Oskulden ska tas i Kläppen !

Helt solklart är det så... Finns inget bättre ställe att göra det. Alltså att lära sig åka slalom. Jag lärde mig i Åre, det funkade fint med och då var jag ändå 18 år. Men här i Kläppen är det verkligen barnens paradis. Bättre än Sälen. Det finns många fina backan till dom små kidsen. Långa blåa gröna och även en hel del röda och svarta pister. Så även mammor och pappor och mostrar och morbröder håller sig nöjda. Bäst är när alla är nöjda och glada ju !

Och skidskolorna är kanon. Det var dom redan för 1997 när Mackan lärde sig åka skidor. Då hette Mackans skidskolelärare Tomas. Han var ung. Så ung att jag som ung mamma inte gärna ville lämna honom och sticka iväg. Så jag stod gömd och kikade i smyg första dagen. Och insåg det jag redan visste - att min unge inte har problem med att vara med okände folk. Och att Tomas hade helkoll på sina små Sködpaddor ! Lovely !

Wilma går på Skidlekis. Det är skidskola för dom som är 3-4 år. Dom både åker skidor och leker en hel del. Och dom 2 första dagarna var det jag (moster) som lämnade henne. Och stod gömd och kikade ;). Och även denna gång gick det över förväntan. Jättebra ledare, 4 stycken till 9 små kids. Det är VIP det ! Och som dom kämpar. Och då menar jag både barnen och ledarna. Hoppas dom är välbetalda dom gulliga vänliga glada ledarna :)
Tandfe´n

Även hundar behöver borsta tänderna. Det är ju viktigt att även dom har fina, starka och friska tänder. Olle gillar när vi borstar tänderna på honom. Han är som en bebis när vi gör det. Suger och tuggar på tandborsten. Men det blir i alla fall rent. Här i fjällen har vi inte med tandborsten. Här får han klara sig utan. Vi gör det faktiskt inte så väldigt ofta men nån gång i veckan försöker vi komma ihåg i alla fall. Bättre än inget ju !!

Vårskidåkning är den bästa. Solen skiner hela dagarna men det är såpass kallt att snön håller sig bra. Det blir inga blöta läskiga högar att åka in i utan det är hårt och fint med lite lite lös kall snö överst. Backarna här i Kläppen är perfekta för familjeåkning. Vi kanske inte hade valt detta stället om det skulle varit jag och gubben och Mackan som skulle åka iväg själva men med en småbarnsfamilj kan detta stället inte blir bättre. Kanon.

Nu börjar det krypa i träningsmasken i mig.... Har inte gjort nått pass på 1½ vecka nu. Börjar bli dax att boka nästa veckas pass. Men det är klart - jag åker ju slalom nästan hela dagarna. Det måste väl också räknas väl ??


Världens goaste 1-åring är med mig

Linnea är världens goaste och snällaste 1-åring. DÄÄHHHH säger hon 1000 gånger på 1 dag. Och kiknar av skratt


We are family

The family.... But one of us is in Berlin instead.... Missing Mackan ;)

♪♫ Marcus kom hem, för jag längtar efter dig, kom innan sommarn är slut lilla Mackan ♪♫


Jennie = sista-års-tonåring

Idag är det Jennies dag. Hon fyller 19 år idag och alltså sista året innan man är vuxen.
För man är ju faktiskt inte helt vuxen förrän man får lov att göra allt. Och det får man ju inte när man är tonåring.

Jennie är i Tyskland, strax utanför Berlin och firar sin födelsedag. Tillsamman med min grabb och övriga galna kanotister på Kanotgymnasiet. För Jennie är oxå kanotist. Och min "svärdotter" :-)Grattis Jennie på din 19-års dag !


Solen i Kläppen 2011


Vin och vindruvor = kärlek

Det är en väldigt trött och go o glad Lôtten som sitter o degar i soffan i Kläppen. Idag har solen strålat hela dagen och det har varit precis lagom varmt. Snön är perfekt och backarna väl i ordning. Idag har det blivit en hel del skidåkning. Och det är solklart att man ska passa på när solen riktigt steker. Lite färg i ansiktet har det blivit!

Och idag har jag varit barnvakt åt Linnea och Wilma många timmar och det har gått jättebra. Wilma var på skidskola i 1½ timme också under den tiden och då var jag och Linnea och stod och gömde oss brevid backen så vi kunde smygtitta ;-) Vågade inte visa oss för Wilma ifall hon skulle få för sig att inte vilja vara med. Men det var ingen risk. Hon hade jättekul och var jätteduktig. Men vi har bytt skidor åt henne tills i morgon. Vi tar lite kortare så det blir lite lättare att svänga och bromsa då. Dom andra var allt lite för långa tyckte vi.

Nu har jag inte träffat Mackan på JÄTTELÄNGE. Jag håller på att längta mig fördärvad... På fredag åker han hem från Berlin till Nyköping. Det är bra, då kan man i alla fall prata lite mer i telefon. När han är utomlands så försöker vi att inte ringa eller skicka massa sms, det kan va skönt att få vara ifred ibland utan att föräldrarna bombar med sms eller samtal ju... Jag förstår det..  MEN NU LÄNGTAR JAG ! Och inte får jag träffa honom förrän han kommer hem helgen innan påsk.... Då ska jag krama massor på honom... Länge.. och hårt !!!


Jacuzzisöndag...

Igår kväll hade vi jacuzzin bokad i vår stuga. Först ut var jag och gubben... då fick dom övriga vuxna somna barn. Och ta hand om Olle. Och sen hade vi byte. Vi in o vara hund och barnvaktare och dom ut till badet. Wilma hade inte kunnat somna då, var ju fel i tiden med sommartid. Så hon fick en go kudde och filt och fick ligga i soffan med oss och titta på Happy Feet. SEN somnade hon gott. Och sen somnade vi gott :-)


1-års presenter !!

NU Har fått Linnea sina presenter av mig, gubben och sonen ! Hoppas hon gillar dom :)


Var är Linnea ?

TITTUT


Upp o ner o upp o ner o upp o ner...Det finns inget som en 3½ åring inte klarar av !!
Imorgon börjar Skidlekis men idag tjuvstartade vi i rullbandet och den lilla lilla backen brevid.
Och efter 2 åk ner så fick vi inte längre hålla i Wilma. KAN SJÄLV kom det bestämt.
Och se på den.... det kunde hon. Så upp o ner... och så fick vi fånga nere i backen.
För bromsa har vi inte lärt oss idag. Det får Wilma lära sig på Skidlekis i morgon istället!

Nu ska resten av klanen åka iväg på eftermiddagens pass. Jag tar kängor på mig nu iställer för Pappa Kalle och så ska jag , Wilma och Linnea gå till lekplatsen och leka och gunga. Olle är jättetrött och får vakta stugan åt oss!


Är vi framme nu ?

Det var vad Wilma sa i bilen på väg till Kläppen. Det var bara det att hon sa det när dom åkt från Råda till oss. Alltså ca 5 km !!! Då stannade dom bilen för att den lilla hade "gjort nr 2" och då frågade Wilma snällt "Är vi framme nu?" Men det var vi ju inte. Men det gick kanon hela vägen. Lite mat i Vansbro och sen var det inte långt kvar ! Och nu sitter vi i stugan, efter rekning av backarna ! Och laddar för morgondagens premiärtur för Wilma!

Och BTW.... Linnea går efter Olle som en robot och skriker ÄHHHH... Olle går o går och kommer aldrig till dörren verkar det som.. men han gillar henne, för hon tappar massa mat på golvet så han har fullt upp nu.. med ärter!Det funkar fint med Olle och barnen... det gillar vi !


Våfflat

Våffeldagen idag.

Och såklart har vi ätit våfflor nu. Till finalen av Let´s Dance.

Och sen packar vi väskor, skidor, pjäxor och en väldig massa mat. Och Olle han lägger sig i hallen, så vi säkert inte ska missa att ta med honom. Han fattar nog inte att vi inte åker förrän i morgon bitti. Men det kanske beror på att han inte var överförtjust i våra vecko-inneboende. Så det är väl tur dom bor här när vi INTE är hemma!


Galen ? JAAA utan tvekan

Är min gubbe galen ? Jaaa svarade jag och Kajsa i kör när vi konstaterade att han skulle ut o paddla på Lidan idag. Isen har PRECIS släppt från kanterna och det ser ruskigt kallt ut. Men han har väntat sen julafton så NU
gick han inte att hålla på land längre. Men det är bra.. ut med honom , han blir på så bra humör efteråt :-)

Jag har gjort stan med Kajsa. Kanon... det blir alltid shopping av med henne. Hon är nog det närmaste en shoppoholic jag känner. :-) Men det ska sägas till hennes försvar att hon handlar inte ensam.. jag handlar också massa bra saker när hon är med. Så hon gör ju inte det i smyg i alla fall! Och det är ju bra !

Och såklart blev det en lunch på "Hos Mimmis". En stålande god sallad. En tacosallad till mig och en 3 ostar-sallad till Kajsa. Så vi orkade ränna runt i så många affärer som möjligt efter. Och lite avancerat skitsnack fick vi ur oss med. Det är viktigt. Så vi fått prata av oss ordentligt nu när jag ska åka bort :)Perka - för några år sen när vi var i Vemdalen och åkte skidor !


Tryggare kan ingen vara

Vi har lånat ut huset ! Det har vi aldrig gjort förut. Men det känns kanon.
Vi ska ju till fjälls en vecka och under den veckan får vi 2 inneboende!
Snacka om win-win situation ! Och dom är lika glada som vi. Mysigt för dom att få bo ihop 1 hel vecka.


Stay sharp Linda !

Födelsedag igen på bloggen !

Idag är det Linda Härefelt som fyller år !

Linda fyller 22 år idag. Hon är en ex-kanotist från Lidköping som nu är bosatt i Stockholm. Linda har alltid funnits i kanotföreningen här i stan, hon var kanotskoleledare när Mackan började paddla och var väldigt aktiv. Nu är hon mer aktiv ledare i Brunnsviken, ganska naturligt när man flyttar vidare. Så vi ses ofta på sommrarna. När vi är runt i hela sverige på kanottävlingar är även Linda där. Ibland som ledare, ibland som kanotisit. Och ibland som flickvän till sin paddlande sambo. Hon gick en hel vecka i Luleå, hejandes på säkert flest föreningar !!

GRATTIS goa fika-Linda !
Tjejer kör bättre än gubbar utan hår

NU är det bevisat. Om ni någonsin har varit tveksamma till detta så är det nu SOLKLART !!!

Tjejer kör bättre än höns som kör bättre än medelålders gubbar utan hår.


Vikter + Viktor = osant

Jag är förvirrad. Jag kan inte bestämma vad jag ska tycka. Och det är konstigt för att vara jag, jag som alltid vet vad jag tycker. Har kanske inte alltid rätt (oftast har jag ju det såklart ) men jag vet alltid VAD jag tycker även om ingen annan mot förmodan skulle tycka likadant :-)

Men igårkväll då var jag på Gym-intruktion på Friskis. Det var en kille som heter Viktor som skulle ha hand om mig. Och där på Friskis är man 2 och 2 med intruktören. Jag kände inte den andra tjejen men det spelar ju ingen roll. Men vad som hände här blev lite fel. Viktor visade sig vara en pärla. Han var jätteduktig och seriös och hade full koll på att lyssna av oss. Men den andra tjejen och jag ville väldigt olika saker och på 1 timme är det omöjligt att kunna göra 2 nästan helt olika program ju.

Han hade efter att han pratat med oss tänkt sig ett visst upplägg. Och när vi hade gått igenom första maskinen så skulle vi dra oss mot dom fria vikterna. MEN HÄR TOG DET STOPP. Den andra tjejen ville absolut inte ha några fria vikter alls utan bara maskiner. Jag ville ha en blandning , för jag tror att det är allra bäst att blanda. Men hon ville absolut bara ha maskiner. Och jag hör mig då säga att vi kan börja med maskinerna då och komma tillbaka till vikterna. Så det gjorde vi. Och sen kunde hon inte stretching utan Viktor fick visa henne det och sen hade det gått över den timmen vi skulle ha och OOPPSS - jag har ett program utan fria vikter alls. Hmmm....

Så jag är väl inte så nöjd. Jag är jättenöjd med Viktor men inte så nöjd med upplägget att 2 helt olika människor som vill helt olika saker ska hinna få in alla saker på 1 timme så båda är helt nöjda. Så jag fick väl inte lärt mig nått. Men har ju ett program i alla fall att göra. Så länge. Tills Perka eller Mackan kan följa med mig dit och göra mig ett gym-program. Dom är ju båda fullt kapabla till detta så det får ju bli så då. Jag tar med mig egen expertis !! Då kan jag styra hur jag vill över tiden och dom kan göra mig ett program så jag blir stark !! :)Mina alldeles egna proffs :-)


Glitter :-)

Nu har jag varit o gjort mina naglar fina. Nu håller dom sig fina länge, mellan 2-3 veckor. Och jag fick glitter
på topparna. Jättenöjd är jag. Känns sååå rent o fint nu. Jag kommer glittra i skidbacken ( under vanten )Tack enJoy ! Nöjd som vanligt !


Sallad eller?

Jag har en lunchdate. Det ska bli så mysigt. Det är många luncher som intas hemma ensamt :) Absolut inte så jag lider för detta men det ger en extra krydda när man får sällskap så här mitt på dagen. Jag är väldigt sugen på skräpmat men kanske, kanske kan jag ta en sallad? Njae... tror inte det. Inte idag ! Får se sen...

Och senare idag ska jag gå o få fina naglar. Jag har ju fått lite längd på dom nu men dom är så sköra. Dom går av hela tiden och med mitt jobb tillsammans med det så är det svårt att få hålla dom något sådär snygga. Men nu ska jag gå o få på nått som heter Shellac. Det är som nagellack men det blir hårdare. Och "stretchigt" Så naglarna blir väldigt snygga samtidigt som dom blir tåliga. Och det håller i 3 veckor nästan. Vill gärna hålla dom snygga ett tag nu i alla fall. Har ju pappas fest i maj och sen min babe-fest i juni så det vore ju jättekul. Och så ska vi på bröllop också i juni och då är det ju viktigt med fina naglar, eller hur ?? Så jag tar hjälp på vägen !


Tisdag


NU är det inte mycket kvar tills man kan säga att VÅREN är här !!!


No pain

Jag jobbar morgontiden hela denna vecka och det är jobbigt. Det brukar gå riktigt bra men just denna vecka har det varit lite tuffare. Men nu är det bara 2 dagar kvar att gå upp kl 05.15. På fredag kan jag sova. Om jag kan :) Har nog blivit gammal, för jag vaknar tidigt när jag inte behöver och kan sova när jag inte får! Konstigt!

Idag efter jobbet var jag och Olle ute och gick en lång stund. Det var skönt. Sen hem o käka lite och sen blev jag så trött i ögat så jag la mig i soffan och SOV 2 TIMMAR !!! Oj vad det var skönt. Men OJ vad det är jobbigt att vakna. Och vilken tur att jag hade bokat av min spinning jag skulle gjort i eftermiddag. Känner att det är lite mycket i vänstra benet, rumpan och bäckenet så just spinning är inte den form av träning jag ska göra då.

Det har tagit tid att lära sig att styra flödet :-) Alltså träna rätt sak efter vad kroppen säger. Det är lite knixigt men oj vad jag har blivit bättre på det. För det är också viktigt att inte göra ingenting. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på för nått ikväll. Om jag ska ta en långpromenad eller om jag ska göra nått annat. I morgon ska jag på 1 timmes gym-hjälp på Friskis och det vill jag gärna inte gå miste om så jag tar det nog lite lugnt idag och håller tillgodo med promenader. Och på torsdag laddas det för Dans Fuego :-) Det är jättekul. Och jobbigt! En vintersol-bild på Olle i väntan på vårsols-bilder !!


Alla behöver en kompis :-)

Kajsa-bilen har fått en kompis nu ! Va bra.. den har sett lite ensam ut över vintern !


Balls - of meat

Nu har jag gjort köttbullar.
Dom ska med till fjällen och ätas där.

Jag gjorde på 1 kg färs så jag tror det ska räcka till några middagar i fjällen. Men det beror väl på hur goda småtjejerna tycker att dom är :-)

Jag är grym på att göra köttbullar.
Dom blir supergoda :) mjuka o fasta samtidigt! 

Vi har precis smakat dom till stuvade makaroner nu !!
Husse gillar inte stuvade makaroner så där jättemycket
så han hade potatismos till. Och idag blev det pulvermos för honom... gjorde inget vanligt mos till honom idag.

Men han gillar pulvermos också !!!
Han är inte så kräsen han !! 

Men det är hans förlust -
köttbullar är godast med stuvade makaroner!  :-)


Dubbelt upp

Igår på buggen fick vi prova dubbelbugg. Det var fantastiskt roligt. Eller i alla fall hade vi väldigt kul. Vi körde samma 2 tjejer hela tiden och så fick killarna rotera bland tjejparen. Och om jag säger så här : Det var LÄNGESEN jag skrattade så ohämmat och så mycket. Fasen , jag tror jag förlängde mitt liv med minst 10 år i går kväll. Denna gång var det inte killarna jag skrattade åt / med. Utan mig själv och Rebecka. För det första så är både jag och Becka starka brudar med mycket tåga. Vilket betyder att det ska till en bestämd , klart förande kille i par med oss. Det problemet har vi lite även när vi dansar vanlig bugg, att dom får inte vara mesiga o tveka utan bestämda och klara över vad dom tänker föra oss i för sväng. Och nu då - dom är ju inte så vana dom heller, precis som vi och nu skulle dom stackarna har två av oss samtidigt! Hahahahaaa jag bröt ihop. Flera gånger. Med den första killen, som svängde oss samtidigt så försvann Becka halvvägs genom lokalen. Och sen var det ju kört. Åhhh vad vi hade kul. I en sväng så helt plötsligt bytte jag plats med Becka - och det skulle man inte göra. Men visst fick vi kläm på det till slut. Alla tyckte det var roligt men jag är helt bestämd på att jag och Becka hade roligast ! I alla fall på om man ska döma av ljudnivån i paren !!!  Livet är en fest helt enkelt !!! Jag längtar redan till nästa gång det är dax för buggträning !!! Det känns som det är för länge dit nu :)

Om vi sliter hårt kanske det (vi) kan se ut så här nästa gång det är dax för en dubbelbugg !!!


Springtime
En tass för en tass...Detta är INTE ok. Detta kommer jag inte att ta. Jag vägrar låta grannens katt kliva omkring på våra bilar på vår uppfart. Jag skiter i om dom säger att det kan dom inte hjälpa för jag kommer inte acceptera detta. Jag kommer heller inte acceptera att den skiter i vår trädgård. För om inte detta tar stopp omgående så blir jag riktigt ilsk.

Detta är ju inte kissen fel egentligen. Utan djurägarens. Så jag ursäktar kissen denna gång.

Jag undrar om dom skulle vilja att jag skulle låta Olle kliva över deras bil på deras uppfart.
Och om dom skulle gilla att jag skulle låta Olle skita i deras trädgård.

Jag älskar katter, så ingen undrar över det. Men även kattägare har strikt ansvar för sitt djur. Och om inte dom vill ha repor av hundtassar i sin lack vill jag inte ha repor av katt-tassar i våran lack. En tass för en tass.

Så enkelt är det ! Man behöver inte göra det svårare än så alls ! Djurägaren har alltid ansvar !


Filmtajm

Söndagsmorgon är slapparmorgon idag. Har inte fått gjort nästan nått än. Har kört en maskin tvätt och hängt den och ringt lite samtal till Kläppen och Göteborg men annars så är jag jätteslapp än. Har varit vaken sen 04.00 och inte kunnat somna om. Gick upp vid 05.00 och la mig i soffan och glodde på film så i alla fall gubben skulle få sova. Och sen har vi käkat frulle och pratat med magsjuka Wilma i telefon :) Hon fick ju magsjuka igår så vi kunde inte komma på kalas hos hennes lillasyster. Och det hade hängt i tills igårkväll vid åtta-tiden men idag var hon väldigt pigg ! Om en vecka står hon på slalomskidan :) Och vi med ... Åhhh vad det ska bli BRA !

Och surrounden går varm här hemma... Nu funkar det på allt med sladd typ ! BRA VI ÄR !!!

Och Mackan har , 1 dygn försenad kommit fram till Berlin. Han åkte ju till flygplatsen igår morse UTAN sitt pass. Hmmmm det funkar ju inte. Han råkade glömma det hemma så han får dra hem igen och så fick vi boka om honom på ett nytt plan idag. Tack o lov för Ryan Air säger jag bara. Så NU börjar hans 2-veckorläger ! Allt löser sig även om det tar lite tid , eller hur ? Bättre sent än aldrig i alla fall :)


Massor av ljud !

Idag i Skövde fick gubben inhandlat det han planerat länge. Alltså detta är ju INTE min avdelning så jag lägger mig inte i . Eller nästan inte alls i alla fall. Jag bestämmer bara att det ska låta bra och mycket, resten är hans avdelning. Så när vi var runt i olika sånna affärer med saker som låter, så fick han köpt det han skulle. Och det ska visst kopplas ihop med det vi har här hemma så det ska låta MASSOR överallt i hela rummet. :)

Och det gillas. När vi kör Singstar-kvällar här med brudarna så brukar gubben tala om för Kajsa hur Jag vill ha det och så åker han hemifrån och Kajsa gör som man ska. Undrar varför han inte talar om för mig? Fattar inte det. Det måste väl ändå bara vara att stoppa den gula i den gula och så vidare? Eller? Fast hur gör man med ALLA svarta? För dom är ju så många?

Och så blir ju detta jättebra, för snart är det ju dax för min TJEJFEST. 40-års-babe-festen ! Och då måste vi ha bra ljud... på alla saker som finns här hemma med sladd ! Så ja.. det var en bra shopping-runda idag ju :)Ja vaddå ? Stoppa i den nånstans bara.... det ordnar sig alltid :)


Skor

Idag har vi shoppat i Skövde! Vi har varit i massor av affärer och gjort massa bra inköp som vi tänkt göra länge. Bland annat köpte jag vårskor. Och då hittade vi såååå fina skor till Wilma, storbruden i Göteborg. Hon är 3½ år och favoritfärgerna är blått och rosa. Och vad kan då vara häftigare att få av morbror och moster än dessa?


Jymping

Idag var jag ganska trött i kroppen. Trött och öm och sliten. Men ville ändå röra på mig så jag åkte iväg för ett Jympa Bas pass. Har sett att det mest traskar in lite äldre damer och herrar på det passet men även en del 30-40 åringar så jag tänkte va sjutton ! Och det var bra. Det var inte jättemycket folk så det var ett stort plus. Och hon hade bra musik. Och det var lite enklare rörelser och inte jättejobbigt vilket passade mig JÄTTEBRA idag.

Men när passen inte är så där jättekrävande hinner man ju med o tänka på annat. Bland annat hann jag se att det var en dam som inte insett vikten av att använda sport-BH. :) Alltså hon körde helt BH-löst! Måste varit obekvämt. Alltså mig störde det inte på nått sätt men JAG hade hoppat över passet om jag kommer till träning utan sport-BH :) Och så var den en äldre herre där som var sååååå söt! Han kämpade och kämpade för att kunna sätta stegen rätt, och han försökte få med armarna som man skulle men det gick sådär så att säga. Men OJ vad han ville. Jättegulligt. Han log hela tiden och var så positiv och tackade ledaren efter passet och av sånna blir jag så positiv. Det är så härligt att se att även om man inte kan av en eller annan orsak så försöker man. Det ger hopp !!! Hopp för framtiden. Hoppas jag blir sån när jag blir gammal. Det skulle jag gilla !!


Jag har köpt mig en ny, jättebra och jätteskön sport-BH !


Cakebake

Idag har jag bakat en massa chokladmuffins. Jag älskar chokladmuffins! Och dom är så lätta att göra.
MEN nu för tiden får jag vända plåten efter halva tiden för ugnen börjar bli till åren och bakar lite ojämnt.
Och det funkar INTE fint på muffins :) Visst ser dom alldeles fantaskiskt goda ut ???


♥ Linnea ♥

Idag fyller den sötaste lilla Ettåringen som finns 1 år !
Lilla goaste, gående, skrattandes Linnea !

Som vi, tillsammans med hennes familj ska vara en hel vecka i fjällen med snart.

Så GRATTIS sötnöten LINNEA!


Upsidedown with love


Övning ger färdighet

Idag efter jobbet så hade jag en konstig lust att ut o springa. Och JAAA det ÄR konstigt att känna så faktiskt. Att löpträna är onaturligt. Och väldigt onaturligt för mig :) Men jag har ju sen i höstas gjort det nån gång emellanåt. Det har blivit inte varje vecka men i alla fall 1 gång varannan vecka. Med uppehåll när det var snö och is då såklart. Så uppehållet har ju varit lite långt. Och USCH vad det är jobbigt att nästan börja om. Idag blev en kortare runda. Det var skitjobbigt. Inte nått skönt. MEN jättegött efteråt :) Och Olle var ju nöjd. Han tjurade så igår kväll när han inte fick följa med gubben ut på löparrundan. Så han var jätteglad idag när vi var ute ihop. Och jag har världens bästa löparskor. Jättebra stötdämpning och kanonstödjande och JÄTTESKÖNA !!


Eldig

Jag har varit o provat Dans Fuego. Det skulle vara nått i likhet med Zumba. Och det var det. Det var inte den "riktiga" ledaren idag, hon var sjuk. Så det var en tjej från Friskis i Skara som var där idag. Och hon var kanon. Ett energiknippe men inte så där fladdrigt hoppig som en del väldigt energiska människor kan vara. Hon var bara pigg, glad, positiv och väldigt sporrande. Och jag tyckte det var kul. Och det blir ju alltid roligare när man varit några gånger , när man lärt sig lite mer och när man lärt sig slappna av så man vågar svänga ordentligt på höfter och "överdel". Det är ju mycket typ salsa och sånt, häftig musik och GLAD dans. Behöver inte vara snyggt, huvudsaken är att man vågar ta ut svängarna ordentligt. Det är mycket svängade i sidled på höfterna. Frågan just för mig är : Kommer det göra gött eller ont? Hoppas det gör gött - för detta vill jag gärna göra igen !

Och nu precis satt gubben i soffan och funderade : jag skulle behöva träna idag ändå ... Ja men ut o spring då sa jag. Och upp ur soffan rusade han, ner i källan och hämtade löparskorna och ut försvann han :) Behövdes inte mycket uppmuntran där inte. 


4-meters-kissNär vi är ute på promenad så har vi massa konstiga saker för oss. Eller vi tycker ju inte det är så konstigt men folk som inte har hund och ser o hör oss tycker nog helt klart vi är konstiga! Jag låter inte Olle dra runt mig i kopplet som en vante. Och för att bibehålla den "makten" så pratar jag med honom, nästan hela tiden. När han närmar sig sträckt koppel så "huppar" jag. Och då saktar han ner. Och när jag ska svänga in på någon stig eller gata och jag vill att han är uppmärksam på mig och inte på alla goda dofter som finns så gör jag "pussljud" och säger häråt. Och när han har "gjort nr 2" så säger jag "vänta" och då får han vänta på att jag plockar upp och knyter påsen i lugn o ro. Och jag berömmer honom hela tiden när han gör som jag vill, alltså inte hänger i kopplet. Jag kräver inte att han ska gå brevid mig utan bara att vi har ett samspel som det roligare och lättare att vara ute o gå. Sen är det ju så att när jag ändå går, vill jag gärna få det som ett någorlunda pulsigt pass. Så när han ska kissa så börjar han kissa när han är ute i nästan sträckt koppel. Och så kissar han på, medans jag går förbi honom, ut i nästan sträckt koppel för mig OCH DÅ är han klar ! Alltså perfekt kissning. Vi har ca 2 meters koppel vilket betyder att Olle kissar 4-meters-kissningar :) Hur perfekt är inte han ?? Perfekt för mig :)

Sen ska man komma ihåg att han är en hanhund med vilja. Han testar ALLA som ska gå med honom i koppel och tyvärr är det inte alla som han släpper igenom :) Och då kan han vara väldigt jobbig att gå med. Jag vet. Men övning ger färdighet, så håller man bara ut och är envis och konsekvent så är han inte sämre än han ändrar sig. 
Men det är inget jag kan göra något åt, det måste den personen själv ta kontroll över. "Ta makten" :)


Minimalt

Hmmm... jag beställde ju som ni vet Bajspåsar på nätet. Döm om min förvåning när jag 1 arbetsdag efter får hem dom i brevlådan. Det är ju snabba ryck det ! Och döm om min förvåning när jag fick se innehållet !

Det var dom minsta rullarna jag någonsin skådat.... :) Söta till tusen men det minsta jag sätt. Nu är det ju så att själva påsen är bra i storlek, det är bara rullen dom lyckats göra så liten. Perfekt att ha in fickan, hela rullen. Det betyder ju att man aldrig är utan påse !!! Jag är hur nöjd som helst ! En perfekt present till hundfolk :)


Negativ

Jag har varit och spinnat. Jag har inte varit på just detta passet förut så jag var ganska laddad innan. Och det var väl tur det ! För OMG - det var det bästa jag har gjort NÅGONSIN ! Och helt klart det jobbigaste.

Det vara flera bra saker och nån dålig...

Positivt var :

 • Megabra musik
 • Superbra upplägg på passet
 • Bra blandning mellan olika positioner
 • Kanon-ledare
 • Världens goaste känsla

Negativt var :

 • PASSET TOG SLUT

Så nu är det en väldigt nöjd och trött och glad och positiv Lôtten som snart ska gå o lägga sig :)Känner mig som en stjärna ikväll !


Träna ?

Hmmm... jag ska träna idag igen.... Kan detta verkligen vara nyttigt ?? JAAAAA det är det. Jag vet! Och 2 dagar i rad har ingen dött av har jag hört. Skulle grabben höra mig nu skulle han gapskratta åt mamman. Han som gör 2 pass / dag året om ! Och jag funderar över 2 dagar i rad :)

Idag blir det Spinning Puls. Det roligaste passet på hela Friskis. SKÖNT ! Har inte kört det passet på tisdagar förut utan bara provat det som är på fredagar. Men har hört av säker källa att detta är lika bra så det ska bli spännande. Och sen har jag bokat en Gym-genomgång nästa onsdag. Jag behöver ju styrketräna lite också. Men det är verkligen det tråkigaste som finns. MEN det är viktigt så jag försöker verkligen hålla igång det. Har bara gjort det 1 gång sen jag bytte till Friskis, men nu ska jag få hjälp o göra ett program som passar just mig. Det kommer bli jättebra. Viktor hette han visst.... Hoppas han är jättebra. Och snäll :)

Nu drar jag mig mot spinningen.... Lovely !


Jag är kär i min stekgryta!

Vad gjorde man om man inte hade en stekgryta? Ska man då göra mycket mat på en gång får man ju göra det i omgångar och SÅ roligt är det ju INTE att laga mat. För mig är laga mat ett nödvändigt ont.... Kanske bara för att det bara är jag som gör det här hemma? Mackan har ju av förklarliga själ blivit bra på det och gör det utan klagan men min gubbe... han gör det inte. Han hävdar att han inte kan ! Han skulle såklart kunna lära sig, han är duktigt på allt han får för sig, men han har absolut inget intresse för detta med matlagning. Han kör halvfabrikat när det är han som ska göra maten hemma. Men det är han bra på :) Men så gnäller han heller aldrig på att det inte är nån mat gjord.. det skulle han aldrig få för sig att göra. Finns ingen mat får man skylla sig själv är hans melodi. Och det har han ju rätt i . Man kan ju inte lägga över det på någon annan? Men när vi alla är hemma samtidigt och vi gör mat ihop tycker vi alla det är mysigt. Men lite uppdelat blir det ändå. Jag lagar mat, Perka tar samtidigt hand om all disk jag strör omkring mig och om Mackan är hemma så dukar han ! Så då är det trevligt ju !

Nu har jag gjort köttfärssås till fjällen. Till oss och småbrudarna och deras föräldrar ! Vi delar upp maten så dom gör halva veckan och vi gör halva. Då blir det roligare! Och så kanske vi äter lite ute också. På min lott ligger också att göra köttbullar. Men det gör jag i slutet av veckan. Det tar ju som sagt lite mer tid att göra köttbullar på 1 kg färs. Kanske kan jag göra dom ihop med min mamma? Då blir dom som ALLRA godast nämligen. Hon har någon magisk formel över detta. Jag gör efter samma recept MEN dom är ändå lite extra goda när hon varit med. Och då är dom ändå VÄLDIGT goda när jag gjort dom :)
Step-Up avklarad

Nu är det kväll här hemma. Sitter helt ihopsjunken i soffan och är gött trött. Har varit på måndagens träningspass som är Step-Up. Var så oladdad innan, var nästan så jag inte vill åka alls. Men som det brukar vara - när man väl kommer dit så är det ju kul. Och det var jättekul idag. Jättejobbigt och kändes inte alls svårt längre. Koreografin satt där den skulle och musiken är helt klart medryckande. Men jag lider med dom nya! Dom har det inte lätt. Hon är en peppig tjej, hon som har det men hon rör ihop det en hel del när hon sätter ihop det. Gör steg som sen helt plötsligt inte ska va med. Det funkar ju nu för oss som varit med ett tag men jag kommer ihåg att det var jättesvårt väldigt många gånger för man rör ihop det när det görs steg som sen helt plötsligt inte ska va med.

Känner mig duktig nu! Bra jag kom iväg. Och kanske kanske kanske jag lägger in en Spinn i morgon. Får se hur det känns i knät . Jag får ont i knät av Steppen. Det är ju inte bra. Riktigt ont. Så nu ska jag försöka gå varannan vecka på Step och varannan vecka göra nått annat pass. Är lite rädd om mina knän :)

Och Olle och Perka har varit ute på löparrunda under tiden. Så nu slappar vi alla 3 här hemma, glada o nöjda med kvällens träning. Undrar vad lill-Mackan har gjort för träning i Nypan ? Saknar den lille godingen :)Där uppe har dom en bit där isen har gått, så jag tror han varit ute och paddlat !


Ensam

Det är lite synd om mig nu..... Mackan har åkt tillbaka till Nyköping och Perka har jobbat sen igår kväll så jaaa det är lite synd om mig ! Och nu träffar jag inte Mackan förrän 15 april. Det känns som evigheter tills dess. Och 4½ veckor är faktiskt en evighet! Tänk er själva om ni vill göra nått jättemycket och ni måste vänta 4½ veckor? :) Men jag överlever nog :) Jag ska ju hinna med och åka till Sälen med småbrudarna 1 vecka under tiden. Så jaaa jag ska nog kunna överleva :) Och Mackan drar 2 veckor på kanotläger i Tyskland under tiden !

Idag tänker jag fasen träna i alla fall. Nu får det bära eller brista. Nu måste jag få träna. Det blir ett Step-up pass med Becka ikväll. Och på onsdag har jag lyckats få en plats på Dans Fuego! Det är ett nytt pass dom har börjat med på Friskis... Ska vara i närheten av Zumba och Zumba är skitkul så det ska bli spännande att prova Fuegon.

Nähäää.. nu är det dax för långis med Olle. Sen är det hög tid att dra sig mot jobbet igen ! Ha en bra dag.Nu är han på väg till Nypan igen :)


Bajspåsar :)

När man har hund får man sjutton plocka upp efter den. Och då menar jag såklart inte när man är i skogen o går med den utan när man är i tätbebyggt område och nära stigar och cykelbanor. Hellre plocka upp 1 gång för mycket än 1 gång för lite.

Och det kan ju då vara kul att göra det med lite humor! Så man slipper dom svarta tråkiga ibland. Vi brukar köpa bajspåsar på Häromi. Där finns lila, blåa, gröna och rosa.

Men nu har jag hittat en sida på nätet som också säljer färgade påsar. Men med mönster på! SKITkul helt enkelt. Så nu har vi beställt rosa med hjärtan, blåa med ränder, svarta med dödskallar och lila med graffititryck !

Skönt att plocka upp det med fina påsar :)


Ska du säga

Söndagsfrukost blir nästan alltid till 6:ans Ska du säga. Ett barnsligt bra humorprogram så här tidigt på morgonen. Riktigt blondinkul. I alla fall så här tidigt på dygnet.

Och som sagt.. det var tur jag hann njuta av gårdagens familjemys. Idag sprider vi ut oss på alla möjliga håll. Det är bara Olle som ser till att hålla sig hemma ! Jag ska till jobbet vid halv 11. Då släpper jag av Mackan för sin träning. Sen åker han till sin farmor på lunch innan han kommer hem igen. Perka åker o tränar när Mackan är på lunch och kommer sen hem. Jag slutar vid 16 och DÅ är vi hemma alla igen en kort stund för sen ska Perka åka o jobba! Sen ska jag åka och bugga (äntligen) och sen är det sovadax !

En helt vanlig dag med andra ord!Idag ska grabbarna köra Paddelmaskin - det är därför dom inte kan träna samtidigt!


Provhytt


Samlat

Nu är hela familjen samlad hemma. Då är det som godast tycker jag. Och då är det viktigt att passa på.
Det är ju inte så ofta man får den lyxen att få en heldag ihop , bara godaste familjen!

Grabbarna är ute o springer, alla 3. Olle var så glad när han fick på sig sin löparsele för då förstod han att han skulle få följa med dom stora grabbarna på deras morgonlöpar-runda. Det är komiskt att se : först så vankar han när dom börjar ta på sig träningskläderna, han springer mellan sovrummen och hallen där hans sele finns. Och tittar och tittar på oss så vi säkert inte missar honom. OCH sen när han får se att man tar fram selen så rusar han fram och trycker sig mot dörren och kan knappt hålla sig stilla. Han älskar det verkligen.

Det blir en härlig dag idag. Hoppas ni får en lika skön lördag som jag tänker ha!


Lyckligt hemma...

Har fått hem min Mackan... SKÖNT. Nu ska han vara hemma tills på måndag morgon då han tar tåget upp till Nyköping igen. Det är så göttigt att få rå om honom lite. Mammahjärtat blir så varmt då !

Och så har jag köpt min buggsko! Överlyckligt nöjd är jag. Superskön och superlätt. Kommer gå som en dans på buggen på söndag kväll. Och vilken fantastisk affär jag hittade. Superbra service med en jättebra och go tjej som hjälpte till så det blev exakt rätt sko. Mycket kul att handla hos sånna proffs :)

Och Mackan körde hem från Hallsberg. Det gick kanon i mörkret. Bra upplärt där av mammsen tror jag :) Han har mognat mycket i sin körning. Förstår det där med risker och farter. Eller så är det så att han vet att han inte får köra om han inte är försiktigt ... :) vet inte riktigt vilket ?


Morgonbak

Kunde inte somna om idag så jag var uppe redan strax efter 06... Är det en varning på att jag håller på att bli tant? Kan ju vara därför jag är SÅÅÅ trött redan halv 8 på kvällarna.. kan ju inte sova på morgonen.. Så idag har det varit en väldigt effektiv morgon här hemma. Plockat i tvätten, plockat ur diskmaskinen, rastat Olle, dushat, färgat bryn och fransar, bloggat, stickat, ätit frukost och bakat en mjuk pepparkaka.  huu... vad händer?

Har tagit mig en smal smal skiva av pepparkakan. Det var perfekt. Nu ska jag snart sminka på mig lite för ett besök hos frissan och sen iväg på dagens roadtrip. Olle ska vara hos familjen Johnsson i filsbäck. Där har han det kanon. Är skönt med en hundvakt som man vet det funkar så fint hos. Då kan man slappna av helt :)


Är det meningen?

Men hallå ? Är det nån som ser nått konstigt i denna bild?
Ska det verkligen se ut så här när man har 1 styck kanot på taket?
Verkligen? Neheee.. det gillar inte Lôtten !!


Sömnproblem

Jag har helt klart sömnproblem... Helt seriöst sömnproblem. Men inte då att jag inte kan sova, utan att jag sover massor :=) Alltså MASSOR... och vill bara sova mer! Jag är nästan panikslagen på kvällen innan jag får sova. Börjar redan vid halv 8-tiden och fundera på om jag kan gå o lägga mig. Kan jag hålla mig som idag, till klockan 9 så är jag supernöjd.  Och snart är Landskampen slut och då kan jag slänga mig i bingen fortare än kvickt.

Så god natt på er... I morgon ska jag till frissan ! Hoppas det blir lika bra som alltid!Hur gott skulle man inte drömma på en sån här kudde ?


En mindre bra torsdag

Idag har varit en tung dag. Regn regn regn snö regn snö slask blåst slask och storm! Vill så gärna ha en vårboost nu !! Och till råga på allt var det jättejobbigt på jobbet idag.. det gick totalsönder vilket ger en MASSA extrajobb.

Och sen bar det av till Hjertbergs. Hmm... har redan vant mig vid Willys ! Hjertbergs var trångt, massa folk och högljudt! Men dom har det som jag saknar mest på Willys : CHARKEN! Det är så jag vill handla pålägg. Tycker att det är godast då. Och så kan man ju köpa bara 3 prinskorvar till Olle som satt snällt i bilen och väntade på mig.

Nu väntas gubben hem , nu ska det packas och lastas kanot. I regnet.... Jag ska ju köra kanoten till Kumla i morgon. Där bor Mackans tränare, så på måndag när han åker till Kanotgymnasiet tar han med sig den. Detta betyder ju att jag bara behöver köra halva vägen... Det gillas skarpt!

Och i morgon ska jag till frissan... Åhhh vad det ska bli skönt. Av med skiten bara! Eller njae.. kanske inte men en hel del måste av i alla fall. Och så ska det i mer ljusa slingor.. Våren är ju på väg även om man inte kan tro det just idag! Och i morgon kommer Mackan hem över helgen..... Livet är en fest !Här klipper jag mig - hos Maria. Hon är bäst !


Rasar ner..

Men HALLÅ alltså... Råkade titta ut genon fönstret på jobbet förut och vad ser jag? SKITVÄDER! Jag trodde verkligen att det var dax nu. Att våren verkligen var på gång. Kände det helt klart och så kommer detta. Gillas verkligen inte. Bilen var så nytvättad o fin, jag hade varit utan vantar flera dagar mitt på dagen, mössan var bara på när det var morgon - och kvälls-prommis, gräset såg ut att försöka gröna på sig och Olle hade helt klart vårkänslor. En något besviken Lôtten som fick köra med vindrutetorkarna på hemvägen från jobbet, helt klart.

Men det går ju som sagt inte att göra något åt det.. Så jag gör väl det bästa av det! Och håller mig inne :)

Hoppar träningen idag med. Men IMORGON kör jag, med eller utan hosta för nu står jag inte ut längre. Jag tror jag mjukstartar med simning. Då är jag ändå ganska försiktig ju. Sen blir det ingen träning fredag utan jag vilar tills lördag då jag kör igen. Fredagen går ju åt till att gå o klippa mig och göra slingor, åka till Kumla o lämna kanot, dra vidare till örebro och köpa buggskor och ta nått att äta i Örebro och sen vidare till Hallsberg och hämta upp Mackan. Tror jag får sällskap av Becka också :) Sen har jag visst lovat Mackan att övningsköra hem från Hallsberg också ! hmmm... Han kör bra nu ! Och jag kör på bra nu med vikten :)


Tror jag ska sätta min Rosa-bandet-rattmuff i Pärlan här på gården !


Födelsedag...

Nu är det födelsedagsfirande här på bloggen igen.
Det är som jag säger... nästan ALLA fyller år i februari och mars verkar det som helt plötsligt  :)

Utom vi här hemma... vi har 2 i juli och 2 i augusti ! Sommarbarn - det är vi det :)

Idag är det "svärfar" Stig som fyller 68 friska vårar!

GRATTIS Stig !

Hoppas du får en bra dag. Och hoppas gubben kommer hem i bra tid ikväll så vi kan komma upp och fira dig litegrann i alla fall  :)

På kortet firar Stig och Mackan jul. Taget i julas, på julafton hemma hos AnnaKarin och Jerry och Wilmer !

En hjälpande hand

Idag ska jag till mammsen o få lite hjälp av henne. :) Ibland behövs det! Hon är duktig på det mesta, och då väldigt duktig på att sy upp byxor och sånt handarbetande. Och laga mat. Det är hon suverän på !

Jag ska svängen ner på stan innan och köpa lite fina papper till mina inbjudningar till min tjejfest. Och då kanske kanske kanske (om jag inte kan hålla mig) kanske jag köper med semlor till mamma. Jag kan köpa en som mamma o jag delar på. Då blir det lagom mycket semla eller hur? Mamma är snäll och stöttar mig i mitt "mindre-ätande-mer-rörelse-grej. När vi är där så låter hon oftast bli att ta fram massa göttigt så jag ska slippa frestelsen och slippa säga nej och ändå sukta efter det goda :) För även om man klarar av att säga nej så finns ju suget kvar! Det försvinner ju inte bara för att man klarar av att motstå !

Såg på en annan blogg följande: 


För att bli av med kalorierna i en fluffig gräddsemla krävs till exempel att man:

 • Promenerar raskt i 45 minuter
 • Städar i 50 minuter
 • Åker slalom i 40 minuter
 • Åker längdskidor i 25 minuter
 • Hugger ved i 45 minuter

Så JAAA det får räcka med en halv semla idag! Är fortfarande hostig efter min förkylning så det blir ingen träning idag heller så ja, en halv semla får räcka. Sen får det inte bli nått mer göttande resten av veckan! Har redan gått 2 längre raska promenader med Olle idag men men ... det ska ju ut mer än det ska in än så länge :) Och solen skiner och det känns som våren BANKAR på dörren nu... blir nog några fler sköna prommisar idag.


Bubbelbugg

Igår kväll, precis som alla söndagskväller nu för tiden, var det BUGG igen. Det är så fantastiskt roligt att ha hittat tillbaka till buggen. Jag har ju buggat mycket i mitt unga liv. Gick min första buggkurs det året jag fyllde 18. Då i Skara så jag kunde inte börja förrän jag fått mitt körkort så jag kunde åka dit. Jag tror det var tisdagskvällar som vi var några som drog iväg varje vecka i flera terminer. Sen har jag varit ute o underhållit detta en del men som sagt nu har det varit ett bra tag som det varit buggtorka. Nu har det dansats annat när man varit ute :) Jag älskar ju alla dans så bara jag får lov o röra mig till musik är jag nöjd ! Då bubblar det gött i hela kroppen!

Men nu kör vi ! Jag och Rebecka och vi gillar det skarp båda två. Vi dansar ju såklart då inte med varandra men vi har anmält oss till kurserna ihop. Jag är ju då inte helt nybörjare men det var Rebecka så vi började tillsammans om från början. Det är bra att fräscha upp det lite för mig med eftersom det var ett tag sen. Men igår var sista gången på "bugg-ettan" Nästa söndag börjar Bugg-tvåan! NU börjar det nog hända saker för mig. Har säkert dessa svängar i huvudet också men dom sitter nog så hemskt mycket djupare än dom figurerna vi gått igenom.  Så nu ska det bli riktigt kuligt att dra iväg på söndag för kvällens pass.

Det ska bli spännande att se vilka som fortsätter. Det finns ju dom i kursen man gärna ser att dom fortsätter och så finns det dom som "spelar mindre roll". Det är ju då en del par som inte vågar släppa varandra ifall vi ska göra nått dumt med dom (!) så dessa par spelar ingen roll om dom väljer att fortsätta. Sen är det en 3 killar som kommer och är med som INTE är på nått sätt nybörjare. DOM ser vi gärna att dom kommer fortsätta komma med på våran kurs. Dom är liksom "Inlånade" för att vi ska slippa vara fler tjejer. Så vi får dansa hela tiden. DET gillas. Inte kul att stå över , inte ens 1 dans... vill ju passa på att få det som ett träningspass när man ändå är där :) Man får ta till alla knep när man ska ha in sina träningspass :)

Bugg gör gött för den något stela kroppen... man får sväng på gumpen :) HÄRLIGT !! Och dans är bra - det ger kondis, och man blir glad så kroppen släpper "glad-hormoner" istället för stresshormoner ! Då mår hjärtat fint!Och på fredag blir det köpa-bugg-skor-resa-i-örebor-hämta-mackan-på-vägen resa!


Tvättdag.... med avbrott för soffhäng!

Idag har varit en helt annorlunda dag. Det har inte blivit många knop gjorda. Jag har förvisso tvättat upp all tvätt i tvättkorgen. Och har nu tvättat min vita vinterjacka. Hade nån konstig förhoppning om att jag skulle klara hela vintern utan att tvätta den men hur sjutton skulle jag kunna veta att vintern tänkte hålla i sig så här länga :) Ville ju gärna sparat den o inte tvättat den... tycker inte dom blir det samma efteråt men NU gick det inte längre. Men den blev så fin... Skönt !

Sen har det varit väldigt mycket TV idag... Vasaloppet då såklart. Har haft några stycken att följa och såklart har dom gjort det med bravur ! Jag menar... Vad är TID ? Är det tid som är viktigt när man gjort nått enastående? Det är klart att det är viktigt när man är med i dom främsta leden och har det som en tävling. Men dom övriga typ 15000 åkarna är ju den stora procenten av Vasan. Och då undrar jag Vad är TID? Jag tycker det är helt oväsentligt när man tänker så här : Utsätt din kropp för enorm ansträngning i 4 timmar eller utsätt din kropp för enorm ansträngning i 9 timmar? Vilket tar kroppen mest stryk av? Jag tycker ju såklart att dom som är så duktiga och kör för den riktiga tävling är super. Jag vet vad det kostar dom året om för att ligga på en sån nivå. Jag har 2 grabbar här hemma som lägger en VÄLDIG MASSA TID på att träna för att ligga på en väldigt hög nivå i sin sport. På 2 olika nivåer och i 2 olika skeden i livet men ändå. Så all ära till dom. MEN jag vill ändå återkomma till dom motionärer som är där ute i spåren mellan 8-10 timmar. Dom skidar och skidor och sliter hårt på sin kropp. Dom tömmer den på ALLT. Inte bara energi. Utan allt. Det tar tid efteråt att bara kunna börja äta igen. Kroppen är tömd. Helt tömd. Och det tar tid att återhämta sig. Vila är viktigt :) Och så tänker jag så här : Skulle JAG kunna ta mig igenom 9 mil på skidor? Knappast troligt :) Så jag avundas och beundrar ALLA som gör en sån här sak. Antingen det är som en satsning, en kul grej, ett jippo eller en utmaning. HEDER åt er alla !

Mackan och Anna är 2 fantastiska ungdomar som tagit sig igenom Öppet Spår i år. 18 år gamla, båda med fantasktiska tider och antagligen med flera kommande Vasalopp framför sig !! Ni är fantastiska :-)

BTW - vill säga Grattis till Magnus som efter 4 mils träning på skidor tagit sig igenom Vasan på under 10 h.


För framtids segrar

Nu har Vasaloppet startat !! Det är något som jag varje år försöker titta på. Ibland har jag jobbasöndag
och då är det svårt men i år kan jag följa det slaviskt! I år har jag bestämt att heja på Jerry Ahlin.
Och Mattias Fredriksson. Han har alltid känts som en bra kille....

Så idag blir en förmiddag i soffan... Solen skiner och himlen är blå. Och soffan är skön :)

Och oj.. vid lunch börjar ju Fem-milen i Holmenkollen...
Det lutar nog åt både förmiddag och middag i soffan.
Långis med Olle blir med andra ord i eftermiddag !

Ha en skön dag där ute !Vem vill inte slåss i denna Vasa-orm ????


♪♫♫ Hemma på vår gård ♪♫♫

Nu har Mackans "Pärlan" kommit hit. Vi var i göteborg och hämtade den igår och nu står den här. Nytvättad och snygg och bara väntar på Mackan och Perkas vårdande service. För det är lite som ska göras på den. Inga stora saker för min bror har haft en väldigt bra ordning på den. Inuti ser den sjutton helt ny ut :) Men det ska bytas olja, oljefilter, luftfilter och så läckte bränsleslangen märkte vi. Så det blir väl det första dom får ge sig på när det blir dax. Och så ska den ju få en upp-piffning. Pärlan behöver få sig en riktigt rubbing och vaxning! MEN det kan faktiskt Mackan göra själv ! Vi körde bara en fin-lirs-tvätt idag ! Sen efter allt detta och efter att Mackan fixat sitt körkort så har han en KANON-bil i flera år ! Snäll morbor det :)
Man blir glad :-)
Kläder till sötnöts !

Jag kan ju inte låta bli..... Jag älskar att handla barnkläder. Och kan jag då få köpa lite klänningar så är jag
som allra mest glad. Jag älskar själv att ha kjolar och klänningar och när jag nu kan få skämma bort småtjejerna med lite fina klänningar är jag såååå glad. Blir ju som sagt inget sånt till Mackan :) Men det är kul att
handla kläder med honom också även om det inte är klänningar och sånt utan jeans och tröjor och skjortor !

Detta hade vi med oss till sötnöts-tjejerna idag :


 Till den lilla söta Linnea blev det lila-blommig klänning med lila tightsOch till läckra storasystern Wilma turkos-rosa klänning med turkosa tights :)Det är så roligt att ha med lite kläder till dom söta brudarna... För vi ser och får höra att det är omtyckt
och att det används ordentligt. Det gillar vi. Då är det som roligast att ge. Eller hur ?


Uppladdning och Heja Wassberg

Är helt klart fortfarande förkyld men kanske att det vänder. Jag tror sjutton det :) Göttigt ! I morgon bli ju en härligt dag, vi ska åka till Ikea, till Pizza Hut för lunch, kolla lite affärer i femmanhuset, till småtjejerna och deras föräldrar och till brorsan och hämta Mackans bil. Blir en heldag :)

Just nu är det Landskampen på Trean. Det kollar vi på varje torsdag. Just nu kör Wassberg slalom (?) och sen ska han ut o slåss på längdskidor. Och så ska dom skjuta också ! Allt i en spännande duell :) Sverige mot Norge. Där Wassberg och Sverige vann såklart!

På tal om Sverige mot Norge ! VM i Holmenkollen har ju blivit en rysare! Alltså FASEN vilka skidåkartjejer vi har fått se dom 2 sista dagarna.... Det är otroligt inspirerande. Både herrar och damer, med och utan gevär :) Där laganda betyder mycket. Där man aldrig hänger ut nån utan där man håller varandra om ryggen. Där alla tar sitt eget ansvar för laget och för varandra.


Simma lugnt

Är fortfarande en del förkyld och lite hängig. Men kände ändå efter jobbat att jag behövde göra nått idag. Så jag övertalade min gubbe att följa med mig till badhuset o simma. Det var längesen jag var o simmade. När jag var hos Mackan innan jul så åkte jag till badhuset där i Nyköping och skulle simma. Men där fanns det bubbelpooler så OOPPPPS så blev det inget simmande alls :) Jag bubblade i 45 minuter istället och var hemskt nöjd ändå :)

Men idag simmade jag. Jag stod ut i knappt 40 minuter och då hade jag avverkat 1000 meters leda... Det är ju ganska tråkigt att simma i badhus. När Mackan var liten simmade jag varje fredag. När han var mellan 2 ½ och 3 ½ år hade jag med mig honom, hängades på min rygg när jag simmade mina 1000 meter varje fredag. Prova det ni småbarns-mammor... bra träning ! Sen lärde sig Mackan att simma. Han tog sitt första simborgarmärke när han var 4 år och 4 månader. Så då simmade vi lite tillsammans istället ! Jättemysigt...

Vi köpte oss varsin Triss igår... och skrapade dom när vi kom hem. Vi vann båda 2 ! Inte så mycket men 2 lotter blev i alla fall till 3 nya ! Kul det !


Träna då för h..vete :)

Det finns en kanotkille som heter Danny. Han har under många års tid bloggat om sitt liv och framför allt om sin träning och om sitt kanotande. Jag läste hans blogg varje dag och har under åren fått många tankar och väldigt många skratt av honom. Jag glömmer aldrig ett visst inlägg. Det handlade om att han ibland kunde ha lite svårt med motivationen att göra så många pass / vecka som han hade bestämt. För när man som senior i kanot vill ligga högt upp i resultatlistan gäller det att träna rätt och mycket, vila mycket och äta rätt. Allt detta hade han stenkoll på , men som sagt ibland var det segt att ta sig till tänkt träning.

Han skrev då på sin blogg att han hade gjort ett "skrivbord" till sin datorskärm. Varje gång han slog på datorn så kom ju denna bild fram. Den hjälpte honom , med lite kul humor, att ta sig iväg till träningen. Jag tyckte den var så kul så jag kopierade den bilden. Vi gjorde sen iordningen en träningsdagbok till Mackan. Han var liten kille på denna tiden, kanske 12 år eller så. Vi satte in denna bilden i hans träningsdagbok som han nu skulle börja skriva. Vi gjorde det såklart med stor glimt i ögat. Precis i riktigt Danny-anda! Danny är en kille som Mackan alltid tyckt väldigt mycket om och som han än idag har bra kontakt med. Dom körde t e x en multisporttävling ihop förra augusti och vann stort! Så Mackan fick Dannys bild i sin träningsdagbok ! Även jag har ibland tittat på denna bild när jag inte riktigt haft glädjen att komma iväg på träning - och vips så ler jag och drar iväg! Härligt !!

Så här såg bilden ut !!!  :)


Och om du läser det här Danny - det är dax att börja blogga igen :)


Skam den som ger sig..

Håller på o lär mig hur man gör tidsinställda inlägg här i bloggen. Måste ju lära mig allt !

Jag kunde... finfint tänkte jag. Pysslade lite med annat och gick tillbaka till bloggen och kollade och WHAT - där var dom 2 inlägg som inte skulle visas nu.... SHIT !

Och jag kunde inte ändra dom , så jag fick ta bort dom helt. Det ena inlägget spelade kanske ingen roll men det andra var en hemlis tills på fredag kl 14.30 så det FICK INTE synas nu ju !

Men nu har jag gjort om dom.... det ena kommer ikväll kl 20.00 och det andra som sagt på fredag kl 14.30.

Men det kommer såklart massa andra inlägg imellan.. vill ju bara lära mig medans Linda, min blogg-guru ännu har tålamod med mig :) Jag blir lite snurrig ibland ....
Egen tacokrydda måste väl vara bäst?

Förkylningen håller på att ebba ut... Det är härligt ! Tycker det är skitjobbigt när man inte kan andas genom näsan utan måste andas genom munnen. Blir så torr i halsen ju. Och det är bra för vi ska ju hälsa på småtjejerna i Göteborg på fredag, så det är bra om jag är frisk då så jag inte smittar ner dom.

Jag har också varit en sväng på stan med gubben nu. Jag har köpt mig 2 träningstoppar och 1 sport-BH. ÄNTLIGEN. Den var väldigt nödvändig. Mina andra börjar bli lite gamla. Så det blir jättebra med den. Och så blev det ett linne på HM... (?) Handlar aldrig där ju.. :) Och så blev det lite annat... Kommer bilder senare i veckan !

Och så ska vi göra egen taco-krydda. Inte för att vi inte gillar den man köper utan bara för att. Är jättenyfiken hur det kommer smaka. Känns ju lite kul OM den blir god att ha EGEN taco-krydda. Lôttens krydda !!

Så här gör man Lôttens Taco-krydda. Använd sen ca 2 msk färdig krydda till 500 gr färs.
 • 3 msk anchochilipulver
 • 2 tsk paprikapulver
 • 3 msk spiskummin
 • 1 1/2 msk salt
 • 2 tsk socker
 • 1 tsk oregano

Rätt sko på rätt fot !

Jag ska köpa mig buggskor. Nu ska det bli allvar av ! Nejdå.. så allvar är det inte MEN jag ska köpa mig buggskor faktiskt. Både jag och Rebecka. Vi har hittat vad vi tror vi vill ha på Dansshopen. Vi vill såklart inte ha likadana. Såklart :) Det finns ju en uppsjö att välja på så varför ska man gilla samma?

Rebecka har nog hittat en som är mer som en sneakers. Jag har hittat 2 olika och har nu då såklart lite svårt att bestämma mig. Den ena är väldigt enkel. Så enkel att man är helt fri att välja kläder och sånt till. För när vi ska ut o dansa så gör vi ju såklart inte det i träningskläder så jag vill ju att den "passar" till kläderna. Jag gillar ju kjolar och tights och sånt så jag vill ju inte se dum ut :) Den andra jag hittat är lite mer jympa-sko-aktig. Den är nog mer stötdämpning i men blir ju då direkt mer synlig. Fast med mina knän och höfter är nog lite extra stötdämpning bra. Men det kan ju finnas en bra sula annars o lägga i. Jag ringde det där företaget och WOW vilken superservice och kunnig tjej jag fick i luren. Jag älskar sånna personer. Där tänker jag köpa mina skor !!

Och företaget råkar nu ligga i Örebro. Jag ska nästa fredag hämta Mackan i Hallsberg och lämna en kanot i Kumla och det är bra typ 2 mil från Örebro därifrån så jag tänker åka till deras butik och prova vilken av skorna jag vill ha! Fantastiskt så nöjd jag känner mig över detta :) Såklart köper jag med Beckas sko också, eller så ser hon till att hon är barnfri och åker med mig helt enkelt !

Här är kort på mina 2 skor som jag funderar på. Kanske blir en helt annan när jag är där ?
Bilderna lånade från Dansshopen


Raspar...

Idag har jag ont i halsen... skitkul ! Men det förklarar nog en del. Igår på Step-Up-passet så kändes det inte alls så bra. Jag fick gå ut när det var 10 minuter kvar för jaa.. det var inget bra i kroppen. Och den ska man lyssna på. Och så idag när jag vaknade satt det där o raspade i halsen. Härligt... Så nu kurerar jag med Strepsils så det inte ska bli värre. Hade bara Honungs-smaken hemma, den är inte en favorit men vad gör man när nöden knackar på. Och som vanligt hade jag åkt till jobbet utan plånbok och orkade ju inte åka hem och sen åka handla... Hade helst velat ha den med Menthol... :) Men men.... Det är gott vilket som just nu.

Dax för middagsluren nu.... Nu ska vi sova alla tre här hemma.... :)


RSS 2.0