Stolt morsa

Japp. Det är jag. Så in i vassen. Grabbarnas K4 lopp idag över 1000m gick helt strålande. Gick lätt vidare till semifinal i morgon. Dom var så samspelta och ihoppaddlade så det var inte klokt. Riktigt kul att se att dom fick det att funka, när man vet att dom lagt nära 2 hela veckor på att köra ihop sig ordentligt. Kul att dom fick fram det vi vetat att dom har i sig. Nästan alla svenskar tog sig idag vidare till sina semifinaler. Så vi har roliga 3 dagar framför oss nu, med förhoppninsvis massor av svenskar i finalerna som börjar på lördag och pågår över söndagen. Häftigt vi har det !!! Och från vår kanotklubb är det faktiskt hela 2 killar med. Speciellt !!

Och såklart hade Mackans väska kommit på på flyget så han är lite klädlös!! Men shoppa kan man ju alltid !!!Jocke, Jimmy, Mackan och Fabbe. På sitt försök som tog dom till Semifinal.Mackan och Johan, båda från Lidköpings kanotförening !!Här odlar dom vin, sa gubben. Nä sa jag, dom odlar vindruvor. Jaja.... same same !!


3 h bussresa genom bergen

är ju såklart ingen hit! Även om vi efter en stund kom ut på motorvägen. Men det var så vi hade bestämt att vi skulle ta oss från KRK till Zagreb och vi överlevde. Det hela började när vi sen stod som vilsna rådjur på en stimmig bussterminal inne i Zagreb och inte hade en aning om åt vilket håll vi skulle traska. Vi fick i alla fall reda på att det var 6 km till hotellet så då tog vi en taxi. Skönt, att slippa gå så långt med 2 väskor och en rygga.

Men hotellet vi kom till är helt perfekt. typ 45 rum och hur bra som helst. Just nu sitter jag i baren, ute i kvällsvärmen och bloggar. Hur bra får man ha det ? Vi gick svängen ner till tävlingsplatsen och var med på invigningen och den var fin. Tyvärr bara vi där från fina landet sverige men så är det ibland. Jag vet att juniorerna inte hade kommit från flyget än, och U23-laget var och laddade för fullt. Bra det, vi laddar för medaljer, vi som sitter i sverigetröjor på läktaren och skriker för fullt !!! Kanske kan vi få en medalj, Jag som gjort en alldeles egen designad sverige-tunika ! Fin den, inköpt på JC och sen trykt med swe-logga på ryggen.

Ska det va fint så ska det !!Kanot-arenan vi kommer att sitta på i 4 dagar nu. Bakom läktarn finns en fin sandstrand :)Såklart hittar vi lite hundar att prata skit med en kort stund !!!!


Sol och bad och vin och öl !

Nu har vi varit 1 dygn i Kroatien och vi njuter. Idag har vi solat och badat och bara varit. Men först gick vi en 3-timmarspromenad i stekhet sol. Vi skulle köpa vatten och handdukar ! Och det var uppför och uppför och uppför och brant och slingrig i skogen vi skulle traska igenom. Men fram kom vi. Svettiga och härliga ! Men vi fick tag på handdukar och vi hittade också vart vi i morgon ska ta bussen vidare till Zagreb. Så det gjorde ju nytta. Och vi dricker gott ! Det är inte alls så dyrt här som jag hade trott. Nu i eftermiddags efter solning så tog vi 1 glas vin, 1 flaska vatten och en stor stark. 40 svenska kronor ! Som hittat tycker jag. Och maten är inte så dyr heller. Kanske blir det värre när vi kommer till Zagreb. Vi har fått rapport hemifån huset av Mojje att både hus och hund mår fint. Och även Mojje. Olle följer honom hack i häl fick vi veta. Han kanske tänker byta ut oss ????


Bortskämd? JAAA

Jag vet... jag känner mig väldigt förfördelad just nu. Vi ska ju åka till Kroatien och Zagreb och heja på Mackan och det övriga svenska landslaget på EM, och då har jag fått en stor förmån. Jag har fått MOJJE att vara hundvakt. Och tillråga på allt här hemma. Han bor och tar hand om vår goa hund hela veckan hos oss. Jag är bortskämd.

OCH TACKSAM TILL TUSEN !!!!!!!

Ha det gott alla, uppdatering kommer nog , om jag hittar internet "over there". Men HEJJA lovar jag att göra !!!

Storleken spelar ingen roll

Det är så sant. För idag har lille Ove , 4 månader, varit här och lekt med store Olle och dom hade hur kul som helst. Och dom skiljer sig åt enormt när det gäller storlek. Men det var inga problem. Lille Ove tog för sig och store Olle försökte verkligen att inte trampa på lille Ove. Det råkade allt bli så att ett par gånger hamnade Ove under Olles baktass men han var lika glad för det, den söte lille Ove. Dom till o med delade pinne en liten stund! Ove försökte också göra dansk skalle på Olle, han tog sats och sprang allt vad han kunde och hoppade rakt på huvudet på Olle. Tror dock det gjorde mest skada på lille Ove !! Olle märkte det faktiskt knapp!!
Svensk midsommarHar gjort mig en Heja-sverige-armband jag ska ha på EM nästa vecka.
Men det passar ju idag med - Midsommar som det är !

Glad midsommar !!!!!!


♥ På tal om uppfostran ♥

Gamle goe Elvis lär lille goe Olle det sociala spelet.

Bilden är snart 3 år gammal och jag älskar den !


Kvällsmys


På allmän begäran....

kommer här receptet på tårtan jag hade på mitt White Party. Den går bara att älska =)

KRÄMEN:
Blanda 1 dl mjölk, 2 ägg-gulor, 2 msk kakao och 2 msk mjöl i kastrull och låt det sjuda tills det tjocknar.
Rör sen i 100 gr margarin, 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker i krämen. Låt svalna ordentligt i kylen.

MARÄNGBOTTEN: 
Blanda 4 äggvitor och 2,5 dl socker och vispa det så det blir hårt. Blanda sen i 4 dl Vårgårdaris.
Bred ut smeten på smörpapper i långpanna och grädda i ugnen på 150 grader i ca 45-60 minuter.

TÅRTAN:
Dela botten i 2 delar och bred över krämen över den ena, samt 2 dl vispad grädde. Skiva jordgubbar (eller kiwi eller nått annat du tycker är gott) och lägg på. Lägg sedan den andra halvan över och sikta kakao över tårtan.

Klar att servera !!

Det går fint att göra den klart ca 1 timme innan servering. Ligger den längre kan det bli blöt !

Vill du ha en dubbelt så stor tårta gör du självklart 2 bottnar och använder hela istället för att dela.
Lycka till. Den går inte att misslyckas med!!

(har tyvärr inget kort på den, då den gick åt med rykande fart här hos mig)

Tankenöt

Mina tankar går åt olika håll... eller igentligen är jag rätt säker på åt vilket håll dom går men ibland kommer dom på omvägar. Jag har alltid varit väldigt säkert på vad jag tror är rätt eller fel. Det gäller nästan allt, bland mycket annat har det tex gällt HUR jag velat uppfostra Mackan, och hur vi ska ha gjort för att det i längden ska bli så bra som det kan bli. Och där har vi alltid varit överens så det har inte varit så svårt =) Jag tycker det är mycket som är viktigt i uppfostran som jag har tagit åt mig. Jag säger också att det som passar oss kanske inte passar nån annan. Och det som passat dom har kanske inte passat oss... alla är vi olika, både barn och vuxna - 

OCH hundar. Det är här det går lite svängigt på vägen ibland känner jag. Vi har ju världens goaste, gladaste, härligaste, varmaste, mest älskade och mest underbara hund. Olle! Jag säger bara det - OLLE ! Han är frän, han. MEN han är också lite osäker. Och osäkra hundar kan ibland få det lite tufft. Dom kan få oförtjänt dåligt rykte.

Jag har idag varit och kontrollerat Olles öra, som för protokollet, nu är helt bra igen. =) skönt. Med in i rummet kom en annan veterinär idag. En som var under utbildning. Hmmmm tänkte Olle - hon ser opålitlig ut - henne skäller jag ut, så hela huset skakar ! =) Detta är Olle i nötskal. Känner han sig osäker reagerar han starkt. Och det är här jag går i lite tankar. Alltså jag står mellan lite olika val här. Jag tror jag vet rätt väg ... men...

1 / Jag kan låta honom lösa det själv, med lite hjälp av mig. Oftast gör han det, om han får lite tid. Han funderar och backar och provar igen. Han är verkligen osäker. Och blir rädd av sin osäkerhet. Detta beteende tar sig ut i att han ser ut som en arg hund, för folk som inte här hundvana. För hundvana människor är detta inget stort problem, dom väntar ut honom. Men tyvärr umgås man ju inte bara med hundvana människor =)

2 / Jag kan klappa, krama och vara överdrivet social med den andre människan. Då får han min styrka och tycker det är OK men jag tror inte han egentligen har löst situationen då utan han har gått på min trygghet. Och den hjälper ju för stunden men jag vet inte om den hjälper i längden.

3 / Jag kan skita i det. Bara låta det bero och strunta i det. Alla människor vill inte umgås och alla människor gillar inte varandra och då väljer dom bara bort varandra. Smidigt men jag tror inte det är bäst för Olle. I längden!

Jag är ju då som ni förstår väldigt inne på nr 1. Det är den vägen vi valt. Med en del avhopp. Vi har en del människor i vår närhet som vi hädanefter inte kommer utsätta Olle för. Det är ett val jag gjort. Inte för att dom är dumma eller fel eller nått utan bara för att det blir inte bra för Olle helt enkelt. Och Olle är NR 1 i detta. =)

Detta är inte något stort problem för oss. Vi vet vad våran bästa Olle går för och vi är helt trygga i detta. Det är bara så att har man en Golden Retriever så tror många att man kan göra vad som helst med den. Och sån är inte vår Olle. Han är mer "privat" i sin familj. Han har oss, och vi kan göra ALLT med honom. Han skulle inte backa för nått som vi ville med honom. Han kanske skulle ta lite tid att fundera men han skulle aldrig backa. Och han litar till fullo på oss precis som vi litar till fullo på honom. Men han glömmer aldrig. Aldrig. Varken gott eller mindre gott. Oh my god vad jag älskar Olle! Det finns ingen som han och jag skulle aldrig vilja vara utan honom !!!

foto0498               foto0116            jul-2010-003

75 glada !

Igår fyllde Mackans farfar Bengt 75 år och jag och Mackan tog oss en sväng dit för att gratulera. Gubben kunde inte följa med, han hade lite tekninkträning med några kanotister men vi åkte en sväng =) Det var en väldigt överraskad och glad farfar som tog emot i dörren, på hans öppna hus. Mackan hade nämligen varit där i söndags på kalas med sin pappa så inte kunde farfar tro att varken Mackan eller jag skulle komma nu ! Men det hade vi allt planerat ett bra tag. Mackan är ju så sällan hemma när någon i vår familj fyller år. Inte på nån av sina familje-sidor =) Så självklart passar vi på när han väl är i krokarna. Vi hade köpt 4 fina kryddväxter och planterat i en stor zink-hink och den fick han av oss. Så nu kan dom krydda maten lite extra om dom vill !!

På tal om mat - Mackan hamnar alltid i typ mat-koma när han varit hos farmor och farfar. Farmor lagar otroligt god mat och har alltid under åren varit gullig mot barnbarnen och lagat just deras önskemat när dom kommit dit. Så i söndags när Mackan kom till oss efter kalaset hos farfar så var det bara att sträcka ut i soffan med uppknäppta byxor och försöka lugna den överfulla magen. Så är det när man älskar mat =)


=(

Jag skiter jag i det. Fullkomligt. Helt och fullt. Bra karl/kvinna reder sig själv.


Just nu

sitter jag hos frissan och får håret avklippt..... Spännande =)

Jag klipper mig hos Maria. Jag har klippt mig hos henne sen hon var frisör-elev för många år sen och har ALDRIG gått därifrån utan att ha varit skitnöjd. Hon är ärlig och full med tips och ideer. Får se vad det blir för nått idag!!

Håll tummarna hårt - för nu åker nog håret av idag !!!!


Lite press är aldrig fel =)

När man är en duktig idrottare så gäller det också att man är duktig på att hantera press.
Press som i förväntningar och förhoppningar men också press som i tidningar och TV.

Det gäller att träna på båda dessa delar, för båda återkommer ständigt. =)

 Tv 4 Skaraborg och Lidköpingsnytt var båda och gjorde reportage på kanotföreningen igår !!

Kul !!


No EM-junk

För dom allra flesta människor gäller det ju att äta lagom med mat och att träna lagom mycket. Det är ett bra framgångsrecept för att må så bra man kan =) Ibland orkar man hänga i och ibland tar man ut svängarna lite! För våran junior här hemma gäller lite andra bud. Alltså om man ser till hur han mår och ser ut =) så behöver han inte bry sig om vad han äter. MEN om man ska kunna prestera på såg hög nivå som han vill så gäller ju lite annat. Det är så med alla dom duktiga kanotisterna. Dom tränar hur mycket mer än "lagom mycket" och måste därför äta mycket mer än "lagom mycket". MEN trots att han skulle kunna äta skräp varje dag utan att det skulle göra nått på tex vikten så funkar det ändå inte så. Utan här gäller, viktigare än någonsin att äta BRA och mycket för att kunna träna BRA och mycket så man kan prestera BRA och mycket. Alltså han äter också godis och pizza och hamburgare och all annat skräp men just i en stor uppladdning så får han tänka till extra. Och just nu är det sååå bra för mig =) Jag har tappat tråden lite i mitt mattänkande så just nu kör vi "inget skräp innan EM" tillsammans. Så nu hänger jag på EM-uppladdningen vad gäller mat. Och då menar jag INTE att jag äter dom portinerna som han stoppar i sig utan att jag låter också bli skräpet tillsammans med honom. Han äter ju alltid bra och varierat och det gör jag ju oxå oftast men just nu ett litet tag har det varit svårt för mig. Så jag är så glad för att han nu måste tänka till i sin laddning så jag kan få lov o hänga på ! Bra jobbat Mackan... bra mammsen =)


Underkastelse

är något jobbigt. Ibland helt ofrånkomligt men ack så jobbigt. För Olle då =) När det är dax för kloklippning går viljorna isär mellan matte och olle. Och då har vi ändå kommit ljusår framåt mot hur det var i början. Men nu gör vi det, han utan att gruffa allt för mycket och jag med en bestämdhet som heter duga. Jag köpte en ny mindre klosax i vintras och efter det så går det bättre. Jag kan sitta och riktigt skiva klorna så han inte tycker det är så äckligt! Men visst får jag se hans fina vita stora tänder. Han ligger så sött på golvet och läppen bara åker upp lite ibland, som för att visa matte att JO dom finns där vid behov. Han är hur ursöt som helt godingen.

MEN idag hände det. Det som inte får hända. Och det som absolut inte får hända på en hund som redan ogillar detta. Jag klippte honom i pulpan. Ytterst lite MEN ändå !! iiiiaaackkk vad jag kände mig hemsk. Men jag höll god min, höll kvar tassen och fortsatte med nästa klo. Det var ju bara 8 klor kvar =( Han var så duktig. Han pep till lite grand när jag nöp honom och sen var det lite småkamp att hålla fasten tassen men inget annat. Så vi gjorde färdigt, gick ut i köket och så fick han en godis. Det får han alltid efter! Det vet han så väl. Och sen tänkte jag att han måste ju få ett ben idag... efter detta =) Så jag tog fram ett smarrigt tuggben och öppnade dörren till trädgården och där kom underkastelsen ut! Han fullkomligt exploderade av energi, nu när han fick slänga underkastelsen åt pipsvängen. Han kastade benet och hoppade och skuttade och rusade runt. Det är ren och skär glädje i den hundkroppen. Han har inget ont ben i kroppen den juvelen inte !!!! Han är fullkomligt BÄST!


Det är för kort

säsong för Jordgubbar.... Jag älskar jordgubbar och jag tycker dom tar slut alldeles för fort. Jag tycker det är jättemysigt att åka och plocka några liter och sen vräka i sig dom både som frukost, mellanmål och kvällsmat. Det ända som är bättre än att plocka dom är att äta dom =) Och att bara gå o stoppa i sig en fin jordgubbe när man går förbi skålen här hemma är LYX !! Vardagslyx på högsta nivå. MEN det är synd att det är så kort säsong! Det är ju inte många veckor alls som man får njuta !!! Råda-bären är som allra godast tycker jag !


Jag är bra....

på att hitta på saker. Idag hittade jag på en bra sak. =) Mackan hade en tid hos sin/vår massör idag på morgonen och jag fick då för mig att åka med dit. Alltså inte in i massagerummet då, utan till grannföretaget ! Alltså FRISKIS & SVETTIS. Alltså jag har tränat idag. Äntligen. Har inte varit där på 2 månader för kroppen och knoppen har velat lite olika saker ett tag, men idag så körde jag i alla fall. Bara lite gym men ändå. Alltså det var hur skönt som helst! Hur jättelugnt som helst där. Lagom med folk, så det inte blev nån väntan alls !!Kanske kan jag få kroppen på banan igen under semestern ??


Går ju bara säga GRATTIS !

Framgångarna bara trillar in för kanotisterna på EM i Belgrad. Flera medaljer och framför allt flera stora framsteg som slutade precis utanför pallplats. Och jag kan bara säga med stor beundran : Grattis till Anders Svensson och Christian Svanqvist som paddlade hem ett brons på nya OS-distansen K2 200 m idag. Upp till guldvinnande Storbritannien skiljde endast 0.306 sekunder. Det är häftigt att Sverige har fått fram en Sprint-K2:a i absolut världsklass. Man kan bara buga och bocka inför en så stor prestation. Som man lätt kan räkna ut, att det ligger otroligt slit bakom med otroligt många träningstimmar. Individsport kräver sina timmar! Av slit och glädje.Här vinner Anders och Christian sitt försöksheat på EM i Belgrad !!!


EM för dom stora !

Kanotmamma ut i fingerspetsarna ? Eller ? Jo jag tror nog det. På alla sätt och på alla håll... =) Som ni säkert har läst här på min blogg har min stolthet, min son, sett till att bli uttagen till Junior-EM OCH junior-VM. I kanot då :) Detta betyder 2 stora mästerskap i Zagreb, Koratien och i Brandenburg, Tyskland. Vi ska åka till EM som går i Zagreb och hejja. Vi kommer tyvärr inte kunna åka till VM också för då har vi inte möjlighet att få ledigt från våra jobb. Man måste ibland välja, även om både mitt och gubbens jobb är MER än förstående för sånt här. Men iår blir det EM. Härligt !

Just nu pågår EM för seniorer i Belgrad, Serbien. Och såklart följer vi tre här hemma detta slaviskt. Vi uppdaterar oss hela tiden , följer hemsidan där dom släpper resultat och letar bland seniorernas bloggar =) Kanot i sverige kan ses som en ganska liten sport. Men om man ser vad svenska kanotister gör internationellt är kanot stort. Och det är extra häftigt när man då tänker på HUR stort det är i bla tyskland, ungern och polen. Och ändå lyckas sverige prestera på Final-nivå och allt som oftast på Medaljnivå. Det tycker jag är häftigt, urhäftigt. Just nu har vi massor av våra svenska kanotister i Finalen i Belgrad. Och vi håller såklart tummen hårt här hemma. För det är ju så att det ger ringar på vattnet ( bildligt talat) För lyckas dom riktigt bra, ger dom hopp och energi till dom som kommer efter. Dom som är precis utanför uttagningen och för våra svenska juniorer som om 1½ vecka drar till Zagreb och försvarar Blå-Gult !!

På bilder nedan är det Josefin Nordlöw och Anders Svensson. Ett fint par! Dom är 2 av dom som vi håller tummen riktigt hårt för den här helgen. Dom har båda hängt i länge, och nu, som oftast, hoppas jag det ska gå skitbra för dom!


I skog o häck

Efter lunchen idag så kom vi på att vår häck i trädgården behövde få sig en klippning. Men först behövde Olle minsann få sig en riktig skogsrunda. Det blev inte så mycket med det i går då det var mycket med bal och grejor. Så vi åkte upp till Råda-skogen , vi tycker det är mysigt där uppe. Men idag tänkte vi hitta några nya stigar att gå på. Och det gjorde vi ! Vi traskade runt där på en massa stigar åt både höger och vänster, allt efter vad vi trodde var rätt håll. Och det gick fint. Vi var ute i geggan i drygt 1 timme, och det var så skönt. Och Olle sprang. och sprang. och sprang =) Han älskar verkligen att få springa lös och sträcka ut ordentligt. Och hoppa och skutta. Och fälla oss. När vi skulle över en bäck så kom han i full fart bakifrån och hoppade rakt in i knävecken på hussen, jag trodde minst att han fällde honom. Han har helt klart lite svårt för avståndsbedömningen våran goe vilde snällaste Olle. Men inte med inkallning. Kommer ALLTID direkt, utan problem, alltid med en hastighet så man blir lite smått rädd !!!När vi sen kom hem var det ju dax för lite trädgårdsjobb. Man kan ju inte bara roa sig. Man måste jobba lite också.
Så här på SEMESTERN ! Det stod ju som sagt häckklippning på schemat. I år var det husses tur att klippa. Vi klipper varannat år oftast, för jag är lite hårdare och klipper ner den lite mer och husse sparar lite... Då blir det bra när vi
kör varannat år. Och den blev jättefin såklart. Grannen är nöjd med, dom ska ha konfirmation i morgon !!!


Är vacker rätt ord ??

Jag har fått förmånen att vara med och fota Mackans kusin Louise, när hon var i ordning för balen. Vi var i stadsparken här i stan och tog typ 215 kort. Plus dom korten hennes mamma tog =) 20 är kanonbra, 150 bra och resten ganska bra. Jag lägger ut 1 kort här, ett kort som jag tror dom kommer att älska men som jag tror dom inte väljer att använda till typ tack-kort eller så. =) Dom har säkert MINST lika bra kort själva, men det vore ju synd OM dom skulle vilja ha ett av mina, och då jag redan har använt det här.... Tackkortet ska ju vara färskt så att säga !!

Louise är en underbart fin tjej. Och då menar jag inte bara på utsidan. Utsidan ser ni ju själva på bilden =) Men hon är  go och ödmjuk och glad och omtänksam och mogen och sprallig och galen och ansvarsfull , allt i ett ! Och hon bjuder till! På alla sätt och alltid. Det var så kul att få vara med idag. Tack snygging! Här kommer en kanon-bild !!!


Louise som bjuder till !! Detta är kort nr 215. Och då är många av dom andra MINST lika bra ! Ni förstår va läckert va?


Tipp tapp, tipp tapp ....

Så tyst det är i huset =) Gubben har åkt till jobbet och jag sitter och är tyst :D Eller jag är inte så tyst men visst försöker jag hålla ljudnivån nere för Wilma sover än. Hon ligger i stora dubbelsängen och sover sött. Olle han sover också så det är stilla här hemma. Men jag tror nog Wilma vaknar snart, hon somnade ju ganska tidigt igår. Och då blir det nog full rulle igen. Jag hade tänkt vi skulle ta stora lekplatsen idag, vi får se om det kan hålla upp lite bara !!


Väktaren =)

Vi är barnvakter här ikväll. Eller barnvakter kanske inte är rätt ord utan mer barnnjutare !!! För Wilmas föräldrar skulle inte bort eller så utan det var bara det att Wilma ville komma och sova hos sin morbror och moster nu! Och OJ vad vi har väntat på detta.... LÄNGE !!! Och idag var det äntligen dax. Hon kom och var så glad och nöjd för detta idag :)

Vi gick ut direkt och målade på trottaren. Det hade hon aldrig gjort förut så det gillade hon skarp ! Vi målade hus och solar och båtar och bilar och kanoter såklart ! Och Olle hade koll på oss innanför staketet så vi inte gick ut i gatan!

Sen gick vi till lekplatsen. Och till nästa lekplats och till sist hittade vi en lekplats till ! Och där hittade vi gubbens faster med sin hund så då fick hon klappat lite på Nova också. Sen var vi hungriga !!! Jättehungriga. Så vi skyndade oss hem och gjorde tacos. Det går i en hejjans fart när man är med Wilma ! Hon har en riktigt positiv och snabb energi !! Och mitt i maten blev hon trött. Hon åt en riktigt bra portion med mat och sen borstade vi tänder, delade ut gosedjur och läste Nils Karlsson-Pyssling. Oj vad den boken är bra. Undrar om Mackan vill att jag läser den för honom ??? Kanske kan jag göra det på söndag kväll när han kommer hem ??

Och mitt i boken blev det så stilla. Då hade hon bara somnat in..... så mysigt. Och så skönt såg det ut. Vad mysigt vi får ha det. Och jag får sova med Hemma-Tusse inatt och Perka med Linnea-dockan. Snällt av Wilma det va ???
Sjung om studenterna !!

Igår sprang studenterna ut här i stan. Och tanken var ju att jag skulle bloggat om det igår kväll när vi kom hem MEN då var jag såååå trött så det fick bli nu istället. Nu när jag sitter här och inser att jag från o med NU har 38 hela dagar semester att se fram emot. Så himlans skönt. 3 veckor hemmavid och 2 veckor på andra orter. Och så lite smått resande över helger såklart, så är det ju att vara en kanotfamilj. Ständigt packad husvagn !!!!

Igår hade vi både Adam och Louise som tog studenten. Och så hade vi en del kanotungdomar som tog studenten också. Så det var ett himlans springade bland alla folk för att hitta alla. Vi fick helt enkelt dela upp oss lite så vi inte skulle missa någon. Och vi fick med dom vi skulle. Skönt...

Adam är gubbens kusinbarn. Vi började där efter utspringet och där fick vi god exotiskt planka. Supergott. Och trevligt som vanligt hos Brandts. Det är det alltid. Och Adam är gubbens fadderbarn så det är ju lite speciellt ju !! Vi hann tyvärr inte med o stanna för att se vad han fick för fint för vi fick skynda vidare till Louise och även fira henne. Louise är Mackans kusin på pappas sida :) Där tog vi tårtan. Kanonupplägg av oss där. Mat hos första, tårta hos andra. Där fick vi även se presentöppning och balklänningen som hon ska ha på sig på balen på fredag. Och se på hennes Stipende hon fått av Svenska Handels för bla hennes UTMÄRKTA betyg ! Smart tjej !!Adam BrandtLouise JohnssonEn liten samling över vår övriga tid på studenten 2011 !!!


Egoboost =)

Emma lämnade över stafettpinnen till sina läsare att egoboosta och det tänkte jag att jag skulle försöka mig på =)

Fem Fina går ut på att jag ska skriva fem saker om mitt yttre som jag är nöjd med för att stärka mitt självförtroende =)

Sånt här tycker jag är skitsvårt. Inte för att det absolut inte är så att man inte har nått man är nöjd med utan bara tanken att sitta och fundera över vad man tycker är är bra med sitt yttre.... Yttre är ju inte samma som inre!


1 / Mina boobisar.... Kanske kunde dom "sitta lite högre" =) men för övrigt gillar jag dom allt bra mycket !

2 / Just nu - mina naglar. Har lyckats få lite längd på dom och gillar dom verkligen med lite färg på =)

3 / Mina gröna ögon. Är alltid riktigt gröna och skulle absolut inte vilja ha någon annan färg!

4 / Min midja - som gömmer sig lite just nu men som jag vet är där och är på väg fram ordentligt !!

5 / Mina fötter - har ganska små fötter och det tycker jag är snyggt. Tittar inte på andras men gillar mina :)


Så nu lämnar jag stafett-pinnen vidare till mina läsare. Ska bli jätteroligt att läsa om vad ni vågar Egoboosta om !
Lycka till !!

Finaste

Min Mackans fina flickvän Jennie har varit på sin studentbal !
Urläcker såklart... :) Och självklart till det underbara håret har hon valt en så läcker blågrön färg på klänningen.

Grattis till studenten finaste Jennie !!!


Bättre sent än aldrig....

Jag VET att det är väntat... Massa coola kuliga fräna fräcka fula fantastiska och underbara bilder från The White Party.
Alltså kameran var ju fri denna kväll.. Blev en del roliga bilder av detta.
Även en del i grodperspektiv som kan diskuteras om dom är så smickrande :) Men roliga är dom i alla fall.

Kvällen var en HIT.... En superhit ! Jag är så SUPERNÖJD och så SUPERTACKSAM för att jag fick fira så här.
Kunde inte varit bättre.... Kanske kan jag vara fräck och ha en till NÄR jag faktiskt fyller år sen ?? Eller ?
Det får man väl ???

Tack alla fina goa rara underbara fantastiska och snygga vita varma vänner som firade mig i lördags !!!


Party-ON !!

Nu är det dax för tjejfest. Alla fester är roliga men Tjejfester är nått i hästväg oftast. Eller i alla fall dom jag varit på! Men just i dag är jag lite besviken på vädret. Alltså jag har verkligen förberätt för fint väder. Och så HELL-regnar det verkligen. Men det är ju inte vädret som gör festen. Inte med dom brudar som kommer hit ikväll i alla fall. Det finns inga tråkigheter här med dom inte. Det är bara klackarna i taket och glada miner.

Så vi kommer få en kanonkväll såklart. Hörde på pappas fest att det är inte värden som GÖR festen, det är gästerna. Så det bådar gott då. Med detta gänget kan det inte bli annat än en kanonfest !!!


White-party-dress

Alltså jag hade ett stort problem. Jag har ju en sk Babe-fest i morgon och har ju bjudit in till ett White Party. Och jag hittade en fin klänning som jag skulle ha på mig när mina fina vita gäster kom. Helt plötsligt nu, efter att den hängt och lockat mig i ca 1 månad i garderoben så ångrar jag mig. Bara kände i dag på morgonen att NEJ jag ska ha en annan klänning. Så ut och shoppa. Stackars mig :) Och jag hittade ganska direkt med lite proffsig hjälp den klänningen jag kände för. Idag. Frågan nu är ju : Vad händer i morgon ? Vilken känner jag för i morgon bitti ????

Jag tror klart att klänning nr 2 är den som sitter på mig när mina fina vita gäster kommer i morgon. Och om det mot förmodan skulle vara klänning nr 1 så gör det inget. Jag kommer minsann använda dom båda massor för båda är riktiga Lôtten-klänningar. Och tro det eller ej - ingen är inköpt på Mingla i Finspång utan här i stan !!

Och ANNSO - jag fick köpa nya trosor bara för att kunna ha denna klänning. :) Jag tror du förstår vad jag syftar på :)

Vredens bageri ...

Fyra dagar har jag jobbat denna vecka och nu är arbetsveckan slut . Nu är jag ledig tills måndag kl 10.30. Och det är välförtjänt denna gång ska ni veta. Oh My Good vad skitjobbigt det har varit denna veckan. Alltså inte jobbigt som det kan vara ibland utan verkligen SKITJOBBIGT! Det har fattats en del ordinarie personal och alla vikarier är inte riktigt samma sak. Alltså vi har många bra vikarier, det är inte så jag menar. Flera av dom är bra mycket bättre än en del av våra ordinarie, utan det är bara det att när någon nyckelperson fattas blir det så rörigt! Det är precis som folk passar på. En del försvinner ut, en del bara far runt överallt, del maskar mer än vanligt och en del har svårt för att passa tiderna. Små saker som blir så stora ibland. Onödigt men ofrånkomligt !  

Men MÅNGA jobbar på som små slavar. Och som denna veckan då , när det är över 30 grader varmt INNE där vi jobbar OCH tillråga på allt är brödet skitdåligt , då blir det extra jobbigt ! Alla blir lätt griniga och tålamodet tryter verkligen. Just nu är tålamodet så lågt att det nästan inte existerar !! Man försöker gå i sin egna lilla bubbla för att inte säga vad man känner just då... utan hinna kyla av sig lite först. Man bara gör.. utan att tänka !!

Och jag har i alla fall dom 2 allra bästa att jobba med. Vi tre behöver inte prata så mycket om vi inte vill utan vi bara gör. Det flyter på, vi är där vi ska vara, och kommer när vi ska. Vi jobbar på enligt "den gamla" metoden och det funkar finfint för oss. Det är skönt att tänka på att vi alla tre har semester samtidigt, så vi alla tre är tillbaka samtidigt. Då blir nog semesterperioden överkommlig ändå. För snart är ju semestern här ! Vilken skön tröst !!En vecka av vår semester ska tillbringas i Kroatien. Dit har Mackan lyckats ta sig till EM i kanotsprint.
Och då flyger såklart vi dit för att Hejja och passa på att sola och bada lite !! Fantastiskt TACK till Mackan !!


Beslutsamhet

Beslutsamhet... är en viktigt ord. Och ett ord som beskriver hur jag måste gå till väga när det är nya lite läskiga saker som Olle ska invigas i. Olle är en tuff kille. När han känner sig trygg. Men om det är nya saker som ska göras och han blir lite orolig så är han lite smått mesig. Eller inte mesig, för han fortsätter alltid försöka, men det kan slå lite slint för honom. Han provar och provar och söker stöd och tröst och så helt plötsligt går det ! Och här gäller från min sida Beslutsamhet. Har jag börjat MÅSTE jag se till att han får avsluta det annars blir det stora problem nästa gång vi försöker. Sånt här fanns inte i Elvis värld. Han gick på som en bulldozer utan att märka nått. Men Olle tassar på, funderar, tassar lite till, funderar, försöker, försöker, försöker och LYCKAS och älskar mig när han har klarat det jag bad honom om. Och då kan jag ju inte annat är avguda tågan i honom. WOW... vilken fantastisk hund han är våran goe Olle.

Idag provade vi att ha Olle i en hund-cykel-kärra som vi köpte till Elvis när han var för gammal för att springa brevid cykeln. HAHAHAHAAA vad spak Olle såg ut när han kom runt bilen, glatt skuttande och fick se kärran! Tvärstopp och backandes in i mig som stod bakom. Jag hade ju förutsett detta.... Insåg att vi skulle ha att göra en liten stund. Så jag stod snällt kvar, med en hund som höll på att böja mina knän bakåt! Sen gick han fram, förbi och la sig o glodde på oss. När det var dax tog jag ett Beslutsamt tag i kopplet och visade att HÄR ska du gå in. NEHEHEEE du kärring, du är allt bra knäpp du. Ni lurade min storebror men mig lurar du inte in där - sa han !
Så började Beslutsamheten. Häng i, Lotta. Han ger sig. Han backade, han skällde, han kröp, han ylade, han rev mig, han pussade mig, han tiggde och HAN GAV UPP !!! Han är såååååå bra. Han känner till slut att HON GER SIG INTE, så jag får väl lita på att hon vet vad hon gör då ! Han stannade snällt däri och vi cyklade en sväng. Vi stannade och tog ut honom, han fick en promenad och så gjorde vi oss redo för att att åka hem. Jag öppnade kärran, tog kopplet med ett Beslutsamt grepp och ledde in honom. Han bara gick rätt in. Nu kunde han ju detta.

Inga problem, för han är den tuffaste hund jag vet, han övervinner alla sina rädslor utan problem. Bara jag är Beslutsam nog och visar honom att han kan och vågar. Då litar han på mig och provar och HAN KAN ALLT !!!
Karnevalen

I studenttider här i lidköping så har dom karnevalen ca 1 vecka innan studenterna springer ut. Det är för hela gymnasiet och det är verkligen roligt att åka o titta på. Massor av folk varje år som kantar vägarna som dom går på. I år var det väldigt mycket olika och genomtänkta teman tyckte jag. Väl arbetade teman. Och bra musik.

Vår grannpojk går första året på gymnasiet och i eftermiddags hade dom förfest här hos honom. Helt plötsligt dundrar det bara till. Då hade det kommit en bil med ett stort släp och lastat av en riktigt STOR stereoanläggning med eget bensindrivet elverk. OMG säger jag bara.... det var så jag fick hålla i rutorna på terassen :) OCh när vi sen var nere och kollade alla klasser så kan jag lätt säga att vår grannes klass HADE den allra bästa stereon. Dom hade hyrt den från något företag som kom och satte ihop den här. Undrar om den kan få va kvar tills min babe-fest på lördag? Fast då blåser väl våra vita kläder av... vore ju en syn för gudarna !!!!

Det var så mysigt på stan så jag kan allt erkänna att det vore kul och få gå på gymnasiet igen !!!!!Bästa stereogänget kan jag lova !!!Kanot-Freddans gäng !!


Mitt i pannan!

Jag har lagat egen pytt i panna till matlådor! Fasen - jag är allt bra jag !!!


Mängden

Igår fick jag inte till nått bloggande. Det är första gången sen jag började blogga faktiskt! Och då var det egentligen inte för att vi var väldigt upptagna utan för att vi var väldigt jätte oerhört helt slutkörda !!

I fredagskväll gick vi ju Nattavandringen. Sov dåligt den natten för det var väldigt varmt. Sen upp på morgonen och göra massa förberedelse inför bröllopet vi var bjudna på. Sen iväg till bröllopet och festen som var kanon. Hur kul som helst och alldeles perfekt !! Kanonbra gjort av dom. Nära, varmt, innerligt och mysigt ! Perfekt !!

Och så igår då. Trötta efter en fredagens klättring :) och sen ett sent bröllop. Och i vår trötthet så var vi oxå runt och hälsade på lite av våran familj. Så det blev inte riktigt tid. Och sen på kvällen igår fick vi åka o hämta Mackans kanot som kom med kanotkärran från Nyköping. Han hade blivit påkörd i sitt långlopp så OOOHHHJJJ det var hål i den NYA fina kanoten. Hmmmm.... Han håller sin bonuspappa Perka sysselsatt han :)

Idag har jag jobbat ..... var segt.... alla andra är ju lediga idag verkar det som...... Men det gick fint ändå !

Och så åkte gubben och jag och spelade minigolf. Lite äventyrsgolf typ. Och SÅKLART vann jag igen. Har flyt nu i minigolfandet :) Vi har inte spelat på flera år så jag vet inte vad detta helt plötsligt kommer ifrån, men nu längtar jag tills Mackan kommer hem så jag kan få spöa honom med. För jag är ingen sån mesig morsa som låter/har låtit Mackan vinna i nått om han inte förtjänar det !!! Nehee... och så har han ju blivit bra också!

Så bra att han nu har blivit uttagen att paddla för Junior-landslaget och Racing EM i Zagreb/Kroatien. Hur lycklig var han inte ? Och hur lycklig blev inte mammsen som nu får åka till Europamästerskapen i Kroatien v 26 och sola och HEJJA på Mackan! Åhh vad vi ska heja. Och kanske får vi sjunga svenska nationalsången nån gång ??

Livet är en fest.... Det är det jag säger. Och på lördag ÄR det fest. Min BABE-fest... Kul ska vi brudar !!!!Olle var också med och spelade minigolf. Han hoppar ibland in o snor bollen om inte vaktar på honom!


Vi kom, vi gick, vi segrade

Nu har vi vaknat efter Nattvandringen. Öm i kroppen och stel efter 1 mil i terräng! Och så här var det :

Efter 800m frågade husse om vi skulle åka hem, det är ju massor av folk!
Efter 1,5 km hade jag ett blodigt skavsår på höger häl! Där fick vi oxå saft !
Efter 2 km hittade jag äntligen en toalett !
Efter 3 km höll jag på att dö. Och Olle. Då hade det gått kraftigt uppför i 3 km nämligen!
Efter 3,5 km fick vi blåbärssoppa och korv o bröd.
Efter 5 km NJÖT VI verkligen. Underbar natur och jätteskönt väder!!
Efter 6 km stod en sjungande kör. Och där hittade vi Mackans farmor och farfar!
Efter 7 km fick vi saft och kexchoklad.
Efter 8 km gjorde det verkligen ont.
Efter 9 km var jag glad igen - nästan framme!
Efter 10 km fick Olle en hundgodispåse och vi varsitt Diplom.
Nöjda med hopp om att göra om detta vansinniga uppdrag nästa år !!

Livet är fantastiskt !!


Vandraren har ...

Ikväll ska vi gå Nattavandringen på Kinnekulle. Jag, husse och Olle. Och antagligen 1 miljon andra människor men dom stör ju inte oss. Det ska bli häftigt. Det är på 1 mil och jag vet inte när jag gick det sist. Det längsta jag gått på väldigt länge är 5 km så ikväll blir det dubbelt upp. Dubbelt så långt, dubbelt så jobbigt men också dubbelt så mysigt! Hoppas bara myggen håller sig borta. Vill inte gärna komma på Paulinas bröllop i morgon helt prickig av myggbett!  Det kan ju kvitta liksom , när man har en fin klänning på sig. Så Nej Tack till mygg ikväll !!


Finfix !

Jag har varit och gjort fina bröllopsnaglar. Ska man gå på bröllop måste det minsann vara fint hela vägen ! Klänningen är ju bara en del, lika roligt och viktigt är ju naglar, hår och smink ! Ska bli jättekul. Och spännande att få se Paulina i bröllopsklänning. Hon kommer såklart vara jättefin. Och fina lilla Emmie kommer var så söt!


No work - all for fun !

Ledig fredag. SKÖNT ! Jag har alla fredagar ledig. Det är lyx det ! Idag ska jag fixa mina naglar så dom är fina
när vi ska på gubbens kusins bröllop i morgon. Ska få fin manikyr och fint mönster på dom. Ska bli jätteroligt !

Ha en finfin fredag !

Och ikväll blir det Nattavandringen på Kinnekulle. Olle och gubben ska valla mig 1 mil i kvällsmörkret!
Lycka till säger jag till dom :-)


Workday

Har kommit hem från jobbet nu och har duschat och nu sitter jag här i soffan helt utslagen. Det är så jobbigt och gör så ont att komma igång med jobbet när man varit hemma ett litet tag. Vi lyfter och bär mycket på jobbet, alltså mycket. En tuff dag med mycket bröd kan vi lätt komma upp i 1200-1500 kg. Och då är det per person!  Och det är mycket lyft från golvnivå, mycket bärande och skrymmande kartonger utan handtag. Tungt.....

Idag har varit en sån dag för mig. MYCKET att slänga, och vi har varit på en sån linje när man står hela dagen. På betonggolv. Alltså man är ju ganska van vid detta, så det går oftast ganska bra. Men när man har haft semester eller varit sjuk ett tag är det ganska jobbigt att komma igång. Musklerna skriker : VILA !!! Och axlar och rygg och ben är tunga... Men sen är man igång efter nån vecka och det rullar på igen. Då har man redan blivit van igen !!Många kakor som ska ut på en dag


Smelly dog

Idag efter lunch tog jag med mig Olle och åkte ut till Skogshyddan och gick i skogen. Han älskar ju när han får springa lös och han fick rasa av sig lite där. Och det luktar såååååå gott där. Massor av blommor och träd som blommar. Det tyckte nog även Olle. Han sprang omkring och skuttade bland blommande blommor ! Helt överlycklig den lille goe snygge älskade skiten :) Alltså han är världens energigivare. Han ger o ger och tar aldrig något tillbaka. Är man lite låg så räcker det att prata lite med honom så börjar man gapskratta. Han är bäst.

Jag fullkomligt älskar våran Olle. Det går helt enkelt inte låta bli :-)


RSS 2.0