Stalltjänst

Måndag idag. Jag är ingen fan av måndagar... Men idag har ändå gått fint. Jag kunde ju såklart inte sova alls i dag på morgonen, gick morgonprommen redan klockan halv 7 och då hade jag ändå gjort lunchlådan till jobbet innan den prommen. Men det var ju väldigt ljust ute så tidigt. Hade gärna sett att vi slapp hålla på o ställa om klockan titt som tätt men men.. jag kanske håller på att bli gammal ? Nej.. det är nog bara hösttröttet som hittat hit !

Nått annat som hittat hit är hemskt utklädda barn. Men där satte Olle ner tassen. Vi öppnar inte dörren mer ikväll.

Och efter promenaden i spåret i eftermiddags så stannade jag till i stallet och hälsade på Vilma och hennes mamma Maria. Det var alldeles för länge sen kände jag =) Jag gillar ju stall, hästar och den miljön och att då få åka och titta på vårt fadderbarn Vilma - då blir det ju inte så mycket bättre. Och det var så roligt att se hennes framsteg. Hon har blivit jätteduktig! Följsam och fint... Och Vilma om du läser detta : Du föll inte alls så mycket framåt idag !! BRA jobbat tjejen !! Och idag hoppade dom.. det var hur kul som helst att se !!! Ponnys är ju alltid ponnys =) Så är det bara !!!


Torgdagen

Det är en trött och sliten Lôtten idag. Vi har haft en vecka av riktigt slitiga dagar jag och gubben. Verkligen. Vi har varit urduktiga och vi jobbar bra ihop! Alltså vi gillar att jobba med andra oxå och inte hade det gjort nått med några fler händer och armar här, men vi gör ett skitbra jobb ! Vi två - tillsammans !! Vi närmar oss målet nu!!

Men idag har vi inte börjat slita än. Vi gick en timmes promenad med Olle tidigt på morgonen och sen har jag varit på torget och gubben stack och paddlade en sväng. Nu ska nog snart min bror titta hit, och sen blir det mat hos svärmor i eftermiddag/kväll. Så idag tar vi nog vila från källarjobbet. Kanske jag smyger ner och tvättar av det sista av väggarna i tvättstugan så det blir klart. Jag ska ju måla tvättstugan och det är skönt när man blir färdig med det väldigt tråkiga, så man kan gå på det som är roligt, och där man faktiskt ser att det händer nått !!! Taket blir vitt! Sen har vi svart kakel halvvägs upp på väggarna. Resten av väggarna ska målas. Det blir inte vitt. Kanske nån bruten vit. Ljus men inte kritvit. Kanske nån cream eller nått sånt. Golvet ska också målas det sista. Och det ska vara i färgen sand. Nått mittemellan vitt och nougat. Den är mjuk och fin och kommer passa fint där.

Och så har jag gjort ett fint hjärta som vi ska gå o lägga på kissens grav =) Jag brukar lägga nått fint där på hösten, ihop med ljungen som brukar planteras. Nu såg jag så fina på torget idag. Men jag vill ju göra själv. Så jag köpte lite lösa delar och klippte lite ljung från trappblomman och gjorde ett fint hjärta. Det gick sammanlagt på 25 kr! Dom på torget kostade 100 kr. Man kan säga att det både roligare och finare och billigare att göra själv !! Framför allt är känslan härlig då !Morgonmysigt


En lång skön väldigt tidig runda längs Lidan

En avslappnade skön stund innan det är dax att börja dagens källarpassFram och tillbaka...

vända efter vända.... upp och ner i källaren.... bära och släpa.....  damm och smuts.... massor av saker som är gamla och ska slängas.... massor.... och på det bilar som ska lagas..... vi har att göra vi. Men bra kommer det att bli.

Så härligt att märka att vi är på rätt väg. Än ses inget slut =) men början är bättre än inget !!! Första steget framåt är ju just det - första steget. Utan det första, inget andra ju !!

Lasset på släpet på bilden är ett av flera....  Just detta gick till tippen. I morgon förmiddag blir det ännu ett till tippen.
Det finns saker att ta av ännu =)
hur mycket kan det finnas ??

Vi har också varit på värmeverket. Det tycker jag är roligare, bara att slänga in i kärran, åka dit och tippa ur !!

Vi hinner såklart med lite annat. Vi gick långpromenaden idag kl 07,15 till exempel. Och vi har varit på kissens grav och gjort fint. Och husse får såklart lite träning också !!!

Så vi fortsätter !!! Med gott humör än så länge =)


Storstädning

Vi håller på i rensar i källaren. Eller rättare sagt är det väl jag som gör det. Gubben håller på med bilarna under tiden och jag springer upp och ner i källartrappan med skräp som ska slängas. Det är hemskt vad det samlar sig under alla år. Det är enormt med gamla saker som måste bort nu. Det är jobbigt och tungt och tråkigt att göra det men vi kommer må så gott när det är gjort. Allt blir så mycket roligare och lättare om man kan få lite ordning.

Men det är tungt. Och ett väldigt springade i trappor blir det. Kanske kan jag ta det som motion? Då känns det ju extra roligt att få gjort det! Blir ju liksom 102 flugor i en smäll. Det är ju som att smälla flugor med ett tennisrack ju ! Nu är gubben och tränar, så jag har tagit en vila. Han tränar och jag vilar. Sen kör vi en omgång till sen. Fasen va gött det ska bli. Nu är det saker till tippen som ska lastas detta lass. Sånt man måste sortera. Det är det värsta, jag är tyvärr kanske inte så noga med sånt så jag är lite dålig på det. Men det är viktigt så nu kör vi!!


Har bytt upp mig...


Skott-träning light -

NEJ det blev skott-träning MAX !! Vi var o gick halvmilen i Råda i eftermiddags och där hade polisen skott-träning. Vi hörde det inte först utan efter halva spåret ungefär började det att smälla. Nu tyckte ju vi inte att det var någon fara då vi vet (hittills) att vi har en skottfast hund. Utan vi såg det genast som ett bra träningsmoment. Och han reagerade inte alls. Han höjde inte ens på ögonbrynen.... Och då small det riktigt ordentligt faktiskt. Men en gång, small det väldigt när oss. Riktigt högt. Och då blev fasen jag rädd, och jag var den som höll i kopplet! AJAJABaja matte - så får man ju inte göra ! Så då reagerade han såklart. Men det small massor av gånger efter och han visade inget... Han är fasen bäst. Han var nöjd och glad med att gå och lukta och nosa och kissa !!!


Söndagsblogg om lördagsshop

Jag hänger inte alltid med i svängarna.... I dag är det söndag och jag jobbar bara i morgon sen har jag ledigt resten av veckan. Det ska bli jätteskönt. Gubben har ledig vecka så jag har tagit ledigt jag med. Kanske kan vi röjt en del i källaren, fixat lite på Mackans bil och även lite smått på våran bil innan besiktning på torsdag. Och så har vi lite annat i kalendern, lite läkarbesök och klippning och som vanligt en massa promenader =)

Igår var vi o skövde på Mediamarkt och skulle klaga på våran nya dator. Vi har ju haft problem med den sen första halvtimmen vi hade den. Men förra gången vi var där och klagade så var dom inte så hjälpsamma. Men nu hade jag hittat ett sätt att visa vad datorn gjorde för konstigt. Så nu kunde vi sätta på datorn där, och visa vad den gjorde och då sa han - ni får en ny dator av oss !! Jippieee... så nu har vi en annan dator, en bättre. Och vi är mer än nöjda. Hoppas vi fortsätter vara det. För denna känns skitbra.... Härligt när man får rätt !

Och så shoppade vi lite annat... Jord, blommor, mysoverall, mössa, HV71-glögg och lite mat ! Mysoverallen har jag tänkt på länge. Det är en sån i plysh... låter läskigt men den är jätteskön. Den ska jag bo i när jag är nyopererad är tanken. Så ser jag ändå något normal ut om det kommer nån hit, men är ändå mjukt klädd !!

Idag har det jobbats, och ställt in husvagnen för vintern. Nu dricker vi glöggen och ska titta på Pan Am !!!
Ha en skön söndagskväll.... det har ju jag =)
Bäst i världen !!

Det är dom !!! Mackan och Jocke !!! Allra bäst i världen är dom !!
Ingen kan vara bättre !!!

=)

Dom gjorde sitt häftiga lopp och gjorde det bra.
Så bra att dom slutade på ÅTTONDE plats !!!
Det tycker jag är jättebäst !

Tack ska ni ha - det gjorde ni bra, som Zeta brukar sjunga !!


Nere

Fredag idag. En fredag med först frukostbuffé med Annelie på Lenas café. Sen hem, iväg på lunch/fika med Kajsa på stan. Undrar hur jag ska få till det utan att löpa hela linan ut med tanke på HUR mycket skräp jag ska äta på en dag?

Fredag är ju också vägningsdag för mig. Håller mig just nu till att oftast , bara väga mig 1 gång i veckan. Och det tycker jag är duktigt. Man blir lätt manisk när man håller på så här... Idag var vågen snäll - minus 0,5 kg ! Perfekt!

Idag är också dagen före dagen.... Alltså dagen före Mackans VM-lopp !!!  01,45 svensk tid i natt går hans och Jockes K2-start. Då ska dom köra 24 km kanotmaraton med dom allra bästa juniorkillarna i världen. Det är superstort. Det är sista året dom ärjuniorer och dom har satsat hårt och länge på detta så jag håller både tummar och stortår för detta. Och ni som läste här häromdagen, förstod nog att något var på lite tok... Mackan sträckte till ryggen ordentligt när dom tränade på sina lyft, 2 ½ dygn före loppet. Han hade väldigt ont när jag pratade med honom. Men det verkar som det kanske håller på att släppa nu och han kommer göra allt han kan för att han och Jocke så få ett så bra lopp som möjligt. Han gör allt för att göra sin del. Blir ju jobbigt för Jocke annars. Så HEJA MACKAN OCH JOCKE !!

Idag är också fredagen då Linnea Stensils tog sig fram och blev trea i världen i Kanotmaraton i Singapore. Linnea är 17 år och kör i juniordamer, dvs 17-18 år gamla tjejer. Och hon knep sig ett Brons !! Grattis i massor Linnea. Bra gjort!!

  


Linnea och Mackan på racing-EM i Zagreb i somras !! Beresta och rutinerade juniorer !!


.

jag är i djupet av min hjärta, just nu en orolig mamma


Min glädje

Idag är det riktigt skitväder här hemma. Så idag kommer det handla om att min Mackan är i Singapore!!
Det känns inte fuskigt alls. Säkert... jag är såååå glad för att han är där. Himlans glad. Han hade sina drömmål denna säsong och han lyckades klippa dom alla. Trots lite ruffig start på säsongen. Det är bra gjort det av lillen !!

TV4 Skaraborg har gjort ett inslag om honom och om hans resa till Singapore.
Det kan du se här ! Ett annorlunda reportage, mycket bra tycker jag !!

Vi har fått livstecken av honom där bortifrån. Han har det jättebra och det är varmt och skönt. Luftfuktigheten är hög och stränderna bra. Fick uppfattningen , att Thailand är snäppet bättre. Men det var nog för att Singapore är ju som en enda stor stad även om det är en Ö. Utbyggt efterhand till en stor stor stor miljonstad. Med mycket shopping och affärer. Och billig taxi hörde jag =) Så går gör dom säkert inte så mycket. Dom sparar nog sin energi till träningen i den extrema hettan. Och det gör dom rätt i. Det är ju inte många dagar kvar för honom nu! Svensk tid - natten mellan fredag och lördag går hans lopp. Då ska han och Jocke slåss. Slåss för bra tid, bra placering, bra erfarenhet och bra känsla i loppet. Och som dom har tränat för detta. Dom har verkligen gjort allt för att det ska sitta !
Så det vore såååååå kul om det bara helt klaffade. För i kanotmaraton är det så mycket som måste gå rätt.
Det är många moment som ska utföras. Det vore fantastiskt om dom bara fick in allt rätt och LYCKADES!
Att för komma upp och känna : Vi gjorde allt vi kunde, allt rätt, allt på rätt tid och vi är nöjda !
Det unnar jag dom båda !!!

Jag har lånat några kort av Susanne Gunnarsson som ni kan njuta av.
Susanne är kapten för maratonlaget och är den som är med dom vildingarna i Singapore!
Så här får ni lite bilder på det täta, härliga och rutinerade Svenska Landslaget i Kanotmaraton !!!

Solen skiner - himlen är blå

Och det ÄR så skönt att leva då ! Har en härlig lördag... riktigt härlig. Började dagen men lång skön frukost med gubben och hunden . Sen åkte jag o hämtade mamma och så tog vi en runda på torget. Fick köpt ost och ägg och en hel del blommor. Det ÄR dax att byta ut blommorna på trappan nu, jag vet ! Sen fick pappa sig en klippning och sen tog jag bilen och åkte ut till svärmor i deras härliga stuga. Där var Olle och väntade på mig, gubben tog med sig honom dit ut, när han skulle ut och ta upp båten. Och det var sååå fint och skönt där ute. Det är det ju alltid men idag var det jättehärligt att få komma dit. Det var länge sen vi bara var där. Jättegött! Så jag tog Olle på en promenad medans vi väntade på maten. Där blir vi nämligen också bortskämda med mat varje gång vi kommer =) Det kändes nästan som en jätteskön tidig vårdag idag ! Det är en härlig höst iår faktiskt! Nu är jag hemma igen, kollar Facebook lite för att se om Mackan kanske är online så jag kan få höra lite hur det är. Vi fick ett sms förut så vi vet att lyftet är grymt, tävlingsplatsen häftig och värmen skön! Fast inte i klass med Thailand! Och det förstår jag - vi i vår familj älskar thailand så det är nog tyvärr inte mycket som slår det ! Nu ska jag snart gå ut i solen igen, för att plantera blommorna jag köpte. Och fortsätta njuta i solen. Ni går väl ut idag väl ???


Om en vecka har Mackan och Jockes lopp gått.. Spänd förväntan och glädje råder framåt nu!


Slapparfredag...

Idag gör jag inte många knop här hemma. Allt jag gör går i slowmotion känns det som. Är hur trött som helst men kan inte sova. Jag pular och fixar men det känns som om inget händer. Jag har dammat, dammsugit, gjort äppelpajer, tvättat några maskiner, pratat i tele, suttit vid datorn och dushat. Och även om detta inte låter som en tuff dag, så är jag helt slut. Nu ska jag snart göra lunch, kanske jag jag vila lite sen. I soffan kanske =)

Och jag har fått sms av Mackan. Han är framme i Singapore hel och ren =) Hotellet är bra och nu hoppas vi bara han kan få internet på rummet, så kan man chatta lite skit när han för stunden är där. Klockan hos dom är 6 timmar före oss , dvs när klockan är 12.00 här, är den hos dom 18.00. Så det kan ibland vara svårt att få tid sammtidigt, för jag har ju svårt att tro att dom väljer hotellrummet framför stranden och badet ? Dom har ju några dagar nu, innan kanoterna anländer. Och då passar det ju säkert jättebra med sol o bad o shopping !!!


Host, Höst och Tröst

Nu är hösten här. Och jag är verkligen inte med i någon fanclub för hösten. Jag kan nog ärligt säga att jag hatar hösten. Jag hatar det råa vädret, jag hatar regnet, jag hatar dom kalla morgonpromenaderna, jag hatar mörkret och jag hatar att frysa. HATAR ATT FRYSA. Och jag vet att man ska ta på sig bra med kläder MEN det gör jag ju. Jag har alltid flera lager, alltid rätt matrial, alltid bra funktionskläder och alltid mycket kläder. Men det är det där äckliga råa jag hatar. Det kryper in överallt och jag blir galen. Det verkligen kryper in ända in i lederna och jag hatar det. Jag HATAR det... Men i år är det annorlunda. Det är inte så rått och blött. Det regnar inte varje dag alls och det är mycket torrare och bättre klimat. Och tillråga på allt så skiner solen nästan varje dag. Så just i år kan jag ärligt säga - detta är första hösten jag inte hatar. Och då har jag inte ens en solresa under vintern att se fram emot, och ändå är jag inte alls så down av hösten. Det är gott. Promenaderna är sköna, även dom innan jobbet kl 05,30. Såklart har jag flera lager kläder ändå, det är ju inte varmt MEN det är ju inte rått så jag är jättenöjd =)

Men jag är trött. Ända in i märgen. Kan inte sova på nätterna. Vaknar vid 04 och sen är det klippt. Detta till att det är rätt mycket omkring mig just nu gör att jag är helt utmattad. Och då tänker jag så här - tänk hur hemskt det hade varit och jag också hade varit trött och gnällig för jag hade hatat hösten ? Så det är ju bra ändå ju !!! En av sakerna är ju detta med min lilla mamma. Hon fick ju läggas in igen för några dagar sen på sjukan, för ännu en omgång med hjärtat. Samma undersökningar och samma vändor. Men denna gång var det ingen infarkt i alla fall och det är vi väldigt tacksamma för. Antagligen "bara" kärlkramp. Hon skulle nog fått komma hem igår kväll på då började hon blöda från stora kroppspulsårdern efter undersökningen så hon blev sängliggandes där istället. Nu är hon jättetrött men uppe o går på avdelningen för att se så hon kan få komma hem i eftermiddag. Så jag får nog hämta hem henne sen =) Skönt.... för oss alla. 

Idag är också dagen som våran junior åker till Singapore för sitt VM i kanotmaraton. häftigt för honom. Jag är såååå glad för hans skull. Och stolt som en tuppmamma (?) !!! Vad som är mindre roligt är att gubben fortfarande är sjuk. Han hostar så han kräks, har ont i alla leder, har febertoppar och är helt slö. Jobbar, men har inte tränat på snart 2 veckor vilket är som 2 år för honom =) Stackarn... men nu ska han snart till doktorn igen så blir det kanske ordning på det med. Det är som sagt lite mycket nu... Men OLLE är pigg o kry i alla fall !!!!!


Jag har fått en BloggAward

Jag har av en söt och go bloggvän fått en Award och som jag förstår förpliktigar det att göra en sån ! Så efter många dagars blogguppehåll kommer den här. Jag har inte fått någon sån förut så förlåt om jag tagit lite tid på mig. Vi har haft problem med vår nya dator, och så har junioren varit hemma i helgen och då har jag prioriterat tiden med honom istället. Men nu är jag tillbaka på bloggarbanan igen ! Här för att stanna... Promise =)
Så nu kastar jag mig in i dom frågor som jag ska svara på. Awarden fick jag av Emma !!! Tack fina Emma!!

Vilka bloggar följer du ? Hmm - det är lite olika, beroende på vad man själv är i livet just då. Men några som jag läser varje dag är då Emmas viktkamp och Lindas studentliv och Jossans kanotande

Vilka är dina favoritfärger ? Jag är väldigt svag för den roliga och variationsrika färgen svart =) men gillar väldigt mycket brunt, blått och rosa också! Och vitt har växt fram oxå ! Beror oftast på säsong och till vad !!! 

Favoritfilm ? Hmm.. A Beautiful mind är en stor favvo. Och The green mile. Och så klart Twilight !!
Vem kan inte älska dom ?? 

Vilket land / vilka länder drömmer du om att besöka och varför ?  Och hur långt inlägg får man göra är frågan ?
Jag ÄLSKAR ju att resa. Överallt och bara därför !! Men det finns väl några.... USA.... Mexico.... Vietnam.... Kambodja.... Hawaii.... Seychellerna...  Och vaddå varför ? För att resa är den extra goda kryddan i livet. Uppleva allt deras, på deras vilkor. Jag vill inte ha lyxsemester. Jag vill uppleva. Känna och känna på... Vill prova själv och se vart det leder. Gärna med ryggsäck nästa gång =) Längtar redan ... 

Och nu så ska man visst skicka 5 stycken Awards vidare. Emma bör väl då vara utesluten men hon kommer få en utan att behöva göra något vidare med den . Bara för att hon är den hon är !! 
Emma 
AK   
Linda   
Michis   
Emmiev  

Det finns en spännande tanke bakom dessa val.... Kram på er alla, ha en skön måndag !!Stora problem

Ojojojojoooooj vad jag blir irriterad. Jag hatar när det krånglar. När vi var i jönköping i fredags så var vi inne på Media Markt och köpte oss en ny dator. Vi har haft en stor stationär som dog för ett tag sen. Och sen har vi över sommaren bara använt våran lilla 10". Har funkat, men inte i längden så vi fick köpa en till nu. Den kan nog bli jättebra men när vi hade haft på den i ca 30 minuter så blev skärmen svart. Jag fick stänga av och starta den igen. Samma igen, flera gånger... Så vi fick använda den i sådär 2 timmar, sen var det att i söndags åka till Skövde och lämna in den. Vi hade en häftig diskussion med killen där men kom såklart igen vart. Han lovade i alla fall att göra en mjukvaru-uppdatering. Så kunde vi hämta den sen. Funkar den inte efter det KANSKE det är fel på hårdvaran och då får vi skicka in den. Jag frågade vad det skulle vara för fel annars ? Ja man kan ju vara ovarsam. Vaddå - Vi hade använt den i 30 minuter! Jo han höll med. Men sen ringde han och den var klar så idag fick jag åka hämta den. Så nu provar vi igen. Han säger att till 95% är det alltid mjukvaran det är fel på så ...

Och i fredags då i Jönköping så var jag hos den privata kliniken som ska göra min operation. Härligt. Det verkar jättebra och jag känner mig väldigt trygg med att det är just den doktorn som ska göra det. Och han sa att gubben visst kunde får vara med en stund på morgonen innan operationen och även komma o hälsa på en kort stund under kvällen. Så det blir jättebra. Då får jag ju alla bitar jag kunnat önska mig !! Härligt =)

Och jag har fått en Blogg-Award. Väldigt kul och fint av Emma. Känns väldigt speciellt. Och man ska liksom skicka vidare den, men jag har ju som sagt varit datorlös ett tag här och det har varit kalas hela helgen så DET KOMMER. Jag hoppas jag kan göra den i morgon, när jag jobbat. Vill åt lite bilder och länkar i den andra datorn bara =)
Så i morgon, Emma, om du läser detta... Jag har inte missat ditt inlägg eller glömt. Jag är bara lite seg !!!


RSS 2.0