Stallplats

Idag har vi varit och tittat på när vårt fadderbarn Vilma har haft ridlektion. Hon rider lektion på ridhuset här i Lidköping och vi har varit några gånger nu o tittat. Hon utvecklas massor från varje gång vi är där. Det är ju ett tag mellan varje gång så det är ju inte så konstigt, men första gången jag var med så var hon lite osäker och nu travar hon och är helt avslappnad och säker i sadeln. Det är häftigt att följa utvecklingen. Hon hanterar dom söta ponny´sarna som om hon inte gjort annat.

Jag har sett att i samma grupp är det några andra flickor som drar och sliter och gnäller på hästen och är allmänt hårda mot ponnyn. Inte Vilma. Hon gnäller inte alls, hon är snäll men bestämd. Hon lyssnar på både ponnyn och på ridfröken och skyller inte alls ifrån sig om det inte råkar gå precis som det ska direkt. BRA JOBBAT VILMA... så ska en ponny hanteras !! Man är ju där för att lära sig !! Det är ju ändå en levande varelse men sitter på !

Efter ridhuset var det snabbt hem o byta om till träningskläder. Iväg på måndagsträning med Rebecka. Idag gällde det, som andra måndagar, Step-Up. Kändes sådär idag.... :(  Men det blir bättre nån annan dag igen :)Vilma på den söta ponnyn hon red idagVilma och mamma Maria med ponnynBusig ponny, han räckte ut tungan på nästan alla kort jag tog :)


Willy´s en måndagsmorgon

Vi har ju blivit så duktigt vuxna här hemma så vi har börjat veckohandla. Vi gjorde aldrig det förut. Vi ville men fick inte riktigt in det i planeringen. Men sen bestämde vi oss, det här ska vi fan göra .

Och det gjorde vi, vill höll det jättebra. Sen närmade sig julen och vi fick helt plötsligt för oss att prova om det blev billigare på Willys. Har verkligen haft en jätteavig sida mot Willys. Tycker tanterna kör på mig, snor saker framför en och allmänt taskig personal. Men NU skulle vi se om vi kunde lära oss detta.

Och vi blev överraskade. Framför allt var det mycket billigare. Men det vi blev mest överraskade av var att det funkade fint. Bra personal, bra tillgänglighet på varor och det känns inte alls trångt. Så nu har vi skött oss jättebra. Måste väl vara höga vuxenpoäng på det va?

Denna helg fick vi inte riktigt tid att åka dit. Vi brukar sköta det på lördagar eller söndagar. Det är då vi båda är hemma samtidigt. Och det var det vi bestämde när vi började vår klättring mot vuxenlivet :) Så nu ska vi dit innan jag åker till jobbet kl 10. Gubben har frivecka denna vecka och jag får ha honom hemma hela veckan. Det tycker jag inte är mer än rätt. Förra veckan åkte han måndag morgon och kom hem fredag kväll kl 19.30. SÅ ja - vi förtjänar en frivecka nu !!


♥ Stolthet ♥

Jag är just nu (eller ganska ofta faktiskt) en väldigt stolt mamma !
Jag har den goaste sonen som jag kan ha !

Han är enligt telefonsamtal trött, nöjd, glad och laddad för nästa års Vasalopp !

Han gick efter loppet in i stugan och drog en påse chips ! Såja !!!!


Kunde inte få in profilen direkt hit utan fick ta kort på den :)


Söndagsjobb

Söndag... och tidigt pass på jobbet.... upp som det känns, hur tidigt som helst.
Men nu är det färdigjobbat för idag. Nu har vi gjort spagettilasange och så tittar på vi på skidor.

Både på Tv´n och på Datorn. För på "datorn" åker Mackan Öppet spår för första gången i sitt 18 år långa liv.
Han skulle åkt förra året men OJ då råkade mammsen boka en Thailandsresa så det sprack.
Men nu är han där... och han gör det med bravur . SÅKLART... det är mammas pöjk det :)

Ska lägga ut en fin banprofil till er sen när han är i mål.

Jag ska bugga ikväll :) LÖV IT !!


Skidor + spinning = lördag !

Har haft en lugn start på lördagen här hemma. Ätit frukost, tittat ut (?) och tvättat lite. Nu har vi ätit lunch. Det blev lite blandade rester idag. Måste rensa upp i kyl o frys emellanåt ju . Gubben ska ge sig iväg till sin träning nu och sen ska jag åka på spinning kl 15.00. SKA bli kul ! Har lite svårt med motivationen angående det idag, men det blir ju hur kul som helst så fort jag satt rumpen på sadeln. Ska bara ta mig dit !!

Har tittat på skid-VM också. WOW vilka brudar.... Kalla slutade fyra vilket är skitbra. MEN det jag tycker är allra bäst är Maria Rydqist som idag, ett halvår efter sin förlossning slår till med en sjätteplats. ETT HALVÅR EFTER EN FÖRLOSSNING! Alltså det måste ju alla förstå vad jättefantastiskt det är ! Coolt.....


Bild lånad från Marias blogg !


Bokrea

Jag som inte är nån Tradera-veteran fick i veckan som gick för mig att va med på en auktion där. Det gällde körkortsböcker. Till Mackan då. Jag tyckte jag skötte mig finfint... Kunde det där med maxbud! Och när det närmade sig slutet så var jag verkligen med ! Jag satt som klistrat och uppdaterade sidan och mailen för att inte missa. När klockan då slog över till den tiden det skulle vara slut och jag såg att auktionen var slut så NEHEEEE inte då? Hur sjutton är det möjligt? När auktionen var slut så stod jag som vinnare men inte då... Helt plötsligt så var det nån annan som hade vunnit ! SKIT är vad det är !!!

Så nu har vi dissat det där... Nu har vi köpt Mackans kompis ThaiTobbes böcker. (Han är inte från thailand, han var med oss förra vintern i thailand och sen har den stackarn fått heta så !!) Kanonaffär för alla, levererade och klara hos mig nu. Alla nöjda !! Det är en riktig affär det :)


Tut Tut

Sitter o letar efter ett bilsläp. Vi ska hämta en läcker (?) bil i Göteborg på fredag. Det är min snälle bror som ska ge , JA GE, Mackan en bil i 18-års present. Det är morbror det ! Nu är det ju så att Mackan fyller inte förrän i slutet av sommaren och har ju då inte ens körkort än , men vi ska hämta hem den så den kan göras lite i ordning och så ska han få övningsköra i sommaren med den istället för med våran. Så han känner sin pärla när han fått klart körkortet.

Det är en äldre bil. En Volvo 360. Och Mackan är såååååå stolt o glad. Och om man känner min bror och bilar så förstår man att han har ordning på denna gamla pärla. Han har haft den stående ett tag nu så när den kommer hem hit ska Mackan få va med och göra iordning den. Byta olja och filter och fixa o dona lite. Och så har vi i ett svagt ögonblick lovat att han ska få en stereo till den av OSS i 18-års present... hmmm... vi har kanske lite olika åsikter vad som är en stereo till en ganska gammal bil :)


Detta är en Volvo 360, dock inte just den vi ska hämta !


Med en enkel tulipan...

Jag har blivit avtackad med en jättefin chokladask och en fin bukett blommor.
Det gillas. Nu är det dax för nån annan att ta över, och det känns fint!
Kommer nog sakna några av dom i den styrelsen men vi ses nog rätt ofta ändå :)


Anka à l'orange

Det skapas oreda fort.... Jag är väldigt klar över att rutiner, och att man är konsekvent skapar ro. Ro och stabilitet och att det då är lättare att få lyckas med det man vill. En del behöver rutiner och fasta regler för att dom ska vara lyckliga. Annars blir det oreda i hemmet !

Så är det här.... Inte med Mackan så mycket längre :) Han har egna rutiner och regler nu när han flyttat hemifrån. Men vi höll ganska hårt på det när han var liten. Nä jag menar med OLLE !!! Där får man se till att stå för det man säger. Han man sagt NEJ så får man fan se till att hålla fast vid det. Även om man ångrar sig. Som med små barn ungefär. Nu är det så att Mackan varit hemma några dagar och då är vi lite slappa med vissa regler. Som att Olle DÅ får sova i sängen med Mackan. Det är bara det att Olle då tycker att då kan man göra som man vill med allt i Mackans rum.... Ta alla saker och bära runt i hela huset, gå upp i sängen även när inte Mackan ligger där.

Denna gång har Olle gått ett steg längre - Nu när Mackan har åkt så ÄGER Olle fortfarande allt i det rummet. Han går upp i sängen och hämtar gosedjuren nu. Är ett väldigt springande efter honom. Han VET att han inte får men han kan inte riktigt hjälpa att det lockar så. Men han är ändå ärlig -  han kommer och visar (den token) att han varit där o tagit nått.

Favoriten är Ankan. Den är såååå gosig och han är så stolt när han hämtat den. Jag hör min röst säga NEJ men hela mitt ansikte och kroppsspråk säger - gud vad du är söt din tokiga hund !!!

Vad göra ? Ge efter eller stå fast ? Jag har snällt lagt det beslutet på Mackan. Har skickat en fråga om inte Olle kan få hans Anka.... Tror nog att även Mackan smälter. Tror inte ni ? Kolla bara in bilderna!
Vid din sida

Tittar på film på 8:an... Vid din sida. Har sett den förut men det är klart sevärd, flera gånger. Handlar om dina, mina, våra, om att samsas, få det gå ihop och om kompromisser.

Både roligt, tänkvärd och sorglig. Som en bra film ska va enligt mitt tycke ! Och med både Julia Roberts och Susan Sarandon kan det ju inte misslyckas :)

 
Same same, yes? Same same but different


You give me fever...

Idag har jag feber. Det är skit, gillas verkligen inte. Tillsammans med den vidriga huvudvärken jag har så är det riktigt tungt nu. Idag har jag inte lämnat kudden långa stunder. Idag har kudden varit min bästa vän :)

Mackan har åkt vidare. Nu till Göteborg. På lördag drar han vidare igen. Då till Mora, för på söndag ska han åka Öppet spår. Detta har han längtat efter i flera år. Så jag hoppas det går fint för honom och kommer att hålla tummen hårt för honom på söndag. Tror nog det går fint. Blir det jobbigt kan han köra på envishet. Han är duktigt på att fortsätta när det tar stopp. Skulle vilja ha lite mer av det själv...

Nu ska jag blunda en stund till... Hörs senare ikväll !


Här har han tagit mina skidor - spåren var dåliga :)


Mammagymma

Nu i eftermiddags har Mackan och jag varit o gymmat. Han tog med sig lilla mamman och körde ett pass på gymmet. Han kör ju då en hel del gym och på ett helt annorlunda sätt en vad jag gör. Jag kör låga vikter och många reps, han kör mycket mer vikter och inte så många reps. Men även detta varierar för honom - allt på vart i sin träning och period han är. Mycket ska stämma på ett års träningsupplägg! Men det är ju alltid så individuellt och även vad man vill med sitt tränande. Jag vill skonsamt förstärka dom muskler jag har och göra dom uthålliga, Mackan gymmar för att bli starkare och tåligare i kanoten. Nästan all träning han gör är ju för ett syfte i kanoten. Mitt syfte är att hålla mig pigg och fräsh :)

Idag fick han inte tränat jättemycket som han brukar göra. Idag fick han mammagymma. Han fick gå med mammsen runt och hjälpa mig. Men visst hann han med det han skulle. Det måste man om man ska klämma in 12 träningspass / vecka. Då går det inte bara glida med mamma o va snygg.
Då måste man också se till att JOBBA på att vara snygg :)


Mackan förra vintern - Idag sitter 8 kg mer muskler på denna kropp !


Ica-reklamen...

Alltså jag vet inte vad jag ska tycka om den just nu... Jag gillar verkligen den nästan alla gånger. Vissa gånger så pass mycket att jag verkligen garvar åt den. Och tycker den är lite fyndig oftast. MEN jag vet inte vad jag tycker just nu.... Kanske är det överkänsligt men men... Det känns som man driver med nått man inte ska driva med? Lite tabu att skoja om alla former av "handikapp". Så var det när jag växte upp. Man ska inte skoja om sånt. Men samtidigt så vet jag inte om jag tycker det ska vara så allvarligt. Om man kan skoja om andra saker, varför ska man inte får hjärtligt skoja om allt? Så länge det inte handlar om att elakt hänga ut nån/nått? Om dom söta, glada som är med i reklamen just nu är nöjda - ska det inte få vara så då? Vem har rätt att tycka då? Dom kanske känner att dom får världens chans att göra nått dom verkligen vill? Och då tycker jag det är fantastiskt.

Hör o ser på många ställen att detta diskuteras. Många är för och många är mot. Men jag kan nog tycka att dom som är med får bestämma själva. Och kan dom inte det så vill i alla fall jag tro att dom har nån nära sig som verkligen vet vad som är bäst för just dom och hjälper dom !

Så jag har bestämt mig - jag tycker ICA-reklamen är bra nu ! Jag blir glad för dom som är med i den just nu är så glada. Dom utstrålar glädje, värme och en himlans go anda !!! GO ICA !!!

Vad är det för fel på reklam som den här undrar jag ??


Dela på favoriten ?

Idag känns det verkligen att det är måndag. Jag är helt jättetrött. Sådär trött så det känns som om man aldrig kommer att bli pigg igen. Men det blir man ju... Orkar bara inte vänta på NÄR ? Ikväll är det Step-up. Jag är nog inte piggare efter :) men ändå så blir man ju pigg av träning. Eller ja.. dom säger det , dom som vet !

Nu när jag o Becka har gått en hel del gånger på buggen börjar man ju få favoriter. Och det handlar ju då inte alls om hur dom ser ut eller pratar eller vad dom har på sig eller luktar eller nått sånt. För sånt hinner vi inte med där. Utan hur dom hanterar oss :-) Alltså om dom FÖR oss bra. Fasta i armarna, tydliga i sina visningar och hjälper, små fina steg, bra takt, lyhörda och nu kommer det : inte för långa :) Varken jag eller Becka är ju så långa och för min del är det så att det är lite lättare att bugga med nån som inte är väldigt mycket längre än mig själv. Och när vi i bilen igår kväll började prata om vem som vi tyckte var lättast att följa, lättast att bugga med så hade vi samma favvo ! Kuligt !

Så vi får väl dela med oss till varandra... och inte slåss om buggproffset.
För om ni inte räknat ut det - han är ingen nybörjare... han är inlånad för att vi ska ha fler killar i gänget :)


Mammacurling

Här är det en annorlunda måndagsmorgon. Mina måndagsmorgnar brukar vara ganska relax. Lite tvättning och lite planering av veckans mat. En lång skön promenad med Olle. Detta innan jag åker till jobbet vid 10.

Idag ser det helt annorlunda ut. Upp kl 07.00. På med en maskin tvätt och sen göra frukost till mig o grabben. Iväg kl 08.10 för tandläkarbesök för grabben. Brukar inte gå med honom längre men idag var det inskrivning hos ny tandis och då ville dom jag skulle vara med. Skjutsa honom till träning i kanothuset, hem och snabbt göra lunchen till jobbet, ta fram en matlåda ur frysen till grabben, ut en kortis med Olle, hänga tvätten och
på med en ny, och sen hämta grabben på träning och SEN iväg till jobbet kl 10.10.

Snabba curlingryck idag ! Vad härligt det är att får rå om lite :)


Buggar loss

Söndagskväll betyder bugg ! Jag och Rebecka ska ta oss till buggträningen. Det är superduperkul. Är jättekul och skönt att avsluta veckan med lite dans. Det är verkligen så man blir både svettig och slut. Göttigt !

Lämnar min grabbar sittandes i soffan gluttande på Spiderman !!! Hoppas dom inte glömmer Olles utlovade kvällsrunda. Vill inte gärna göra den efter träningen.


Söndagsseg

Godmorgon på er. Idag är det söndagsmorgon. Det är härligt. Eller i alla fall varannan söndag, då jag inte jobbar. Som idag :) Jag sitter i soffan och myser när jag tittar ut. Men ut vill jag inte gå. Ser att det är 15 minusgrader ! Brrrr.... Igår hade vi en kalas-ätar dag. Vi var först bortbjudna på kalas, och där får man alltid så god mat och jättegoda efterrätter. Igår var inget undantag. Semletårta :) Och jag som inte ska äta sånt.... men 1 liten liten bit åt jag med väldigt gott samvete i alla fall. Sen på kvällen hade vi mamma o pappa här.

Alltså jag är ju varje dag väldigt noga med vad jag äter. Inte manisk men har det i tanken mycket. Har ett mål och det tänker jag se till att ta mig till. Det är jag inte alls orolig över. Men när man också är ganska nöjd är det så mycket svårare. Hjärnan säger hela tiden emot. Den talar om för mig ofta att det är bra nu. Och det är det , men lite lite lite till bara. Så när det blir sånna här "all-in-helger" så försöker jag kompensera det på veckan som kommer. Det lärde mig min personliga tränare Maria. Hon är för övrigt bäst :) Hon sa att det kommer naturligt för henne: Äter hon sämre på helgen så tar hon ett extra träningspass i veckan som kommer och ser till att maten är bra kommande vecka. Så det försöker jag jobba efter nu. MEN det går inte för MIG att ha sånna här helger för ofta, inte ens varannan, eller var tredje, jag orkar nämligen inte trycka in fler pass / vecka så jag får se till vilka helger jag vill götta mig extra.

Nu tycker säkert en del att man kan göra lite ibland istället. Funkar säkert för vissa, men inte för mig. Jag får direkt ett beroende och det är så fruktansväret jobbigt att efter varje gång jobba bort det. Jag lider. Så hellre jag kör en riktigt skithelg en många halvbra ! Är olika för alla. Mitt sätt passar säkert inte alla andra. Alla gör som dom vill !!!

Nu ska vi låta Olle väcka Mackan. Dom ska ut o springa, eller inte Olle, det är för kallt för honom.
Men dom andra 2 grabbarna ! Ha en skön söndag på er !


Så här får Olle bara göra när vi är hos Mackan i Nyköping


Bättre sent än aldrig

Jaja.. vad ska man säga om Statens Järnvägar. Det är alltid strul men även att alltid när vi ringer o ska reda upp det så får vi proffsig hjälp. Det är ett flexibelt och positivt mottagande. Och i detta fall även lönsamt !
100 % återbetalning för resan igår. GILLAS. Och även snabbt ombokande. MEN vad ska man säga om Västtrafik. DOM ÄR SKIT... rätt igenom. När nu då SJ fixade allt snabbt o lätt så ska ni inte tro att dom släppte till. Nädå.. då ska dom krångla in i det sista. SJ fixade en ny resväg snabbt o lätt till Mackan när han satt fast i Flen. Och sen som han var så skulle han inte kunna hinna ta ut någon ny biljett utan skulle kunna åka på nytt bokningsnummer ihop med gammal biljett. Gick jättefint ända fram till Skövde, där Västtrafik skulle ta över.... Då minsann, sa den vresiga otrevliga busschauffören att NEJ du får inte åka med om du inte betalar. Men jag har betalat sa Mackan och förklarade sina typ 5 timmar på spår och vägar. NEJ sa den vresiga busschauffören DU MÅSTE BETALA ELLER KLIVA AV. Men va fan är det? Har dom inte varit med alls i verkligenheten dom senaste åren och läst o hört om trubblet som är runt järnvägar o liknande på vintern? Trodde hon inte att han med resväska och stavar sa sanningen? IDIOTI är den värsta synden !!!!! Stön..  En uppröd mamma ringde till SJ... så nu får vi tillbaka även dom pengarna såklart. STÖN !

Men nu är vi glada - nu har vi honom hemma ända till onsdag ! Göttigt !!

Jag förbereder kvällsmaten som bäst här hemma. Vi ska på kalas vid lunch så den fixad :) Sen hem och ta emot mamma o pappa för kvällsmat. Snabba ryck däremellan så nu är jag duktigt vuxen och förbereder.

Solen skiner och det är 12 minusgrader.. det ser jag på min katt-termometer. Brrr....Och JAAAA jag längtar till värmen !!!


SJ tar ut sin rätt

Jamen då var det dax igen... Mackan är på väg hem och det var trassel redan i första bytet. Hmm.. Jag tror inte det har varit en enda gång som det inte har strulat på minst ena sträckan. En gång var det ett mindre problem .. hans bokning som vi gjort fanns inte så han fick åka biljettlöst hela vägen. När han var på väg hem förra vintern för våran semester i Thailand ställdes hela alltet in så han fick packa allt på 10 minuter, slänga sig in i sin tränares bil och så fick jag slänga mig in i bilen här och möta upp i Kumla. Så vi har fått vår beskärda del av SJ !!!

Än är han inte hemma... han skulle anlänt NU... så det återstår o se NÄR han dyker upp!


♥ Närmar sig ♥

Har köpt en chokladbit till Mackan och så har vi gjort taco-gömma tills ikväll. Nästan klar!
Löpartrött Olle


Shopping

Idag ska det shoppas. Vi har en hel del paket att införskaffa. Och då kan det ju råka komma med nått litet till småtjejerna i göteborg. Det är ju så roligt att handla åt dom. Handlade av förklarliga själ bara på killavdelningen när min grabb var liten så , JAAA det är skitkul. Mer skitkul eftersom vi verkligen ser och hör att det uppskattas. Dom blir använda och vi får se dom på . GILLAS !! Idag är det paket till gubbens kusinbarn. Och gubbens kusingubbe :) Vi ska på ett trippelkalas i morgon hos dom. Kanske kan det komma med nått litet även till mig! Man vet aldrig. Och så blir det väl veckohandlingen. DEN är ju mindre kul. Viktigt dock !

Nu ska Olle ta ut sin husse på en löparrunda. Det är kallt idag så det får bli i Mattetempo. Alltså dom får sänka hastigeten till hälften typ. Måste vara rädd om vår lille goeolle !

Klockan 20.46 ska vi leverera 1 styck bil till stationen i Lidköping. Då kommer Mackan med tåget och sen får vi bara sitta i passagerarsätet tills ondag eftermiddag. Då tror han helt plötsligt att bilen är hans :)

Här är Mackan med träningskompis Annie ute och åker skidor med Olle !


Sprack på mammografin

Jag har varit på mammografi. Man blir kallad från det året man fyller 40. Alltså hade dom ju råkat kalla mig 10 år för tidigt :) Men men.. jag gick dit. Jag har gjort det en gång förut , för typ 12 års sen och det var inget skönt. Det gjorde faktiskt riktigt ONT. Nu hade jag hört att dom fått nya maskiner och rutiner och att det skulle göra mindre ont. Dom HADE nya maskiner. Och dom HADE nya rutiner. Och det gjorde lite mindre ont ! Förr fick man , om man hade lite större bomber, göra flera bilder. Dom fick helt enkelt inte plats. Så ni kan ju tänka er när dom skulle ta "det längst fram".... var såklart inte såååååå mysigt. Men NU fick allt plats på en gång. 4 bilder sammanlagt. 2 på varje bomb. 1 som klämdes ihop uppifrån o ner, och 1 som klämdes från sida mot sida. Det var den som var minst skön. Men jag gick någorlunda överlevande därifrån. Men nu undrar jag : När blir dom runda igen?
För så som dom trycker ihop dom , så platta som dom är den stunden- kan dom stackarna återhämta sig??

Och det som sprack - det var ju inte bomberna ! Det var min läpp som jag råkade bita mig i !!


Hem o kläm , avslutade den käcka damen med !


Clueless

If you let someone in, you can get hurt


Värvar

Ikväll har jag varit i spinnat. Som ni vet älskar jag att spinna. Det är den ända träningsformen där jag verkligen kan ta ut mig så jag verkligen är slut efter. Alltså yr-i-bollen-slut efter. Lätt illanmående och yr. Får ofta sätta mig ner en stund innan jag kan stretcha. Idag var det ett Bas-pass. Har inte kört Bas på Friskis förut. Är ju som sagt ett STORT fan av Puls-Spinn. Men detta var också jättebra. Och man gör ju som man själv vill och orkar på spinn.
Allt efter egen förmåga och dagsform.

Idag var AK med. Hon hade aldrig spinnat förut. Det var spännande. För jag har skrytit om hur himlans bra det är och hur kul och skönt och allt.... Så jag ville ju att även hon skulle känna att det var bra och inte meningslöst. Och det tyckte hon ! Hon verkligen gillade det. Hon blev väldigt sugen, så sugen att hon ska titta om det finns nått bra pass där hon brukar träna. KUL ! Nästa gång hon är här i stan får vi kanske prova puls-spinn, eller nått annat kul pass.

Nu har jag lite kvällsmys med lite tända ljus. Sitter under filten i soffan och tänker inte göra så mycket mer ikväll. En kortis med Olle innan sängen sen bara. Ska upp o jobba tidigt i morgon så det blir tidigt i säng!

Ha en trevlig kväll!


Fortsätter fira

Jag fortsätter på födelsedagstemat här på bloggen då. Det verkar ju som alla fyller år i februari helt plötsligt! Antagligen har dom alltid gjort det :) Idag är det Hugo som fyller år ! GRATTIS. När Hugo låg i mamma Kajsas mage och det närmade sig "utkomst" så sa min pappa : Se till att han kommer på min födelsedag! Och såklart : Kajsa gjorde allt hon kunde för att va till lags. Men missade hela mission med en dag! Så IDAG är det Hugos dag.
 
Idag ska jag spinna med AK. Det ska bli superkul. Det är första gången vi ska träna ihop.
Eller ja, vi har tränat ihop förut - när vi tränat våra hundar !!


♥ Pappa ♥

          


Tack för den du

Hade PRECIS kunnat slappna av och somna.... 10 minuter fick jag innan jag blev uppkörd av telefonen. Försäkringskassan ringer. Hon heter Birgitta. Hon är snäll :) Men har en tendens att ringa just bara när jag sover. Hon måste tro att jag inte annat gör :D Men hon är trevlig och snäll och hjälpsam. Jag är ju halvt sjukskriven och hon vill bara höra om jag vill ha nån hjälp, eller om hon kan bistå med nått! Hmmm.. låter ju fint. Men hon har i alla fall varit helt ok faktiskt. Man hör ju så mycket om människor som har hemska problem med Försäkringskassan och det är vidrigt, men jag har klarat mig ifrån det. Än så länge. Återstår att se....

Jag hade ju inte tänkt att skriva om min "sjukdom" men här kommer det då: Jag har MB Bechterew. Det är en inflammatorisk ledsjukdom. En form av reumatism. En kronisk sjukdom som jag aldrig blir bättre från, eller fri från. Den är inte alltid så snäll mot mig, och tillsammans med medicineringen som består av låga doser av cellgifter så kan det kräva en del att ta sig till jobb och träningar. Just träning är en viktigt del i min kurering. Utan träning - inget jobb - inget liv ! Träning utgör stor del av mina möjligheter att inte bli sämre.

"Patienter med Bechterews sjukdom måste röra på sig" .Detta får man höra varje gång man närmar sig läkaren eller sjukgymnasten. Jag har värk i sätesregionen och i korsryggen. Värken strålar upp mot höftkammarna, ut mot sidan av höfterna och ner mot knät. Den tar sig också ischiasliknande form som strålar ner i benen. Jag kan vara morgonstel med smärta i ca 2 - 3 timmar. Jag har också värk i bröstkorgen, på sidorna av höfterna,  på sittknölarna och bak vid hälarna.  Det är viktigt för mig att komma ihåg att andas med lungorna, och inte bara med magen, då jag behöver hålla igång revbenen så dom inte "stelnar fast".

Med tiden kan sjukdomen leda till fullständig tillstelning av ryggen, och för några också betydlig tillstelning av höfter och i mindre grad skuldrorna. Var femte bechterewpatient får regnbågshinneinflammationer (irit). Ögat värker, blir rött och ljuskänsligt och kan ge bestående synnedsättning om man inte söker behandling snarast. Det är en djupt sittande ögoninflammation, som kräver behandling av ögonläkare.

Men jag tänker inte få probem med inflammationer i ögonen, och jag tänker inte bli fullständigt stel i rygg och höfter. Och inte heller skuldror... JAG JOBBAR PÅ DET... så gott jag kan :)

Men med gott mod och gott humör och med all stöttning jag får av familj, vänner och läkare så kommer jag bli så bra jag kan = alltså inte sämre. Går ju inte göra nått åt det som redan är förbenat men jag lovar - jag gör allt jag kan för att det inte ska bli värre med varken det eller inflammationerna !

Kram på er gott folk ! Nu ska jag ta en dusch och gå o fira min pigga , goa Pappa !

80 pigga vintrar

Idag är det min pappas födelsedag. Han fyller 80 år.
Det är några år det eller hur? Men han är en envis och glad filur så vi får säkert ha honom 80 år till :) Det hoppas jag !! Så grattis goaste pappsen !!

Och precis nu har jag lagt in ett träningspass i morgon. Det är AK som kommer till Lidköping och vi ska köra ett spinningpass ihop. SKITKUL ju ! Bra initiativ där AK.
Det blir ett Baspass, AK har inte kört spinning förut och då är baspassen kanon. Eller det är dom ju annars
också men jag är ett stort fan av pulspass men inte
som första-pass! KUL VI SKA HA !!!

Vi tänkte gått en hundpromenad men då hon har en tik och jag en hanhund och just nu löper hennes Kråka och då passer det inte sååååå bra att umgås med hundar :) Vi får umgås utan !

En fin bild på AK, hon har gjort en fantastisk resa vad gäller vikt, kropp, träning och livsstil !
Fantastiskt är ordet !
Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!

Nu sova-middag-time-i-soffan-en-skön-stund !!


Glid i frid ...

Nu har dagens Step-Up klarats av. Vi var ganska få idag, är sportlov i Lidköping denna vecka så det var väl många som var iväg på annat. Men det gjorde mig inget alls, var ganska skönt att få lite mer plats. Det var jag och Rebecka som var iväg, det brukar vara vi som tränar ihop på måndagar. Nu blir det nog ingen träning för mig förrän på fredag. Eller kanske torsdag istället. Får se hur det känns under veckan när den passerar :)

Men vad händer mer i veckan då ? I morgon fyller pappa år :) 80 bast ! Så det blir kalas där på eftermiddagen. Ska nog sova lite middag efter jobbet först. Onsdag blir lugn o fin. Torsdag eventuellt lite träning. Fredag blir träning, åka handla, köpa presenter till helgens kalas och hämta Mackan vid tåget. Han kommer hem över helgen. HÄRLIGT.... och stannar till på onsdagen... mysigt. Lördag 2 kalas och söndag till Mackans farmor och farfar på lunch och sen BUGGEN på kvällen. Ska nog lyckas fylla denna vecka med :)


Mackan ska ut o paddla i kylan

Jaja... jag gör så gott jag kan ;-)


Hundvakt

På våran gata ska man inte tro att man gör som vill. Här är det bara vissa som får gå, och bara vissa som får bo. Och man ska inte tro att man bara kan parkera hur och var man vill inte. Det går inte för sig inte. Och man ska heller inte tro att man inte syns. Inte då. Här ses allt. Och allt hörs. Inget går obermärkt förbi här inte.

Det ser hundvakten OLLE till :)


Olle äger hela gatan :) Han är helt säker på det !


Ice ice baby

Idag avgicks morgonpromenaden i 11 minus. Det såg jag på min nya fina katt-termometer i sovrummet :) Och idag var det inget njutande alls. Jag gillar verkligen att gå promenader, annars kanske jag inte skulle haft hund ju. Men idag var det rått och ingen sol alls som hjälpte till att hålla värmen. Tur man har bra hundwalkingkläder :)

I kväll väntar Step-Up. Ska bli jättekul, har ju varit 4 gånger nu så nu sitter koreografin nästan helt bra. Är ena blocket jag har lite svårt att inte blanda ihop , men annars sitter det som en skön raggsocka.

Och jag kan inte låta bli att blogga om min babe Kajsa. Hon hade sån otur igår så när hon skulle plocka ur diskmaskinen (?) så drog hon tummen i skåpsluckan och har nog BRUTIT den :( Ingen hit alls ju. Hon har jätteont såklart men det går ju inte att låta bli att skratta lite åt det också. IHOP med Kajsa, inte ÅT Kajsa. Men hon ska till doktorn idag, så får vi höra sen hur det har gått med högertummen! Lycka till Kajjan !


Singstar-brudar !!


Lila !

Nu är vi så gott som klara i hallen. Lite smått som ska ordnas bara men alla tapeter och lister är helt klara. Och skohyllan och hatthyllan är målade o klara och på plats. Byrån klar och nu ska det bara köpas in en fin lampa att ha på byrån. Kanske några fina ljusstakar till byrån också. Vet vad jag vill ha men kan inte hitta dom riktigt. Men det kommer väl !

Annars har dagen bestått av jobb och så har vi varit och slängt massa saker på värmeverket. Fasen va skönt det är att bara kunna åka dit och tippa av! Jag skulle ju spinnat ikväll men var helt slut efter jobbet så det blev inget med det. Fick avboka och vila ikväll istället. Men på´t i morgon igen. Jobba först och sen Ste-Up på kvällen. Blir kanon det !

Här är ett kort på hur det blev i hallen vid hatthyllan !Idag är det Alla-hjärtans-dag här hemma. Låter väl udda men så är det när den ena  jobbar så mycket borta. Så vi firar idag. Läs : VI :)


Jag har köpt en Rolling Stones T-shirt till Perka. På Dressman. Vi handlar INTE på Dressman, men denna gick hem ! Mackan fick en i veckan också när jag var hos honom.


Och jag fick en termometer :) En sån som jag ville ha ! Jättekul , nu blir det såååå fint i fönstret i sovrummet.


Resten av dagen ska jag fira på jobbet. Övriga 2 här hemma ska gå en solig men kall promenad och sen tränas det nog lite på båda håll ikväll. Härligt !

Ha en skön dag !


Solpromenad

Idag har Olle och jag varit ute o gått i solen hur mycket som helst. Det är urskönt. Först var vi och gick runt Lidan, runt på stan och sen gick vi en sväng och köpte oss lite Tulpaner :)

Sen en sväng in på en kopp te hos mamma. Där var min morbor Uffe och hans Lisa och hälsade på. Vi träffas alldeles för sällan. Sen tog vi en sväng till och mötte upp husse när han kom från jobbet.

Hem en sväng och sen gick vi igen ! Denna gång till mamma för eftermiddagsfika med min bror Thomas och hans A-C. NYFÖRLOVADE ! Grattis på dom :)

Nu gäller soffan resten av kvällen minsann. Ska jobba i morgon !


Testar

Nu blir ni nog väldigt fundersamma ni som kommer in o läser här... Men jag har haft väldiga problem med att få min text brevid bilderna såhär. Linda som är min bloggexpert :) har hur lätt som helst för detta. Men nu verkar jag fått kläm på det hela. Nu klarar jag att lägga bilder både till vänster om texten som här, och även till höger om texten.

Nu är jag glad ! Så ni får hålla tillgodo med en bild på fina pappan igen !

Jag har förresten inte kommit ur morgonrocken än. Har gått från sängen till soffan, är fortfarande i liggande ställning. Frös så hemskt igår och jag blir helt slut då.. tar all energi ur mig.  Jag ska i alla fall ta Olle på en skön morgonpromenad SNART !
Ha en skön dag ! Det tänker jag ha !


Dag 30 - Ett sista ögonblick

Det låter ju hemskt - ett SISTA ögonblick. Känner väl inte att jag vill ha nått SISTA.
Men det är ju sista saken på listan , så jag fattar vad som menas.

Nu ska jag berätta om när jag fick körkort. Det är ju så längesen känns det som så jag far verkligen gnugga dom vita där uppe lite. Men när jag fick körkortet hade mamma o pappa nästan precis träffats och pappa hade en Volvo 760. Mamma o jag hade inte haft nån bil så jag kände mig som lyxigast i världen när jag visste att jag skulle få låna den ibland.

Så kom då DEN dagen. Uppkörningen. Fick spegel-karlsson som uppkörningslärare. Han var känd för att vara väldigt hård på att man tittade i alla speglar hela tiden. Gjorde inte mig nått, körde väldigt mycket med speglar och gör så än idag. Använder mina sidospeglar till allt :)

Ut på landsväg 10 minuter och lappen var klar ! Hem o tjohooooa allt vad jag orkade och : Snäääälla kan jag få låna bilen ikväll? Det var en fredag och pappa som alltid var snäll men bestämd svarade: Ja du får låna den ikväll MEN du får inte köra runt runt runt torget med nedvevade rutor och dunkadunka musik vrålande. OKEJ så jag. Hämtade upp bästa Kajsa och kvällen var ung. Vi körde runt runt runt runt runt runt torget med nedvevade rutor och spelade DANSBANDSMUSIK !! Förbud går alltid att runda. Vi bytta musik bara. Ett bra försvar när jag sen skulle förklara hemma vad vi gjort. Pappa log och lärde sig :) Han är bäst ! På tisdag fyller han 80 :)


Dag 29 - Mina ambitioner

Denna tänker jag göra kort ! Mina ambitioner är att vara en bra mamma, en bra flickvän, en bra matte, en bra dotter, en bra syster, en bra kompis, en bra moster och faster, en bra svägerska och en bra svärdotter. Mina ambitioner är också att inte bli sämre i kroppen. Mina ambitioner är att vara så bra som jag kan.

Resten stannar hos mig :)


Minus

DET ÄR SÅ HIMLANS KALLT !!!!

Och JAAAAAAA jag vet att det är februari och att det är normalt... men jag fryser.... känner mig som en liten, frusen, iskall tjej som sitter invirad i filtar och fleecejackor och långisar... Vet inte om jag någonsin kommer bli varm. Göttesugen är jag också så jag nästan går av på mitten...

Och tycker synd om min gubbe som har kört från göteborg o hem i 40 km / h . Han ska egentligen T&R till göteborg en gång till idag men får göra den svängen i morgon förmiddag, vägarna är för dåliga helt enkelt.

Jag var ju på stan förut med Rebecka och hennes kiddo. Jag köpte bara ett nagellack, men Rebecka hittade massa träningskläder. Gött, det är alltid kul med nytt !!! Och så stod jag o tittade på när Susanne fick en sminkning inne på Kicks !!


Skulle vilja ha en sån här att sätta på sovrums-fönstret !!


Lunchdate :)

Det är snöstorm här i Lidköping idag. Gillas INTE.. jag hade ställt in mig på våren nu ju, det töade på bra i helgen så det var rent o fint från is när vi var ute och gick. Olle blev såklart väldigt skitig men det var det värt bara våren var på ingång. Men nu vet i fan om den inte har ångrat sig? Eller?
Verkar ju så i alla fall.

Idag är det lunchdate med Rebecka som gäller. Vi ska kolla lite träningskläder och så ska jag in en sväng på Kicks och förnya sminkväskan lite. Rebacka har sin kiddo med sig så det får väl bli en sväng i leksaksaffären med :) Lunchen ska vi lägga på Hos Mimmi. Där lunchar vi gärna om vi är på stan. Har blivit lite sämre när dom bytte ägare men är fortfarande bra. Idag blir det Tacosallad för mig ! Tror jag sålde in en Pasta Bombay till Rebecka , utan att hon ens varit där ännu :)

Ha en bra stormig dag !


Landskampen

Jag tycker det är roligt.... speciellt bra idag när det blir lite hetsigt !!
Måste ju säga att FOPPA är en mysig pojk ! Ödmjuk och trevlig och positiv! Härligt!
Så missa inte det nästa torsdag kl 20.00 på Trean !


Kolla dom ögonen  :)


Fula men sköna... Kanske ska man slå till med klack i sommar ?


Dag 28 - Det här saknar jag

Jag saknar några av mina kompisar... Har goa bästa babes här i Lidköping men det är några av mina goa bästa brudar som inte bor här. Dom saknar jag nu. 2 av dom bor i Finspång. Det är också kanotmammor. Vi ses typ varje helg från slutet av april till sista helgen i september. Sen kan det tyvärr bli så att vi inte kan ses alls resten av året. Och det är lite synd ju.

För först när kanotsäsongen är över är man så trött så man behöver en månad till vila ! Sen närmar sig jul och nyår och sen ska man kunna ses igen.. Men det har inte blivit av i år. Det är synd. Men men... våren kommer och dom med den :)

Här är en bild på oss 3 när vi firade Lottas 40-års dag i april förra året ! Lotta till höger, jag överst och Helen underst. Kommer fler bilder på andra babes en annan dag !!


Varning utfärdad !

Ja och det var helt rätt. Vägarna och vindarna var riktigt besvärliga när jag körde dom 30 milen från Mackan och hem hit. Det slet o ryckte i bilen och det var halt och snöigt. Och det verkade som om folk verlkligen tänkt till och inte åkt ut i onödan. Det var mest företagsloggade personbilar och lastbilar på vägen. Ända fram till Hasslerör. Då helt vände det. Det var blött, slaskigt och massor av trafik i ett helt annat tempo. Stressade trafikanter...

En annan konstig tanke: När jag lämnade Nyköping och Mackan för resan hem var det typ 3 minus och jag visste det skulle bli en något besvärlig resa hem. Men jag lämnade Nyköping och forsen där det var 3 tuffa kanotister som var på väg ut för att köra sitt träningspass. Mackan, Jocke och Emil. I snön och vinden och minusgraderna och bland isflaken.
Då är man säker på vad man vill göra med sitt idrottande säger jag bara... hängivna killar !!


Mackan på väg ut o paddla.

Örebro vid 11.30 idag.


Curling........

Vi har haft en härlig dag idag, jag o goesonen Mackan. Han var ju ledig idag, vilken lyckoträff när mammsen var hos honom :) Grabbarna här på KG har paddlat i kylan idag... Bilder kommer i morgon ! Galna grabbs !! Och sen har Mackan o jag varit på Stadium Outlet som dom har här. Jag hittade ju såklart inget till mig men Mackan hittade 2 adidas träningsbyxor och strumpor, vi hittade ett par Nike löpartights till Perka och en Championmysis till pappsen.Så det var ju lyckat ändå. Sen var det lunch och sen dax för ett gympass för Mackan, och då startade operation Matlåda! Har gjort spagettilasagne och köttfärssås i långa rader här till Mackans frys. Han är överlycklig nu !
Bästa mamman han har !!! :)

Ps... jag hittade ju några ljuslyktor till hallen förresten Ds..


Dag 27 - Min Favoritplats

Har bara en sak att säga.... HEMMA !!!!

Vi reser runt mycket så jag älskar HEMMA.
Älskar att resa , älskar HEMMA.
Trivs HEMMA.


Tyst som en mus...

Endast mamman är vaken... Både Mackan och Olle sover och jag kan inte sova mer! Har sovit bra denna gång här på KG men håller väl på att bli gammal för jag kan inte sova så länge på morgonen.  Och just nu retar Mackans dator mig till den milda grad att jag håller till råga på allt att bli gråhårig.. Trycker man på B får man antingen inget B eller massor av B. Mellanslaget ger olika många varje gång. V och Y och C går knappt att trycka in. Men men... det får bli en sommarfråga :D  Kunde ju släpat med mig en egen dator men hade ändå hela bilen full med saker och mat tyckte jag... men det funkar.. jag ska inte klaga !  Jag är ju här ;)

Och har ni sett att det blivit lite ändringar på bloggen? Hade blogg-tele-samtal med Linda igår, så hon fixade lite. Jag kan inte säga att hon hjälpte mig för jag gjorde inget utom pratade skit i telefonen, hon gjorde allt.

Så klicka på Linda och läs hennes blogg... den är ett måste i vardagen !!!


Många bäckar små

Har det mysigt här på KG...  Mackan går ju på Kanotgymnasiet och det är mysigt att komma hit o va några dagar... Alla som bor här är så goa... I morgon är Mackan ledig från skolan.. Han har typ 10 lektioner / vecka ! Är det verkligen rätt att man ändå ska få en ledig dag helt plötsligt då ? :)

Men det var ju kul nu när jag är här. Kan vi göra stan lite. Och jag ska göra matlådor också. Har fått beställning på köttfärssås och bandspagetti-lasagne. Såklart man gör det då !

Kram på er.. hörs i morgon igen. Nu ska jag titta på KG-eleverna när dom har städning av dom gemensamma utrymmerna... gött att bara titta på !!

Dag 26 - Mina rädslor

Den här är lite svår tycker jag.  Det är ju en del man funderar på men som man helst stänger av för att slippa gå o gnugga hjärncellerna i onödan. Men att förlora nära o kära är en av mina rädslor.
En stor rädsla.

Ni vet vilka ni är - ta hand om er , jag VILL gärna ha er kvar länge länge än !!!!

En mer akut rädsla är att när jag idag åkte till Mackan så var väglaget lite smått lurigt. Det var mellan 0-3 grader och solen låg på fint så den mesta av vägen var blöt eller torr. Men i vissa skogspartier så hade solen inte kommit åt och där blev det såklart väldigt halt helt plötsligt.... Fick ordentligt släpp en gång och då blir jag sååå rädd. Spänner mig sen bra länge och är väldigt försiktig. Älskar att köra bil men just när det kommer så överraskande tycker jag är otäckt.

Men framme är jag och njuter av lilleungens sällskap... Jajaj.. jag VET - han är snart 18 men han är min lille  ändå.. Gubben får vara hemma och jobba när jag är här o njuter :)


Dag 25 - Mitt Första Djur

Ojojojojooooooj vad jag tjatade på min stackars mamma innan hon släppte till... Det var nedbrytning i sin allra största mening... Jag hade bestämt mig! Jag skulle ha en hund! Och till slut... efter MYCKET tjat så gav hon med sig.. med alla löften hon kunde komma på att avkräva mig. Jag fick sköta rastningar, matning, borstning, kloklippning och se till att hunden inte behövde vara själv så långa stunder....

Jag kan säga så här... Min mamma kände mig... Jag grät varje gång jag skulle gå ifrån den stackars lilla skrikande hunden till den grad jatt ag inte tänkte gå till skolan. Mamma jobbade och jag grät. Det blev ingen långvarig prövotid... tyvärr... The leader of the pack hette hunden.. Men men man lär alla av sina misstag.

När mamma o pappa sen var på kanarieöarna hade jag tänkt till. När dom var borta dansade katten på bordet. Jag gick rätt o slätt o köpte mig en raskatt ! Kan man inte bara lämna tillbaka sa jag helt enkelt. Dom kom hem mitt i natten och på morgonen gick jag in i deras sovrum och släppte katten i deras säng och sa : Kolla jag har köpt katt ! Och så var det med det! Inget konstigt alls tyckte jag... Denna gång var jag mogen för ansvaret och fan så mycket mer envis en stackars mamma så
NU GICK DET FINT !!

Detta var bara början. Ett halvår efter kom nästa katt.... Och när jag var 26 år köpte jag min första (andra) hund. Limetwigs maidens dream = Elvis. Efter detta är det bara hund som gäller. Har ju alltid velat ha hund, och kommer alltid ha hund. Finns inget liv utan hund. Nu är vi inne på andra golden här hemma = Olle. Det är första hunden som gubben varit med från början på, Elvis var ju 4 när han kom in i vårt liv så nu har han fått vara med från ullig valp till gullig hund.
Olle is THE DOG !!!


Måndags-morgon..

Åhhh vad det är segt idag. Är ganska trött och sliten tror jag.. Men ändå pigg ! Hur sjutton går det ihop? Har varit mycket i veckan som gick men bara roliga saker så det är väl därför !!! :) Göttigt !

Nu håller jag som bäst på att tvätta och har även börjat småpacka lite! Ska ju åka till Mackan i morgon, ska bli så härligt! Har inte träffat honom sen 3 januari. Det är länge det, att inte träffa sin goeson! Men nu så. Och sen kommer han hem på lov en del av vecka 8. Så nu finns det hopp igen :)

Har ju gjort lite matlådor. Duktig mamma jag är :) Och håller på att plocka ihop formar och stekgryta och sånt så jag kan göra några när jag är där också. Så jag har att göra när han är i skolan. Bakade ju Drömmar till honom också igår. Jaja... det försvann väl några redan här men men .. Dom räcker nog ändå !

Nu ska jag till jobbet. Ha en härlig måndag. Det ska jag ha !


Min Mackan på Kanot-Maraton EM


Buggelibuggeli

Nu har jag precis kommit hem från 1½ timmes bugg! Det är så superkul... Det är jag och Rebecka som börjat bugga på Helens dansskola. Kanon ! Och flera "killar" som verkligen kan bugga är där så vi har det verkligen jättekul. Jag har ju buggat förut men va sjutton gör det ? Det är ju så kul !!! Nu blir det sängen. Godnatt !


Dag 24 - Det här får mig att gråta..

PMS säger jag bara... fråga min grabbar :)


Hemnes ...

Nu är den på plats...
Nu fattas bara min blomma i krukan och så ska vi köpa en ny lampa !


Ikea is da shit !

Jag ligger på golvet och sätter ihop Ikea Hemnes ! Den byrån ska vi ha i hallen. Den kommer bli super där, med sin gråa-bruna färg till det grå-varm-lila-brons (?) vi har för övrigt ! Härligt. I hallen pågår list-spikning. Han har kommit en bra bit på dom 47 meterna :)


På min plats....

Jag gör matlådor på löpande band här hemma idag... Jag ska till Mackan några dagar i veckan som kommer så då fyller vi upp frysen med matlådor åt honom. Vet att även Mormor har några på lager i frysen !

Korvgryta med majs och purjolök, krossade tomater och lite goa kryddor. Och så gör jag köttgryta också, med lök, paprika, krossade tomater, champinjoner, buljong och lite chilli. Går säkert hem! Blir nog poppis när jag kommer!Samtidigt spikar gubben lister i hallen för brinnande livet !!!


Dag 23 - Det här får mig att må bättreMin familj... det är härligt... Djur... alla djur. (förutom hemska smådjur o insekter o ormar o sånt) Jag har sen jag var liten varit djurtokig.. Barn.. älskar barn. Mina mediciner... så kroppen funkar någorlunda :) ... Träning .. gillar att träna nu.. Sällskap.. är sällskaplig av mig.. Kompisar... njuter av kompisstunder. Ensamhet... är också viktigt!

Det ska va gött o leva.... :)


Dag 22 - Det här upprör mig ...

Vad som upprör är ganska mycket beroende på dagsform för mig. Ibland är jag väldigt tolerant och kan släppa väldigt mycket, andra dagar är jag mindre tolerant... Det är nog egentligen samma irritation men det är väl hur mycket man orkar släppa förbi..

Men människor som är orättvisa. Det upprör mig mycket. Människor som bara stövlar på - upprör mig. Människor som alltid vet bäst och som inte kan vara ödmjuka upprör mig. Och okonsekvens upprör mycket ! Även okompetens...

Men som sagt.. vissa dagar passerar sånt förbi, vissa dagar sårar det oerhört. Och upprör oerhört.

Vad som inte upprör just nu - nya träningstället ! Härligt ! Har ju visat sig att det är min Mackans pappas kusin (!) som jobbar i receptionen där... och vilken hjälp jag får ! Härligt.. Helt kompetent och positiv!

Nu är det dax för ett (eller två) glas vin... Maipo. Mycket gott o lättdrucket ! Trevlig fredag på er!


Lill-Olle.. När han nästan precis flyttat till oss.


Tandis :(

Jag har varit hos tandis nu. Jag gillar verkligen inte tandläkaren. Eller jo, jag gillar ju Ingela som hon heter men jag gillar inte att ligga där i stolen och bli petad i munnen. Jag ogillar det så att jag inte sover nätterna innan, är taskig i kistan och på allmänt dåligt humör flera dagar innan det är dax. Och jag går inte själv.

MEN IDAG GICK JAG SJÄLV :) Är rätt stolt över mig själv just nu !

Och nu ska jag åka o spinna... blir en bra dag ändå ju ! Kram på er alla goa vänner !


Gillar att kramas..... !


Dag 21 - Ett annat ögonblick

Det än så länge (och jag vet inte om mycket kan "toppa" detta) värsta ögonblicket i mitt liv var när vi fick sätta oss i bilen och åka till veterinären och ta bort våran allra bästa Elvis. Våran goe hund. Vår Golden.

Jag har förlorat väldigt nära människor och det är ytterst hemskt. Men att vara den som bestämmer att nu ska det ta slut.... DET ÄR VIDRIGT! Känns som man sviker den som har varit där hur länge som helst. Men vi visste innerst inne att vi gjorde rätt, han var sjuk och han var över 13 år så han hade ont. Och ont ska han inte behöva ha, det hade vi bestämt.

Men att prata om det, att vara klar över hur man ska göra den dagen man kommer dit är INTE samma som att hålla fast vid det när den dagen kommer. Vi var nära att vända flera flera flera gånger på vägen dit. Hur vi än förklarade för varandra att detta är rätt så fanns tvivlen där, mest för att man ville inte... VILLE INTE !

Men som alltid med Elvis... när vi kommer dit, satte vi oss på en filt på gräsmattan och väntade på veterinären. Solen sken och vi satte oss i skuggan. Elvis tittar på mig och pussar mig och lägger sig ner med huvudet i mitt knä och bara sluter ögonen... lugnt o fint. Han sa att det är Ok matte... var inte ledsen... detta blir bra. Du gör rätt.

Det blev fint... BAJSJOBBIGT och hemskt.. men fint för Elvis och det är ju det som till slut är viktigast.
Vi låg inne i 3 dagar, jag o husse och Olle... Mackan den stackarn var i Moskva och visste inget!
Sen efter 3 dagar kunde vi börja prata med glädje om Elvis igen... Då grät vi inte varje gång hans namn nämndes. Tack OLLE för att du fanns för oss då och fortfarande.... 


♥ Elvis - always in our heart ♥

 Dag 20 - Den här månaden

Februari ! En kort månad. Och det är väl bra, då kanske våren kommer fortare ! Det har väl inte undgått någon att jag längtar som en tok efter våren.. Jag älskar vinter men inte nu när det är skitigt och dassigt.. nu vill jag har VÅR !

Februari kommer nog innehålla en del träning.. provar mig runt på Friskis för att se vilka pass som jag gillar mest. Det kommer också bli några kalas, vi har bla pappa som fyller 80 och lite andra släktingar som fyller år med.

Mackan kommer hem några dagar och jag kommer att åka upp till honom några dagar också.

Hallen kommer att bli klar :) denna månad! Och jag kommer att nå mitt viktmål under denna månad ! En härlig känsla ska ni veta... Och vi ska få veta OM och HUR FORT Mackan kommer att ta sig runt på Öppet spår !

Det är mitt Februari det !


Solen skiner, himlen är blå...


Vårkänslorna kommer helt klart springande nu....
Snart är det VÅR !!!!!

Så ut i solen med er... själv åker jag till jobbet :)


Det är titeln jag vill ha...

Oj vad det går undan här hemma... Vi tapetserar för brinnande livet..
Och snyggt som attan blir det... En liten bild på en bra början !
Ljusgrå tapet med metallic-ränder !

♥ I love it ♥


Dag 19 - Detta ångrar jag

Hmmm... nu kommer det.... Ni som RIKTIGT känner mig kommer att förstå detta. Men ni som "bara känner mig väldigt väl" kommer nog undra vad sjutton jag skriver om...

Men Detta Ångrar Jag :

Jag ångrar att jag inte alltid säger vad jag tycker och står upp mer för mig själv.

Luddigt va ? Men så är det.. jag verkar nog ganska rakt på och tufft.. men är innerst inne en riktigt mjukis.. :) Och i vissa situationer kanske jag tyvärr inte står på mig riktigt.. kanske inte riktigt håller fast vid vad jag tror är rätt och riktigt och viktigt... Utan håller tyst helt i onödan. För jag tror ju helt sant på att man alltid har rätt att säga o tycka vad man vill, bara man gör det med silkesvantarna på ! Man får inte såra och skada andra, ibland är det helt rätt att tiga och tycka tyst för sig själv. Viktigast är ju inte att man har eller får rätt, utan att ALLA har rätt till olika åsikter och meningar..

I andra situationer står jag bergfast :)


RSS 2.0