Kompis ? Konkurrent ?

Ja det är frågan. Kan man vara både ock ? Går det ?

JAAA såklart. Det visar kanotsporten helt och fullt. Varje helg när det är tävling så lägger kanotisterna i sina kanoter ihop vid bryggorna som kompisar och så paddlar dom iväg, oftast var för sig fram till startlinjen.
Där blir dom konkurrenter!

När loppet sen är kört är dom kompisar igen. Detta är häftigt att se, dom kan gruffas i vändningar på långlopp , och dom kan vara tuffa och hårda MEN är alltid i grund och botten goa kompisar. Det går genom alla åldrar men kanske att man ser det tydligare för varje åldersklass dom klättar uppåt. Kanske för att loppen blir tuffare ju äldre dom blir men kanske också för att dom lär känna varandra bättre genom åren ihop. Eller för att dom inser att det är en smal sport i sverige så alla gynnas av att hjälpas åt. Inget skäl är mindre viktigt än det andra ju !!!

Ett väldigt tydligt tecken på detta fenom såg jag på SM förra veckan.
Det var Herrseniorernas finaler på 500m som jag stod och tittade på. Och först gick B-finalen. Det gör den oftast och sen efter den kom A-finalen. Det är inte alltid det är både A och B final men jag tycker det är bra, för missar man sin chans att ta sig in i tuffa A-finalen får man ändå en chans att kanske vinna B-finalen istället =)
Så tillbaka då till B-finalen. I den körde en jättebra kille vid namn Svanqvist. Han gjorde ett jättebra lopp och la sig sen vid sidan om mållinjen för att se sina kompisar göra upp i A-finalen. Starten gick och alla vi vid sidan om hade ju någon favorit vi hejade på . Det gapas och skriks och hejjas =) Vinnare denna dag är en kille som satsat hårt i många år. En kille som Svanqvist nog väldigt gärna ville se som vinnare! Johannes Barsk! Han gjorde ett kanonlopp och det kändes som han hade bestämt sig att nu var det hans tur. Hans guld helt enkelt.

Och jag fick GULDBILDEN! Bilden som måste vara en av dom bästa på hela SM-veckan!
Bilden där Svanqvist direkt eftet målgång paddlar snabbt fram till Barsk och kramar om honom och gratulerar.
Alltså det är så stort. Att paddla fram och visa sin glädje med någon annan. Jag vet inte vem av dom som gjorde största prestationen - Barsk som VANN 500m i H22 eller Svanqvist som var så glad för hans skull !

Dom är fina killar. Det är svensk kanotsport i ett nötskal. Och det fyller på underifrån. Jag ser detta titt som tätt i juniorklassen också. Och när Seniorerna visar hur det ska va - såklart hänger dom under på. TACK killar!!


Kommentarer
Postat av: Linda

GRYMT!!

2011-07-18 @ 16:58:42
URL: http://headlong.blogg.se/
Postat av: Michaela

Bra Lotta!

2011-07-21 @ 22:12:08
URL: http://michaelalindblad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0