visslar på ...

Här knallar det på. Idag är första dagen jag är själv hemma efter min operation. Känns lite sådär, men känner ändå att jag har kontroll. Och alla är så snälla, ringer o kollar om det går fint för mig =) Tack alla ni !! Jag har ju varit smart och börjat förbereda mig för att vara själv idag. Det värsta med detta är ju att jag kan och får inte gå ut med Olle. Detta dröjer flera veckor innan jag kan ta på mig detta, älskade uppdrag igen. Hur ska jag stå ut? Jag älskar ju mina och olles promenader. Jag älskar att gå o småprata med honom om livets viktiga frågor. Och ännu mer - hur ska detta gå för Olle ?? Fram tills idag har Olle och husse haft sina sköna promenader. Grabben är ju i skolan i nyköping så han kan ju tyvärr inte hjälpa till. Och helgen löser husse. Men alla andra dagar, denna och nästa vecka då ? Hmmm... tur man har snälla vänner säger jag bara. Idag kommer min söta arbetskamrat Ann hit och går ut med Olle. Hon och hennes gubbe ska ta Olle och deras hund Leo på en skön promme. Kanon ! Väntar henne här när som helst nu. Och i morgon kommer Mireille och Erik och deras hund Ove för att avlasta mig och underhålla Olle. Fredag tar husse på kvällen. Och jag har ju då en trädgård som får funkar under dagen. Och där har jag förberett mig noga. Jag har under helgen lärt Olle att komma på visselpipa. Tur han är så fruktansvärt lättlärd på allt vi ger oss på. Jag klarar nämligen inte att ta i och ropa på honom, utan får ta till visselpipan. Och det funkar hur fint som helst. Så det är det nya här nu..... jag blåser och Olle springer allt vad han kan in !!


bonanza...

Filmfestivalen fortsätter här hemma. Ibland är gubben med och tittar, ibland får han "jobba" (för mig) under tiden. Han har en tuff patient. Det ska förberedas för i morgon ska han jobba! Så nu får jag vackert klara mig själv i 3 dagar. Men jag är verkligen tacksam och glad för dom extra dagarna han kunde få ledigt för att ta hand om mig, detta hade aldrig gått utan honom! Aldrig. Så idag ska han tvätta upp så mycket som möjligt, så det klarar sig tills helgen, han ska dammsuga, handla, rasta av Olle många långa gånger, duscha mig, plocka ner saker från höga hyllor som jag behöver resten av veckan, plocka in ren tvätt, fixa fler filmer, och däremellan serva mig löpande under dagen. Ni hör ju själva - han sliter ont ! Igår satt han i soffan, och helt plötsligt bara somnade han in. På förmiddagen. Det har aldrig hänt förut ! Han är snäll, och tålig i mina humörssvängningar som brisserar! Och dom är många dom, och dom växlar med en hastighet som skulle få den snabbaste blixt att stå stilla =)

Nu på morgonen har vi betat av Spy Game. Det var en bra film, helt klart en jag inte velat missa! Så se den du med!


drakar och demoner

drakar på Tv:n och demoner i skallen !! thats life just nu ! Jag betar av film efter film efter film och däremellan försöker jag vara uppe o gå.. runt runt runt i huset. Igår hade vi "duscha-skrikande-lôtten" kväll. Det var en upplevelse för sig självt det ska ni veta. Förbanden skulle bort från såren, och den hårda hemska korsetten var inte att leka med innan den skulle på igen , det lovar jag. Självklart blev det en titt i spegeln också, och då kom tårarna. Tårar av glädje, förskräckelse och tacksamhet :/ Och rädsla, för nån gång måste jag ju sluta med dom värktabletter jag får äta nu, och hur ska det kännas då så som det ser ut ! Men det kommer bli så bra ! Jag kommer bli så nöjd, eller det är i alla fall det jag tror idag. Och så skönt att slippa den extra smärtan =) Jag har ju smärta och värk ändå så det räcker , jag kan nöja mig med den jag har , vill som sagt slippa den extra smärtan! Jag såg filmen Black Swan häromdagen. Hade så höga förväntningar och har verkligen sett fram emot den och blev inte alls nöjd. Var inte alls som jag hade trott och jag tyckte inte den var bra alls. Idag har jag tittat på Draktränaren, en tecknad film. Superbra ! Så bra att gubben nu har satt på den och vill titta han med. Så det blir andra gången direkt för mig nu =)


survive

Jag kommer överleva detta. Jag vet inte just idag om det har varit värt det, men det har jag fått lära mig är en helt naturlig känsla, då det gör förbannat jävlars helvetes ont just nu. Känns såklart helt annorlunda om några dagar eller en vecka kanske. Då är jag säkert superlycklig igen. Men jag har fått fantastisk hjälp, och på sjukan var dom underbara. Just nu ligger jag här i min hela korsett som en mumie och kvider och lider. Men nu ska jag se på film. På Black Swan, den har jag velat se länge så det ska bli bra. Husse ska ta en runda med Olle så han får bli ordentligt rastad. Husse är en bra sjuksköterska här hemma =) Han jobbar på bra !! Han skulle nog göra sig fint inom sjukvården, helst som sjuksköterska hos barn tror jag =)


Onsdag

Idag har jag haft lite förberedelser för mig. Jag har lagat lite mat till matlådor som jag ska ha i helgen och nästa vecka. I helgen är gubben hemma men, han är om man ska vara brutalt ärlig, inte varken road eller superbra på att laga mat =) Så jag har förberett mig lite så jag säkert får mat när jag kanske inte kan/orkar laga själv just då. Och sen har vi gjort stan lite... också lite förberedelser. Jag börjar känna av att det är dax i morgon. För min operation. Jag mår illa hela tiden, av nervositet. Har ätit det sista nu, i morgon bitti blir det bara dricka, för då är fastan igång. Och dom sista timmarna i bilen blir det inget alls längre, men det spelar ingen roll, jag är nog inte i skick att varken äta eller dricka i morgon. Om jag redan mår så här nu menar jag. Jag tog en lång lång skön promme med Olle och Ove och Mireille förut och då klarade jag av att skingra tankarna den stunden. Det var guld värt. Annars pendlar jag mellan hopp och förtvivlan, skräck och förväntan, panik och förtjusning !! Men det ska bli så jätteskönt det här. Jag har samlat mod många år! Jag har också en magsjuk son i Nyköping, det känns ju sådär. Det gör ont i mammahjärtat att inte vara hos honom när han är så sjuk. Men han klarar sig fint säger han. Han dricker och är nog igång med maten nu igen så det går framåt för honom. Lillungen .... Och jag har lovat att ringa honom i morgon kväll OM jag är vaken. Kanske sover jag mig igenom hela kvällen och natten ?? Jag vet ju knappt, jag har bara varit sövd 1 gång, och då var det en jättekort stund för att dra ut en visdomstand. Nu tar det mycket längre tid, upp mot 3 timmar, så jag antar att det är lite annorlunda då eller ? Men det kommer gå kanonfint. Jag har ju gjort allt jag kan för detta. Och läkaren verkar jättebra !!

Så ha det så gott..... återkommer när jag vaknat =) Kram


Rullade köttbullar för brinnande livet !!


Gubbens sista måltid innan min operation !!!!Morgonjympa

Idag har jag jobbarsöndag. Jag brukar tycka det går väldans bra, men idag är det supersegt att ta sig dit. Jag börjar nämligen 11.00 och gubben är hemma ledig, så jag vill bara vara hemma och grejja. Vi har ju en del kvar i källaren och jag är trött och sliten så en hemmadag hade suttit fint. Men det går ju så fint när man väl kommit till jobbet, då rullar det på bra =)

Och vi har gjort en långis här på morgonen, en 6,5 km runda innan frukost. Det var kanon, lagom varmt ute idag och inget regn !! Härligt !! Idag var det ingen löpning utan det var en vanlig , snabb promenad. Jag , husse och Olle. Kan inte bli så mycket bättre uppladdning av dagen eller hur ??

Men idag åker junioren tillbaka till Nyköping, nu träffar jag honom inte förrän till jul... ganska mycket pisstråkigt faktiskt!


2011.11.19

och undrens tid är ännu inte förbi !!
Stora saker kan utföras ännu !!

Jag har idag sprungit hela spåret

Hela spåret. Alla jävla 154 stolpar.
Utan att stanna. Utan att gå. Utan att dö !!!

Kom i mål trött, glad, nöjd och sugen !!


Vad är tanken här ?

Av en händelse, när jag skulle gå ut o gå med Olle, råkade jag slänga ett öga mot staketet till grannen. Och vad ser jag ? Våran hammare som hänger där ? Vaddå ? Vad sjutton gör den där ? Fattar inget... kanske är det så enkelt att gubben börjar bli lik min pappa - när det mekas blir det alltid några saker över som inte får plats liksom =) Inte alltid så bra, men funkar ju såklart !


Skithunden

Han är verkligen det !! Han kan verkligen inte hålla sig från diken och lerpölar och jordhögar. Och han är en smygare.... han passar på när han tror att jag inte ser honom. Då försvinner han snabbt ner i skiten och kommer upp när jag blir smått ilsk med ett glatt grin !!! Och JAA han kan hånle han. Med både ögon och huvudrörelser. Och med hela kroppen egentligen =)

Nått som ändå är lite smått roligt i denna skit, är att han lärt sin lille hundkompis Ove att också bada i skiten. Och att äta hästskit. Men här är Olle bättre, han vill äta lika mycket men slutar när han hör min ton =) Ove snaskar lungt vidare fast hans matte gör allt i sin makt för att få honom att sluta. Så den ena badar i skit, den andre äter skit!! Och OJ vad vi älskar dom !!

Här får man minsann sig en rejäl tvätt när man badat i skiten !!


Äntligen

torsdag !!!!

Herregud vad denna veckan varit lång.
Lång och tung och seg och väldigt tröttande!

Men nu är det 2 dagars ledigt, innan det är dax att gå till jobbet igen.

Dom ska fyllas med Frukost-buffe-möte med kuliga brudarna, och så kommer Mackan hem igen.
Och även gubben verkar äntligen komma hem. Han åkte i söndags eftermiddag och sen har jag inte sett honom!

Så ÄNTLIGEN TORSDAG säger jag bara!
Nu blir det långis med Olle !!


visdom


En handling som, hur liten den än är, göres i hemlighet utan önskan att den ska bli känd,
behagar Gud mer än tusen andra, som utförs av begär att människor ska få reda på det.


                                                                                                                            Juan de la Cruz (1542-1591)
                                                                                                                                        spansk munk, mystiker och helgon.


Höra är inte samma sak som att lyssna


Ibland kan man , om man lyssnar , höra både det som sägs och det som inte sägs.


Bytt bytt - kommer alltid igen

Är det inte så ordspråket lyder ? För om det inte lyder så - då har vi gjort ett dåligt val, jag och gubben !! Vi har nämligen låtit junioren ta våran bil tillbaka till Nyköping idag. Han tog våran bil mot att jag fick ha hans denna veckan. Vilket byte va ? En bra fräsch väl fungerande Passat Kombi mot en gammal liten volvo !! Men det ska sägas till volvons försvar - att när det går så gör den det ordentligt ! Det går som en liten oljad blixt! Speciellt nu när däcken sitter på som dom ska, höll ju på att tappa 3 av fyra däck häromdagen. Tyckte det ryckte o slet i ratten och tur var väl att vi kollade upp det! Nu är jag trygg igen =)

                    
Den här pärlan far jag omkring i denna veckan. Så om ni ser mig stående nånstans, var snäll och stanna och fråga om jag behöver hjälp eller om jag står där frivilligt. Vi litar inte riktigt på den än, även om den går bra nu sen den fick sista lagninen i veckan som gick. Och priset vi fick (?) för att vi lät sonen ta våran pärla är att han kommer hem nästa helg till oss igen. Annars hade han inte kommit förrän till jul. Så det är värt en vecka i Volvon för det, jag lovar !! För vem vill inte ha hem godingen , egentligen varje helg om man får ?? Men med 30 mil hem så funkar inte varje helg ju. Det blir för jobbigt för honom. =)


Rasbra

Ja så kan man se det !!

Har vägt mig och mätt mina mått = midja , höfter och lår.

Allt har blivit lite mindre och vikten har börjat röra på sig igen.
Är det äntligen så att kroppen ger vika ?
Tänker den äntligen släppa mig från denna platå ?
Eller är det bara en bra vecka ?

Skit samma - jag är glad vilket som.

Måtten går sakta men säkert smått neråt och Vikten hade denna veckan rasat.

8 hekto på en vecka !
Och veckan före den 3 hekto !

För några av er kanske detta inte låter så mycket men när man är nästan klar är detta mycket.
Jag slåss ju bara mot finliret nu om man säger så, jag skulle kunna gå ner enligt alla "experter" men jag vill ha mina former.
Jag gillar former. Så visst skulle jag kunna ta 3-4 kg till utan att själv tycka det gör nått eller blir för mycket, men det får komma om och när det kommer. Trillar dom av , av det jag gör idag - så visst ! Då välkomnar jag det då =) Utan förväntningar !!


smått med ångest

I morgon är det fredag och det betyder vägningsdag för mig. Jag har liten ångest för detta i morgon. Brukar se fram mot detta, men jag har varit dålig denna veckan och varit hemma med feber och ont och snuva och utslagen. Det betyder ju tyvärr väldigt dåligt med motion. Ove med matte tog med mig ut i skogen en sväng igår men annars har det varit tunt på rörelsefronten. Min Olle är rastlös om man säger så. Fast han fick en löparrunda av husse i tisdags, tur var väl det att han var hemma en sväng, för jag var redan i måndags undrande över hur denna vecka skulle gå med en så rastlös hundsing ! Idag har vi tagit 2 korta svängar, så han är ganska nöjd. Blir med skräckblandad förtjusning jag kliver upp på den hemskbra vågen i morgon bitti !

Jag har börjat skriva julklapps-lista. Jag önskar mig 1 st Islandshäst med skötare och stall. Rätt inriden såklart !! Tack =)minimanisk

Jag har blivit alldeles manisk. På minimorötter. Egentligen förstår jag inte varför jag köper dom. Varför jag helt enkelt inte köper vanliga morötter, skalar och delar när jag ska äta. Billigare och säkert nyttigare. Men jag har i alla fall fastnat =) Det är så hemskt enkelt att bara ta en ur påsen i kylskåpet och stoppa i munnen, när man är lite småhungrig eller lite småsugen på nått. Det är nog just det jag köper - enkelheten. Bekvämligheten och smidigheten att just nu och bara så direkt få stillat småsuget!!
                                         

=(


Frukost...Jag har feber, jag har fsnuva, jag har filmtajm, jag är flummig och jag längtar fantastiskt mycket efter Mackan.

Men bättre feber och sjuk nu, än om 2 veckor.
Nu har jag, att se fram emot, tjejträff i helgen, kalas i helgen och frukostträff och pyssel nästa helg.
Hoppas ingen på dom ställena är sjuka, för då får jag vara hemma istället.
Kan inte äventyra för min operation. Inte alls. Den är viktig nu! Min tid nu ! MIN !!


Distansmek

Jag tittar ut genom fönstret och flinar för mig själv. Jag är ensam inne i huset, gubben står på uppfarten med huvudet i våran bil och Olle är i trädgården och härjar runt. Ingen hör mig skratta så det övergår till gapskratt.

Jag inser nämligen att min gubbe distansmekar i sin systers bil , som står på deras gata i Göteborg =)

Dom fick problem med sin bil i veckan, och dom har en likadan bil som vi har. Såklart så fick gubben rycka in som mek-proffs och tipsa. Så nu på förmiddagen ringer systern, gubben stoppar snäckan i örat och går ut o öppnar våran huv och så börjar dom.... Han vägleder och hon arbetar. Ser mycket roande ut för dom som passerar förbi på våran gata. Det står en karl i skitig overall, som pratar med sig själv med huvudet i våran motor och pekar! Han pekar och pekar, funderar och pratar, lyfter och lyssnar på ljudet från GÖTEBORG !! Sött tycker jag ....

Och som han trodde - det ska bytas en Tändspole på Passaten på gatan i Göteborg
Busen...

Jag försöker kratta upp alla löv i våran trädgård. Det går ganska bra.
Men är det inte vinden som sprider ut dom igen så är det virvelvinden Olle !!!Morgonhösten

Jag gillar ju inte hösten.... Varför njuter jag då så hemskt mycket när jag är ute o går i det ljumna vädret?...som en kissekatt...

blev Agria-tanten när Veterinär Tore från Vara Veterinärstation ringde in och förklarade vad som gällde!

Hon smågnällde lite , men självklart ska det nu betalas ut pengar!

Som jag säger - Vara Veterinärstation är riktigt bra !
Tack till dom - och tack till Tore !!!


FÖRBANNAD

Jag är så förbannad på Agria så jag blir knäpp. KNÄPP !!! Det kan inte finnas nått annat försäkringsbolag för husdjur som är lika besvärliga ... Har tamejfan inte varit med om maken! Jag blir vansinnig .... Häpen.....

Det började den 15 juli. Olle började få våteksem och vi var då i Hofors på kanot-SM. Jag såg det på eftermiddagen, detta var en fredag. Letade genast upp en liten fin sax hos en husvagnsgranne och började klippa rent runt det lilla lilla såret. Efter en timme kollade jag igen, och då hade det börjat bli ett litet litet litet sår även på andra kinden. Sprang till samma husvagn och lånade saxen igen. Frågade om jag fick behålla saxen ett tag =) Senare på kvällen fick jag klippa igen, det växte sakta men säkert sig större. Tyckte sen när vi gick o la oss på kvällen att det verkade ha stannat i växandet. Även på morgonen tyckte jag det såg stabilt ut. Lördag middag kom och med den ett ännu större eksem.  Fram med saxen igen och klippa klippa klippa.... Nu var han nästan helt ren på båda kinder. Men det är ju inte samma som om man kan raka men det fanns ingen maskin jag kunde låna där. På kvällen slängde vi ihop husvagn och tält och började den långa resan hem. Kom hem mitt i natten och då rann det från båda kinders sår. Han hade extremt ont och låg i pep. Stackarn. Jag försökte tvätta honom och göra det något sådär bra .... men men.. stackarn. På söndagsmorgonen var situationen ohållbar, Olle hade inte kunnat sova nått, och såren tog nu upp hela kinderna. Jag ringde direkt till Vara veterinärstation och dom sa att vi kunde komma direkt. Skitbra tjej - Annie, tog emot oss. Och Erik, också jätteduktig var där med. Dom gav Olle en lugnande spruta och började raka. Man kunde nästan se det växa... han blev rakad på hela kinderna och ner på halsen. Han blev rakad och fick en smärtstillande spruta, en penicillinspruta, en uppvaks-spruta, recept på penicillin och på smärtlindring och vi fick en vaccination när vi ändå var där. För detta, en söndag, fick vi betala 1500 kronor. Mycket bra hjälp och mycket bra pris. Vi hämtade ut medicinen och var jättenöjda. Tacksamma, lättade och mindre oroade för våran goe Olle.

NU börjar problemen. Jag skickade in detta kvitto tillsammans med ett par andra jag hade för att få tillbaka pengar av Agria. Han är såklart helt försäkrad. Men se på den .... på kvittot som Vara skrivit hade dom tydligen inte varit övertydliga med diagnosen så vi fick inte ut några pengar. Jag ringde upp Agria och Ulrika som hon heter kläcker följande: Hur ska jag veta att det var akut och du inte kunnat vänta till måndagen istället ??? Jag frågade då om hon hade hund ? Det hade hon. Jag frågade då om dom någonsin haft våteksem? Det hade dom inte. Jag frågade då om hon sett våteksem någon gång? Det hade hon inte. Jag frågade då om hon visste hur fort det växer och hur ont hunden har ? Nej inte det heller svarade hon. Och så säger hon så här: Du kan vara kaxig mot mig men du ska tänka på att det är jag som behandlar ditt ärende och bestämmer om du får pengar!

HMMMMMMmmmmmmm .... jag är förbannad !!!  

Fortsättning följer ska ni veta !!!

Bilderna som följer är ett axplock av stackars hundar som lidit av detta....


Ser detta ut som något som ska väntas med 1½ dygn för att någon på Agria tycker så ??


RSS 2.0