Suomiland

Har precis kommit hem från Finland och Tammerfors. Vi har varit där på NM , grabben var uttagen till Landslaget och skulle köra där. Det är femte året han är med på NM för landslaget. Första gången var också Finland, också typ Tammerfors men i en annan sjö. Detta var mycket bättre, här såg vi hela banorna och kunde hänga med perfekt. Åker man ändå dit så vill man ju såklart få se bra med. Och vilken härlig tur med vädret vi har haft. Solen har gassat och stekt oss, det har varit typ 27-30 grader hela tiden och vi har t.o.m badat en sväng. Dock lite kallt när man gick i , men det gick snart över. Eller gubben har inte badat då, men jag och svärmor och svärfar gjorde det i alla fall ! Dom är med på NM varje år, då tar vi en lite semestertripp och bor på hotell och njuter och äter gott ihop. Såklart gick även tävlingen bra =) Mackan körde på finfint. Han är ju 19 år iår och kör i klassen U21. I den klassen är man 19-21 år. Så han fick hårt motstånd i år. Men det är bra, det blir man bättre av ! Med sig hem fick han 1 brons i K4 över 1000 m , en bra lopp med en kille han aldrig paddlat ihop med, en massa erfarenheter och ett strålande lopp i K1 över 5000 m där han tillslut slutade på åttonde plats. Det var ett häftigt lopp det. Han var med i första klungan dryga tre fjärdedelar av loppet . Det byttes positioner och det rycktes och det var mycket taktik. Men han hängde med och tog plats. Han gjorde det jättebra och han var jättenöjd. Härligt !!! Nu börjar lite mer avslappnad semester, Nu ska vi laga yttertrappen, vara hundvakt, laga vår bil, spåra med Olle, träna och rida och vara tillsammans. Kanske hinner vi med en tripp till Nordens Ark med småtjejerna också ??
 
 
 
Såklart hinns det med lite annat också på ett Mästerskap än bara blodigt allvar ! Lite lek måste med !
 
 
 
 
 
 

Miljöträning

Vi har bestämt oss för att ställa ut Olle . Den 19 augusti smäller det. Och då vi inte har honom så väldigt trimmad till vardags, så åkte vi idag till Astrid och fick honom trimmad. Astrid , som jag rider hos, föder ju även upp golden så det var ju att få proffshjälp ju ! Han skötte sig fint, fast det inte alls är nått han är så van vid. Nu ser han helt annorlunda ut, söt som socker , men lite mindre "hanig" tycker jag ! Nu får det växa ut lite, och så gör hon ett finslipande nära utställningsdagen. Såklart passade jag även på att få mig en ridtur när jag ändå var där. Hussen var med, så han och Olle fick följa med och springa rundan vi skulle rida. Olle har inte direkt någon vana alls av hästar, och tittade väldigt misstänksamt på dom , men glömde sig snart under rundan. Han glömde det så mycket, så han var allt lite väl nära hovarna tyckte jag. Det gick finfint, men är nog inte så att jag tar med honom när jag rider, utan att någon är med som inte sitter på en häst. Lite för att jag kanske vill ha lite mer koll på honom och en del för att jag tyckte han glömde av att det är faktiskt stora djur som inte ska springas under =)
 

Det luktar syrén

 
Olle är alldeles nybadad. Han luktar alldeles gott. Han är alldeles mjuk och lurvig. Vi har alldeles massa
hår överallt i hela huset . Han är alldeles underbar och får somna lite i vår säng på kvällen, alldeles säkert !!

SM-silver

Det har varit en händelserik helg !!
Mackan körde SM i K1 i lördags. 31 km LÅNGT.
Han gjorde det jättebra, slutade femma !
En slående bra prestation av en helt nybliven senior !!!
 
På söndagen var det dax för Mackan och Perka att köra K2 ihop.
K2 maraton är häftigt. Det händer nått hela tiden.
Lyften är ganska avgörande. Det är trångt, det går fort och det gäller att va med.
Dom gjorde det såklart skitbra och knep ett fint SM-SILVER !!!!
 
Jag är såklart superstolt över mina fina grabbar !!!!

Fjärilar

Dax för årets SM i kanotmaraton !!!!
 
 
 

Ibland är det bättre att inte försöka

Jag gav mig på att prova att jogga igen. Jag har ju haft ett uppehåll på 6 veckor nu, för jag hade fått så ont i benhinnorna. Tyckte det var bättre nu, inte bra, men bättre. Så gubben tog ut mig på vallning i spåret. Det är skönt nu när han har semester. Vi träffas ju faktiskt inte så mycket när vi jobbar, då han jobbar borta hela veckorna, så bara att få vara tillsammans och försöka göra saker ihop är LYX !!! Så kan vi då göra saker som vi inte alls hinner med annars, eller saker bara för att vi faktiskt tycker det är kul så är det ett stort plus. Och ett sätt att umgås är ju att träna lite ihop. Mackan och han tränar ju hästlängder mer än mig, men dom är ändå snälla och tänker på mig ! Så igår skulle vi prova hur det gick. Och det gick ....... 20 meter ungefär. Då var det nån som stack en kniv i mitt vänstra knä. Men va fan ... provar lite till .... några knivar till ... provar lite till .... hundra knivar till. Då sa gubben att jag skulle gå och sätta mig i bilen så jag inte förstörde mig. Han fortsatte springa med Olle några varv. Men jag gick inte o satte mig i bilen. Jag tänkte jag kan ju i alla fall GÅ varvet. Så jag gick. Sen kom en gubbe som gick ganska fort. Jag tänkte jag kan ju jogga i hans gå-tempo.... Det gjorde bajsont, men jag vred foten lite så gick det lite bättre. Så jag körde klart varvet i långsam jogg-tempo. Det skulle jag inte ha gjort..... resten av kvällen är i Citodon-och-tårar-dimma =(  Likaså natten .. ingen sömn här. Jobbet gick , men HUU va ont jag hade. Gick direkt till doktorn efter jobbet och JOOOdå benhinneinflammation it is !! Och han skickade mig till röntgen av knät. Det kan vara så att jag har utväxter av min sjukdom och en sån flis har lossnat så det är därför det skär så i mitt knä. Så där fick jag för att jag ville vara lite duktig! Men det läker väl ... hoppas jag,  och då får jag väl prova igen. Eller ?????????
 

Gosegrisen


Rakt på rumpen

Har ridit barbacka ! Det var hur många år sen som helst, som jag gjorde det. Typ 20 år sen eller nått. Det var på snällaste Diddi jag vågade mig på detta tilltag. Hon är en tålig häst hon, som låter mig hålla på med sånna här tilltag. Med oss var Astrid och Maria såklart. Vi började med att jag red barbacka på Diddi och Maria red (med sadel) på Jazzen och Astrid bemestrade cykeln. Efter halva turen hoppade jag på cykeln, Maria upp på Diddi och Astrid tog över Jazzen. Det kändes som sommarlov. Som när man var liten och höll på så här. Superlyxigt ! Sen in i paddocken och så började vi om. Astrid upp på barbacka-Diddi och jag upp på Jazzen !! Fasen vilken härlig kväll!
 
 
 

Sleep tight ....

Vi har beställt oss en ny säng. Äntligen äntligen äntligen .... Vi tog våran sommarpeng och gick iväg på skattjakt. Vi har funderat på det här så himlans länge. Vi köpte ny säng för ca 7 år sen, och vi kände redan efter nått halvår att det var helfel för oss båda. Men sängar är dyra, och vi tänkte att vi vänjer oss nog. Men det gick inte. Vi bytte då bäddmadrassen ... flera gånger .... men nu äntligen. Nu har vi hittat den ! En härlig, lagom fast, lagom mjuk, lagom bred, underbart skönt  kontinentalsäng och med en extratjock go bäddmadrass till. Nu får vi vänta 5 veckor på leveransen. Och sen HOPPAS vi att det blir så bra som vi tror. Köpa säng är det allra svåraste tycker vi båda. Men vi håller tummar, tår och klor för att det ska bli rätt denna gång. Nu ska vi verkligen sova göttigt !!
 
 

Sweetheart !!

 
 
Idag fyller bästa hussen år !!
Hipp hipp hurra för bästa Perka på hans födelsedag !!!

Röda guldet

Jag älskar jordgubbar. Det är bland det bästa jag vet. Åker gärna väldigt ofta och plockar och hem och kastar i mig. I år har vi inte plockat riktigt så ofta och mycket som vi brukar, men jag gör vad jag kan för att komma iväg ! Idag var jag där. Plockade 2,6 kg på dryga 10 minuter och det var på en sträcka av ca 90 cm. Så det finns så det räcker kan man säga. Och jag kommer snart åka dit igen ! Det går ju inte låta bli !!!! Jordgubbar och mjölk är ju bästa mellanmålet ju !! Gött i filen med ju! Så det går ju som sagt inte vara utan !!!!
 

Trolltyg

Ännu en veckas jobb ligger bakom. Nu väntar hela 2 dagars ledig och sen är det bara 5 dagar kvar att jobba innan det är dax att njuta av semestern. Har inte tagit mer än 3½ veckas semester i år, sparar lite till hösten om det blir så att vi får till en Rom-resa då. Kanske blir det så, kanske kanske kanske =) Känn ingen press, Mackan, men det vore kul om du blev uttagen till Maraton-VM så mammsen får åka och kolla och göra Rom osäkert samtidigt =) Man får slå några flugor i samma slag så att säga ! Och det är precis vad jag gjort här på eftermiddagen idag. Jag har varit hos Maria och ridit. Eller jag har varit med Maria och fått rida Pernillas häst Troll. Ojaaa jag vet att det är lyxigt. Jag får rida både Diddi och Troll. Det är nått jag uppskattar massor. Känner mig lite bortskämd faktiskt !!! Men oj va dom hästarna blev bitna av bromsar och blinningar idag. Troll gillade det verkligen inte, så jag har fått köra gymnastiska övningar i sadeln idag, när jag har jagat smådjur att slå ihjäl på Trollet. Jag jobbade hårt i alla fall. Och så tränade vi på att sitta i traven idag. Det går hur fint som helst på Troll. Han är mjuk och fin i steget och har en så skön sadel så jag passar på att träna.  Men nu är det dax att hoppa i duschen och skölja bort hästdammet, för nu ska jag gå på bio med Rebeckan !! Lite Snow White sitter aldrig fel. Och lite bio-godis!
 
 

Wild dog

Idag fyller världens bästa Olle 4 år ! Alltså jag kan knappast fatta att det är sant, tiden går så himlans fort ! Känns som det var typ 2 års sen vi fick våran goding. Jag hänger inte alls med i detta =) Jag brukar säga att när en hund är 3 år, då vet man vad man fått för nått i snöret ! Så är det inte här ! Han utvecklas hela tiden. Det gör ju såklart alla hundar, man tränar dom osv , men Olle behövde det sista året mellan 3 o 4 för att blir "klar " NU vet vi helt klart vad vi har i snöret. Han är tokig till tusen, gladast av alla, busig, ärlig, kärleksfull, smått försiktig, modig och världens bästa Olle !! Finns ingen som han och vi är så tacksamma varje dag för honom !! Denna dagen är oxå dagen då våran gamling Elvis skulle fyllt 15 år. Vi fick ju ta farväl av honom för 2 års sen. Men det är rätt fint, att båda våra fina pojkar faktiskt är födda på samma dag !! Och jag är så tacksam för dom 2 åren dom fick tillsammans. Det var härligt att se dom ihop. Men Elvis är nog där uppe, och ser på oss och tar hand om oss. Och ser till att hans lillebror sköter sig =) Och sköter sig, det gör han ju !!! 

Barnarbete

Lite nytta får han allt göra väl ? Eller ? Jodå han är allt hjälpsam och drar sitt strå till stacken. Och eftersom han ändå skulle tvätta sin bil så drog han över våran också. Annars går det sin gilla gång här. Jag har bara 7 arbetsdagar kvar innan jag börjar semestern, gubben bara 3 st ! Han går på semester 1 vecka före mig, allt för att kunna träna hårt till Maraton-SM som går av stapeln i Karlstad 21-22 juli. En av årets roligaste tävlingar ! I dagarna två faktiskt !! Så vi jobbar och laddar och förbereder oss alla 3 på lite olika sätt!
 
 
Jobba på minisenioren !!!

Söndagsritt

 
Idag ska jag få rida fina Diddi igen !!!
 
Tjohooo va härligt !!
 

Blötdjur

Idag har vi haft en helt vanlig familjedag. Dom är så få, så det känns helt exotiskt att få göra saker ihop, som inte handlar om kanot ! Och missförstå mig rätt, jag älskar att vara med killarna på kanotandet, jag har skaffat egna fina vänner där och ibland rider vi till o med, mitt under pågående tävlingar, men det är ändå skönt att bara göra nått helt annat ibland, tillsammans ! Så idag, när det är lite typ vila för killarna så passade vi på. Vi tog båten och åkte ut på sjön. Vi har inte hunnit med båten alls så mycket som vi vill. Men nu ska vi nog få till en ändring på det. Man ska ju använda det man har !!! Mackan var så sugen på att få till en vattenskidsåkning idag. Vi har pratat om det i många år, men som sagt - svårt att få till tiden ! Så han hoppade i våtdräckten och vi kastade honom i sjön. Han började med wakeboarden. Första försöken gick inte, andra gick nästan och tredje gången gillt. Sen stod han som om han aldrig gjort annat ! Han körde några vändor, sen bytte han till skidorna. Det gick lika strålande men han tyckte nog att brädan va roligare! När han va mindre åkte han en del Kneeboard. Den köpte han för egna pengar, som han sparat ihop och den har han haft mycket kul med , men såklart är riktig bräda bättre nu ! Nu när han är en stor kille !!!!
 
Och såklart att våran familjedag innehöll vatten va ? Livet är bra gött !!!!
 

Gandur

Jag som är lite "äventyrlig" av mig =) tog med mig 6 andra kanotmammor och åkte iväg en bit från Nyköping och red turridning på Islandshästar igår kväll. Vi har gjort så något annat år också, bla i Luleå. Det är trevligt och härlig att komma undan lite och få andas =) Nu åkte vi till ett ställe som heter Tolfta gård, och ligger utanför Katrineholm. Jag har varit på många ställen och ridigt islänningar, och har på många ställen även varit väldigt nöjd. Men det här. Detta här ni .... Detta här var det allra BÄSTA. Kan inte finnas nått bättre !!! Alla var helnöjda med sina hästar. Och naturen var underbar! Hästarna var välridna och säkra i tölten. På min häst, Gandur, behövde jag bara tänka Tölt så töltade vi. Han hade snabb underbar tölt, men kunde även tölta väldigt sakta när dom andra istället skrittade lite fort. Jag är så löjligt nöjd så det är inte sant. Jag kommer åka tillbaka !!!!
 

Inge stolt ? Jooo visst

Dom klippte till ! Dom är för sjutton jättebäst !!!
Våra (mina) killar i H22 !
 
Nu har dom kört K4 över 5000 meter och dom gjorde det riktigt bra!
 
Dom slet, dom parerade, dom gick in i duster och dom var taktiska !
 
Dom slutade FYRA ...
med längst fram : första-års-senioren MACKAN !!
i andra brunn : andra-års-senioren JOHAN !!
i tredje brunn : tredje-års-senioren ROBIN !!
och i sista brunn : gamle-senioren PERKA !!
 
Dom var super, körde till dom faktiskt kräktes, flera av dom.
HEJA LIDKÖPING !!
 

Dålig uppkoppling

Jag har dålig uppkopplingstid just nu. Det är inte så att uppkopplingen krånglar utan tiden för att koppla upp mig fattas =) Det är som det ska vara på ett SM i Kanot ! Tiden räcker liksom inte till . Och när jag får lite tid över, så slänger jag mig i sängen för en stunds vila . Vila för att överleva i deras hektiska tempo =) Men det är såååå kul. Kul att se hur Mackan har utvecklats till en kanon-senior. En nybliven senior som jagar tider och finaler ! En förstaårs-senior som slåss mot alla dom allra bästa i sverige. Och som ändå , trots sin unga ålder, har såpass rutin så han jagar med förstånd. Har förstånd nog att vara nöjd för sin egen prestation, samtidigt som han vill ha mer, och högre placeringar ! Det är underbart att få vara med och uppleva detta.
 
Nått som är mindre kul att se, är att gubben även detta SM lyckas bli sjuk. Ännu ett år som han får fylla sig med Alvedon och vila. Vila mellan loppen som han ändå väljer att köra. Dom han ändå väljer att inte hoppa över. Det är så tråkigt att se, han som också vill vara med och paddla. Att göra det han älskar på sina villkor =(
 
Bjuder på en bild från Seniorernas långlopps-start. Mackan är den som i vitt linne och svart-vit kanot tar starten =)
 

RSS 2.0