Gott nytt år

Jag fick en stegräknare i julklapp av gubben och junioren. Det är en riktigt bra sak. Den är till och med lite snål med stegen... man måste tex gå minst 10 sekunder innan den börjar räkna. Vi är här lite oense om den då lägger till den rörelse man haft under dom 10 sekunderna eller om den börjar räkna efter 10...  Spelar kanske inte så stor roll efter en dag, men joooo jag vill nog att alla mina steg ska vara med ! Det sägs ju att man ska gå minst 10000 steg om dagen. Och det är det minsta man ska gå, alltså bara för att allt i kroppen ska må fint, som cirkulation osv... Det är sen över 10000 som det börjar hända. 10000 - 12000 steg om man ska hålla vikten och över 12000 steg om man ska gå ner i vikt. Så jag får väl satsa på att lägga mig på mellan 11000 och 13000 steg. Eller om det blir mer så är det ju bra, men som minimum menar jag! Ska bli spännande att se hur många steg det blir på jobbet, för nu har jag varit ledig denna veckan, och ändå kommit upp mot eller förbi 10000 steg =)
 

Jag har kommit en bit på väg idag. Och då har vi ändå lyckats slänga in en skön middagslur i soffan  


23 års väntan

Till kvällens middag tog vi den.

 Faustino nr 1
Från 1988

Gubben har hållit hårt i den... Men nu släppte han till !!
Och den var MMMmmmmmumma !!!!


saknad....

Jag saknar fortfarande mitt fina sverige-armband som jag gjorde till EM i Kroatien.
Det blev stulet där...
Det finaste sverige-armbandet av alla !!!!


Längesenbesök

Idag har jag haft besök av Beckan. Det var jättelängesen vi sågs så det var allt på tiden. Vi gick en promme och sen tog vi en lussebulle och en kopp te här hemma hos mig. Och så har vi anmält oss till buggen igen. Härligt. Vi gick ju 1 och 2 i våras och skulle gått 3:an i höstas. Men då flyttade dom den, så den skulle gå november och december. Och då kunde jag ju inte gå för min operation. Och samtidigt sa dom att nästa gång 3:an kommer gå är sent i vår som kommer.... tråkigt tänkte jag... vill ju dansa! Men så visade det sig att det blev inget alls i november utan dom kör den nu snart, med start vecka 3 !!!! Hur glad blev inte jag då eller? Då kan jag ju vara med !! Och då är det ju ändå lite rutinerade killar att dansa med så det blir inget ryck o slit i mig och då funkar det ju säkert! Annars ska jag vänta med den mesta träningen en bit in i februari men detta funkar ju!

                       Jag är superdupernöjd att vi fick anmält oss .... nu väntar jag bara på att det ska börja !!!!


Dax att snöra på sig buggskorna igen !!!!


mellandag

Och så var julen över ! Bara sådär. Visst känns det så ? Flera högintensiva dagar och sen bara ...... slut! Man bygger upp i flera veckor innan och sen tar det slut så mycket fortare än det kom. Och det är nog en stor del av charmen. För inte skulle man inte orka med hur många dagar som helst i det tempot eller hur ? =) Hur jättehärligt det än är , så är det ändå rätt skönt när det har stillat sig igen ! Kanske om man inte åt så mycket fet julmat, om man inte drack den så hemskt söta julmusten och om man inte åt så mycket sött julgodis , så kanske man inte skulle vara så hemskt slö och slut! Socker-kickar är skit helt enkelt !! 

Jag har verkligen en mellandag här hemma. Grabben åkte på skidläger i Bruksvallarna idag på morgonen vid 5-tiden och gubben åkte och jobbade vid 6-tiden. Sen blev det tyst och stilla. Olle och jag la och sov en stund till innan vår härliga långa morgonpromme... dom är ju inte riktigt lika långa än som dom ska , men jag är på god väg i alla fall ! Men sen har allt varit mellanmycket ... mellanmycket ork, mellanmycket mat, mellanmycket motion och mellanmycket roligt =) Men i morgon drar jag igång igen, med lite mer än mellan! Har ledigt denna veckan, på söndag morgon kl 06:30 ska det jobbas så då måste jag vara i helform igen.. inte mellanform inte ! Och då är det slut på time-out´en... Då slimmar vi åt igen ! Dax för finslip av fomen och av FORMEN!!


Julafton 2011

Det är ändå en väldigt speciell dag på året. Även om man blivit vuxen och har en annan relation med tomten nu för tiden =) Så känner jag ändå förväntan i kroppen. Förväntan över lite annat kanske än när man var barn , men ändå förväntan! Och det är härligt. Och nyfikenheten sätter in... Nyfikenheten över julklapparna. Inte så mycket vad jag ska få i paketen utan vad dom som ska få av mig tycker. Det är höjdpunkten. Om man har lyckats. Det bästa jag vet är överraskning. Jag vill inte att dom vet om vad som ska få. Jag vill överraska. Det är ju för mig en del av förväntan ju.. Så när jag ska få julklappsönskningslistor ska det stå många saker på så det inte är klart vad som ska köpas... utan att man kan välja på listan. Eller ändå hellre ha kommit på något själv som dom råkat säga tidigare under året. Dom julklapparna tycker jag själv är roligast att få. Dom jag inte sagt att jag vill ha utan dom som någon snappat upp under hösten att jag skulle vilja ha eller behöva. Det är förväntan... och uppmärksammat ! Och jag älskar också julen för det är såååå mycket mer än julklappar och julmat och julgodis.. Jag älskar helt enkelt HELA julen =)  Just nu tittar jag på Polarexpressen och dricker julmust. Och tänker på mina grabbar som är ute och glider i sina kanoter på Lidan, i tomtemössor. Härligt för dom !!


Med önskan om en riktigt God Jul till er alla


Firar tant idag



Idag fyller bästa Kajsa 40 år

Grattis på din stora tant-dag !!!
Kram på dig


Alla hästarna hemma

Idag har han kommit hem till mammsen.... Äntligen.. det är alldeles för många veckor sen han var o kramade på sin mamma sist. Men nu är han här. Och kramas.. han har allt längtat efter sin mammse han med ! Speciellt nu när jag har varit lite " behövande", så känner jag att han velat vara här! Och vi har ju inte kunnat åka upp till honom och vara med honom på Kanotgymnasiet i höst heller. Men det ska vi snart. Vi åker upp en helt i slutet av januari och är med honom... Det brukar alltid vara så mysigt. Grabbarna tränar lite, jag brukar laga mat eller baka, vi går på nån mysig restaurang, kanske går till badhuset, går lite sköna prommar med Olle och till råga på allt så får vi umgås 24 h om dygnet med vår goa junior ! Livet är allt bra göttigt och härligt!

Just nu är han och gubben och tränar. Och jag hackar grönsaker. Jag har nämligen lovat honom Tacos så här innan all julmatssvullande! Och jag har också lovat honom en sväng till kvarterspizzerian i morgon på lunch !!




Namnsdagsfödelsedagsgran

Idag har min junior namnsdag. Det är Thomas idag.
Och det betyder ju att även min bror har namnsdag.

Så Grattis Mackan och Thomas till eran namnsdag.

Idag är även min morfars födelsedag. Han finns inte längre hos mig, men han skulle fyllt år idag!
Så jag tänker lite extra mycket på morfar Bertil idag med.

Allt detta firar jag med att klä våran finfina julgran idag!!


Min bror Thomas!


Grymt..

Idag började dagen med en 55 minuters promenad. Jag kom inte långt, bara 3,2 km men just  nu är tiden viktigare än sträckan för mig. För att komma tillbaka , tillbaka till formen och tillbaka till jobbet och livet =) Det får allt bli en likadan promme i morgon bitti så jag klarar av helgen som kommer sen !! Vi har också idag gjort våran julskinka. Den är fortfarande lite ljummen så vi smakar inte av den ikväll. Jag tycker verkligen inte den får vara varm, då är det läskigt. Den ska vara kall ! Så det får bli frulle med svärmors bakebröd med våran julskinka på i morgon bitti! Knäcken är oxå klara, dom går såklart att ätas av redan =) I morgon ska granen kläs. Vilken otrolig tur att gubben har frivecka just denna veckan. Annars hade det inte blivit någon jul här! Då hade vi fått hoppa över alla sånna viktiga saker..... Men nu går det kanonfint ! Nu blir det jul även här!


2011.12.19

Måndag idag. 5 dagar kvar till julafton. Och jag har ingen riktig julkänsla alls. Varför är det så ? Är det för att jag har blivit bortskämd med snö dom sista åren? Eller är det att vi inte alls går "all in" här hemma i år ? Vi får inte vara hemma nått här alls på juldagarna i år. Det är trevligt att åka bort, men jag gillar att få vara hemma med. Och jag gillar oxå att få bjuda hem folk.... Men i år är alla dagar redan upptagna. Men det får gå fint i år, jag får väl helt enkelt se till att jag kan bjuda in nästa år =) Ja, nästa år, då ska en kväll eller dag vara här i alla fall!!

Vi är nu nästan helt klara med våra julklappar i alla fall. Känner mig väldigt nöjd med dom i år, och det trodde jag inte för jag brukar tycka att det är bättre att köpa dom tidigt, för det är mest skit kvar så här sent. Men vi har lyckats trots det i år. Trots att vi i år har varit sent ute. Vi har ett-par-tre stycken kvar bara sen är det klart! Och granen är köpt och den ska vi klä på onsdag. På Mackans namnsdag och på min morfars födelsedag! Så när Mackan kommer hem på torsdag kan vi i alla fall låtsas att vi har lite lillejul här ju! Med tacos har vi bestämt! 

Idag har det inte blivit någon promenad. Det har blivit en del gående på stan så jag får väl vara nöjd med det. Men om jag tänker på att jag är sjukskriven 4 dagar till och försöker se det som om jag ska kunna jobba från o med lördag blir jag rädd. Kan inte än nå ner till golvet, kan inte än gå upp på nån högre trappa, kan inte än lyfta tyngre saker, kan inte än sträcka mig högt upp, och kan inte än sitta ordentligt eller gå något fortare.... Hur sjutton ska jag klara av att jobba då ? Jag kan ju inte bara lämna över det jobbiga till mina jobbarkompisar, för så kan man fan inte göra. Men det kan vara så att det går väldigt fort fram nu. Jag känner att varje dag blir jag både starkare och vigare och snabbare.. så det kanske är så - det går kanske fort nu! Vi får verkligen hoppas det.... I vilket fall som helst, så längtar jag till att komma igång o jobba igen =)


Fri shopping

Jag är helt ur spår i år.... Jag har alltid, vid den här tiden på året alla andra år, varit klar med julklapparna för länge sen. I år har vi typ inte börjat. Vi har klarat av några stycken men vi har verkligen nästan alla kvar. Känner mig hyperstressad över detta. Det är till o med så gubben börjar fundera på hur vi ska fixa detta. Han som bara brukar luta sig tillbaka och kolla av... Men nu så har han flera gånger undrat om jag har koll =) Och joo jag har väl koll, på pappret. Men inte längre än så. Och det hjälper ju inte om det står på ett papper vad vi SKA köpa, utan vi måste ju ut i affären och få köpa in sakerna också. Och idag ska vi börja med det. Min förhoppning är att vi får klarat av alla kluriga klappar idag. Och vi sen kan gå o fylla på nästa vecka med småplocket. Så idag ska jag ut på riktigt. Första dagen på 3½ vecka. På riktigt. Igår kom söta Annelie och tog med mig ut på lunch igen. Härligt ! Då var det första dagen uppe och ute på 5 dagar. Det var fantastiskt att se folk, få åka lite bil och få prata av sig ... Härligt !! Vi ska oxå fixa årets gran idag med.... En Ädelgran. En Silvergran! Gubben vet inte det än, men en sån ska vi ha !! Japp !!! Fick en sån förra året, och bestämde då för mig själv att sån blir det varje år ! Tjock o fin!


I år blir alla paket randiga!   Hur gör ni?   Kör ni tema på era paket ??


Wardagslyx

Idag är det fjärde dagen som jag ligger i soffan. Och när jag säger att jag ligger i soffan hela dagen, ja då är det verkligen sant. Gick ju så fint framåt i slutet av förra veckan, men fick som sagt ta hästkliv tillbaka i söndags. Och sen i söndags har jag legat här. Legat.... Fattar ni hur jävlars tråkigt det är ???? Annars kan jag förklara att det är verkligen SKITTRÅKIGT !! Men om jag inte blöder idag, då ska jag sitta upp i morgon =) Verkligen sitta! Riktigt vardagslyx !! Om jag i blogganda ska försöka avsluta med något positivt, så är det väl att jag blir en jävel på Wordfeud.... 907 poäng häromdagen mot min svägerska !! Gött med stryk fick hon =) Om bara Boxern kunde funka felfritt med så vore ju allt riktigt riktigt Tjooohoo!


nere idag...

och jag som var så på gång! kände att det vände och att det gick åt rätt håll... igår eftermiddag började jag blöda från det långa ärret och det har inte slutat sen. blöder och gör ont. gubben lägger om och tvättar. tröstar. men just nu är det tungt... jag blir orolig och rädd. rädd för att jag måste in och kanske göra nått? och det vill jag inte, jag vill vara färdig nu. och gubben som ska åka iväg idag, han blir orolig för mig när jag blir sån här. det kommer såklart gå fint. jag ska väl bara bestämma mig för det antar jag =/ tar en dag i soffan och vilar så går det fint sen.


Jahapp... Men andas då..

Jag är i den. Jag är verkligen i den väldigt mycket mindre korsetten. Åhhhh ... den håller om som något jag aldrig varit med om... Jag kan knappast andas. Men den borde väl töjja sig lite va ? Och jag blir ju såklart mindre svullen så den kommer nog bli bra denna med. Den andra vande jag ju mig vid efter hand! Och idag ska vi ju till Jönköping för återbesök och för att ta dom sista stygnen. Känns sådär. Är inte helt stabil i detta känner jag. Alltså vi tycker ju att allt ser fint ut, jag och gubben, men vi är ju på inget sätt utbildade att se sånt. Men det kommer nog bli bra. Och jag hoppas att det går lika fint att ta stygnen denna gång. Förra gången överlevde jag ju

Och i går hade jag en härlig dag. Annelie kom och tog med mig ner på stan en sväng. Hon hämtade mig här, körde mig ner, bar mina kassar, väntade på mig när jag gick så sakta, hjälpte mig i provhytterna och tog en god fika med mig. Underbart vill jag bara säga. Första gången ute bland folk på 2 veckor. Jag var skönt trött när jag kom hem sen, åt lite lunch och vilade resten av dagen, nöjd och glad ! Tack fina Annelie. Och kanske träffar jag henne ikväll igen. Vårat jobb har julfest ikväll och om jag orkar efter äventyret i jönköping så ska jag följa med Annelie dit. Jag stannar bara och äter en kort stund men det vore kul att få träffa lite jobbarkompisar igen. !! Det dröjer ju än några veckor innan jag kan jobba! Men det går säkert fort dit!


Fina Annelie !!


I nöden prövas vännen

Detta gäller ju allt i livet. Har ni märkt det ? När man är nere, eller glad för något eller bara behöver någon eller något så märker man snart vem som verkligen är där och vem som bara säger att dom ska va där !! Och jag såg en film här på morgonen nu som typ handlade om en riktigt vän. Har ni inte sett The King´s Speech, ska ni verkligen göra det. Hur denna tålmodiga vän hjälper, puschar, återkommer, och bara finns som stöd och som vän. Det var en riktigt bra film. Och så mycket film som jag ser just nu så kan jag snart kalla mig filmkritiker! På riktigt! Och har ni nån film över - släng hit dom !! Jag avverkar filmer som ingen annan just nu !!


Pull.... you have to PULL !!

Tisdag idag... 3 dagar kvar till jag ska till Jönköping på återbesök. Gubben har fått ta ledigt, då jag ännu inte kan köra bil. Och jag är lite glad åt det i smyg, vill gärna ha med mig honom, då jag tycker sånt här är läskigt. Dom sista stygnen ska tas. Eller i alla fall dom sista som ska tas... resten (väldigt många, VÄLDIGT många) , dom försvinner av sig självt visst. Och så många som dom är , så är det en himlans tur vill jag lova !! Nått annat som är på gång inför fredagen är att jag ska klämmas i en ännu mindre korsett. MINDRE... alltså hur ska det gå ? Jag tycker den jag är iklämd nu är väl trång, så det blir spännande detta. Och jag har lovat att den mindre ska sitta på när jag kommer till kliniken på fredag så gubben har att göra på torsdag kväll han. Det blir väl att ta till både armar och ben och säkert en del verktyg från källaren om han ska få i mig i den lilla saken. Men det är viktigt för återhämtningen och läkningen och för slutresultatet så visst fan ska vi se till att jag kommer i den! Jag gillar inte den jag har idag , men kommer antagligen sakna den som en kär gammal vän på torsdag natt =) Men skam den som ger sig !! Vi ska också luncha med morbror Uffe och moster Lisa när vi ändå är i "stan". Det ska bli jättebra, vi ses alldeles för sällan ju ! Så vi får ta tillfället när det bjuds så bra !!!


Tyvärr är det ju ingen sån här fin liten sak jag ska i... synd, kunde ju varit lite roligare !!!!


Ensam hemma 1

Måndagsmorgon och början på en ny vecka. En ny vecka med nya framsteg och förhoppningsvis en ny vecka med mindre smärtor. Jag började veckan med en film såklart. Först fick Olle lite mat och en stund i trädgården, och jag lite piller och nyponsoppa men sen blev det filmtajm =) Idag blev det The Tourist. Kände direkt att jag hade sett den, men jag vet fan inte, kommer inte ihåg stora delar i så fall =) Men sevärd, inte superbra men sevärd!

Och det är idag en stor dag för mig. Jag ska sova själv för första gången efter operationen. Jag är ju själv jättemycket i vanliga fall då gubben är borta mycket på veckorna, men han har lyckats får komma hem varje dag sen operationen hittills, men idag ska han sova borta. Så idag är det jag och Olle. Nu får vi hänga ihop han och jag, som det brukar vara =) Och det kommer gå fint, nu är jag säker i och ur sängen så det komma inte bli några större problem. Jag får väl ta hjälp av olle i värsta fall =)


En del kan sova vart som helst, när som helst och hur länge som helst


visdom igen

 
det är lätt att blunda, för att slippa bry sig


promme

Idag har jag varit ute o gått. Hela typ 400 m. På en skogsväg som gubben skjutsade oss till, tog vi ut Olle och han fick springa lös i skogen medans gubben vallade mig .... 400 meter.... METER... inte KILOmeter !! Det var skönt med frisk luft. Inte skönt att gå, men ändå skönt att få komma utanför husets fyra väggar. Tack bästa husse !!

Tyvärr så är jag på ganska dåligt humör... jag känner i hela mig att jag är sur och vresig och känslig. Det är jobbigt att inte klara sig själv också. Gubben har varit (och är fortfarande) helt fantastisk, men jag vill ju gärna klara mig själv. Och så känner jag att det är ett hårt tryck på honom, han får dra ett enormt lass själv. Sonen har erbjudit sig flera gånger att komma hem från Nyköping och skolan för att hjälpa till men det vill vi inte, vi vill inte att han missar skolan för mycket, han missar ju ändå för träningsläger osv och han tar ju studenten till våren.

Så till min fantastiska gubbe - du är superbra !!! SUPERBRA !!! Och till Mackan - det ordnar sig =) Kram


Mina pojkar !!!!


Stygndax


Idag är det dax att ta dom första stygnen.... resten tas nästa fredag i Jönköping på kliniken!

Jag har aldrig tagit stygn och känner mig inte alls trygg idag med detta.
Till råga på allt ska dom tas på ett område där jag är supersvullen och öm och inte har rätt känsel nu.

Men det kommer jag väl överleva antar jag. Dom säger det, dom som säger sig veta =)


RSS 2.0