Där rök vinet

för Lôtten äter penicillin av någon konstig sort som man absolut inte fick kombinera med vin. Alltså jag har inga svårigheter att avstå vin 1½ vecka, jag har ju avstått nu i nästan 3 månader, men på fredag skulle vi ju fira !!! Hallå!! Det är väl så typiskt.. Jag har faktiskt sett fram emot det fina vinet som jag och gubben har sneglat på i skåpet.. Men men.. vi får väl gå desto längre på Ikea och A6 istället då. Det kan ju vara bra det med ! Kram Kram


Torgdag

Nu ska jag snart göra en runda på torget med mamma. Hon går nästan alltid på torget på onsdagar och oftast på lördagar. Och ibland hänger jag på. Jag köper inte så mycket, men ost och ägg köper jag gärna där. Och frukt och grönsaker är helt outstanding där. Helt annat än i affärerna. Så idag står både ägg och ost och frukt på listan.

Vi brukar vara klara på en väldigt kort sväng. Vi tar dom stånden vi ska till och sen bär det hemåt igen. Men idag ska jag in i några affärer också. Och mamma ska köpa fikabröd och vi ska släppa av pappa som ska iväg o träna. Känner att jag kan skjutsa runt dom lite, så mamma får vila en dag till efter hennes pärs i helgen. Och så är det ju så mycket trevligare och man kan göra det ihop med någon. Tror inte jag skulle komma iväg till torget om inte mamma ändå skulle åka. Då är jag lat och gör det jag ska i affären istället. Lite bekväm är jag allt =)

Annars så står inte så mycket på dagens to-do-list. En sväng för en underredskontroll och sen lite pyssel hemma. En långpromme med Olle såklart och lite tvätt ska väl plockas in på listan. Och gubben som kommer hem på lunch vid 12-tiden också...då vill han nog gärna få lite mat. Och idag ska det sovas middag. Idag är det ett måste !

 


Det ska va gött att leva...

Jag har haft en alldeles annorlunda helg här. Mamma har ju varit riktigt illa däran men är på väg tillbaka på banan igen. Det är skönt det ! Tack för det !! Nu ska hon bara få vila upp sig några dagar så är hon som ny igen ! Tack alla som hört av sig och som skickat sms och annat... Ni är alla bäst ! Och jag har tillråga på allt tappat lite till i hekto ! Det är ju så att man ska inte väga sig så ofta men det är (tyvärr) inget som jag lärt mig. Jag har väldigt svårt att låta bli den där helvetessaken! Men nu, så länge det går sakta MEN säkert neråt så är det ju ok. Om det däremot helt plötsligt skulle stå still flera dagar (?) i sträck så skulle den där glassaken i badrummet inte vara bra. Då skulle man få panik och börja mixra... MEN det är fel. Lagom med mat och lagom med motion så går det som det ska. Och va skönt det är att ha kontroll. Men på fredag släpps dammluckorna!! Då ska jag och husse fira!

Då har jag nämligen varit på konsultation för min operation! Och jag hoppas och tror att det då inom 5-6 veckor ligger en ganska spak, blek och inte så kaxig Lôtten här hemma och vill ha hjälp. Hjälp emottages men frågas inte efter, bara så ni vet !!!! Det blir några tuffa veckor för gubben direkt efter, men det klarar han galant!!

Vad ska vi fira med på fredag kväll då då ? Jo något / några / alla (nästan helt säker inte) nedanstående saker :

Still going strongDet var ingen liten infarkt mamma hade haft. Det var en ordentlig en... Och nu är hon opererad i 2 kranskärl där det var till 90 % förstoppat. Vilken tur hon kom in igår och vilken tur att denna läkaren tog henne på allvar ju !!!

Hejja min Mamma !!!! Nu blir det bara bättre =)


Min mamma är en kämpe =)

Ett inlägg om min mamma.... Som i över ett års tid haft attacker av tryck över bröstet och svårt att andas. Det kommer och går och försvinner oftast efter 1-1½ timme. Förra sommaren fick dom ta in henne med ambulans men skickade hem henne efter en kort stund på akuten med svaret att det finns inget fel. Sen har det här kommit, många gånger sen dess. Och igår hände det igen. Vid halv 11 när jag slutade jobbet ringde hon och bad mig komma för då var det dax och hon var ensam hemma. Jag satt där en stund och sen tyckte hon att det släppte.  Jag åkte hem och duschade och tog med mig Olle och hämtade pappa på hans träning. Vi tog med oss lite skräpmat hem, så mamma skulle slippa laga mat. Jag åkte hem, dom skulle sova middag. Då började det igen, men mamma tänkte att det går över om hon sover. Så hon somnade och vaknade nån timme senare med ett ännu värre tryck och smärta. Då ringde dom 112 och även mig och ambulansen kom fort. Dom tog med henne in och jag följde efter i bilen. Där fick hon på sig EKG-maskinen och fick träffa en läkare. Han la in henne och mammas enda kommentar var : Ska det vara nödvändigt !!! Hon hade inga som helst planer på att behöva stanna på sjukhuset över natten inte. Vem skulle då ge pappa mat ? =) Och frukost ? Nä det gick inte för sig !!!

Men bra som han var läkaren, så stod han på sig. Hon skulle stanna så vi åkte upp till en avdelning och hon fick på sig snygga kläder. Och hon blev kopplad till en bärbar EKG-maskin. Hon såg ut som en robot minst =) Senare visade det sig via prover och mätningar att det hon hade haft var en mindre Hjärtinfarkt. Vilken tur att dom ringde ambulansen i alla fall ! Och att hon stannade kvar ! Idag gör dom en kärl-kontrast-röntgen på henne. Och kanske behöver dom spränga nått kärl, så det inte ska hända igen. Det vet vi mer om ikväll. Just nu är hon i skövde och dom håller på för fullt med henne. Och vi får vänta här hemma på svar. Är inte så orolig alls nu, när jag vet att hon har sköterskor och läkare runt sig. Detta kommer gå fint och hon ska prova ut medicin så det inte händer igen. Så nu kan det bara bli bättre. Hon får vila upp sig på sjukan över helgen så är hon som ny sen =)

Och pappa då ? Hur klarar han sig ? Jodå... jag går förbi honom och tittar till honom och utfodrar honom !!
Detta var mammas största problem - Hur ska han klara sig ? Men vaddå - JAG finns ju. Världens bästa dotter !!


Lite bortglömt ??

Nä.. jag har bara inte riktigt haft tid !!! Helgen spenderades ju vid Rocksjön i Jönköping. Det var sista svenska tävlingen för året och det var en hektisk tävling. Otroligt dåligt upplägg för i alla fall seniorerna. Lördagen slutade med att Mackan hade gjort inte mindre än 8 lopp !!! 8 LOPP !!! Och av dom 8 loppen var det 5 stycken 1000m. Och när flera innan hade frågat om inte tävlingen kunde läggas upp på ett lite bättre sätt svarades det att : Man har ju specialiserat sig när man är senior ! Hallå - man blir senior på riktigt när man är 19 år. Det betyder att man börjar köra där när man är 18. Det är väldigt få som specialiserar sig inom kanot. Dels för att sporten inte är jättestor och dels för att många "äldre" kör väldigt länge och bra så dom yngre vill göra det dom gillar och är bra på. Dom gillar att köra olika sträckor. Det är väl en 5 killar och och par-3 tjejer i sverige som bara kör 1 distans. Så NEJ, det är dumt att tycka att dom inte ska kunna köra 2 distaner på en och samma helg !! Korkat helt enkelt! Annars gjorde vår junior alldeles strålande ifrån sig i Seniorklassen !! Gött inför vinterträningen !!!

Och måndagen var lam.... slö..... trött..... och så gick jag på stan med mamma och moster Lisabettan. Fick köpt mig gardiner till sovrummet, äntligen !! Och sen så skulle vi prova Lisabettans och Uffes förtält. Dom hade ett som dom inte använder alls, och vi har ju inget till våran De'Lyxan! Och då ville vi köpa deras ! Bra va ? Och det passade som om det var gjort för våran vagn. !! Och dom är så snälla så pengen vi skulle ge dom, gav dom till Mackan som lite sponsring !! Så nu är även Mackan jätteglad för vårat nya förtält !! Tack morbror och moster !!

Och IDAG HAR JAG JOBBAT !! Härligt !! Och jobbigt. Är alltid lite jobbigt för kroppen att komma igen. Men det är så skönt... Har varit tråkigt och jobbigt att gå hemma och ha ont. Och ensamt =( Men nu är jag i farten igen !!!


Done... but still going !!

Jag är klar !!! Jag är klar !!! Jag är klar !!!

Japp.. nu är jag där. Mitt mål som suttit och väntat på mig ett tag.
Nu är jag där. Och det är så skönt. Firar idag med en ny klänning.
Och genom att genast sätta ett nytt mål. Är det korkat ? Eller är det glädjerus ?

Nej, det har funnits där i bakhuvudet ett tag, att när mitt mål är nått ska jag ta sikte på att ta några kilon till.
Och det känns helt rätt att bestämma det nu. Tycker just nu inte det är så jobbigt. Inte alls. Går av bara farten nu. Så jag kör lite till. Tar ett-par-tre till. Sen är jag supernöjd. Då är det jättebra! Då är jag helt färdig! Forever !!!Skitgris

är vad Olle är. Just nu är han nybadad. Han och Husse var ute o sprang i Måndags och det regnade så då fick Olle duschat med husse efteråt. Det går inte ha honom i möblerade rum annars =) Så nu försöker jag hålla honom från diken osv.. det går väl sådär då . Men skam den som ger sig. Annars så älskar han när han får gegga. Han är som en glad unge som får grisa ner sig i köket eller nått. Det är så härligt att se. Han vill lyssna på mig när jag säger till honom att sluta - men hela hans kropp väljer att stanna kvar i skiten. Olydig men överlycklig är ordet !!
Internetshopping

Jag shoppar.... på internet. Brukar inte göra det så ofta, tycker alltid det är bäst att känna, prova, kolla och vända och vrida på saker innan jag handlar men nu har jag tråkigt och då får jag väl shoppa lite online så att säga =) Idag gick shoppingen via Miss Mary. Har ni handlat där nån gång ? Ibland har dom jättefina BH's och ibland är det bara tantigt. Men idag hittade jag en som jag tror blir bra. Med en matchande trosa till såklart =) Men som sagt, det återstår ju att se när den kommer hem och jag får vända, vrida, känna, prova och klämma lite på den !!!

Jag tror den blir skön på mina axlar. Den är ju som ni ser lite bredare på axelbanden men är ändå lagom söt. Det är ju roligt att ha fina underkläder på sig, även om inte så många ser dom =) Men jag vet ju om det och det är det som är viktigt. Den här blir nog jättebra att ha tex på jobbet och när man är ute på kanottävlingar när den ska sitta på hela dagen och belasta axlarna. Då kommer den på tidigt på morgonen och åker inte av förräns sent på kvällen. Och då kan det ibland bli ömt. Och då måste denna vara bra. Den lovar det i alla fall. Så jag hoppas !!!


VM igen !!!

Jag är nog världens stoltaste mamma just nu. Han satte upp sina dröm-mål för säsongen och han tog alla dom målen med storm!! Vem hade vågat hoppas på 1 EM i sprint, 1 VM i sprint och även 1 VM i Maraton ???

Första målet var att göra Rönne-Å-loppet så himlans bra han bara kunde. Och det gjorde han. Han är junior, och körde med seniorerna mest hela loppet. Tappade nån gång, men hämtade strax upp igen. Det är strongt det !!

Sen var det ett par uttagningstävlingar han missade pga av luftrören men lyckades friska på sig så han kunde köra sista uttagningen inför Sprint-EM. Och där lyckades han bevisa för kapten att han hade i K4-an att göra.
Andra målet avklarat !!

EM kom, och med det en stor stor framgång för juniorkillarna och juniortjejerna ! Mackan satt i K4:an som körde 1000m och dom gjorde det med bravur !! Dom fyra i K4:an gjorde verkligen allt dom kunde för att prestera. Dom låg på läger och samtränade massor. Slet och harvade för att det skulle bli bra. Och så bra det blev. Så bra att dom fick förtroendet av kaptenen att åka till Tyskland och representera på Sprint-VM ! Stort som tusan... =)
Och Tredje målet avklarat !!!

VM kom och med den en A-final-plats för Juniorkillar i K4 1000m !! Och dom verkligen gjorde sitt lopp.
Dom hade satsat 2 hela veckor tillsammans i Nyköping och Malmö för samträning. Bott ihop, sovit ihop, ätit ihop, levt ihop och tränat ihop sig för att klara detta. Juniorklassen är tuff internationellt. Jättetuff.
Dom körde så bra så dom slutade 8:a i A-finalen och var så glada så dom dansade segerdans för kaptenen!!
Även Fjärde målet avklarat !!!!

Och nu i helgen då ? Jo nu var det dax för uttagningsloppet för Maraton-VM i Singapore.
Mackan och Jocke har satsat mycket på sin K2:a. Dom båda har inte kunnat köra några maratonlopp i sverige under sommaren då alla dom loppen krockat med dom Sprintloppen dom varit uttagna på. Så denna söndagen var väldigt viktigt och utslagsgivande för dom. En sån press man sätter på sig , kan ibland så slint. Men dom båda är bra på att hantera sånt. Dom ser till att ha roligt också !!! Och dom satte detta lopp ordentligt ! Efter andra lyftet (av fem) så drog dom iväg och lämnade dom övriga juniorerna och seniorerna bakom sig och sen började deras resa mot att utöka avstånde bakåt. Dom tog mer och mer för varje varv och körde helt ohotade över mållinjen helt själva. Och väldigt nöjda. Och varsin biljett rikare till Maraton-VM i Singapore i slutet av oktober!
Nu så var Femte målet avklarat !!!!!

Sjätte och sista målet återstår. Själva VM i Singapore... Dom kommer brilljera !! Såklart !!
Och bra av kaptenen att tänka på att dom får många dagar på plats INNAN loppen, så dom hinner vänja sig vid den riktigt heta värmen som är där då. Och dom hinner koppla av innan. Och stressa av. Och LADDA !!!!

GRATTIS MACKAN OCH JOCKE....
Detta har ni så förtjänat !!
1 EM och 2 VM samma säsong -  DET är svårslaget !!!

Lördagens finslipande !!


Söndagens lopp !

Husses lek med kameran !!


Närmar sig fortare än jag vågat tro

Nu närmar det sig. På flera plan! Det är 3 ganska stora saker som närmar sig.

1 : Jag har på en vecka nu tappat 0,8 kg !! Närmar sig , är riktigt nära nu !! Kanske blir det lite extra efter det !!
2 : Min operation är nära nu. Är flyttad till ett privat sjukhus vilket gör att inom 2 månader är det NOG klart !!!!
3 : I natt ska vi sova i husvagnen för första gången. Det närmar sig , fortare än vad vi trott !! Ska bli spännande.

Om jag nu bara kunde bli bättre i kroppajävulen så jag kan få träna lite också så skulle allt kännas kanon !
Men det kommer väl. Så med facit i hand, att jag lyckat gå ner så pass mycket utan att fått tränat nått är ju bra !!
Min träning för tillfället består av sköna, lugna, goa och ibland långa promenader med bäste-Olle !!


Beslutsfattande

Stora beslut kräver tårar, skratt, stöd, pusching, tålamod och eftertanke

Jag ber inte om råd. Jag vill bara prata av mig. Och beslutet ska handla om mig. Inte om någon annan alls. Det ska handla om vad som är bäst just för mig. Inte vad som är bäst för någon annan alls. Detta handlar om mig!


Så är detDet är läckert med en handlingskraftig och händig man !!
Så är det och så ska det vara !
Min gubbe - han är bäst !!!


Maybe some other day

När jag är dålig har jag det jobbigt med motivationen. Det gäller då både mat och motion. Motionen blir ju ganska solklart lidande, då det absolut inte funkar. Inte just nu i alla fall. Nu gör det för ont. Men även maten blir ju extra jobbig då. Jag har inte energi att tänka till =) Låter banalt men så är det. Men jag gör det jag kan för att det ska vara ganska bra i alla fall. Har en kompis som också kämpar nu, och det gör det lite lättare. Man kan ta stöd !! Det blir ju både roligare och lättare. Och man blir mer positiv och det är ju skönt ! Bättre med sällskap!
Men oj vad jag längtar hit !!!!

 


Familjekväll

Mackan och Perka hade lovat familjen Helle en kanotkamp i torsdags ! Tyvärr satte Mackans inflammation i axeln stopp för just loppet, men paddlandet gjorde dom i alla fall. Nu är Mackan igång på allvar igen, men just denna dag stod han på land. Och coachade ! Och skrattade.... =) Kvällen avslutades som utlovat på : Mc Donald !


Nu jäklar

Nu är den här ! Våran DeLyx'an !!! Vi har precis kommit hem med den. Våran läckra husvagn står parkerad på uppfarten nu och den är sååååå stor så vi får knappt plats ! Vi var där, skrev papper, ringde om försäkring, pratade skit, betalade och åkte hem med den. Vi bytte i skara, så vi båda skulle få känna på den. Och den går så fint efter bilen. Känns mycket mindre än den gamla vi haft förmånen att få ha i många år nu. DeLyx'an bara hänger med liksom. Men större som den är får man tänka sig för lite mer i svängarna bara. Vi är väldigt glada ! Och jag skulle backa med den och då märktes det skillnad på den lilla gamla och våran nya större. Skillnad. Men det gick såklart bra. Jag är ju en fena på det här med husvagn. När jag är lite bättre i ryggen och benen sen ska den städas och fixas så vi kan ta den på en provtur. Ska bli så spännande. Vi kommer nog älska den !!!

Mer om detta i morgon. Jag ska ta kort på den så ni får se våran läckerbit. Men nu är det mörkt så det blir inget bra. Och vi måste nog sova lite, grabben är på krogen för första gången idag, och kanske ska jag hämta inatt!
Men jag bjuder på kortet som var i annonsen. Ni får hålla tillgodo med det så länge. Ge er till tåls , vänner !!!

Så sov gott.... och vi kommer drömma så sött.


Körkort till den bäste

Idag har grabben lyckats ta sitt körkort ! Skitbra gjort, han fyllde ju 18 år i måndags !! =)
Och idag hade han ju bokat teoriprovet och uppkörningen här i stan.
Så igår kväll kom han med tåg/buss hem för detta stora i livet !!!

Och morgonen började med en körlektion, för att köra in sig på bilen han skulle ha på eftermiddagen.
Och sen direkt till teoriprovet. Det blev lite krångel med datorerna under provet men det gick fint ändå.
Max antal rätt är 65 och man måste klara minst 52 för att vara godkänd !!

Mackan fick 59 rätt och därmed med beröm godkänd =)

Sen lite lunch, ett läkarbesök, och vidare till uppkörningen .
50 minuter senare ringer han och säger : JAG KLARADE DET !!

Det är sååå kul för honom. Jag är så glad för honom , och så stolt.
Det är så gött när man vill nått så mycket, och kan får möjlighet att genomföra det på det sättet man vill.

Så GRATTIS godeungen !!!
Samlar...


Så här fina blev mina samlarringar !!
Silver Guld Silver

Nu vet jag inte om det blir fler ringar.
Kanske en guld till men det vet jag inte än.
Har inte jättelånga fingrar, och jag vägrar att låta det se "to much" ut .

Men det finns ju även halsband och örhänge.
Så jag samlar på, och så får vi se vad nästa inköp blir, och när!


RSS 2.0