Ensam

Bara jag och goa ollehunden hemma !
Då gör jag det enkelt för mig och gör mig
en ensam liten hamburgare !
Göttemiddag !!!!
 
 

Lever på hoppet

Det har varit en tuff helg här hemma. Killarna har ganska ont i öronen, av att höra mig om och om och om och om igen tala om att JAG HAR HOPPAT 70 CM !!! Men dom ler, är väldigt glada och stolta över mig. Trots att jag kräktes innan jag gick till stallet, av nervositet, så lyckades jag övervinna min rädsla och göra det jag ville ! Sånt ska man pumpa in i barnen, stötta och puscha ..... inte skapa oro utan skapa tryck framåt för då vågar man ! Se , efter 27 år av rädsla för att trilla av och gränsla bommen tog jag mig över. Förra gången jag hoppade, då för 27 års sen, stannade hästen framför hindret och jag fortsatte, satte mig gränsle över bommen och ville aldrig mer hoppa. Det gjorde ont, både i kroppen och i själen. Idag hade man blivit uppkastad igen på hästen, för att direkt övervinna, men på den tiden var det inte riktigt så . Synd. hade jag hoppat upp igen, hade jag inte väntat 27 år på nått så här kul ! =) Ikväll är det ridning igen, ett vanligt superhårt dressyrpass. Ska bli sååååå roligt !!!
 

AJ LÖV ITT !!!

 Det var helt underbart ! 27 års sen jag hoppade sist och jag älskade det ! Igen ! Och Igen !!
Och perfekt att få börja så här, i en privat mindre grupp. Det var jag, Maria och Rebecka.
Perfekt många ! Och Perfekta hästar hade vi. Det är nog väldigt mycket tack vare hästarna det slutade så väl som det gjorde idag. Vi fick mycket hjälp av dessa tre rutinerade hästar. Nu längtar vi redan tills nästa gång !!!
 
Maria & U2     ,     Jag & Galant     ,     Rebecka & Atlet
 
 
 
 
 

... hoppet ...

 
Nu är Dagen D här ! Dagen då jag ska HOPPA häst !
Hoppa Galant-hästen om inget ändras !
 
 
Vet inte om jag ska våga äta frukost, för magen har vänt sig helt ut och in här! Än så länge bara väg nr 2, men vet i fan om jag klarar att inte få upp det genom andra vägen om jag äter! Tänk om det kommer när jag sitter i sadeln?
 
 
Varför då utsätta mig för detta ? FÖR DET SKA BLI SÅ KUL !

♥ Kärlek ♥

 
Idag fick jag rida Romeo !
Han är min allra största favorit av hästarna i stallet.
Inte för att han är bäst i ridhuset, utan för att han har en helhet!
Han är som en stor god nallebjörn i boxen, han vill kela och pussas och gosa.
Man blir så energirikt lycklig! Jag vill inte gå o lägga mig, jag vill få ha kvar den här känslan länge !
Idag var vi även jättebra i ridhuset. Vi fick till en gudomlig galopp, jag kunde sitta som en smäck i sadeln och han böjde sig så fint och han är allra bäst av alla hästarna på att ta galoppskänkeln! Man tänker galopp och han fattar galoppen direkt. Han är en underbar individ ! Jag känner mig som världens mest lyckligast lottad Lotta !!!!

Ramla-av-hästen-fikat

Förra måndagen åkte Vilma av hästen på ridlektionen ! Hon hade den lilla söta surponnyn Sally och Sally får ibland härdsmälta där uppe i kontoret ! Så även denna måndagen. När Vilma fattade galopp så bestämde sig Sally för att hon tänker då fan inte springa här FÖRST , på denna marken hon har sprungit så många gånger, utan hon vänder tvärt i full galopp höger och springer rakt in i dom andra ponny´sarna ... Där trivs jag bäst sa hon, och sagt och gjort - Vilma hängde inte med i högersvängen utan fortsatte åt vänster .... och damp i backen ! Tuffa bruden reser sig och borstar av sig och hoppar upp !! ♥ Hoppas man reagerar så om man åker av nån gång !! Risken är nog dock väldigt stor att jag istället skulle gå o sätta mig i bilen och åka hem ! Och i deras grupp har dom så att om man trillar av, då får man bjuda på nån liten fika gången efter. Så i måndags när jag var där, bjöd Vilma på Ramla-av-hästen-bollar ! Dom får heta vad dom vill - men goda som fasen var dom ! Tack Vilma!
 
 

Dagen D !

Idag är dagen då Helene fyller år, fast vi var på kalas igår !
God mat och trevligt kalas bjöds vi på, som vanligt !
 
Grattis !
 

Inför ....

Idag blir det Götet och Kalas för Helene ! Hon fyller faktiskt inte år förrän i morgon, men det är inte så smidigt att åka på kalas så långt bort en vanlig måndag, så vi är tacksamma för att hon väljer att fira idag istället. Och som vanligt när vi är hos dom, blir det massa härlig småbrudarslek ! Alltid lika mysigt att få bysa av sig med brudarna =) Det blir man alltid pigg och glad av!
 

Vänder ut och in

Hostar snart upp både lungor och inälvor känns det som !
Annars är halsen helt bra och ingen feber sen i mitten av veckan.
Men hostan, den är en tuffing. Får nog magrutor på köpet =)
 

Vinnardag

Ridning igår kväll, och visst blev det jag & Tyra igen =) Denna gång gick det bättre, och det är ju meningen med att man har samma häst några gånger i rad. Att man lär känna "sin" häst. Det är ju som med borstning och kratsning och mockning och myset innan och efter ridningen . Kontaktskapande. För få människor förstår att det är en viktig bit i ridningen tycker jag. Det är inte bara ett djur vi ska hoppa upp på, för att få att göra som vi vill. Det är en förmån att dom låter oss får LOV att arbeta så njutningsfullt ihop. Dom ska behandlas som prinsessor, med stor ömhet och respekt och ska skötas därefter ! Men det är ju min åsikt.. Och JAG har vunnit en tävling, ett par Rönisch-träningstrosor, så nu har jag goa trosor att rida i! Tack för det, Suz !! Dom  kommer användas flitigt!
 

Kulan

Har köpt mig nya sporrar ! Fortfarande väldigt små och fina, och såklart runda. Jag tycker att runda är det man ska ha ! =) Så nu är jag redo för Onsdagsridningen ikväll. Nu ska jag nog klara av att trycka till lite när det är dax att förflytta oss i sidled. Nu kommer det bli kanon ikväll. Undra om det är Jag och Tyra idag med??  Jag är förberedd !
 

....... ont i halsen .......

 
 
 
 
 

Fredag


Grupp-träning

Första lektionen i nya gruppen , och det blev jag och Tyra !
Stallets enda häst-sto ! Och något sto-ig är hon.
Smakar av baken på mig, när jag kratsar hennes hovar.
Biter kärleksfullt (?) efter mig i boxen.
Viftar med bakhovarna lite efter mig.
Lite lätt PMS-ig varje dag.
Men ACK så mysig !!!!!!!!
För mig, lite svårriden. Man får driva och hålla och driva och hålla.
Roligt och jobbigt och otroligt lärorikt. Som det ska vara - en utmaning !
Jag gillar henne starkt  ♥ Hon har en härlig personlighet !!
 
 
 
 

Häng inte läpp !

Fått lov att rida Putte ! En härlig , mysig , knähäst !! Kelig till tusen och en pigg liten rackare !
Eller liten och liten, kanske inte rätt ord för ett Kallblod men kompakt och läcker !
Jag är lyckligt lottad !
 

Onsdags-Hoppla

Jag har övergivit våran fredagsridning. Inte slutat, men bytt till en riktig grupp. På onsdagskvällarna istället. Idag , alldeles snart, är första gången för mig och Beckan i gruppen. Är smått (läs mycket) nervös. Förstår inte varför, för det är samma hästar, vi känner dom i gruppen och vi känner ridläraren, som för övrigt är jättebra. Men kanske namnet på gruppen skapar nån press - Specialgrupp Dressyr. Det är en grupp där man får förmånen att vara några färre i gruppen så man kan utvecklas lite mer kanske. Eller lite snabbare. Eller jag vet inte, gött ska det bli i alla fall. Jag tror vi är 5 stycken ! Rätt lyxigt tycker jag ! Och såklart har man redan förhoppning om vilken häst man ska få ! Jag har 2 önskemål - Galant eller Cowboy ! Galant för att jag snart ska göra min första hopplektion på typ 20 år, just på Galant. Kanske bra att sitta in sig lite. Cowboy för att jag tycker han verkar urmysig. Har inte ridit honom än dock. Men som sagt - önska är inte samma som att få ! Sen finns ju alltid Romeo med på listan, men skulle vilja prova nån av dom andra några gånger nu :) På bilden - Jag och Galant !
 

Gasen i botten

Kunde inte alls somna om idag, så när klockan var 07:30 hade jag bäddat sängen, gett Olle frulle, kört och hängt 1 maskin tvätt, gått en 45 minuters promenad med Olle och varit i affären och handlat ! Tur vi har en affär runt hörnet som öppnar kl 07:00! Jag som alltid säger : vem fan går o handlar då ? Jooo , uppenbarligen JAG =)
 
 
 

Skridskor

 
Med lånebarn, en förmiddag i ishallen ! Underbart och kännbart dagen efter :-)

Det går väl sådär ....

att få till bloggen ! Viljan och lusten finns, men vafan ???? Men för att göra det mysigt igen för mig, med bloggen, så provar jag resten av månaden med korta inlägg, ibland bara en bildblogg ! Kanske får det mig att kicka igång! Men jag ser att ni är här, och tittar och kikar, JÄTTEKUL !! Tack !!

RSS 2.0