Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Gillade att fylla 22.... för då var det 10 dagar över tiden med Mackan i magen..

Men ÄLSKADE att fylla 30.... för då fick jag 30 röda fina långa vackra rosor ♥

Det betyder att jag kommer nog älska att fylla 40 va ? :)


Bugg på g..

Har varit en lång dag idag... Upp 05.45 och iväg till jobbet. Sen hem o käka lunch och sen på´t i hallen. Det är så kul - vi har börjat riva i hallen nu. Alla lister är borta och alla spikar o skruvar... I morgon börjar allvaret !!! Vi har utan problem kunnat både välja tapeter och lister med facit att båda är skitnöjda!

Nu ikväll ska jag ta lite ledigt från tapetseringen.. Jag ska iväg o bugga.... söndagsnöje :)


Dag 17 - Mitt favoritminne

Oj... jag har sååå många.. tycker om så många saker som hänt.

Men ett minne som jag verkligen verkligen tycker om att tänka på och som jag ALDRIG kommer att glömma : Min morfar var som min pappa åt mig när jag var liten.. han betydde alltid så hemskt mycket för mig. Han fanns alltid och ställde alltid upp. När sen jag fick Mackan, så blev det väldigt naturligt så att även dom betydde mycket för varandra. Vi var alltid mycket hos morfar både i Jönköping och i hans sommarställe i Horred.

En sommar när vi var där, Mackan kan ha varit 4 år kanske, skulle vi ner till sjön o bada. Det gjorde vi varje dag när vi var där, i regn eller sol , det spelade ingen roll. Morfar hade blivit äldre och hade lite svårt att gå. Och när vi skulle över ett väldigt lågt staket så sträcker Mackan upp handen och säger : Håll i mig gammelmorfar, jag hjälper dig vet du väl! Och morfar tog handen och klev över och dom båda var så nöjda.

Sån var han då Mackan, och sån är han än idag.

Jag saknar min Morfar, han dog för många år sen nu. 12 års sen.... men saknaden är lika stor än :(


Robban...

Robert Gustavsson... JOOO han var bra.. Jättebra. Framför allt så gillade mamma o pappa honom och det var ju allra mest därför vi var där!

Mamma och Pappa fick detta som present av oss. Av mig och Perka, Thomas och AC.  Och våra kids såklart :) Och dom var nöjda.. härligt där är ! Bra mat, bra VIN och bra show... och bra fika på Gothia Towers efter. Det är ändå härligt att umgås.. som vuxna.. vare sig man är barn eller sambos eller vad man nu än är...
Gott vin var det - sa jag det ? MAIPO tror jag det hette... gled ner fiiiiint!

Så tack för en härlig kväll... Kram på er alla...
Och tack Kajsa för ovärderlig Ollevakt !!!!!!


Morgonlöp...


25 minuter morgonlöpning innan frukost !!


Dag 16 - Min första kyss

Jaha... är det nu som kommentarerna börjar trilla in kanske?? :) Vet att någon nog har gjort en anmärkning i almanackan så "den" inte ska missa dagens inlägg :)

Min första kyss - Min första RIKTIGA kyss fick / gav jag sommarlovet när jag gick i sexan i Jönköping. Det var min första RIKTIGA pojkvän då såklart som gav mig den. Han hette Jocke och höll på med simhopp. Vi var tillsammans ett bra tag... mer än ett halvår men mindre än ett år. Är så länge sen, svårt att komma ihåg. Han bodde granne med min moster och vi hade känt varandra ett bra tag innan vi blev ihop.

Träffade förresten hans mamma på min mosters begravning för typ 2 års sen... var trevligt att träffa henne igen. Hon var alltid så glad o snäll.

Denna min första kyss-kille fick senare i livet åka till OS i just simhopp! Så jag har kysst en OS-deltagare :) Inget som alla kan skryta med :D

Och jag har ett stort hopp om att få deltaga på OS.. inte som deltagare men som åskådare ! Vore hur fränt som helst.


Dag 15 - Mina Drömmar

I HAVE A DREAM ....

Om man ser till bara drömmar... Jag har mardrömmar varje natt, jag kommer varje morgon ihåg vad jag drömt men är inte alltid säker på när jag vaknar om det verkligen var en dröm eller verklighet.
Kan kasta ur mig många fula ord när jag vaknar innan jag fattar att det var ju inte så det var :)

I HAVE A DREAM ....

Sen har jag ju drömmar.. jag drömmer om sommar, jag drömmer om att vi ska få uppleva mycket kul o spännande även detta år och jag drömmer om att alla i min närhet ska få framtiden som dom vill.

I HAVE A DREAM ....

Och när det gäller drömmar... jag bakar världens goaste drömmar, recept från min morfar som fick det av nån tant Dagmar på hans gata.. Dom smälter i munnen och det är aldrig nog med bara 3 !

I HAVE A DREAM ....

Men den mest påträngade och närmast maniska drömmen jag har just nu... JAG LÄNGTAR SOM FASEN EFTER MIN MACKAN... Jag drömmer om att han ska komma hem !!!!!! Han läser ju på Kanotgymnasiet i Nyköping och kommer hem på sitt sportlov v 8...

I HAVE A DREAM ....


Trampar på

Jag har varit sååå effektiv här hemma idag på morgonen... Redan innan klockan var 08.00 så hade jag gått promenad med Olle, dammsugit, tvättat en maskin tvätt, haft pedikyr på Olle och manikyr på mig och ätit frukost. Om jag får säga det själv - Bra Jobbat Tjejen !!

Och så har jag börjat plocka ner saker i hallen.. det närmar sig :) Vackert !

Och idag är det Fredaxspinn som gäller. Det är ett Pulspass. Superkul och superjobbigt. Jag älskar ju verkligen just spinning och det att man kör lite individuellt efter sin egna puls tycker jag är fränt.. Man får ett pulsband när man kommer , och sen loggar man in sig med sitt nummer och sin maxpuls. Sen kör man... mellan gula, gröna och röda zoner. Kul att prova vad man orkar med. Sen är det ju som allt annat sånt här : Man får ta det mellan tummen och pekfingret. Alltså jag vet ju inte 100 vad just exakt min maxpuls är.. jag har på ett ungefär, men det är svårt att veta exakt. Men jag har hittat en maxpuls som verkar funkar fint :) Så jag kör på den. Och använder den som en extra krydda när jag känner för det !

Och på tal om träning - Danspasset som vi skulle prova igår var ju såklart inställt när vi kom dit. Hon som skulle ha passet hade blivit sjuk så när vi kom dit så blev vi erbjudna att hoppa in i Jympan istället. Alltså jag är ju ingen jympa-tjej.. gillar inte det jättemycket men efter dom första 10 minuterna så blev det bättre. Jag överlevde och tyckte det var bra att ändå fått träna, bra musik och gött efteråt. Men det är inget jag kommer göra igen tror jag. Gillar mer Danspass, Step, spinning och sånt.. Men bättre än inget var det helt klart !


Dag 14 - Det här åt jag idag

Jamen det är väl kanon då? Att jag INTE kollade listan idag på morgonen så jag kunde gett er en kanonmatsedel idag :) Jag äter ganska bra faktiskt, håller nere kolhydrater så gott jag kan. Försöker alltså undvika bröd, potatis och pasta i den mån jag kan o orkar. Lägger till mycket grönsaker istället. Alltså jag följer ju inte detta helt slaviskt, men nästan varje dag, hoppar över nån gång ibland och då är det lite extra gott ju ! Undviker för tillfället även kakor, bullar, godis och drickor.. Lättare då för då blir ju sötsuget så hemskt mycket mindre och toppar och dalar slätas ut !

Detta gör jag för att jag vill ta bort några kilon till. Funkar oftast jättebra... ibland blir det tråkigt och då gör jag som idag :

Innan jobbet idag, vid 06.00 tog jag en banan, sen 09.30 på jobbet var det fil med osötade hallon och lite frön i ! Sen vid 12-tiden tog jag mamma o pappa med till kvarterets pizzeria (?) och tog en halv kebabtallrik (passar ju inte in i min plan). Vid 14-tiden åkte 1 äpple med lite valnötter ner och innan träning vid 17-tiden ½ banan. Sen efter träning vid 20.30 har vi ätit taco´s. Såklart utan bröd och chips då jag redan hoppat i bäcken idag när jag var på pizzerian.... Till detta vatten, vatten, vatten, vatten och 1 glas mjölk !


Pistagenötter är en räddare i nöden när göttesuget sätter in !


Prövning...

Jag håller på att ladda upp... Idag ska jag o Rebecka prova ett nytt pass på Friskis. Det är ett Danspass som jag hoppas ska vara superbra. Jag älskar att dansa.. ALL dans... inte så noga vad det är bara jag får röra mig till musik, gärna i ett ickebestämt schema !!!!

Här är nog en massa kombinationer som man ska komma ihåg. Jag har inte svårt för det så det blir nog jättebra. Däremot är jag en sån att jag tycker att instruktören är en väldigt viktig del i ett sånt här pass. Hon/Han måste vara duktig, pigg, lagom, pedagogisk och positiv.
Och musiken måste bara vara BRA !!!  Så allt detta är förhoppningen för kvällens danspass...


Är nog inte så här det blir ikväll :)


Vintersol

När jag åkte hem från jobbet nyss så sken solen sååååå härligt ! Kallt men väldigt skönt ändå med solen! Den kändes så envist inspirerande så jag tog Olle och tog en skön lång promenad. Det gjorde oss båda gott! Känns som även han blir piggare och går lite extra fort när det är skönt ute.. och då går han på ordentligt även när det ösregnar :)


Idag ska jag ta med Mamma och Pappa ut på lunch. Dom ställer upp så hemskt mycket och hjälper oss med Olle när det krisar och har så gjort sen den goe krabaten var liten så idag ska dom bjudas på en liten lunch!


Rastlös...

Alltså INTE jag då... jag njuter lite till av att få vila.. Nä det är vår stackars lille Olle som börjar tycka att det händer en hel del för lite här hemma. Och jag kan förstå honom! Han är fortfarande i "göra-av-med-energi-åldern" så det tar på honom när man måste vara så lugn o uttråkad flera dagar i sträck.

Det funkar hur fint som helst i typ 2 dagar.. sen märker man på honom att han hämtar saker, vill ut i trädgården i brist på annat, följer mig överallt - även in på toaletten !

Och nu var ju helgen lite annorlunda med kalas och Ikea och storhandlingar o sånt.. och sen åkte vi ju på maginfluensa båda 2 här hemma så nu är det 5 dagar han inte riktigt fått vad han vill o behöver!

Igår fick han en springa-lös-i-skogen-tur av husse. Idag bara promenader av mig. Och måndag bara en vanlig promenad, resten kortisar... SÅ NU BRINNER det minst sagt i knutarna.. Men jag får ta en riktig sväng med honom i morgon när jag är fit-for-fight igen.

Eller har vi tur kommer husse snart hem och då är det en lagom tid för en löparrunda !!


Men älskar också att sova ! Överallt !


OC

Sätter på femman samtidigt som jag skulle inta min lunch nu... och vad får jag se? OC går igen...
Inget jag följt slaviskt men visst sjutton är det bättre än mycket annat på tv:n.

Har samlat tillräckligt med energi för att gå en långis med Olle snart nu.... Ska bara...
Jag o Alfons Åberg !

Känns skönt att vara tillbaka på banan igen... är snart återställd. Konstigt vad hårt
maginfluensan tar.
Kanske kan man slippa den nu resten av vintern? Hörde att det går mycket sånt i Göteborg, det var ju där vi fick våran. Sen hörde jag att det börjat här i stan med.... Betyder det att vi kommer åka på båda eller kan man få tycka att det är nog med en?

Nähä.. in med tallriken i diskmaskinen och på med hundbrallan och ut o går !


Jag har slutat med svarta bajspåsar... Kör bara roliga färger o mönster nu !


Dag 13 - Den här veckan

Jaaa.. alltså planen var ju en annan än den blev, blev ju knorr på planen redan på måndagen när maginfluensan drog över mig vid 17-tiden.. Det försvann bla ett träningspass på måndagen som jag nu får slänga in på fredag!

Men så här är/blev den nya planen:

Måndag : Först en lång skön morgonpromenad med Olle, koka lite nyponsoppa till magsjuke sambon, sen iväg till jobbet. När jag sen kom hem så var det lite kyckling och goa grönsaker som åts, och sen var PLANEN att jag skulle på Step-up MEN 15 minuter innan jag skulla åka SATTE det igång.. så resten av kvällen och natten spenderades på toaletten :(
Tisdag: Låg i soffan, sov och kollade på film. Åt LITE på eftermiddagen.
Onsdag: Försöker äta lite mer... Det är sååå svårt att komma igång med maten efter sånt här tycker jag. Det gör ont och man mår illa igen.. Men denna dag ska det ätas igång igen... :) En promenad med Olle är inplanerad i eftermiddag... Tvättar också lakan och handdukar - har ett väldigt behov av det när man varit magsjuk..
Torsdag: En väldigt tidig morgonpromenad med Olle, sen iväg till jobbet. Sen ska jag nog ringa o beställa hur många rullar tapeter vi ska ha till vår hall. Lite lunch , tror det blir tacos (!) och sen iväg på Danspass på Friskis med Rebecka. Dusch och Landskampen på TV innan sängen...
Fredag; Hmmm långt fram känns det som.. men Ollepromenad, frulle och sen Spinning. Kanske en runda på stan och sen kvällen tillbringas hemma med god mat och en Marques de Arienzo med sambon. DET godaste vinet som finns... :)
Lördag: Hemlig utflykt med Mamma o Pappa. Dom fick en hemlig sån av oss när dom gifte sig och nu ska den göras..
Söndag: Jobba direkt på morgonen sen hem o riva tapeter tror jag. NU ska det startas !
Bugg på kvällen !

Jaha... så blir nog min vecka... några telesamtal och lite annat ska väl klämmas in samt OJ.. måste ju göra räkningarna... Det blir det att fixa NU direkt !


Dag 12 - I min handväska..

Det är inte så mycket som finns i den.. Kör med en ganska liten handväska. Är inte en "fan" av att ha hela mitt bohag där i... samlar så lätt då :)

Jag har plånbok, läppstift, läppglans, 2 pennor, några kvitton, ett intyg, ett Ikeamåttband och ett kvinnligt nödkitt :)

Jag har en större handväska oxå som ibland får åka med istället.. Det är när man ska iväg och behöver ha med sig smink och spray och lite annat viktigt !!!

Min handväska är köpt på Mingla. En Esprit. Älskar den, kanske är det ändå dax för en ny? Men det är svårt att byta när man gillar den man har så mycket !! Har väldigt svårt för att falla för en väska, och när jag nu då väl gjort det vill jag ju absolut inte ge bort ett vinnande koncept !!


Mobilkamera-bild !


... Jag lever...

Jag sitter upp... OH MY GOOD var magsjuka är JOBBIGT... man blir helt urlakad (finns ett sånt ord?) Det känns som man aldrig kommer tillbaka igen, fast man vet ju att man gör det.

Jag har nu druckit ½ glas nyponsoppa... Hoppas det stannar precis där det ska ! :)

Och skickat bud för att köpa mer, och lite Loka. Bra med lite sånt !!

Vi var ju på kalas i lördags och där var det 11 personer.... 9 har nu fått magsjuka... Bra gjort dom 2 som klarat sig tycker jag !! Fast en av dom som klarat sig var en minsta lilla.. men hon var taskig i kistan så jag undrar jag om hon inte också fått en släng...

Så jag har hopp om livet igen....
 


Anna hoppar - en av dom finaste tjejerna jag vet


.....

MAGSJUK.....
finns det nått mer att säga på detta ämne...

Återkommer i eftermiddag kanske..

Men ett + i det hela - 1 kg mindre än så länge och då har det inte slutat än !!


Dag 11 - Mina Syskon

Jag har 1 syskon, en bror som heter Thomas. Han är 5 år äldre än mig och bor i Göteborg.
Han jobbar som något högt inom Posten :)

När Thomas var 16 år gammal och vi bodde i Jönköping kom han in på Handbollsgymnasiet i Göteborg. Han flyttade dit och gick gymnasiet där och tränade och spelade handboll. Han var jätteduktig på handboll.
Sen satte kroppen käppar i hjulet när han blev äldre men var KANON i flera flera år!

Nu åker han motorcykel ! Han och hans sambo AC är ute flänger på sina cyklar på sommaren.

På lördag ska vi träffas - då ska vi ta mamma o pappa på hemlig utflykt !!!


Thomas och bågen i Norge !!


Sjuuuuuk

Idag är min gubbe sjuuuuuk... Det är synd om honom.
Han ligger nerbäddad i soffan och dricker just nu nygjord nyponsoppa.
Har fixat lite filmer till honom som han får kika på när jag är på jobbet !

Det är synd om karlar när dom är sjuka :)


Dag 10 - Min Tro

Min Tro... jag tror på Hopp och Kärlek.
Jag tror på Sanning och Bra Värderingar.
Jag tror på Familjen och Vänner.
Jag tror på Ärlighet och Givmildhet.

Jag Tror, men jag vet inte mer vad jag tror på.


Från Jungfru till Lejon ...

Jamen Hallå Där.... ! Vad är det här för dumheter ?

Var inne o tittade på Lindshe´s blogg, och där stod det att läsa... Hmm är inte alls förtjust i detta. Har varit Jungfru hela mitt rara liv och vill så förbli såklart ! Och jag ÄR en typisk Jungfru.

Så jag struntar i Aftonbladets Stjärnteckensbytning, JAG tänker fortsätta i samma spår....
Kul för dom som tatuerat sig !!!!

Fast om man tänker efter... utveckling från jungfru till lejon kanske är helt normalt :)


Dag 9 - Det här hade jag på mig idag


Dagens outfit !
Svart stickad klänning, nylonisar och egengjorda smycken.

Här smyckad av en go liten Linnea !!


Lördag = Ikea och Kalas...

Kommer bli en riktigt bra dag med andra ord ! Härligt.

Vi börjar med Ikea Bäckebol. Spenderar nån timme, kanske 1½ går in i programmet!
Ska köpa lite korgar till badrum och hall. Värmeljus såklart. Lite burkar till köket och så ska vi kolla på en byrå att ha i hallen när vi tapetserat om. Har sett nån eller typ 2 på nätet , så nu ska vi se om dom överensstämmer med bilderna. Gör dom det är det högst aktuellt att det blir nån av dom !

Sen vidare till Helene och Kalle på kalas. Helene är Perkas syster och fyllde år igår. Hört viskas att vi ska få tacos där idag. Härlig kalasmat tycker jag. Passar alla och speciellt mig :)

Och då får vi också träffa dom goa småbrudarna, Wilma och Linnea. Wilma är 3½ och Linnea snart 1. Jag är fadder åt goa lilla Linnea. Eller såklart jag och Perka då... Det är stort !
Så då får vi barnkramas lite med dom igen.


Linnea ska öppna julklapp !!


Dag 8 - Ett ögonblick

Att göra det väldigt enkelt för mig här hade ju varit och direkt skriva om DET ögonblicket. Det som alla som blivit mamma vet att det är inget som toppar den känslan, när det är "över" :) och man ligger där med sitt lilla knyte och är lyckligast i hela världen.
Ingen annan kan känna samma känsla som just jag känner just då !
Det är många som känner likadant såklart men JUST DÅ tror man att man är ensam om den överväldigande och enormt stora känsla som infinner sig...



Men jag vill dela med mig av ett annat ögonblick. Ett ögonblick jag heller aldrig kommer att glömma.
Detta för att det var en stor prestation men egentligen för mig av andra orsaker.
För mig handlade det om förmåner, om kärlek, och möjligheter och om gemenskap.

Min son Mackan och min sambo Perka (som är bonuspappa till Mackan) fick i somras möjligheten att köra K2 5000m i Herrar 22. För er som inte är så insatta är det så att Perka som är 46 i år kan välja om han vill köra bland veteraner (old boys) eller bland seniorer (Herrar över 22) I H22 ingår tex Marcus Oskarsson, Henrik Nilsson och Anders Gustavsson. 3 av dom bästa i världen. Mackan var i somras förstaårs junior, dvs 17 år gammal som tävlar i klassen H18. Det är killar på 17 o 18 år gamla. Men Mackan är duktig som sjutton på långlopp och ville ju såklart upp o slåss med Seniorerna och som grädden på moset med bonus-Perka.

Efter denna utläggning kommer här ÖGONBLICKET !

Mackan o Perka fick som sagt förmånen att köra detta prestigefyllda lopp tillsammans. Med sina gemensamma 62 år i kanoten hade dom helt klart den högsta åldern! Detta är ett tufft lopp, där klubbarna oftast sätter in sina allra bästa kanotister på långlopp.
Men denna dröm skulle nu få bli sann för mina pojkar !

OCH DOM GJORDE DET SÅKLART MED MER ÄN HEDER!

Dom gjorde ett fantastiskt lopp (inte förvåndade om man vet hur dom är tillsammans) och tog hem en otrolig femteplacering. Dom njöt, vi brevid njöt och det hela var en fest !
Detta på Perkas 45-årsdag. Jag kan lova - han önskade sig inget mer alls den födelsedagen !
Efter loppet såg Mackan till att välta Perka vid läktaren och vi alla sjöng Ja må Han leva...

Värmen i dessa 2, mina grabbar, gemenskapen, sammanhållningen, tågan,
glädjen och kärleken är för mig Ett Ögonblick.


Efter loppet !


Hemligheter...

Min kompis Kajsa har köpt en ny bil....
Jag har inte riktigt fått ta mig nån riktig kik på den än..
Jag har undrat o undrat varför? Varför frågar jag mig ?

NU VET JAG ! Hon har ju köpt en Cab och väntar till sommaren o använder den.
Med egen skylt o allt ! Lyxigt värre om jag får säga vad jag tycker :)



Kanske skulle hon ställt in den i garaget över vintern!


Dag 7 - Min bästa vän !

Detta är ju angenäm dag att få skriva. Att få ha en eller flera bästa vänner är ju bland annat det som gör livet värt att leva! Det gör livet rikt. Jag har bästa vänner.

En bästa vän ska finnas där, ska kunna dela med sig av sin tid eller kanske en kopp te, ska kunna trösta och kunna pigga upp, ska kunna vara sig själv och att man själv få vara som som är. En bästa vän ska man kunna säga vad som helst till och veta att det stannar hos den , att det inte stöts o blöts hos nästa ! En bästa vän ska man kunna vara osams med men ändå veta att man är sams igen direkt och utan förbehåll! En bästa vän ska man kunna skratta hejdlöst med och man ska kunna göra bort sig ogenerat ! 
En bästa vän bara ÄR... inget konstigt med det alls. Säkert, trofast, givande och tagande.

Jag har flera bra vänner och några bästa vänner. JAG ÄR MED ANDRA ORD RIK!

En av dom, en av mina bästa vänner, som alltid funnits för mig och som alltid tröstat mig, peppat mig, förstått mig, hållit mig i form och som aldrig pratat bakom min rygg är -


Elvis... han har tagit mig igenom en väldigt massa saker med kravlös kärlek !!

Miss you like hell


Dag 6 - Min dag...

Hmmm.... jaha.... kanske gör detta inlägg som MIN dag istället!

Min dag... skulle gärna börja med att få komma till ett dukat frukostbord, med ägg, fil, lite musli, en god nybakad fralla, en god ost och gärna en skiva cognacsmedvurst till det. En skiva paprika vore kanon också! Och lite färsk frukt gör ju inte ont!

Sen efter frukost blir det en promenad till stranden, hitta en bra solsäng där det är lite lugnt o stilla och sen fram med den boken man längtat efter !! Eller kanske en båttur ut till den stranden som är lite mer öde !

När lunchen närmar sig kommer det en rar man med en grill - han har grillade kycklingbitar på grillen och grillad majs. Precis så lagom till lunch som jag vill ha det!

Lite badande o solande senare är det dax för en kvick dusch och sen ut för middag. Hitta ett bra place som det finns mat som alla i mitt lilla sällskap gillar.

Sen vill jag sitta på en bänk o titta på folk, gärna med ett glas vin och kanske en chokladbit till det.

Det är MIN dag det !

Det har väl inte gått nån förbi att jag längtar till solen, gärna den Asiatiska solen!!


Uppåt väggarna

Ja var ska jag börja ? Kanske från början ?

När vi köpte våran goe lille Olle så visade det sig att han gillade INTE dom gula fina tapeterna vi har i hallan utan började att riva ner dom åt oss. Vi som är så smarta förstod ju direkt att han inte gillade gult.
Men vi sa som så att vi väntar till vintern att tapetsera om, han får faktiskt försöka stå ut tills dess.

Och nu är det dax ! Nu har jag hämtat hem några kataloger. Nu är det ju så att göra allt tråkigt förarbete, sätta upp nya tapeten eller åka o välja nya lister o sätta upp dom INTE blir det tuffa jobbet här hos oss. Det blir att välja! Vi har egentligen lika smak, kan gå lite åt olika håll ibland men vi är oftast väldigt överens när det kommer till sånna tycken o smaker. Men ibland tar vi lite onödiga vägar dit. Och det är ju så att vi har inga planer på att byta igen inom en snar framtid så vi vill väldigt gärna att det blir helrätt direkt!

Men hör o häpna, vi hittade redan i katalog nr 2 en kombo vi nog kan gilla båda två. Och då var detta första laddningen kataloger jag tog hem! Så ska det se ut.... Göttigt! Så nu vet vi i alla fall vilket håll vi ska spana på. En vända till i tapetaffären sen är vi på det klara att börja! Hur skönt ska inte det bli med en hall som har tapeter ända ner till golvlisten? :)


löper.....

Idag har Olle fått sin löprunda, första gången på typ 2 månader nu. Det har varit så halt o snöigt och saltigt så vi har inte tagit nån runda på så länge. Han verkligen älskar att springa. Lös eller i lina spelar ingen roll, bara han får sträcka ut sin löparkropp så är han nöjd. Gärna brevid cykeln också!

Han har inte kropp som en "ordinary" Golden Retriver. Han har mer "löparkropp". Låter kanske flummigt men om man har sett en del golden kan dom ibland bli lite satta i kroppen, men Olle är mer slimmad och strömlinjeformad :)

Man kan riktigt känna energin när han tar första löparsteget, man ser hur hela han spänner iväg. Härligt, dogs ska få löpa, både i träning och fritt i skogen!

Idag var det husse som tog rundan, jag ska allt med jag med snart men vill att det ska bli lite mindre halt bara. Sen är jag med igen på rundorna.


Dag 5 - Vad är kärlek ?





Dag 4 - Vad hade jag på mig idag?

Oj.. Hoppsan... har ju bytt om ganska många gånger idag men va sjutton, ska man göra det så ska man göra det ordentligt ! Så nu kör vi :

Topp, tröja och jeanstights.
Jobbarkläder....
Topp, tröja och jeanstights.
Myskläder
Träningskläder
Inga kläder :)  ( I duschen )
Myskläder

Förresten så kommer 90 % av mina kläder från affären Mingla i Finspång. Fantastisk service med FANTASTISK personal. Hon som är så fantastisk heter ju då såklart Lotta !!!

Japp så väldigt intressant var min kläddag !!!  :)
Det blir några av - och påklädningar på en dag när man både jobbar och tränar.

Vad har du haft på dig idag ?


Han har också kläder på sig !


Upp & Hoppa !

Nu är det dax att inviga nya träningen på allvar.... Idag är det Step-Up-time !!
Hoppas jag har alla ben o armar i behåll när det är slut, har en tendens att trilla av brädan ibland!



Så håll tummarna för mig !


Det är glatt !

Efter jag hade varit o lämnat in mina sista saker från "gamla" träningsplacet så åkte jag o Olle ut en sväng i skogen. Det är så skönt när han får springa av sig ordentligt innan jag ska till jobbet.

Men ack var det var halt... ren o fin o glansig is. Svårt både för mig o Olle. Men han gjorde det rätta, sprang i den fortfarande ganska höga snön i skogen men jag höll i på vägen. Tack o lov för mina julklapps-broddar ! Jag gick inte omkull en gång ! Fasen va jag är bra :)


Mobil-kamera-bild !


Kryddat...

Vi såg på film igår kväll. Jag har kommit in ett riktigt filmstimm för tillfället. Tycker det är jättemysigt att krypa ner under filten i soffan och tända några ljus och se en bra film. Ibland är det ju tyvärr så att det är en floppfilm, men det är ju inte alltid så lätt att veta innan ju... Det är väl som dom säger - Man får kyssa en del grodor för att hitta prinsen ! Och igår hittade vi en prins i alla fall.

Vi såg Salt med bla Angelina Jolie. Var rädd att den skulle vara lite mindre än vad man trott men det var den inte. Den var jättebra och typ helt plötsligt slut! Så har ni inte sett den, se den helt klart och helt snart :)


Dag 3 - Mina föräldrar

Jag börjar med min andra del av min biologiska förklaring. Min pappa.
Han hette Lennart och fanns aldrig för mig. Mamma och han gick isär när jag var 3 år och sen
har jag inga mer minnen av honom alls. Träffade säkert honom en del i början men inget som
jag alls kommer ihåg. Jag hade en mamma och en morfar ! Inget konstigt alls för mig :)

Min Mamma. Britt.... Hon har själv under alla år uppfostrat
mig o min bror Thomas ( fem år äldre än mig).
Hon hade emellanåt mycket slit för att lösa allt och utan henne och hennes envisa slit hade varken
Thomas eller jag varit där vi är idag... Så en massa LOVE till mammsen.
Stöttande, envisa och osjälviska Mamma Britt.
Mamma finns även nu, alltid, när vi behöver.
Och hon är även världens bästa mormor till både Mackan och Olle :)

Min PAPPA. Martin... Han kom in i mitt liv det året jag skulle fylla 18.
 Från den dagen han flyttade in hos mamma o mig så har han varit Pappa. Varken mer eller mindre.
Perfekt !!! Kan inte ha en bättre pappa och har sen den dagen inte ens tänkt tanken
på att sakna någon "riktig" pappa, för jag har ju en riktig pappa !



Mamma o Pappa gifte sig i sepember 2010


Jag har bestämt mig..

Jopp det är sant... Jag gör det ! JAG BYTER TRÄNINGSPLACE. Har varit o provtränat nu. Jag och Becka.
Körde ett spinningspass och tyckte det var jättebra.... Längre än på gamla, mer folk
(fast dom såg jag inte för vi satt längst fram) och skön musik.
Det var en go gammal gubbe (?) som hade passet.
Han var säkert pensionär men hur pigg o på som helst. Körde på som sjutton... Kanonkul !

Det är en skön känsla nu när jag bestämt mig... Gillar inte att leva mitt i mellan beslut !



Mitt nya träningsställe !


Lunch .....


Nu har vi gjort stan... Vi har köpt söta små bebiskläder i storlek 62. Wow vad det är gulligt.
Det är till Agnes, ett kusinbarn till Perka. Och så blev det födelsedagspresent till Helene, min svägerska.
Men det vågar väl ingen skriva här vad det är för hon kanske tittar in här !!

Nu är det dax för lunch - råstekta potatis med chillikryddag kycklingfile. Mums...


Dag 2 - Min första kärlek

Kärlek !
Det är så mycket, så himlans mycket.



Min första kärlek så här på rak arm var min mosters tax Dollan. Ohh vad jag älskade denna underbara varelse. Jag klädde henne i dockkläder och körde henne i min dockvagn. När jag var hos moster så fick ibland moster dra i handbromsen o säga: Lotta - nu måste Dollan sova, annars orkar hon inte leka ikväll. :)

En annan av mina påtagliga första kärlekar var Prinsen.... Han var den snyggaste, största och bäst tränade hästen i stallet där jag red. Ni kan ju tänka er glädjetårarna när hans ägare frågade MIG om jag ville bli skötare på Prinsen. Skötare på Prinsen betydde typ mocka, borsta, kela, åka till på helgen när skötaren ville vara ledig. Det betydde inte så mycket att just få rida, men va sjutton brydde jag mig om det. Men dagen kom - JAG fick börja rida honom. Jag kan lätt än i dag säga att det är den mest fantastiska häst jag ridit... Jag älskade det!

Min första människokärlek var Ankan :) Han gick i min klass i Jönköping, mellan klass 1 och 6, och han var så snäll. Vi var ett gäng som alltid var tillsammans och vi ingick båda i det gänget. Det var bara det att alla andra också var kära i Ankan. Men vad gjorde det, det gjorde ju inte min kärlek mindre. Det blev ju inget mellan oss men det är det som känns som första kärleken flicka - pojke emellan!

Men min FÖRSTA kärlek -  Har man fått barn så vet man !


Jag har ett span :)

och jag vet i sjutton vad jag ska göra med det ?

Alltså det handlar ju då inte om nått annat än att jag kanske är på väg o byta gym! Jag tränar idag på ett mindre gym där dom verkligen känner mig nu. Dom har under 1 års tid verkligen hjälp mig att träna upp min förut ganska otränade kropp :) Ni vet ett sånt place där, när man kommer in dom säger glatt : Hej Lotta - ska du vara med på mitt pass idag?

Detta är ju såklart en underbar och väldig VIP-känsla....

MEN - nu är det så att eftersom jag har kommit en ganska bra bit på väg nu, så börjar jag ju också kräva en del mer. Jag vill ha mer pass att välja på och kanske inte är så känslig för om man är många längre. Jag känner också att jag skulle vilja träna något pass på helgen då jag är jobbledig och gamla stället är stängt på helger. Så jag har ett väldigt problem (kanske ett I-landsproblem) att bestämma mig !

Fördelar med gamla : dom känner mig, vanan vid maskiner, van vid passen, litet o familjärt, rent o fint o lugnt.
Fördelar med nya : mer att välja på, öppet på helger, mycket maskiner i gymmet, väldigt tillgänligt, rent o stort.

Jaja.. det är väl bara att suga på den här karamellen över helgen.. och ta beslut om detta nästa vecka.

Som sagt.. jag skjuter upp till morgondagen , det jag kan göra idag !!!

 


Dag 1 - Presentera mig själv

På nått antagligen jättekonstigt sätt känns denna som den svåraste av alla dagar. Vem är jag , vem är du? Alltså det finns ju så många sidor av varje person, men det är väl inte det som menas antar jag så jag gör det väl som man kanske ska.

Jag heter då Lotta Andersson, är 39 år ung och bor i Lidköping. Jag har 3 pojkar - min son Mackan 17 år, min sambo Perka 45 år och min hund Olle 3 år! I normala familjer heter det nog inte att man har 3 pojkar då. Kanske inte minst för Perka faktiskt kanske har lämnat pojkstadiet :) men för mig är det så i alla fall. Jag har 3 pojkar.

Jag är inte född här på orten... Jag är född i fina staden Jönköping ! Flyttade när jag var 14 och då passerade vi Järpås i 2 år men sen har vi blivit kvar i Lidköping. Och lär så förbli. Gammal i Lidköping är nog bra!

Förutom att jobba, gå hundpromenader och försöka träna någorlunda regelbundet far vi runt en del både i sverige och utomlands med Mackan som paddlar kanot. Gillar att resa och gillar att följa med Mackan så det kan ju inte bli så mycket bättre. Den mest minnesvärda trippen vi gjorde 2010 var midsommar i Prag... Härligt säger jag bara. Har ni inte varit i Prag TA ER DIT ! Urcharmig stad med hur mycket som helst att uppleva. Sen att vi fick se ett av Mackans bästa Kanot-Maraton-lopp genom tiderna höjer väl en del för mig kanske.

Sen tillkommer ju allt annat jag gillar att göra - fika med en go kompis, se en bra film, umgås med familjen och inte minst se till att man kommer ut i slalombacken helst varje vinter. Göra lite smycken höjer också vardagen en del.

Det var en del om mig och mina närmast sörjande. Kommer säkert tillbaka till detta ämne, även om det enligt blogglistan nu är förbi :)

Men jag gör väl som jag vill eller hur ?


Faller in i ledet

Nytt som detta är, bloggandet för mig, så ska jag följa en blogglista i 30 dagar. Har tittat på flera men bestämt mig för att göra just denna... Den var lagom tung och lagom lätt :)

Dag 1 –  Presentera mig själv
Dag 2 –  Min första kärlek
Dag 3 –  Mina föräldrar
Dag 4 –  Vad hade jag på mig idag?
Dag 5 –  Vad är kärlek?
Dag 6 –  Min dag
Dag 7 –  Min bästa vän
Dag 8 –  Ett ögonblick
Dag 9 –  Det här hade jag på mig idag
Dag 10 – Min Tro
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det är åt jag idag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Min första ....(välj!)
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Ser fram mot detta på samma sätt som när jag fick en FEMMA av min Morfar första gången, sprang ju såklart direkt ner till kiosken och gjorde slut på den.... Men sjutton va glad jag var !


Elvis ger mig en kyss


Långa ...

Jag har varit nagelmodell. Antagligen det enda jag kommer modella för :)
Det var Enjoy på rådagatan här i stan som sökte någon modig person
som skulle få akrylnaglar med spets i !
Och ja, som jag ju är så - har man inte provat så ska man göra det ! Resultatet blev coolt , jättecoolt.
Men för mig alldeles för långa. Så efter ett dygn var det fram med nagelfilen
så nu är dom för mig lagom långa !
Och fortfarande lika snygga i mitt tycke ! Visst är dom läckra ??


Hur ska detta gå ?

Jag måste prova... den är inte färdig och jag sliter snart ut Linda men spännande är det...
Detta kommer nog att bli hur kul som helst... :)

Häng i snygging
Linda på Sprint-SM i Luleå

Det är som jag sa till Linda när hon helt aningslöst erbjöd sig att "göra" min blogg... "Du vet inte vad du ger dig in i". För det är ju inte bara att göra den, sen kommer ju allt annat... hur lägger man in ditt o datt? Och varför är din röd när min är blå? Varför har jag streck under när du är utan streck ?
Frågorna är många redan nu, och då är jag ju inte ens officellt igång än...
Men en mysig middag för Linda o Sebbe nästa gång dom är i stan kan nog rädda våran gemenskap, som nu går in på sitt 9:e år tror jag. Jag lärde känna Linda genom att Mackan började paddla. Linda var en av dom lite äldre ungdomarna då som var väldigt aktiv som kanotskoleledare och idespruta. Sen har detta utvecklas till att inte innefatta så mycket kanot , inte alls längre som ungdom/Mackans mamma utan som kompis/kompis. Det är fint!

Nu - en morgonpromenad med bästeOlle !


RSS 2.0