slöare

Hej igen.... det var några dagar sen sist =) Allt har gått i ett rasande tempo här, så jag hinner inte riktigt med det jag borde, ska eller vad man nu måste säga ;) Fredagen var en stor shoppingdag... härligt som vanligt, en heldag på stan med Kajsan... Lunch, seriös shopping och sen ett göttigt avslut med fika !! Sen var det dax för veckohandlingen .... en fredagskväll ! japp sånt är livet ! Lördag gick också undan. Promme med mamman, lunch, städning av golv i tvättstugan och sen Bio och Middag med Kajsa och våra gubbs. Vi var på I Nationens Intresse... Jättebra , blodig men Jättebra ! Sen en sen middag med lite gött vin på The View. Var längesen vi var där så det satt fint. Söndag --------- jobbat! Dödstrött. Lunchat hos svärmor. Sovit. Målat. Ätit. NU BUGG !!! Känns som jag kommer snurra in i en pelare eller nått så trött är jag. Men kul blir det i alla fall! Som alltid !


Ser väl gott ut ? Han är aldrig trött.... ser bara ut så !!


Sväng på baken...

Det är ett himlans traskande här hemma.... Bilen står på gården och är fortfarande lam =) Men det är skönt väder ute, ljust o fint av snön och precis lagom kallt så det gör inte så mycket. Och dom väldigt tidiga mornarna jag har, får jag låna mammans bil. Det är skönt... skulle inte uppskatta att gå upp 04:15 för att behöva gå till jobbet så dax på dygnet. Jag skulle antagligen överleva några dagar men som sagt - så dax är kroppen inte på topp så JA jag är tacksam mot mamman. Men nu är det bara torsdagen kvar, sen är söndag nästa gång jag ska ta mig till jobbet och då är nog bilen helt säkert lagad och i fin form igen ! Om ni gubbe får komma hem snart.. Han åkte i måndags morse kl 03:55 och sen har jag inte sett till honom ! Kanske kan han få komma hem i morgon ? Skulle inte förvåna mig, för jag har tänkt att gå o träna i morgon, så det slår väl säkert inte fel att just då kommer han hem, när vi ändå inte träffas så mycket ! Jag har nämligen planer på att i morgon gå på Zumba. Det är en jobbarkompis som leder ett Zumba Bas-pass och det känns som det är en bra start efter operationen. Buggen gick ju fint, fick lite träningsvärk men det har ju ingen dött av än, mig veterligen i alla fall =) Så om jag bara får till det i morgon så Zumba - here I come finally !!! Ska bli så göttigt att komma igång med träningen igen !!


F*n

Nu är biljävulen trasig... gubben jobbar borta typ hela veckan, det är skithalt ute och jag får gå överallt. NU är det nog fasen lite synd om mig. Tur mamman bor så nära så jag faktiskt får låna hennes bil tisdag och torsdag så egentligen ska jag inte gnälla men jag vill gnälla lite.... bara lite....  :) Men på lördag lagar säkert min goe gubbe våran bil så sen kan jag välja igen... Livet är allt bra om man tänker efter !! Och man ska tänka efter... före .... Så jaaaa Livet är allt bra göttigt ändå !!


Jaja.. men då vet ju den stackarn vad han har att göra i helgen !!


Äntligen dax igen

Söndagen har varit skön. Jag kan ju tyvärr inte alls sova på mornarna nu för tiden, så jag börjar bli lite lätt irriterad på detta men idag klarade jag i alla fall av att ligga kvar i sängen till klockan sju. Alltid nått ju... Lite go frulle med gubben och sen var det dax att ta ut mamman i spåret. Idag gick vi spåret vid Ågården igen, det är lite mycket snö för att gå på trottoarerna här i stan ... Så jag broddade på mamma och så traskade vi iväg. Hon hade det lite tyngre idag, det gjorde ont men hon slet på. Vi fick gjort hela spåret och BRA GJORT tycker jag! Jag får min lite tuffare motion senare ikväll. För idag är det äntligen dax att börja buggen igen. Äntligen. Det ska bli så supergött. Det är i alla fall det roligaste som finns. Hoppas bara det är några roliga folk där. Och några väldigt duktiga killar / gubbar så man får sig ett riktigt pass och blir riktigt glad och trött :) Men innan det - nu ner i källaren och måla väggen sista gången! Sen är det bara golvet kvar !! Bara o bara ... Men på väg !!


 


Löften är till för att brytas

Eller hur ? Alltså det går jag för idag i alla fall. Annars är jag jävligt känslig för det =) Men idag bröt jag ett löfte. Jag hade lovat min mamma att följa med ner på stan och köpa kläder till henne. Alltså hon skulle köpa kläder till sig och jag skulle vara med som smakråd. Hon skulle bara ha en Bh..... Hmmm.... Det slutade med att hon köpte 2 Bh, 1 klänning, 1 top, 1 kjol och 1 par strumpbyxor. Jättekul. Det var jättefina saker vi hittade till henne. Och jag har bestämt att jag ska inte köpa mig nått nytt alls i klädväg i januari och februari... har handlat en del och nu skulle jag avhålla mig lite. Det gick inte. Inte alls. Jag bröt det löftet som jag gett mig själv. För när vi gick in i en av affärerna så hängde den där. Lotta-klänningen. Den var precis nyupptagen  och den ropade på mig när jag kom in i affären. Högt skrek den : Här Lotta - HÄR ÄR JAG ! Så jag föll .... jag provade den och JAA jag köpte den. Inser nu att jag inte skulle kunnat vara utan den. Jag älskar den redan. Så jag fick såklart köpa mig ett par matchande mörkblå nylonisar till men sen köpte jag i alla fall inget mer .... Ganska bra gjort av mig ändå !!


Jag älskar när dom är avskurna under bysten... Man ska framhäva det man har !!


Morgonmys

och endast jag är vaken. Jag och Pantertanterna. Både gubben och hundan snarkar vidare, men jag kan som vanligt inte sova... Det är hemskt vad det går runt i huvudet. Har lite för mycket att tänka på just dom här dagarna, men det kanske är nyttigt ? Nyttigt att dom små grå får arbeta lite hårdare =) Tänk bara om det kunde vara lite bättre på TV:n när man ändå typ känner att man vill morna sig lite där, under täcket ! Jaja... inget ont som inte har nått gått med sig säger dom som vet. Idag ska näst sista omgången göras på väggarna i tvättstugan i källaren. Lördagen ska spenderas på kalas, så sista svängen på väggarna görs på söndag. Kommer bli så göttigt att se resultatet sen. Igår var vi och köpte färg till golvet. Det är betonggolv där, och har nog varit målat i nån giftgrön färg som nu är litesisådär kvar av. Nu ska det bli Sandslott. Färgen heter så =) Ser ut som en sommarstrand. Inte en Thaistrand men som en härlig svensk sommarstrand =) Tyckte det kunde passa fint till min enorma glasslängtan när jag tittar på väggarna så risken finns att jag hädanefter kommer tvätta sönder våra kläder i min längtan ner till tvättstugan =) Men först : frulle, promme med mammsen, agera smakråd på stan med mammsen, lunch med gubben SEN ner i tvättstugan och dona. Ha en skön fredag mina vänner !


är så sugen på glass...

Vi försöker få tid att vara i källaren o jobba denna veckan, när gubben har frivecka. Det går sådär... Men lite tid får vi till i alla fall =) Gubben gör hyllor i nya förrådet och jag målar i tvättstugan. Taket är helt klart, och första strykningen av väggarna är klart. Det blir mjukvarmt ljusoliv på väggarna. Ser jättemysigt ut. Så varmt och sommarlikt att jag blir hur sugen på glass som helst när jag är där. Kanske var en dum färg för mig som inte ska äta massa glass =) Och gubben har inte mycket kvar i förrådet, sen kan vi flytta in sakerna där som står i det rummet som ska bli gästrum/mackans TV-rum. Som är nästa projekt på listan..... Det är härligt när det går frammåt. Och i morgon är sista arbetsdagen denna veckan, så lite tid till källarjobb blir det efter det. Och så närmar sig ju helgen... göttigt ! Då vankas det bio, kalas och långa sköna promenader !


Det är svårt att välja färger... Nu ska vi bara välja rätt färg till golvet också !!!


Egentid

2 av 5 arbetsdagar är över för denna vecka.... bara 3 dagar kvar ! Känns långt denna gång, vet inte varför men det känns redan segt. Det är nog för det är lite upprorsstämning på jobbet angående uppsägningar och förflyttningar. Det är ju alltid lite oreda innan alla har hamnat på rätt plats. Oro och stress blir gärna ett stort problem när alla har sin version av hur det kommer gå till väga.. att vänta o se brukar vara ett bra recept! Men det är ju såklart inte lätt när man inte vet om man blir drabbad. Även för oss som inte blir direkt drabbade så känner man av allt ändå. Det är ju folk omkring som blir drabbade !

Och jag har också ett nytt litet uppdrag. =) Min Mamma har blivit ålagd att börja promenera nu så här efter sin hjärtinfarkt. Och hon tycker inte att promenera är så kul. Och jag tycker om att gå, så jag går med henne så får vi en stund för eget skitprat. Det är jättetrevligt att göra nått sånt här ihop. Idag har vi gått elljusspåret vid ågårdsskogen är i stan. Spåret är 1,7 km står det, och så är det lite till o från bilen så idag fick vi ihop 2,23 km tillsammans där i skogen. Bra jobbat av min Mamma !! Det tog strax över 40 minuter och då hade vi lite vila ibland inräknat i det. Jag har gjort en lång-promme på morgonen idag med, så jag har fått mitt jag oxå ! Så jag har både fått en snabbis och en pratis idag =)


hightecdog

Idag har vi gjort något annorlunda. Idag på morgonen när vi gjorde våran 6 km morgonrunda så fick vi för oss att sätta en GPS på Olle. Han springer ju som en gasell i skogen, många långa rundor omkring oss. Vi ville se hur mycket längre han sprang än vad vi gick. Men ack vad vi bedrog oss. Vi gjorde misstaget båda , att sätta våra GPS på Funbeat. Funbeat är superbra men helt klart glädjemätare. Gubben och hunden ska ha gått lika långt och jag ska ha gått 0,7 km längre än dom ! Eller hur ?? Inte troligt... inte alls troligt! Så nästa gång vi gör så här så ska vi köra våra GPS på Runkeeper istället..... där är det lite mer troliga sträckor ! Ska bli spännande att se hur långt han rusar våran goa Ollekollekalving!! För det är i alla fall mycket längre än vi går! Jättemycket längre =)


Ser GPS'en som sitter fasttejpad på selen på ryggen på Olle ? Med silvertejp såklart !!


Steg för steg

Idag har jag varit ute och gått med min mamma !!! Mamma har det jobbigt med att gå, men idag var vi i alla fall ute och gick. Kanske kan det bli fler gånger framöver. Så länge vädret är bra i alla fall !! Vi gick till blomsteraffären och köpte oss lite fina blommor. Ibland är det lättare att gå om man har ett mål. I alla fall som för mamma, som verkligen inte tycker om att vara ute och gå. Jag går ju så väldigt mycket så målet för mig är ju oftast själva promenaden men det olika för oss alla.


Döm fritt

Hittade en ny blogg för några dagar sen, och där läste jag ett något äldre inlägg hon hade gjort. Det handlade om att döma människor. Hur lätt det är att döma och uttrycka sig om andra bakom deras rygg. Att det är lätt att såra.  

Hon skrev : Döm dom inte för hur dom ser ut. Döm dom inte för deras yrke eller inkomst. Döm dom inte för hur städat dom har hemma. Döm dom inte efter hur mycket pengar dom har. Döm dom inte för deras vikt. 

Döm människor istället efter deras egenskaper. Döm dom efter vad dom åstadkommer mot andra. Döm dom efter deras sätt mot dig och andra. Döm dom efter deras empati. Döm dom för deras vilja att förändra!

Jag tyckte om det. Alla uttrycker vi oss på olika sätt och på mitt sätt att läsa detta så tyckte jag om det. Jag tycker en bra människa beskrivs hur man är mot andra. Hur man ställer upp mot andra och vad man kan göra för andra männsikor. Hur man tänker om andra människor. Hur man är under ytan ... Rättvis och ärlig. 
Inte vad man äger, jobbar med, tjänar eller hur man bor. Eller vad man har för kläder eller andra saker. Saker är bara saker, en egenskap en människa har är däremot nått som man ska uppskatta. Ytlighet går fetbort !! 

Jag gillade detta !! Jag kommer tänka på det. Kommer du ???? 

 

Dom här är sånna som bara dömmer efter hur man är. Inte efter något annat alls =)


jag går i mina egna skor



Jag har verkligen fastnat i att ha min jätterosa stegräknare på mig. Den hänger jag på mig direkt på morgonen och tar inte av mig den förrän jag borstat tänderna det sista på kvällen. Jag brukar knapra ihop en hel del steg på en dag. Ibland är det inte så mycket mer än drygt 11000 steg, men oftast ligger jag mellan 12000-16000 beroende på hur många och långa promenaderna blir. Och jag tycker det är smidigt att jag fick den modellen som jag kan välja om jag vill ha hängandes runt halsen eller liggandes i fickan. Den har 3 pendlar i sig, så den mäter stötarna nogrannare så det funkar vilket som. Jag gillar den skarpt. Men den är verkligen rosa!

Jag har däremot lite funderingar till appen till Funbeat. Jag har ju android-appen. Är det någon annan som har den som märkt att det ser minst sagt ut som om man är full när man varit ute och gått ? Den gör bågar och jag får längre sträckor än gubben när vi gått exakt samma sträcka tillsammans, samtidigt ! Men det spelar ju inte så stor roll kanske, det är ju för mig tiden som jag tycker är viktigast. Tiden och farten =) Så det inte blir söndagstempo av det hela !!! Lite puls vill jag allt få upp när jag ändå håller på!


Olle älskar snö


Jag älskar snö


men det vore för jävlars snällt om nån kunde skotta åt mig,
när minisenioren är i nypan och gubben jobbar !!
Är det nån som känner nån som känner nån på Gatukontoret?

Jag gillar att skotta, och skottar oftast
men nu får jag inte skotta tung snö
och nu är den inte lätt längre, nu har den blivit tung!


Old lady ....

Idag fyller min sväggo år. Hela 41 år. Nu kan jag i 8 månader säga att hon är 1 helt år äldre än mig !

GRATTIS AC !!


påhittigt

Vi hittade en rolig man när vi åkte och handlade. Han stod vid ett hus och höll på med motorsågen på tre höga stubbar som stod i hörnet på trädgården. Jag kunde ju såklart med att stanna och fråga om jag fick titta och fota lite. Han tyckte det var jättekul att jag ville det och ställde så snällt upp på bild! Visst är det häftigt ?


GOOOO Marcus

Förbannat bra gjort !!! Riktigt riktigt rysigt urbra!
Det är är han såååå himlans värd !!


vill inte - VILL INTE


Olle säger bestämt att han vill inte ta ut julen !!

Han vill gärna ha den kvar - kanske till nästa jul !!


It's over

NU är alla helger över och kanske kan vardagen gå tillbaka till sin rutin-gång. Jag skulle uppskatta det nu känner jag. Man blir helt snurrig i allt detta. Allt blir annorlunda. På nästan alla sätt åt det positiva hållet, men för mig även lite åt fel håll. Det ska åkas runt och ätas både här o där och typ varje dag. Då är det svårt att hålla igen tycker jag. Det funkar säkert för väldigt många men jag tycker det är svårt. I vanliga fall om man är bortbjuden en dag på helgen , så vet man att man äter lite godare, kanske blir det nått glas vin, kanske en efterrätt och då kan man styra upp den dagens intag resten av veckan. Man kan tänka sig lite för dagarna innan och efter. Gå några extra promenader så man kan äta och dricka lite utan att behöva sitta där och jobba upp ett helt onödigt dåligt samvete. Men nu, där det är hela tiden, så är det svårt att få till dom där dagarna innan och efter av lite återhållsamhet. För det fortsätter bara..... Trevligt, jättejättetrevligt men också lite med fasan i halsen, för jag vet hur det slutar. Det går inte (för mig) att styra upp det om jag inte får flera dagar i rad på mig efter... Det är ju så med alla som har nån form av beroende... det går säkert inte för nån som är alkoholberoende att ta ett glas vin bara sådär och sen tro att det inte känns efter... eller för en nikotinberoende att ta en snus eller en cigg, och sen tro att man han kontroll. Det går inte. Jag vet - för jag är sockerberonde !!

Men i morgon börjar mina dagar igen. Mina dagar av full koll igen. Full koll på mat och motion. Och på måndag är det slut på detta slappande i matfrågan. Då ska det bra mat in och inget annat igen. Nu har jag haft julledigt länge nog, nu är det dax igen. Och nu är jag nästan tillbaka i mina promenader efter operation igen, så nu tar jag koll på min motion igen ! Härligt ska det bli! Härligt =) sååå himlans härligt !!


Om några veckor kan jag kanske prova att jogga lite igen. Vore kanon ju !!


göttegrisen

Det är skönt att vara hemma hos mamma och bli curlad !!!


Ruskigt idag

Vilket Hundväder det är !! Det är minst sagt storm och det regnar småspik här hos oss. På förmiddagen var det bättre, då var jag och junioren och Olle ute och gick 5 km i skogen. Det var så härligt. Mackan tog med sig en boll som han då och då kastade ut i skogen allt vad han orkade. Och det vill inte säga lite =) Och så fick Olle leta upp den... han var så duktig. Han gick enbart på näsa (nästan alla gånger) och han jobbade jättefint ... Bästa hunden i världen ! Villig till tusen med alltid positiv energi !

Och nu finns app'en till Funbeat till oss Android-användare. Kanonbra. Bara att starta och sen spara när man är klar så är träningsdagboken klar för det passet. Har också "tvingat" min svägerska AC att börja funbeat'a ! Kanonkul att följa varandra. Jag har en del vänner där som man kan småtävla mot lite och ju fler desto roligare. AC har haft en tuff höst, där hon fått lägga sig själv åt sidan och kämpa för det viktigaste i livet. Jag tog då på mig rollen som PPTT. Alltså :  Personal Pepp Talk Tränare.  Jag tjatade på henne lite, så hon kom igång att börja gå ut o gå igen. Inget rensar skallen och ger så mycket ork som en skön promenad. Och deras hunding Betty är nog jätteglad för detta igen =) Och hon är jätteduktig nu.. Nu har hon börjat öka längden på prommarna. Och jag tror att hon njuter av dom igen. Av att rensa skallen och få lite skön energi av att göra nått för sig själv!! För i slutändan måsta man ladda sig själv för att kunna ladda andra ! Så häng i AC !!


Första dagen

Idag är första dagen på 2012. Och jag har inte några som helst lovade löften. Bara så ni vet... Jag har en del önskningar och förhoppningar men inga löften. Jag har lite svårt för att lova viktiga saker just en speciell dag. Alltså jag tycker det är skitbra om man väljer att bestämma sig för nått och sen är jätteduktig och håller det. Vad jag inte förstått är just : varför just denna dag?? Fast egentligen - denna dag är ju lika bra som vilken annan dag som helst. Jag låter bli just för att det är sån press på att det ska lovas och göras just denna dag. Jag kan lika gärna bestämma mig för nått tex den 3 januari.. alla dagar för förändring är lika bra som någon annan dag !!

Så om du lovat nått , och det sen skiter sig - ta nya tag och börja om. Som en bloggvän till mig säger : Det finns inte ett misslyckande - Det finns en utmaning för nästa gång ! Jag tycker det är jättebra motto. Om man hoppar över staketet en dag, skit i det och fortsätt nästa dag. Ta nya tag helt enkelt. Så bra är du !! Så mycket är du värd!




RSS 2.0