för han skiter i det och leker med henne istället. Och det är hon glad för :) Dom har så fina skogar precis utanför tomten här så vi njuter verkligen , Olle och Jag !

Efter det var det in i duschen och sen in till byn och möte upp Helen för lunch. Och det visade sig att vi fick storfrämmande ! Dottern Elin med kompis hängde med också och även Lotta kom ifrån affären för en snabb lunch. Eftermiddagen spenderades sen i Lottas affär. Och OJ vad många påsar jag har här liggandes på deras matsalsbord nu. Det ser faktiskt ut som en egen liten affär här nu! Så idag ska jag ha provningar här. Kanska ska försöka plocka bort några saker, om inte annat för att gubben inte ska behöva sätta sig och åka hit och lösa ut mig. ;-D Men jag känner när jag tittar på grejorna att det verkligen är sånt jag VILL ha , och BEHÖVER !! Jag förvandlas lätt till shoppoholic när jag är här ! Så vi får se. Det är en topp/tunika som jag redan nu tror går bort. Egentligen är den kanon, passar mig perfekt , men jag kommer inte hitta någon BH att ha under den. Den är ganska låg och då behövs typ balconette och ja, med min storlek på kupa är det inte helrätt liksom !

Och kolla in kortet ! Grabbarna i huset och jag skulle slappa lite i soffan i går morse men NÄHÄÄÄ inte då !!!!



Lisa passar på !!!!


Shopping del 2 - njutning del 2

Sitter i soffan och ska snart dra mig in till "stan" (läs byn). Jag ska gå en liten vända i affären och sen hämta upp Helen för lunch. Kanske kanske kommer Lotta ifrån och kan luncha med oss. Efter lunchen ska jag in till Lotta igen, vika några toppar (läs spana på mer kläder) och vara med där (läs fika och prata) tills Lottas arbetsdag är slut. Sen är det myspystorsdag som gäller. Och imorgon hoppas vi på sol, så vi kan ligga o sola hela dagen.

Inatt har Olle och jag delat madrass. Vi ligger i vardagsrummet på madrasser när vi är här och inatt tyckte även Olle att han skulle ha madrass. Så han kom knuffande på mig och så tyckte han vi skulle ligga o myssova han o jag. Han mös nog.. han låg o knorrade och gosade in sig. Jag sov kanske inte så mycket men hade inte hjärta att knuffa bort honom. Det är ju faktiskt ganska mysigt o han honom brevid sig så jag tog den sömnförlusten !!!


Jag är bortskämd...

Nu sitter jag här på min sköna breda madrass hos familjen Larsson ... Och jag har det sååå bra. Har pratat med pojkarna och dom har det nog nästan lika bra som jag. Men bara nästan tror jag. För här blir man omhändertagen ska ni veta. Här är inga halvmesyrer utan här går Lotta all in !! Idag har eftermiddagen spenderats hos Lotta i affären. Jag har gått och plockat o provat och har hittat klänningen jag ska ha på bröllopet vi är bjudna på ! Så fantastiskt roligt. Och den är som gjord för just mina former. Hur bra är inte det ?? Och så har jag redan hittat 1 klänning till som jag har bestämt mig för, ett par vita byxor och en brun topp som också är klara ! Sen är det en del som hänger på kanske-stället än... får ta mig an det i morgon, och känna lite på dom plaggen. Och sen är det ju halva affären kvar att gå igenom. Och sen blir det förhoppningsvis seriös solning på fredag för mig och Lotta. Vi planerar att ligga på hennes altan och slappa och dricka vin mest hela långfredagen. .. livet är gött !!


Bäste-Lotta !!
 


Kärringen har tagit påskledigt

NU är min påsk inledd. Det är sååå skönt. Slutade halv elva och NU 5 ½ DAGAR LEDIGT. Börjar måndag halv 11 och fram tills dess är det bara roliga saker som ska göras. Inget tråkigt. Jag ska bara göra sånt som jag vill :)

Idag har jag VELAT åka och luncha med mamma och pappa. Sen VILLE jag fixa en nagel som var dålig. Sen VILLE jag gå en promme med Olle. Och nu VILL jag inte göra så mycket mer idag :)

Imorgon VILL jag dammsuga här hemma innan jag och Olle VILL åka till Lotta och Finspång. Sen VILL jag bara vara där och ha det skönt med henne och hennes familj och Melvinger kanske också! Och sen VILL jag åka hem, jag vill sen ta emot min bror och hans sambo och sen VILL jag få hem mina grabbar !!  Hur bra har inte jag och Olle det undrar jag ???? Vi tar hand om varandra han o jag.... :-)  Undra om jag ska kvasten till Finspång ???

Var rädda om varandra i påsk 

 


Att vara mamma betyder : Bry sig om !


Jag har en väldigt snäll mamma.

Nu när jag har lite småtråkigt när grabbarna är borta så är hon lite extra snäll o hjälper mig lite. Och hon ringer och tycker jag ska äta lunch hos dom på dagarna så jag slipper äta själv varje dag. Och hur omtänktsamt är inte det? Väldigt snällt tycker jag!! 

Självklart gör hon likadant till brorsan. Och till Mackan och till Perka !! Men just nu är det jag som är lite rastlös och då får jag lunch och lite sällskap varje dag. Lyhört och snällt.

Och givetvis är det frivilligt. Vill jag inte komma så struntar jag såklart i det. Men vem kan motstå Dillkött? Och i morgon blir det ugnsbakad falukorv !!

Mamma :)

Soldyrkar

På måndagar brukar det vara Step Up för mig. Men jag kunde inte förmå mig att gå på den idag. Ett stort skäl till detta var att solen var såååå skön när jag kom hem efter jobbet. Kände bara i hela mig att jag vill inte gå o ställa mig INNE och träna. Så jag tog Olle på en lång skön promenad istället. Var mysigt när det bara är vi här hemma !

Och sen känner jag mig lite sliten. Vet inte varför ... Men jag har i alla fall gått 2 prommisar med Olle idag OCH cyklat till o från jobbet. Så liten bit på träningsvägen har jag ju kommit. Nu blir det inte så mycket mer gjort här ikväll, ska plocka ur diskmaskinen och hänga tvätten och så ska jag göra mig lite tacos nu. Är hungrig !!



När Mackan var liten och smutsat ner sig sa han: gör inge min mamma gilla att tvätta ;-)


Det ÄR inte roligt !

Jag har varit en duktig tjej och börjat cykla till jobbet dom dagarna när jag börjar halv 11. Jag cyklar INTE när jag börjar 06 då kroppen behöver nån timme eller två varje morgon för att vakna till liv MEN jag cyklar i alla fall ! Och när det gäller mig, så är det STORT. Jag HATAR att cykla. Jag tycker det är skittråkigt och långsamt och enformigt. Men OM vädret är snällt , alltså inte regn och för stark blåst, så är jag i alla fall igång ! Bra Lôtten !!

Jag cyklar oftast till träningarna nu också. Ibland känns det helt naturligt men ibland vill det inte riktigt. Men dom gånger jag har sällskap av Becka är det cykel varje gång nu. Det är bra. Då blir det en extra tur. Kanon ju !



Men rolig är det fan inte ;-)


Födelsedagsbarnet ?

Strax efter lunch dånade till på uppfarten är där stod min födelsedagsfirande bror med sambon A-C !!



När man ser min bror - ser man oxå ALLA mina morbröder samtidigt :-)


125-årsfödelsedag !!

Idag är det födelsedagar igen på bloggen.... Det är hela 3 stycken i vår närmast sörjande krets som fyller år.

Först ut var min bror Thomas. Han fyller 45 år idag och vi var på kalas hos honom igår. Vi fick rostbiff och kall skinka med massa sallader. Den rostbiffen var nog den godaste jag ätit. Och så fick vi tårta efter. 2 olika sorter. Men jag tog såklart ingen tårta. BRA LÔTTEN !!! Och så fick han presenter såklart !!

Sen är det Ann som fyller år. Men som en dam till en annan så skriver jag såklart inte hennes ålder :-) Jag och Ann jobbar ihop varje dag och jag avgudar henne. Mitt jobb vore katastrofalt utan min Annse. Jag skulle dö !!

Sist men också minst (i alla fall i ålder ) är Kalle. Det är Perkas systers sambo !! Han fyller 36 idag och honom ska vi fira på påskdagen. Vi har köpt en fin paket men kan inte skriva om det än, då jag vet att dom tittar in här !

Så STORT GRATTIS på er !! Och hoppas ni alla tre får en fin födelsedag !!



Här är min bror när dom åkte motorcykel i Norge förra sommaren !!


♥ Jag längtar efter min familj ♥



Det här kortet är det allra finaste jag har på vår familj. Det är konstigt vad man kan fastna för olika saker i en o samma sak. Min pappa tycker det här kortet är hemskt. Vi hade med det i en kalender dom fick i julklapp ett år och han sa verkligen att det var ett hemskt kort. Men vi här hemma tycker precis tvärtom. För oss speglar det precis vår familj. Galen värme med vilda viljor att styra !! Kortet är taget på Mackans konfirmation. Det är jag som tar kortet själv på oss och jag försöker VERKLIGEN få killarna att uppföra sig :) Men dom tillsammans är svårtuktade :) Och det är det som vi tycker är så fint i kortet. Jag som försöker få lite ordning på dom och dom som med stor kärlek till mig gör allt dom kan för att inte göra som jag vill . Hur kan man inte gilla undertexten av kärlek i det? Dom ställer snällt upp på kortet men på deras egna sätt. Och det är respekt. Jag respekterar att dom är knasiga i bollen och dom respekterar att jag vill ha ett familjekort på Mackans konfa. I love my family !!!

Och jag saknar dom massor redan. Dom har varit borta mindre än 1 dygn och jag funderar redan på när dom ska komma hem. Mysko, jag som inte har så ont av sånt i vanliga fall. Är det våren tro ?? Men det går nog bättre i morgon, när jag ska jobba igen. Då får man lite annat att tänka på. Och buggen ikväll kan nog hjälpa till. Och sen på onsdag drar jag ju till Finspång och bästa Lotta och några härliga dagar med henne och hennes familj.
Livet är allt bra Göttigt!


Ensam och trött

Oj vad det har blixtrat till här det sista dygnet. Mackan och hans kanot-kompis Emil kom ju med tåget igår kväll. Som vanligt 2 timmar försenade. Det är sjutton vad SJ har problem. Med allt verkar det som. Kanske dax att byta ledningsgrupp eller styrelse eller chef eller nått liknande. För detta tar nog priset eller ?

Så jag som skulle ut och slå mina lurviga igår kunde inte ens hämta dom vid bussen som jag lovat utan det fick gubben göra. Och jag drog till Rebecka och drack lite vin innan utgång. MEN sen fick Mackan och gubben skjutsa oss till dansfesten, och då fick jag ju en fantastisk möjlighet att KRAMA riktigt på Mackan.. Åhhh.. Och den stackars Emil råkade få sig en kram han med, men jag tror nog han överlevde. Det är mysiga tjejer och killar som Mackan går ihop med på Kanotgymnasiet.

Och sen dansades det. Det är två killar på mitt jobb som fucking awesome på bugg. Och dom var med ute igår så vi fick proffsbugga lite med dom. Det är en häftigt känsla. Och det är så mycket enklare. Även om man inte kan det dom får för sig att göra så helt plötsligt kan man ! Och dom är bestämda i sina svängar, så man har inte en chans att föra , som jag gärna försöker med annars ! Vi dubbelbuggade med dom också och helt plötsligt var det inte ens svårt. Vi dubblade som om vi aldrig gjort annat. Inga fel här inte, med stor precision och glädje !!

Och sen hem, sova några timmar, upp och göra frukost, ner på stan och byta en klänning, och sen hem o göra middag till 4 hungrande kanotister och sen säga hej då till dom och gubben. Och sen snabbt i duschen och sen iväg och hämta mamma och pappa och sen iväg på brorsans 45-års kalas i Göteborg. Massa god plockmat senare, in i bilen och på väg hemåt. Ett obligatoriskt stopp på Bögens såklart och sen hem med Olle igen.

Och nu sitter vi här, Olle och jag. Ska kolla en bra film och sen gå o lägga oss. En skön slapparsöndag väntar !!



Bögens  :)


Lill-Mackan kommer hem.... !!!

Nu sitter Mackan på tåget på väg hem till mammsen... :) Eller kanske egentligen inte till mig, då han kommer vid 19-tiden ikväll och sen drar han, ihop med Perka till Polen på träningsläger i morgon vid 13-tiden. Så det blir inte många timmar i mammans ömma vård ! Och till råga på allt så ska jag ut o dansa ikväll. Så det blir ännu färre timmar med mig. Nu är det så att jag tror inte han klagar, utan det är mer jag som mamma som alltid får dåligt samvete. Varför ska vi mammor alltid dras med det? Men nu ska jag ut- och vi får ses en kort stund ikväll och sen ska jag krama på honom hela förmiddagen i morgon innan han åker. Och gubben. Dom gillar det lika mycket !!

Och jag hittade massor på stan förut. Kanonkul. Sprang runt i massor av affären och fick köpt olika saker överallt. Och fick även en del goda skratt. Det är ju ofta det ser annorlunda ut på galgen än när det kommer på kroppen!


Hjärtats färg

Nu är det fasen färg på alla staketpinnar. Det var inte jättemånga kvar men det tar sån himlans tid. Det är gött att man gör det åt sig själv, detta kommer aldrig göras åt någon annan !!!! Bra karl/kvinna reder sig själv och här har vi sjutton rett oss helt själva. Så det så !! Och när jag sen började räkna på pinnarna och hålen i staketet så inser jag - det fattas 1 PINNFAN ! Antingen har jag dålig räknekunskap eller så har en pinne fått ben.. Får leta !!

När jag skulle gå upp från källan gick jag förbi en fin planka - visst är den vacker? Så här en fredagmorgon !!!


3 dagars ledigt är uppskattat...

Det har blivit lite konstiga veckor det sista. Först en hel veckas ledig för våran Kläppen-resa. Och sen matförgiftningen så då var det 2 hela dagar jag inte kunde jobba. Och denna veckan var jag ju ledig onsdagen och nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag för sen har jag tagit påskledigt :) Eller heter det kanske Mingla-ledigt med tillhörande Lotta-mys i finspång !!! Ska bli jättekul, har inte varit där på jättelänge känns det som. Vi träffades sist i november när vi var en helg på Vann Spa. Det var en härlig helg. Och då var vilda Helen med också... Oj oj... längesen man skrattade så man hade träningsvärk i magen i flera dagar efter.

Nu ska jag ta en shoppingrunda på stan. Se om jag hittar nått nytt... är ju kul till helgen. Eller bara strosa runt..



Lotta * 2 kan ju bara vara kanon !!


Grillpremiär !

NU har vi haft grillpremiären... Fast det som var utlovat som GRILLNING blev stekning :) Kände att klockan stack iväg och vädret var inte vad jag hade hoppats på så det blir stekpannan istället. Men va sjutton, vi fick mat, vi fick äta tillsammans och gott som sjutton var det. Så jag är ändå helt nöjd. OCH jag fick ju majs.... läckert !!!

Och sen fick jag oväntat promme-sällskap när Becka ringde och var sällskapssjuk. Det var ju trevligt. Är alltid roligare att gå om man får sällskap. Olle gillar Beckas vantar.. dom luktar katt så han går o naggar i dom hela tiden. Vi (läs jag) går inte så fort när vi går ihop, Becka går fortare när hon är ensam men jag är inte så snabb. Det verkar vara ett genomgående problem när flera av mina kompisar ska gå med mig, att dom får sänka hastigheten. Men vi hinner ju i alla fall snacka skit då under tiden. Och det är väl därför man promenerar ??? Jag har varit hos doktorn idag. Jag är jätteglad och jätteledsen på samma gång över detta. Livrädd och nöjd. Säker och osäker....


Day off...

Jag är ledig från jobbet idag. Är ganska skönt, mitt i arbetsveckan att få en dag ledig! Nu ska jag ju inte bara vara hemma o ha det skönt. Jag ska till läkaren på KSS idag. Är alltid lite olustigt då jag inte är sååå tuff när det gäller att sitta inne med en doktor. Eller en sköterska heller för den delen. Eller tandis heller.... and so on...

Men jag överlever såklart. Ska ju bara på ett besök, ska ju inte läggas under kniven eller så! Och sen blir det grillning här i kväll. Ska bli göttigt... Har längtat efter det flera dagar nu men inte riktigt fått till det! Men nu så!

Såklart blir det grillad majs till maten ikväll! Är det godaste jag vet.
Fick även lära mig i fjällen, att en burk majs med smör o salt i en gryta, stekta på en kort stund , är en av mina NYA favoriter! 

Fina skor och FIN UNGE !



Världens goaste 1-åring!
I finaste skorna hon fick av oss i 1-årspresent. Och i jordgubbsmössa som min mamma har stickat !!


Stekt eller råstekt ?

Jag ska göra lite matlådor. Äta bör man annars dör man. Läste på en väns blogg angående förhållande till mat - Man lever inte för att äta, man lever bara för att man äter. Tyckte det var väldigt tänkvärt. Känns som ett bra mål , att man äter för att man ska äta! Njuta - självklart men njuta rätt. Man kan ju njuta av så mycket mer!

Idag blir det köttfärssås och korvgryta till matlådor. Korvgrytan är inte min favvo, men mina grabbar gillar den. Och den är perfekt att ha som matlåda. Man kokar bara lite ris på morgonen så är maten klar att ha med till jobbet eller äta mellan skola o träning. Kanonsmart ! Köttfärsåsen är såklart EN STOR FAVVO! Min köttfärssås är den godaste i hela världen. Fråga vem som helst som provat den... Japp... Jag kan köttfärssås jag !

Och så ska jag steka potatis, bacon och falukorv till middag. Och så blir det en låda med till gubben till jobbet i morgon. Han har levt på Dagens nu i typ 28 år så han är glad för matlådor ! Då är det tacksamt att laga mat! Tänkte göra det lätt för mig att göra råstekta potatisar men det blir stekta, tycker det är godare ändå. Mums !!


Älskar min stekgryta.


som man sår får man skörda - så noggrant

.


Trädgårdens vårkänslor

Har varit ute i trädgården och plockat pinnar. Ollekolle har en tendens att flisa sönder alla pinnar han hittar till väldigt små fina bitar. Men nu ska snart våran Gudrun ut o jobba och då får det inte finnas sånt skräp liggande ! Och för er som inte vet vem Gudrun är - sista bilden är på våran fantastiska, högt älskade och vårdande Gudrun.








Grattis !

Idag byter min gubbe jobb!! Diskussionen har pågått ett litet tag, med massa frågor och undrande hit o dit. Det är ju så att när man trivs bra med det man gör, kan det vara svårt att våga ta steget vidare. Även om man ser att det är dax. Och att det blir jättebra bara man vågar hoppa ! Fördelen med detta byte är att det är på samma företag. Och han trivs så himlans bra där, både med chefer och arbetskamrater. Och med sina tider. Han har i flera år haft det så att han jobbar in sin hela månad på 3 veckor och så har han var fjärde vecka helt ledig. Det är något han trivts med jättebra. Men nu blir det andra bullar. Nu blir det KONTORSRÅTTA-tider.

Han ska lämna sin trygga, rena, fina lastbil för att sätta sig på företagets kontor. Där ska han jobba som Trafikledare/produktionsledare. Detta är ett mindre kontor, dom är inte mer än 4 personer som jobbar tillsammans där, och det är personer han trivs med jättebra idag så detta kommer gå hur bra som helst. Och bra arbetstider blir det! Detta är nog det som glädjer mig mest. Det är ganska ensamt här hemma ibland, när Mackan har flyttat och gubben ibland kan vara borta nästan hela veckan, ute på jobb. Men NU kan vi äta middag ihop varje dag! Ett lyft efter 10 år tillsammans ! Och tänk bara... Vi kommer, om vi vill, helt plötsligt kunna gå på BIO en Tisdagskväll !! Hur fränt blir inte detta !!!! Jag tror detta kommer göra göttigt för gubben.

Han har ju en STOR passion för kanotandet och kan ibland ha tyckt att det blir väldigt periodvist tränande. Nu kan han träna mer som "vanliga människor". Och ändå få tid över här hemma. Förut har det varit jobb + träning som fått komma först. Nu helt plötsligt kan man kombinera detta med vanligt lyxigt fantastiskt Svensson-liv!! Och redan nu har Lôtten planerat att "ge" bort morgonprommisen med Olle till gubben på tisdagar och torsdagar. Det är då jag går upp 05.15 och detta ger MIG en halvtimmes mer sömn dom dagarna! Så hur kan det inte bli bra? Det som gynnar gubben gynnar ju även mig o Olle o Mackan ju !!!


Han har fått en "Grattis-till-kontorsråtta-jobbet-present" av mig o Mackan o Olle !!


Vårtecken


















Gömma

Jag har gjort en Taco-Gömma ! Nu står den på spisen och väntar på att bli uppäten. Men först till buggen :-)


Jag blir hellre jagad av ...??

Mina grabbar har ju länge hållit på med att skriva träningsdagbok. Och när jag började med min träningscoach Maria förra januari så sa hon att jag skulle skriva träningsdagbok. Och såklart gjorde jag det. I min vanliga kalender. Det är jättekul nu, att kunna gå tillbaka o se om jag skött mig :) Men sen nyår nu har jag gjort den på nätet, på Funbeat. Passar mig perfekt då jag ändå sitter vid datorn och bloggar (?) lite varje dag och då är det så lätt att fylla i där. Är hur kul som helst, man kan få ut staplar o diagram och allt möjligt och om allt möjligt. Ser precis hur mycket av min träning som har bestått av tex spinning, eller jympa eller cykling.  Och jag ser viktkurva och hur mycket tid jag lagt på träning. Och i en kalender ser jag varje dag exakt hur dom sett ut.

Man kan också ha träningskompisar där. Detta är extra kul. Då kan man se vad dom har tränat och man kan få tips o ideér av dom. Jag har några stycken, bla min gubbe såklart. Och han ligger ju ljusår framför mig. Men jag har fått en ny träningskompis. Det är Emma från skåne. Detta är ingen tjej jag känner IRL men vi läser varandras bloggar och har nu hittat varandra på Funbeat. Och nu känner jag mig jagad... :) Än så länge (mycket tack vare min skidvecka i Kläppen) ligger jag framför Emma men vi har koll på varandra nu... :D Detta ger både mig och henne en riktig kick... visst är man som bäst om man får en bra sporre ? Det är i alla fall jag !!!



Vill du hitta mig på Funbeat finns jag som Lotta Andersson [email protected]


Tid för saknad

Har en tid för stor saknad. Det saknas mig en enormt stor personlighet. Det går upp och ner , men just nu är saknaden enorm. Den finns alltid, den förvinner inte alls. Men den är mindre och större. Ibland som en glad påminnelse, ibland som ensamma tårar som trillar på kinderna. Oftast nu för tiden med skrattblandad kärlek!

Jag saknar min bästa ELVIS ... Jag har en jobbig tid nu med att tackla saknaden! Saknaden är stor. Saknaden är enorm.






Ansvar ???

Denna soliga lördag.... Åhhh va göttigt det är. Jag blir så pigg och får en massa energi av att det är soligt och någorlunda varmt ute. Hittar på en massa att göra. Både åt mig och gubben :-) Och det blir så fint ! Vi har satt upp några fler staketpinnar. Detta projekt känns som vi har hållit på med hur länge som helst. Men det tar tid när dom ska sågas, sågas toppen, slipas, oljas, grundas och målas. Och så ska det torka mellan varven med. Men nu är det bara 16 pinnar kvar. Och 7 som ska målas 1 gång, dom har jag redan målat första svängen på.

Jag tog en sväng till Friskis också och körde ett Jympa Medelpass. Det var en tjej som heter Sofia som hade passet idag och hon var skitbra ! Det var inte så mycket skutta o hålla på utan mycket styrka. Och det är ju kanon. Bra musiksmak hade hon också bruden. Och lagom peppig var hon. Så just hennes pass kan jag nog tänka mig fler gånger. Med på passet var också en familj. Mamma, pappa, dotter (i 12-årsåldern) och sonen (i 7-8-årsåldern). Kul tänkte jag, och kom att tänka på alla gånger vi haft med Mackan på träningar när han var litet glin. Men här gick likheterna isär. Vida isär. Denna pojk var bara besvärlig. Under själva passet så spelar det väl ingen roll att han sprang nästan på folk, att han pratade hela tiden. Det spelar ingen roll. Men när avslappningen kommer och ungen ligger och sparkar hälarna i golvet konstant under hela avslappningen så undrar jag - VAR ÄR FÖRÄLDRARNA? Är det inte deras ansvar att se till att han låter dom som vill, få sin avslappning? Jag stod o stretcha istället men jag såg flera som faktiskt fick svårt att slappna av pga detta! Jag tycker det är dåligt att man inte kan hålla ordning på sin grabb, om man nu vill göra sånt här ihop. Det är ju jättekul, men med vanligt sunt förnuft skulle det blir väldigt mycket bättre för alla ju. Det skulle Mackan aldrig fått komma undan med :) Dom reglerna drog vi redan innan vi gick på träningen. Då blir det kul istället !


Jag anser att man kan göra allt TILLSAMMANS med sitt barn. Bara man är väl förberedd !!


Är många bättre än 1 ?

När jag cyklade hem från manikyren så stötte jag på en massa kanotister på Lidan. Nu är dom igång. Känns lite konstigt då jag har Mackan i Nyköping där dom varit igång väldigt längre känns det som. Men det är ju skillnad, där har dom mer strömmande vatten dom kan paddla i. Han har ju kört många mil, hörde nån siffra om över
40 mil redan i kanoten. Men då har han ju varit 2 veckor i tyskland och paddlat också så det är ju inte så konstigt.

Min gubbe som jag var en av dom på Lidan idag har nog ca 2 mil i kanoten nu :) Han är smått frusterad över detta och till råga på allt har han varit dålig denna vecka så denna helgen blir glidarpaddling för honom. Men om 1 vecka åker han och Mackan och en massa andra kanotister till Polen för en veckas paddling så han kommer nog ikapp snart... :) Blir göttigt för Mackan och gubben att få paddla ihop igen. Blir långt mellan gångerna på vintern. Dom njuter när dom får träna tillsammans. Är härligt när man kan ha sån känsla för nått tillsammans :)



Har råkat leka lite med PhotoScape igen.... många Perkor, är det bättre eller sämre än 1 ????


Manikyr

Nu ska jag hoppa på cyklen och åka till min manikyr.
Jag CYKLAR frivilligt! Tar min mammas gamla pärla o drar iväg.

Kom ihåg att det var just här ni läste det först att Lôtten är ute o cyklar :-)


Cirkusen har kommit till stan...

och då passar vi såklart på att miljöträna hunden! Kan ju inte bli bättre ju ! Han kan ju vara lite AV och stressad när det är en väldigt massa nytt så det var ju perfekt. Så vi traskade bort till cirkusen, kändes som en sommarkväll. Var hur skönt som helst. Och där fanns det både kameler, hästar, hundar, zebror, ponnysar och två sorters djur med stora stora horn ! Den ena med dom största hornen daskade sin skötare i baken lite med dom :)

Och till denna sköna kvällsprommis som vi tog tillsammans hade jag mina nya skor jag köpte på Rydens idag. Det är ett par Timberland, med Goretex som jag hittade för halva priset. Bara 350 spänn och dom kommer vara perfekta när vi ska stå o gå ute hela våren på alla blöta gräsmattor på kanottävlingarna.     Nöjd Lôtten!!!





Bilder tagna med mobilen på lite håll... Men bättre än inget !!!


Rent o fint

Imorgon ska jag gå o fixa mina naglar. Det är superduperdax. Så idag var jag smart, och har nu på morgonen städat av badrummet. Konstigt tycker ni, att detta hör ihop? Men jaa...  jag har nu legat med tandborste (en gammal såklart) och petat och putsat och gnott och gjort väldigt rent. Och med dagens rengöringsmedel så blir kombinationen Nygjorda fina naglar + storskrubb i badrum mindre smart. Så jag var smart och slet ut den stackars fina manikyr som var kvar idag, så håller dom sig fina lite längre. Kanske ska jag tvätta av bilen också INNAN manikyren? Det var jag ju smart att göra dagen efter förra gången. Så ja, kanske det blir biltvätt oxå idag!
Och kanske lika bra jag tar in Olle i den nyskrubbade duschen och badar av honom också när jag ändå håller på!



Sån här fransk manikyr blir det i morgon (tror jag) :-) Men utan bling-bling förstås! 


Present

Oj vilken trött Lôtten det är som försöker rycka upp sig.... Det känns att det blev en tokig start på veckan. Men nu är det helg för mig. Ledig fredag och lördag nu så det blir kanon. Sen startar veckan på söndag kl 06.30 igen!

Nästa vecka blir också lite annorlunda. Ledig en dag mitt i för läkarbesök så förhoppningsvis ska den veckan också gå inte allt för långsamt. Och fredag nästa vecka kommer Mackan hem, med 1 eller 2 kompisar. Då kan jag krama på Mackan några timmar innan dom tillsammans med min gubbe ska åka på kanotläger i Polen. Man tar vad man får :) Bättre några få timmar än inga alls. 18 år är en härlig ålder. Livet leker och inga hinder finns!

Kvällen ska avverkas på Helens Dansskola och ett hårt härligt fartfyllt och glatt Zumba-pass! Ska bli sååå gött. Det är en tjej från Skövde som kör dom passen nu och när jag var på det passet sist så var det URKUL!! Så det kan nog pigga upp mig. Men först ska jag köra mamma o pappa till nån födelsedagsmiddag.

Och jag har köpt en present till min gubbe. Varför får ni reda på senare. Inte idag men en annan dag :)


Olle gillar inte karlar

Jag vet det. Det är inget stort problem men dock ett litet ! Han är inte förtjust i många män alls. Känner han dom inte och dom har keps eller hatt eller skägg eller solglasögon så får dom sig en riktigt utskällning. Om man är uppmärksam, och hinner tänka till så kan man oftast ta i detta INNAN han hinner reagera. Ser jag att det kommer någon som vi faktiskt ska prata med kan jag vara snabb och prata tydligt med denna man och vara snabb och va den som hälsar först. Men ibland hinner man inte riktigt med. När man har en golden så tycker många ovana människor att OJJJ vad han är söt, han klappar jag på UTAN att fråga först. Och då får dom sig en skrapa. Jag behöver inte säga till alls längre, det sköter Olle själv. Just i detta fall så har faktiskt Olle rätt. Dom ska INTE hälsa på någons hund utan att fråga först men det kan skapa olustiga situationer. Och jag vill ju att Olle inte ska känna så. En dag stod det en man och lutade sitt ansikte in över vårat staket och skulle typ prata väldigt nära Olles ansikte - han går nog inte ens förbi på vår gata längre ! Olle skällde till på honom så han höll på att trilla av trottoaren. Och varför sjutton sticker man in huvudet hos en okänd hund i dens trädgård? Hade jag aldrig kommit på tanken att göra. Man har inte där att göra.  Men sen är det ju så... det får INGET hända. Djurägare = strikt ansvar. Så jag jobbar vidare med detta. Han ÄR ju världens snällaste, bara lite feg och osäker!

Idag var det min morbror Bengt som fick skäll. Olle var hos mamma medans jag var o tränade och dit kom Bengt. Olle har aldrig träffat Bengt förut. Och Bengt har många av dom saker som Olle har svårt för. Han har skägg, han har glasögon och han hade keps på sig. Och till råga på allt så vaktar Olle min mamma väldigt mycket. Men Bengt stack till honom en godis och lite leverpastej och sen var dom polare igen. Så det löste dom bra själva. Bengt är van med hundar, han hade alltid hundar när jag var liten så just i detta fall var jag inte så fundersam!


Jobba i regnet !

Åhhhhh säger Lôtten lyckligt när hon tänker på att IDAG blir det jobbet. Härligt. Ska bli kul o träffa (några av) jobbarkompisarna igen och snacka lite skit :) Har inte träffat bl.a Annse på 1½ vecka! Så vi har lite att avverka!

Olle och jag har varit på en riktigt skön lång promme nu. Det regnar lätt men vad gör det när man i födelsedags present förra sensommaren fick världens bästa regnjacka av grabbarna. En vinröd Fjällräven! Tunn tunn tunn och helt underbar. Och till det fick jag såklart en "underjacka" så jag inte ska frysa. Löv it. Ni har nog inte missat att vinrött är en av mina favvo-färger va? Det återkommer om man säger så ! Bland flera men VINRÖTT :)

Och idag har jag ett bokat träningspass. Kanske skulle jag ha väntat tills i morgon efter min matförgiftning men jag står inte ut längre nu. Men jag har tänkt till i alla fall. Det är ett Spinning Bas pass, så det är inte allt för svårt. Mycket förbränning och inte alls så mycket kondition. Och det är ju bra nu! Passar ju alldeles perfekt som återhämtning istället för uppbyggnad! Och återhämtning behövs känner jag. Så jag är ändå nöjd ;)



Älskar mina spinningskor. Spinning är inte detsamma utan spinningskor !!!


Sammandrag ;)

Har gjort ett litet samlingskort / barn från deras vecka i Kläppen. Moster Lôtten tycker det är kul med PhotoScape!





Köra bil...

Har ätit banan och en vit skiva bröd nu ! Jag som inte ens ska äta bröd på vardagar, men vad gör man inte för att komma på fötterna igen. Men i morgon ska jag tillbaka till jobbet och då börjar allvaret med mina stackars få kilon som jag vill ha bort igen. Jag vet att dom inte är så många, dom som är kvar, men FAN vad dom är tuffa. Det är fan så mycket tuffare att ta dom sista kilon än vad dom första har varit. JAG BLIR NÄSTAN KNÄPP! Men nu ska det sjutton gå. Jag måste bara återhämta mig idag med lite snäll mat för magen och i morgon blir det hårda tag igen. Men träningen får allt vänta någon dag eller två till. Ska klara av promenader och jobbet innan jag går på träning. Nu ska jag ta Olle till skogen så han får sig en riktigt lös-spring-omgång. Det älskar han. Och då kan jag gå mycket kortare, för han springer 5 gånger så långt som jag går och då är ju vi båda helt nöjda och glada ju!



Olle och Mackan in action !!!!!


Jag är en dålig matte

Jag känner mig som världens sämsta matte idag. Om jag säger så här : TUR att vi har trädgård. Annars hade jag fått kalla in förstärkning idag. Det är först NU som jag står upp utan att hålla mig i något. Allt detta för dålig mat! Så med andra ord - Olle har inte fått någon promenad alls av mig idag. Han har snällt fått hålla tillgodo med trädgården :( inte bra alls, JAG VET men vad ska jag göra? Men nu har jag i alla fall varit i källaren t&r ! Det är ett framsteg. Och hussen kommer hem om en stund så då får han ta en riktigt långis med Olle så han får nått idag.

Men faktum kvarstår... jag känner mig taskig mot Olle när han tittar på mig och sen mot ytterdörren. Men jag har LOVAT honom att i morgon, i morgon ska vi i alla fall gå några svängar runt kvarteret. Det måsta jag klara av, för på onsdag ska jag minsann va tillbaka på jobbet är tanken. Så i morgon Olle.... JAG LOVAR... HELT SÄKERT!



Så HÄR trivs våran goaste Olle allra bäst i livet


Dubbelt vitt funkar ju inte

Jag har gjort en liten miss. Eller en riktigt smart plan, jag vet inte riktigt vilket det är. Eller är det så att det är ödet? För jag kunde faktiskt inte styra det hela ju ? Jag bjöd in till min babe-40-års-fest när jag visste att vi skulle komma att bli bjudna på bröllop helgen innan festen. Inget konstigt så långt. Men här tog tanken stop för blondin-Lôtten ! Jag bjöd nämligen in till ett White Party som min fest. Och vad har man INTE på sig på ett bröllop? Jo VITT!!!!!!! Hade jag varit smart hade jag bjudit in till någon annan-färg-fest så kunde jag använt samma klänning. Men inte Lôtten inte.... Nä inte då. Jag som faktiskt inte handlar "sånna" klänningar så hemskt mycket ska nu till o riktigt slå på stort och köpa 2 finfina klänningar. Jag använder ju mycket klänningar och kjolar men inte riktigt sånna som passar på ett bröllop. Och på min fest vill jag allt va uppklädd oxå. Så det blir väl att ta sig till Mingla! Vilken tur att jag faktiskt ska till Lotta i påskveckan !! Jag är bortskämd jag !!!

Klädkoden till bröllopet är Kavaj. Vilket betyder klänning för tjejerna. Och inte vitt. Inte heller svart om det är ett sommarbröllop , som detta. Jag har börjat titta runt... skulle nog kunna tänka mig nått liknande som nedan...
Men det beror ju som sagt på vad Lotta på Mingla kan hitta åt mig... Hon är bäst när det gäller för mig !!!!!!!




Minsta jag har sett

När jag stod i familjebacken i fredags och kollade racerfarten på Wilma så såg jag nått fantastiskt !

Det var en liten liten söt kille som lärde sig köra snowboard. Och jag menar liten. Han kan inte ens ha varit 3 år. Och han åkte verkligen snowboard.

Han stod inte bara och gled neråt som man ser många göra, dom som ännu inte kan åka bräda. Utan han verkligen använde hela sin lilla söta kropp med både balans och bravur för att ta sig ner på ett helt riktigt sätt. Och såklart klarade han av liften helt själv med. Knapplift förstås men ändå! Jag var så imponerad.

Tycker det är häftigt hur fort dom lär sig dom små kidsen ! Det var det sötaste jag sett i alla fall !!


I AM ALIVE

nästan i alla fall. Har precis nu fått i mig en kopp nyponsoppa som än så länge fått stanna kvar i magen. Så nu börjar förhoppningsvis återhämtningen. Det var ju skönt det var på hemresan jag blev matförgiftad och inte på uppresan till fjällen. Va vidrigt det hade varit att vara SÅÅÅ sjuk när man delar stuga med andra. Även för dom !

Men OJ vad jag är ledsen för att jag missar buggen ikväll. Jag har ju längtat sååå mycket, för jag missade ju förra gången när vi satt i Kläppen och mös. Och nu missar jag en gång till, efter den förra. Missar mycket nu tror jag. Men det är inget att göra åt. Kan inte stå upp på benen utan att hålla mig i nått än, så jag ligger kvar i soffan!
 
                          

Nyponsoppa till middag... :) och senare ska jag försöka klämma en banan till kvällsmat !


Förgiftad ?

Har ni varit Matförgiftade någon gång? Det hade jag aldrig varit fram tills igår eftermiddag. Vi åt på Värdshuset/Hotell John i Filipstad och OH MY GOOD var sjuk jag blev. Kräks alla inälver ur mig för fullt. Jag verkligen LIDER här. Magsjuka är som en lätt vårbris om man jämför. Och då åker jag ändå väldigt lätt på magsjukan. MEN DETTA ÄR DET VÄRSTA JAG HAFT. Känns som när man föder barn, kroppen sliter ut sig själv ur skalet MEN man får inget mysigt av det alls. Efter förlossningen hade man ju i alla fall sin ögonsten i famnen.

Jag tror allvarligt jag håller på att DÖ :(  Kram på er...  ska återgå till min Socker/salt-lösning

Lilla Helle blir stor !

Idag fyller söta "lilla" Lisa Helle 15 bast !

Hon har kalas idag och vi vet inte än om vi hinner hem. På Helle-kalasen har dom världens godaste tårta!
Och det är ett bra betyg när det kommer från mig, jag är kräsen när det gäller tårta. 
Så jag håller tummen hårt att vi hinner hem.

Grattis Lisa !!!!


Vuxentid ;-)

På kvällarna snor vi oss lite vuxentid. Vi har stuga med obegränsad tillgång till Jacuzzi. Och jag ÄLSKAR jacuzzi. Och det gör dom övriga i vuxen-sällskapet oxå. Så först sticker jag och gubben iväg på vår vuxentid. Då lägger dom övriga 2 sina kids. Och sen när vi är klara och kidsen sover byter vi. Då barnvaktar vi sovande söta barn och dom 2 går på sin vuxen-jacuzzi. Det finns bastu också. Och dusch såklart. Så man är klar för kvällen efteråt.

!!! Vuxen-Lyx !!!


Myspyshunden

Det är ju inte bara vi som njuter i fjällen. Även Olle tycker livet är kanon här. Han får vara ute typ hela dagarna i solen och i snön, vilket han älskar både ock! Dock har det idag varit lite lite varmare vilket har gjort att på vägar och stigar har det töat på och han blir ju sååååå enormt skitigt då. Vi har grus i hela stugan känns det som. Detta tillsammans med små barfota barnfötter blir en väldigt härlig kombination ! Men vi drar snabeldragaren runt ofta. Man gör vad man kan för att slippa ha gruset överallt. Och när vi är borta så får ju Olle sova i sängen. Och jag gillar INTE grus i sängen och det är jag som fått nedersängen i vår våningsäng. Så torkas NOGA görs det!


RSS 2.0