Over there ...

Idag har jag varit hos doktorn. Jag har ju som ni vet världens bästa doktor. Han fixar alltid till en tid fast han inte har och han tar sig tid att lyssna. Han bollar, säger ifrån, kräver, förklarar, stöttar, lyssnar och hjälper till. Fantastisk är han! Och så även idag såklart. Även om han klämmer in mig i schemat ibland, så känns det aldrig som han är stressad utan han tar sig verkligen tid ändå. Man får sagt det man vill, och han får gjort det han ska.

Idag har även Mackan varit hos doktorn. Fast han har varit i Nyköping på den urbra vårdcentralen vi fick kontakt med en av dom gångerna han sökte för sina luftvägar. Och även där har vi hittat en skitbra läkare till honom. Det är så skönt och värdefullt, när man är mamma på nästan 30 mils avstånd. Att veta att dom tar honom på allvar, trots att man inte har en förälder brevid som stöter på. Och där lämnar dom inget till slumpen. Idag gjordes det en Spirometri. Hans ansvariga läkare där har ju diagnosiserat ansträngnings-astma på Mackan. Och idag skulle det utredas vidare. Och det gjorde dom. Och han ska vidare... Det var såklart rätt diagnos men idrottsman som han är så ska det för säkerhetsskull kollas lite extra... bara det är ju fantastiskt !! Och så ska han kanske få byta medicin, men inget ska ändras nu innan hans viktiga tävlingar är över. Det får bli efter september, eller kanske efter oktober =) Det återstår ju att se HUR lång hans säsong blir. Återstår någon uttagningstävling nämligen!!

Annars går det sin gilla gång här hemma. Jag är ju skitdålig i kroppen igen. Har ont så jag är helt snurrig i skallen. Känns inget bra alls, och helt onödigt faktiskt. Men det är ju som det är. Ingen ide att stressa upp mig för det, nu är det tid för återhämtning, vila, promenader och en del värktabletter så ska jag nog snart vara på banan igen !! För jag har fått lära mig att inget blir bättre av att gegga ihop !!! Så upp med humöret på Lôtten nu!!


Det Finns Dom Som Gillar Alla Årstider


MYNDIG

Idag fyller världens bästa unge 18 myndiga år !!

Grattis min goa MackanLite strul och pul...

Idag har det jobbats med Mackans bil här... Med lite hangover på förmiddagen oxå. Vi var ju hos Kajsa igårkväll på middag och det bjöds på lite vin där =) Och det behövs inte många centiliter just nu för att man ska känna sig lite lätt lullig. Men jag var i gott sällskap på den punkten i alla fall så va sjutton gör det. Jättetrevligt hade vi såklart  och jättegod mat till det. Så det var en lyckad kväll ! Men som sagt.. lite segt på förmiddagen idag såklart. Och vi hade ju som sagt mekarplikt idag. Det har svetsats på bilen idag. Gubben har legat under bilen och delat ut order till mig som lullat omkring och hämtat saker. Det är ju bra man kan göra nån nytta =) Och så har han äntligen hittat felet, som vi letat efter. För den dör helt plötsligt men nu har gubben fixat det. Kanon !

Men jag har ont idag. Har känt av det sen i fredagskväll nu. Kanske är det vädret eller? För det var ju inte så länge sen jag kände det riktigt riktigt illa, men har sen tyckt att det gått åt rätt håll denna veckan. Men nu är det tillbaka med stormsteg. Men det är nog övergående tills i morgon, precis som vädret. För OJ vad det har regnat och åskat här hos oss. I går var det riktigt illa. Det höll på riktigt ordentligt i många timmer. Men det var nog ganska lokalt för när vi kom till Kajsa på kvällen hade dom inte alls haft det så illa som vi här i stan. Men dom hade märkt att det var nått åt vårat håll men klarat sig. Olle var lite orolig, han har inte visat något nån annan gång men som sagt, det var riktigt illa i går så han kanske tyckte det var över hans toleransnivå =)

Och avslutningsvis - på onsdag kväll kommer min goding Mackan äntligen hem igen. För att ta körkort hoppas vi!!


Nöjd =)


Idag är det fredag. Och idag hade jag vägningsdag, hade jag tänkt. Var lite nervig för detta då förra fredagen var kalas, lördagen hade sockerberoendet dragit igång bara för kalaset, så det blev skräpmat då istället för bra mat. Sen gick veckan rätt bra tycker jag. Söndag och måndag var jobbigt just för att jag var så suger på skräp. Sen gick det fint som sagt. Igår då var det ju lunch på stan och middag på stan på kvällen. Är alltid svårare då ! Och till bion blev det en liten popcorn också. Den var god den. Salt och god... Älskar popcorn just till Bio !!! =)

Men en nöjd Lôtten kliver av vågen i alla fall. 1,1 kilo ner på 1 vecka !! Det är inget jag klagar på utan ler stort!

Dagens pass !

Alltså detta är så skumt. Jag tycker om mitt nya pass jag fick på Friskis. Jag blir riktigt svettig och jag blir riktigt trött och jag älskar när det är dax för konditionsdelen så jag får upp på bandet och springa (läs jogga) lite. Detta är kanon för mig. Styrkan behöver jag, det behöver alla. Speciellt i vårt jobb, för att slippa arbetsskador. Och jag behöver oxå kondisen. Den är inte dålig alls längre, men jag känner att jag orkar mer när kondisen är bra. Alltså orkar mer för övrigt då menar jag. Orkar vara piggare och orkar tänka i bra banor ang mat osv... Så detta är bra!

Idag såg det ut så här :

10 min Rodd/uppvärmning
Ben
Rygg
5 min Crosstrainer
Axlar
Bröst
1 min Gång
5½ min Jogging
Triceps
Biceps
1 min Gång
5½ min Jogging
Mage
5 min Gång/nedvarvning
Stretch

Nu blir det lungt på träningsfronten över helgen. Vi är bjudna till Bäste-Kajsa i morgon kväll och söndag har vi annat för oss så nu vilar jag. Eller jag promenader blir det ju såklart. Och sen på tisdag börjar ett nytt pass på Friskis som jag ska prova. Det är min "gamla" tränare som nu är på Friskis som ska ha det passet och jag har alltid gillat hennes pass, på mitt gamla ställe, så jag tror att detta blir jättebra för mig. Så det ska bli kul !!!!Hit längtar jag jämt. Värmen och klimatet och folket och maten och badet i Thailand är underbart i livet !

Skärpning =)

Jag ser er ju. Jag ser att ni är här o läser vilket såklart gör mig jätteglad =) Och jag blir även glad för dom kommentarer jag får. Men jag skulle bli ändå mer glad om några fler tyckte till. Jag vet ju vilka en hel del av er är ändå , men det är inget farligt att ge sig till känna här. =) Jag skriver för min skull men blir ändå glad om ni vill tycka till. Kanske skriver jag nått som ni inte håller med om ? Eller jag skriver nått som ni tycker är bra ?

Så välkomna ni som är här !! Jag blir glad för allt, litet eller stort spelar ingen roll. Och ibland räcker så gott =)


Min födelsedag !!

Idag är det faktiskt min 40-årsdag !

Jag fyller helt enkelt år idag.
Och jag har blivit så uppvaktat trots att jag har redan har haft 2 fester/kalas innan!
Känner mig väldigt uppvaktad faktiskt. Från alla !

Så Tack till alla som skickat sms, ringt, varit här, skickat kort eller på annat sätt hört av er !!

Nu har jag precis varit o fyllt på med ännu en samlarring. Hade några presentpengar kvar, och fick några idag och så tyckte min gubbe att jag var värd resten så nu har vi varit o köpt den tredje !! Jättefint blev det !!!

Kram på er alla, nu ska vi ut o äta och sen blir det en bio ikväll !
Hoppas ni får en härlig kväll, det tänker jag ha !


Onsdags-slit


Det är som jag trodde det skulle vara idag.. Slitigt!
Har jobbat. Har gått promenad. Har sovit. Har gått promenad. Har tvättat.
Nu orkar jag nog faktiskt inte mer.

Eller JO, jag ska ju äta nu! God kycklingfile, örtkryddad tror jag det blir idag. Det gillar jag!!!
Sen kanske jag orkar en stund till!! Tjohooo !!!!

Och det är idag exakt bara 4 månader till Julafton !!!!
Och i morgon är det torsdag =) En bra dag !!!


Är det ok om det är roligt ??

Det är tisdag idag !! Och jag har redan gjort 2 av mina 3 planerade träningar den här veckan! Redan ! Det är ju hur kul som helst. Nästa träning är på fredag , som det ser ut idag. Onsdagar är oftast väldigt tunga, mitten av veckan, segt och jag jobbar middagspasset vilket ibland är lite "längre". Så onsdagar är nog till i alla fall 99 % säkerhet "latardagar" eller i alla fall träningsfria. Torsdagar är rätt sköna att träna, jag jobbar morgon och jag är alltid ledig på fredagar... Men på torsdag blir det ingen träning ;) Då blir det lunch på stan, middag på nån go restaurang och sen efter det en sen bio!! Så ja.. det blir nog fredag nästa gång !!! Skönt när man är ledig ju !!!

Tillbaka till denna dag då ... Jag har fått gjort rätt mycket idag. Jag har jobbat, gått promme med Olle, varit o kört mitt styrka/konditionspass, duschat, ätit lunch, tvättat 2 maskiner tvätt och sovit middag !! Min dag är nog klar nu! Och det där nya passet som Erika gjorde åt mig är ju kul! Kan det vara nyttigt ? =) Njae jag vet inte. Gym har alltid varit tråkigt, och jag har trott att det nog ska vara så. Men detta passet är hårt, skönt, kul och svettigt. Jag har aldrig svettats när jag gymmat. Men oj... det rinner i ansiktet och på kroppen. Hur är det möjligt ? Och ändå är det ju kul !!! Och jag älskar att det är 2 muskelgrupper och sen tillbaka på konditonsmaskinen. Pulsen hinner aldrig skunka ner så lågt utan när det är dax att hoppa igång med kondition igen så har jag reletivt lagom hög puls. Och jag älskar ju kondition... =) Och det verkar som om jag helt plösligt GILLAR gym ??? Konstigt va ??Jogging är underskattat !!

På måndagar har kanotföreningen löpning på sitt träningsschema. Och då brukar alltid gubben och grabben (om han är hemma) vara med och springa med dom andra ungdomarna. Men idag var jag lite sugen. Sugen på att jogga igen. Det var ju jättelängesen som jag sprang. Säkert 4 månader sen. Har ju haft det jobbigt utan mina mediciner men idag ville jag allt ut en kort sväng och känna på det. Så gubben var snäll och sprang med mig istället. Grabben är ju tillbaka i Nyköping för skolan nu så han fick inte vara med denna gång. Så gubben tog hunden i selen och så sprang vi iväg i spåret. Första halvan gick jag och joggade lika mycket ungefär. Det är lite tungt i början tycker jag. Men sen när halva spåret hade passerats så kände jag att nu - nu räknar jag stolpar. Jag bestämde mig för att klara av 10 i taget. Och när dom första 10 var förbijoggade så tog jag sikte på 10 till och sen 10 till ... osv.... Jag orkade med andra ord sista halvan av spåret utan att GÅ ALLS !! När spåret var slut så var jag på stolpe 49 och jag var jättetrött. Och jättenöjd. Sjukt nöjd helt enkelt =) När jag var på stolpe 37 så kom gubben och hunden och mötte mig och hjälpe mig i mål... det gjorde nog susen det sista, när jag var så trött !!!

Lite stretching, en skön dusch och lite god middag senare sitter jag här i soffan och är glad. Jätteglad !!!!!


Lôtten ♥ Olle = Sant

Han är tamejfan den bästaste hunden i hela världen !!! Solklart !!! Man kan inte annat än avguda honom med alla hans roliga saker han har för sig. Och han är så anpassningsbar så det är inte sant. Han vill bara göra rätt !!! Idag tog jag 40 minuters morgonpromenad med honom. Och vi använde vårat flexikoppel. Ni som följer med här vet vad jag egentligen tycker om flexikoppel MEN också att jag nu lärt mig att det funkar på vissa stora hundar =) Däribland våran Olle... Och det funkar så fint. Han går aldrig ut i fulla längden och han håller sig på den sidan cykelbanan som jag säger han ska vara på. Inget flexande över hela cykelbanan här inte. Och när jag säger till honom att komma in till mig igen så gör han det direkt. Detta betyder för mig, som vill gå för bla förbränning, att under våra 40 minuter i dag på morgonen så behövde jag bara stanna 1 gång. När han bajsade... Alla kissningar skötte han i flexikopplets längd. Och jag kunde traska på bara. Detta är underbart. Och bara för mig och Olle ! Exklusivt !


Tufft jobb

Jag är så göttesugen så jag håller på att gå sönder !!!

Det är verkligen ett lidande. Att inte äta godis! Men det är ju också en vinst. För varje dag som går som jag låter bli godis och socker och dricka och bullar och kakor så har jag ju gjort nått bra för mig själv! Men nu hade vi ju kalas i fredags och då åt jag en bit tårta. Den var verkligen inte så stor MEN det satte igång allt igen. Efter 3½ vecka så tog den 10 minuter för kroppen att börja skrika efter sockret igen!! Det är riktigt tufft. Envist tufft !

Ett litet snällt ord till er småbarns-föräldrar som läser detta : Tänk på vad ni ger era små kids.
Sockret ställer till det för dom. Jag lovar.
Dricka, festis, saft, glass, choklad, godis, kakor, bullar, kex och tårtor kanske ändå ska höra lördagen till?

Om jag som vuxen tycker detta är jobbigt, som ändå förstår varför det är så jobbigt så kan jag tänka mig hur jobbigt det måste vara för barn! Som ju inte förstår vad som händer. Det finns ju mycket annat gott som man kan äta istället. Det har jag fått lära mig. Det är inte lika gott =) men det duger istället för när det sätter in som värst. Som idag. När jag verkligen inte får ur skallen att det blir verkligen inget göttigt än. Och då har jag ju inte ens ätit godis och glass och dricka och annat sött gött på 4 veckor nu. Och ändå spökar skallen. Men det kommer GÅ !!!

Idag äter jag en handfull pistagenötter istället. Det gillar jag och är rätt ok istället för !!!


Andra festen avklarad !

Igår kväll var det dax igen... Dax för kalas för att fira att jag SNART fyller 40 fräscha somrar ! Och även äntligen dax för att fira att Mackan snart fyller 18 unga somrar. Vi fyller ju med bara fyra dagars mellanrum, min goe son och jag. Jag den 25:e och han den 29:e augusti. Jag kommer ihåg att han var beräknad till den 16 augusti men hade minsann ingen brådska ut den söte... Jag väntade och väntade och jäste och växte. Och när den 24:e kom sa jag bestämt att i morgon då tänker jag fasen inte föda barn i alla fall. Nu får han vänta minst 2 dygn för jag tänker inte ligga o föda samma dag som jag fyller år minsann. Och han hörde mig, var en lydig kille redan då och i lydig anda , och i lite ge-igen-anda så väntade han 4 dagar bara för det =) Men sen kom han igång !!!

Vi fick ett jättebra kalas. Vi grillade korvar och majs i massor, åt potatisgratäng och potatissallad och grönsaker. Och sen blev det såklart Helle-tårtan! Den är ju godast av alla tårtor i hela världen. Och familjen Helle var här och dom godkände även min version. SKÖNT där... Hade blivit jobbigt annars ju !!!

Och jag fick även denna gång massor av fina presenter. Jag fick pajformar, gratängformar, solstol, Snö-ring och Snö-örhänge, vas och blommor. Och så fick jag MASSOR av presentpengar till min samlarring. Massor !! Så idag åkte jag direkt till Silverknappen och fyllde på. Med en GULD... =) Och den är såååå fin. Jag är riktigt glad för den. Och ihop med den silver jag fick av Mackan på morsdag så är det så fint på mitt finger nu. Jag är så fin !!!

Tack alla som kom och gjorde mitt och Mackans kalas så bra. Och Tack Perka för att du grillade som en kock !!


 

Första gången

Blev SÅÅÅ motiverad av Emma att skriva om när jag för första gången fick för mig att ta mig ut i löparspåret. Det var en konstig smygande känsla som började luftas nånstans. Den var jättemysko då den aldrig funnits förut. ALDRIG. I skolan fuskade jag och Kajsa frisk när det stod löpning på schemat. Inget jag är stolt över men inget jag ångrar... bara nått jag idag kan skratta åt =) Men denna nya känsla kröp på mig förra våren. Den låg där och pyrde i bakhuvudet ett bra dag innan den växte till ett KANSKE... Så en dag i mitten av augusti förra året så vaknade jag en lördagsmorgon på semestern och utbrister ganska tyst att jag vill ut o springa spåret. Min gubbe som genast ville vara supportig hoppar upp och säger " det gör vi". Och så säger han såhär : Jag ska bara snabbt äta lite frukost så kör vi efter det! OK tänker jag... det går ju fint. MEN när hans frukoststund var över var även mitt sug efter löpningen över! Oj... det ordnade ju sig lätt =) Då kom jag undan även denna gång! Rätt nöjd faktiskt, låter ju ganska knäppt men så var känslan. När vi på kvällen skulle gå o lägga oss så frågar gubben försiktigt om jag tror att jag kanske vill springa på söndagsmorgonen igen. DET hade jag ju ingen aning om MEN han var förutseende och gick resolut ut i köket och gjorde 1 smörgås som han la i kylskåpet! Så jag INTE skulle behöva vänta på hans macka som han måste ha om han ska springa. Snällt tänkt.... Söndagsmorgonen kom (allt för fort såklart) och JA VISST.... känslan satt där och vi hoppade upp och fick på oss skorna. Iväg till spåret och ja det gick faktiskt ganska bra. Min dåvarade tränare hade uttryckt att det vore bra om jag höll igång i minst 25 minuter så jag fick ordentlig förbränning. Jag fick göra nästan 1½ varv på spåret för att få ihop tiden och jag sprang ju såklart inte hela tiden. Men jag sprang dubbelt så mycket som jag gick i alla fall. Och för MIG som ALDRIG tagit ett löparsteg i onödan var detta som minst en OS-medalj! En väldigt nöjd Lôtten, en väldigt stolt gubbe och en väldigt glad hund åkte sen hem o åt frukost och ringde direkt och skvallrade för sonen.

Detta är för mig en stor vinst. Kanske kanske om ryggen håller blir det en runda i helgen. Söndag kanske ??? Det har ju inte blivit någon som helst löpning i sommar då jag har fått göra ett uppehåll i min medicinering och då har det inte hållit. Men kanske kan jag prova lätt? Vore ju skönt inför hösten med lite flås. Och nyttigt sägs det =)

 


Frukost

Ja en del kan kosta på sig. Inte jag inte, men en del kan verkligen med !
Det kanske trots allt inte är det ultimata men som alltid gäller - IBLAND!!

Min grabb sov länge idag och startade dagen med 1 glas mjölk, 1 risifrutti och 2 nybakade bullar!!

En bra (?) start på dagen för en hårt tränande 18-åring !!!


Vilma fyller år!

Idag fyller Vilma Thempo-Bengtsson 9 härliga år !Jag och Perka är faddrar åt denna söta tjej!
Vi träffas tyvärr inte så ofta som vi borde, men vi brukar smita in i ridhuset och titta på henne när hon rider ibland. Det är så mysigt. Hon är jätteduktigt och har blivit så duktigt så fort, bara på dom gångerna vi sett henne har hon blivit så säker och utvecklats så bra. Och hon är så snäll mot hästarna. Bestämd men snäll.
Jag har sett att flera andra tjejer rycker och sliter och piper och gnäller men inte Vilma.
Hon kämpar på och pockar och lockar!
Som det ska vara med alla djur !!

GRATTIS VILMA !!


De Lyx'an

Jag har varit ganska dålig på att blogga de sista dagarna. Dels var vi i Jönköping i helgen som gick och nu är jag dålig. Jag har så in i helvete ont i kroppen så jag är helt snurrig. Går som i dvala och hör hälften av vad folk omkring mig säger. Pratar rappakalja och är allmänt seg... Men läser en del böcker. Och sover gott i soffan =)

Helgen i Jönköping blev i alla fall bra. Grabben tog med sig 2 silver hem och även placering som 4:a, 5:a och 6:a. Så det var ett väldigt lyckat Nordiska för honom. Och vi hade det jättebra. Vi fick ju bo hos min morbror med fru och där levde vi lyxhotell-liv ! Vi fick sova i sängen, medans dom sov på luftmadrass !!! Snällt! Och vi fick god mat, gott vin, god drink och lyxigt med dukad frukost !! Och Olle blev göttigt bortskämd. Han njöt ... ... ... =)

Och idag är det dax för besiktning av Mackans bil. Åh va skönt det vore om han hade haft sitt körkort nu så jag hade sluppit åka med... Men det dröjer inte länge nu. Han fyller ju om ca 2 veckor och har sin uppkörning inte så långt efter sin födelsedag. Vi får hoppas han klarar det. Det vore jättekul för honom. Och bra även för oss =)

Och ni förstår inte vad vi längtar efter våran husvagn. Nu när den liksom är "vår" så vill vi ju ha hem den. Men den ska bestiktigas UA innan. Så är dealen. Och dom har tid den 27:e så vi får vänta lite till. Våran De Lyx'an !!
Husvagnsägare Andersson-Carlsson

Japp då vart det klart. Vi har köpt den fina husvagn som vi var och kollade på i söndags.
Det kommer att bli hur bra som helst. Vi känner oss väldigt nöjda.
Nu ska den bara besiktigas och sen åker vi och hämtar den!!

Wow.... är det vuxenpoäng på detta eller vad ???


Passerar bara förbi ...

Ännu 1 vecka och minus 1 kg.... Är ju bra ju! Och även minus på måttbandet.

Ändå är jag inte helt nöjd. Och jag vet att det är fel. Men det är inte så lätt.
Alltså det är ju ett jättebra resultat. DET vet jag men jag har ju varit på denna vikten förut.
Jag är inte nöjd med att behöva göra den resan förbi dom kilona igen. Men jag satte mig själv där,
så det är ju bara att bita i det något sura äpplet och passera här igen. Man lär sig på vägen sägs det!
Skulle önska att det gick lite fortare. Men jag vet oxå att 0,5 kg / vecka är det ultimata för att kroppen ska hänga med och må som bäst. Och för att man i slutändan ska klara av att hålla det. Detta beror ju såklart på HUR mycket det är man ska ta. Ska riktigt mycket bort går det ju automatiskt fortare i början, men jag har ju inte så mycket som ska bort och då är 0,5 igentligen perfekt. Så jag SKA ju vara nöjd.

Jag är ju dubbelt perfekt !!!!


Flexa

Jag har hamnat i nån mellanrum. Jag har funderat och funderat på om jag ska göra detta. Min gubbe tycker jag ska låta bli.... så jag visste inte... funderade lite till. Och bestämde mig att göra det. Jag vill ju verkligen prova!

Jag har köpt ett Flexikoppel till Olle =)

Jag tror verkligen inte på Flexi till stora hundar. Till små hundar kan jag se fördelen men är ändå inte helt för. Men till stora - som sagt NEJ! Men nu har jag trillat dig i alla fall. Jag är inte bättre än att jag kan erkänna att jag kanske , kanske har haft LITE fel... =) Men bara lite. Jag tror fortfarande inte att det är till stora hundar MEN det funkar på en del stora hundar har jag märkt. Bla funkar det jättebra på Olle. Jag invigde det idag!

Kanske är det bara för mig och Olle. För det är bara med mig som han går riktigt fint. Och bara för jag har köpt en flexi så ska det inte bli livliga promenader här inte. Det ska fortfarande vara kontrollerat och fint gående. Annars slänger jag skiten. Men när jag vill gå på lite, få lite puls så är det ganska störigt att behöva hålla på och stanna för hanhundens kissande. Han brukar få 10-15 minuter i början på sig och sen dom sista 10 minuterna för sånt. Resten får han stötta mig i mitt snabba gående så jag får lite motion. Men nu kanske vi kan kompromissa mer. Han kan stanna lite oftare OM han gör det på flexikopplets längd och jag får ändå gå på. Låter ju bra!

Och nu har vi provat då. Och han blev inte alls "långtifrån" ... Han gick lite längra fram och kissade och när han var färdig kom han joggande efter mig. Och när han inte var kissig så gick han som vanligt fint brevid mig.
Så detta kommer jag köra ibland. Inte alls alltid, men när jag vill gå på lite. Han är duktig vår bästa hund =)

   


Ideellt arbete

är arbete som är utan betalning. Och som faktiskt är frivilligt. Man kan inte RÄKNA med eller FÖRVÄNTA sig eller BEGÄRA att andra människor gör ideellt arbete. Man kan önska och vilja och fråga om andra kan vara med men man kan inte begära. Detta retar mig till den milda grad just nu. Jag tycker det är jättebra med ideellt arbete. Jag tycker det är roligt att hjälpa till i tex en förening. Men det är fan inte roligt när det krävs! Och inte som motprestation för att tex tävla eller spela eller vad man nu gör! Aj aj aj .... ILLA säger jag bara !!

Speciellt när man INNAN tänkta uppdrag gått ut och sagt att det är inte mycket jobb alls. Det är bara några personer som behövs och i väldigt små stunder. Jag förstod ju att det bara var ett sätt att få sin vilja igenom... Jag förstår oxå behovet av vissa inkomster MEN man kan fortfarande inte BEGÄRA att andra ska ställa upp.

Ideellt är samma som frivilligt utan lön. Det ger en go känsla OM man kan göra detta. Men fortfarande frivilligt!

"vi räknar med att alla som är med och tävlar kan vara med och hjälpa till före eller/och efter loppet."

Detta tycker jag är att räkna med en motprestation! Detta blir inte frivilligt för dom som känner sig tvingade att hjälpa till, för att kunna med att tävla tänkta dag. Kan man inte hjälpa till o jobba - kan man då med att skriva upp sig för att få tävla? Där det från början sas att det skulle vara så lite jobb, har nu gått och blivit till hela 4 dagars förberedelse? Med uppmaning att - tävlar du så hjälper du till ! Såklart är det bra om både ungdomar och föräldrar gör vad dom kan men inte som motprestation för att "få" tävla just tänkta gång !

Missförstå mig rätt här - jag gör gärna ideellt arbete i den mån jag kan. Och jag tycker det är viktigt med ideellt arbete, utan det finns inte föreningarna. Jag tycker t o m att det är roligt!! Och jag tycker det är viktig i en förening där det måste till stora evenemang för att få ekonomin att gå ihop. Utan stora inkomster kanske det inte finns en förening ändå. Och jag tycker att om många gör lite, blir det så mycket bättre för alla. MEN jag tycker fasen det är skitdåligt att säga att det ska till en motprestation för att ställa upp på tävlingen. Hur sjutton främjar det dom som kanske inte kan? Jag ser att det inte står "måste hjälpa till" men "räknar med" är ju typ samma sak? Eller? Då man inte kanske kan ställa upp före och/eller efter loppet så struntar man väl i loppet då =( Och då tycker jag vi är illa ute! Alltså riktigt illa ute !! Och som vanligt : Min blogg = mina tankar.

Ny träning på gång =)

Har nu landat, mätt och nyduschad och nytränad, i soffan. Jag har varit på Friskis & Svettis och fått mig en ny genomgång av mitt gym-pass. Det var super ! Förra gången var jag ju inte så nöjd, han som var instruktör var jättebra men vi var två med helt olika önskemål och det blir ju lite dumt för den stackars killen. Men idag var jag själv och hade en tjej som heter Erika. Och hon var jättejättebra! Hon har nog lyckats göra ett roligt pass ! Och när JAG säger det, då är det bra betyg för jag tycker verkligen att styrketräning är tråkigt. Skittråkigt. Men detta passet är blandat styrka och massa konditionsövningar huller om buller så jag kommer inte hinna ha tråkigt. Och nu ska jag in bland stänger och vikter. Det är helt nytt för mig, har mest kört maskiner förut så det blir en utmaning. Får helt enkelt gå på dagtid så jag inte känner mig så grön i början. Allt sånt blir ju bättre med tiden!
Och jag kan nog redan nu säga att i morgon - då kommer jag känna av mina muskler. =) Antagligen ordentligt!

Husvagn kanske funnen =)

Har fått en hel del frågor om hur husvagnen var som vi var o kollade på !
Den var

FIN

Men det va ju det med gasolen. Han/vi fick inte igång värmen på gasolen och inte heller kylskåpet. Både värmen och kylen funkade på el men vi behöver en vagn där båda dom sakerna även kan gå på gasol. Ibland kan vi ha tävlingar så långt upp i sverige som Luleå och då behöver kylen funka på vägen upp. Alltså på gasolen. Men annars - mmm mm mm !! Golvet var som nytt, alla dörrar och lister var helt hela! Dynorna var visserligen väldigt röda men hela och helt rena! Gasolspisen var nog helt oanvänd =) OCH det fanns ugn! Kylskåpet var av den större sorten vilket underlättar för mat-Lotta ännu mer! Han hade också lagt in golvvärme. Fläkt över spisen fanns. Indragen antenn. (vi brukar inte ha TV med men kanske vill man det ibland) Och såklart ingen FUKT !!

Så vad göra då ? Jo när vi sa till "gubben" att vi var intresserade av vagnen men inte om värmen och kylen inte funkar på gasol så sa han att han kan kolla upp det. Och nu när jag pratade med honom på förmiddagen idag så var dom på väg till en husvagnsaffär med den för att det skulle nog fixas där. Det var inga stora grejor verkade det som men han skulle göra vad han kunde! Så OM han ordnar detta så kanske kanske vi gör affär av det hela!

Den är ju som sagt lite över vår tänkta budget MEN det är en kvalitetsvagn av bästa sort så vi har vagn i många många många kanotår ! Och det var rymlig. Bra när man är 3 vuxna och 1 stor hund! Många + helt enkelt !!

Fortsättning följer !!!


Bra besked

Idag var det maratonloppen som avgjordes på vår hemmatävling. Mackan som är junior, startade samtidigt som seniorerna. Juniorgrabbarna är tuffa dom när det gäller sånt här. Och idag var inget undantag. Mackan gjorde skitbra lyft och drog det mesta i sin klass. Dom var 2-4 i första klungan nästan hela tiden. Och i lyften var det alltid Mackan som la i först. Han är verkligen lite extra bra på lyften ! Men sen - när spurten närmade sig och dom låg ganska nära vassen och ingen ville ge vika så var han och Glenn lite väl nära varandra. Nog för att dom tycker om varandra MEN man behöver väl inte kramas UNDER loppet? Dom slog ihop sina paddlar och vips så låg Mackan i pluret. Attans otur, där rök den medaljen. Han simmade in och hoppade i kanoten och gjorde såklart färdigt sitt lopp. Och han var jättenöjd ändå. Det var känslan och loppet han var ute efter idag. Han har ju inte kunnat köra nått maratonlopp sen första helgen i maj så han tyckte nu så här efter att FASEN va bra det gick !

Härlig inställning, den gillar jag !

Och jag måste berömma Max Christensen från Lidköping idag. Han gjorde nog allra bästa lyftet av alla idag. Han kör i klassen pojkar födda 95. Han är jätteduktig och idag satte han sig också på kartan över bästa lyften. BRA !!

Nu ska vi åka och kolla på en husvagn i Skövde. Hoppas hoppas den är så bra som ägaren säger. =)
Då kanske det blir affär av. Men det återstår att se. Ibland tycker man så olika så vi kanske inte alls gillar den !!


Back on track =)

Idag har Lidköpings kanotförening bjudit på kanot-tävlingar på Lidans fina vatten! Jag har suttit med som tävlingssekreterare, den stunden jag orkade med i alla fall =) Och gubben har varit bandommare, och hållit koll på att dom kört som dom ska ! Och junioren har tävlat. Och han har gjort det med bravur! Det behövde han !

Idag var det K1 500 meter och K1 1000 meter som gällde för honom. Då är man 1 person i kanoten. Och sen har han kör K2 mixed också. Med Annie. Då är man 2 personer i samma kanot, och det ska vara 1 kille och 1 tjej.

Och dagen har varit en skön dag för Mackan. Jobbig men skön =) Han har med sig 2 guld hem från K1-loppen och ett silver från K2-loppet! Och han gjorde båda sina K1-lopp övertygande. Med sug i blicken och focus !!!

Och jag tror minsann han hade största hejjarklacken idag. Det var jag, gubben, pappan, mormor, morfar, farmor, farfar, gubbens mamma, gubbens pappa, gubbens moster, faster och min morbror och moster! Och så var en kompis till mackans pappa där också !! Så det går ju inte annat än att vinna med det stödet !! Eller hur ??Här vinner Mackan sitt K1 500 meters lopp !!!Här är Mackan väldigt nöjd efter sitt K1 1000 meter som han vann fint !Precis som seniorer är juniorerna himlans fina killar. Här är David (nr 83) framme hos Mackan och grattulerar
och snackar lite efter Mackans vinst. Både konkurrenter och bästa kompisar. Som det ska vara. Härligt !!


Lekkompis

Idag har jag varit på stan med Kajsa en sväng. Och tagit en fika. Det var jättemysigt och det var ett tag sen vi träffades så vi hade lite skitsnack att avverka =) Det är mycket som ska gås igenom då ju! Viktiga saker !!

Och vi fikade ganska OK idag... inget bakelser, inga bullar eller kakor utan en enkel halv fralla med ost!
Fasen va vi är bra. Och en kopp te till det så var stunden gjort. Mysigt att få umgås lite !!

Det gör vi snart om !!!!


Skogsrundan

Idag mötte jag och Olle upp Mireille och hennes Ove för en skogsrunda. Solen sken och det var jätteskönt ute och för Olle som har väldigt ont av värmen så passade skogen bra. Då kommer han undan solen och kan ändå springa och skutta som han vill. Ove gjorde allt han kunde för att hänga med. Han är ju en 20:del så stor som Olle men liten som han är så är ju 20:e gånger så snabb i svängarna. Men på raksträckorna hänger han inte riktigt med. Men han jobbar på det ! Och idag fick den lille jobba hårt. För Olle springer väldigt gärna lika mycket i skogen som på stigen/vägen. Och lille Ove är ju som sagt inte så stor så ibland måste det varit som att ta sig in i djungeln för Ove. Men han kämpade som en tiger. Han skuttade och sprang så inte Olle försvann från honom =)

Dom är väldigt söta ihop. Väldigt snälla mot varandra =) och dom har väldigt kul ihop.
Det är så bra att alla hundar får lära sig leka med andra raser och annan storlek än vad dom är själva.
Då får dom nya utmaningar. Och för Olle är det en utmaning att inte trampa på Ove och för Ove är det en utmaning att försöka hänga med. Och att dra igång den store när han försöker få lite smygvila =)Tror ni Olle funderar på vad det är för en svart/vit trasselsudd som ligger i gräset ??


Ren tid

Idag tvättar jag Mackans landslagskläder....

Man kan nästan tro han varit på andra sidan jordklotet och tävlat för det är ju upponer allting ju !!


Husvagn sökes

Vi ska köpa ny husvagn. Eller inte NY då men ny för oss. Den gamla lyxvagnen som vi haft förmånen att få ha som våran nu i 10 är död. Eller ja den lever, men på lånad tid om man säger så =) Den läcker in vatten och så kan vi inte ha det. När vi var på SM i Hofors för några veckor sen rann det vatten på väggen... Inte bra alls ju !!
Vi rev ut halva vagnen för ca 5 år sen och gjorde om det som läckte då. Vi satte väv och målade väggar och tak och la ett sånt klickgolv ! Sydde lite nya gardiner och den var som lyxigt ny. Men nu är det slut. Nu får den flytta hem till svärmor och svärfar igen. Dom ska nog täcka över den och ha den som extrarum. Det blir den bra som! 

Så har ni en fin och fräsch husvagn som är till salu? Den behöver inte alls vara så ny men hel och ren ! Och så ska den ha "sovrum"! Alltså ena änden av vagnen ska vara så det kan vara nerbäddad för 2 personer hela tiden. Och sen ska allt funka. El och gasol och kyl. Vi vill verkligen INTE laga igen. Där har vi redan varit. Och så får det absolut inte vara fukt i den. Ett fukttest ska vara gjort innan vi köper nån vagn. För sånt är lurigt !!!

Så hör av er om ni har någon på lager =) Eller vet nån som ska sälja så här efter semestern !!!

Trött... .... ....

Oj vad jag är trött idag. Har sovit 5 timmar inatt och jag behöver det dubbla för att funka helt fint. Men inatt kom Mackan äntligen hem, och då ville jag ju vara uppe lite och prata av mig med honom. Ville höra om hur loppen hade känts och hur det hade varit. Hur nöjda dom var och hur glada dom var. Och hur det funkade med lungorna. Sen tog det en stund att somna om. FÖR MIG... dom andra bara la sig ner och började snarka men jag låg länge innan jag kunde somna om. Och inte blev det lättare när dom andra sov så gott i huset =)

Och sen började jag ju jobba tidigt idag. Upp vid kvart i 6 och in i brödfabriken. OCH DET ÄR SÅ VARMT DÄR...
Det suger musten ur en helt. Finns inget syre och man är kladdigt svettig efter en halvtimme där inne. Och då är det ju en bra stund kvar att jobba ju.... Och det krånglar överallt hela tiden så här på sommaren. Brödet vill verkligen inte att det ska vara så varmt =) Och sen märks det ju att en del av den ordinare styrkan är borta ÄVEN om dom flesta av våra vikarier är urbra !!! Men rutiner kommer med tiden och tiden måste dom få på sig innan man kan begära att det går smärtfritt. Det vore ju ojuste annars !!!

Och sen idag har jag fart runt och gjort ärenden så inte har det blivit vila av då heller... Men tidigt i säng gäller!!Mattider och sovtider är lika viktigt för mig som för Skalman !!!!


Respektlöst

Höjden på brist på respekt är att inte passa tider tycker jag. Att låta någon vänta.. Att tycka att man kan visa den som väntar så lite respekt att man kommer när man kommer. Att inte passa en tid är riktigt illa. Eller ?

Det finns många exempel på detta tycker jag. Visst kan det hända nått precis när man ska gå NÅGON gång, så man JUST DEN gången blir lite sen. Det kan hända alla. Men hur kan samma personer gång efter annan göra så?

Ett exempel är när man ska passa en träningstid på en förening. Om träningen börjar en viss tid, då kommer man då annars får man träna själv. Man kan inte be någon att det ska väntas för det drabbar ju alla som är där. Hur tänker man då ? Är man så viktigt att man tycker att allt ska stanna upp eller tänker man bara att det gör ju inget? Att vaddå - om dom väntar gör väl inget. Detta är höjden av respektlöst tycker jag.

Och sen det här med att komma i tid till sitt jobb. Hur svårt kan det vara? Alltså jag anser att man ska klara av att passa tider när man är ganska ung och det hör till att sköta sitt jobb att komma i tid. Respektlöst !!

Och sen det här med att låta kompisar vänta. Hur roligt är det? Att stå där o vänta o vänta... Tråkigt =(

Det kan ju som sagt hända saker... Men inte varje gång man ska träna, jobba eller träffas väl ?? Eller ???


Ett kort inlägg

om en Cool Cool brud som bjuder på sig själv!

Om en tjej vars blogg jag läser varje dag.
Om en tjej som gör en riktig livsresa med sin livsstil och sin vikt.

Om en tjej SOM TOG MIN UPPMANING PÅ ALLVAR =)

GO Viktkamps-Emma !!! Du är super !!!Klicka på den kuliga bilden så kommer ni till Emmas resa !!!!


RSS 2.0