Working girl

Onsdag idag vänner, och jag är fortfarande hemskt förkyld. Men jag har nästan ingen feber alls längre så i morgon drar jag till jobbet och gör rätt för mig =) Det ska bli riktigt gött att komma igång igen. Men oj vad utslagen jag har varit ... det är faktiskt sant som dom säger - det är nog fasen värre att vara riktigt förkyld än att föda barn. Och då har jag gjort både ock , bara så ni vet ! Nu kan det ju förvisso vara så att efter snart 19 år, så kan jag kanske kanske kanske har lyckats att förtränga en del av smärtan att föda en lång och 4,3 kg tung grabb. Kanske har jag förträngt mina 23 timmars födslovåndor eftersom jag tror att det är värre med en liten förkylning !! Ja det är nog så, att jag faktiskt har förträngt det eftersom jag kan med att gnälla för en liten skiten förkylning !! För jag har nog inte hört nån som faktiskt gått o stupat för en förkylning. Så bit ihop Lôtten !!!!



Medlidande sökes

Jag är sjuuuuuk

Och det är lika synd om mig då som det är om karlar när dom är sjuka.
Jag trodde igår att snoret satte igång att rinna ur, det gjorde faktiskt det en stund, men sen satte det sig igen. Jag har helt klart svårt att andas. Nezeril är bra skit. Vet inte om det är så bra i längden men jag är bara inne på fjärde dagen så det kan väl inte vara någon fara än väl ?? Febern har heller inte gått ner , men det släpper väl. Jag fortsätter proppa i mig Panodil så kanske kanske kanske jag kan ta mig till jobbet i morgon i alla fall. Samtidigt så är det ju bra om man inte har feber eller droppar snor i brödfabriken =) Det vore härligt att kunna jobba igen för jag blir så rastlös och uttråkad och fnittrig och flamsig och lipig av att gå här själv. Jag blir ofta sån när jag inte riktigt orkar mer. När det känns som man liksom " ähh va fan " liksom. Tur jag är så redig och normal i vanliga fall då  =) För jag är ju inget fnittrig, flamsig eller lipig alls egentligen :P Eller va säger ni ??


Frukost-buffé


Imponerad

Jag kommer nu göra ett inlägg som ni kommer känna igen nästa söndag. Fast förhoppningen nästa gång ni läser är att ni kommer slippa mitt gnäll om att jag är sjuk igen. Tror ni inte att jag åkte på en gång till ? Hög feber, så jag kokar och frossar om vartannat. Huvudet känns som det ska sprängas - kanske av snor som sitter där ? Andas kan jag bara med munnen... så det känns som tänderna håller på att trilla ut snart. Men NÄÄÄ jag är INTE bitter.... inte alls..... =(     osant - jag är sååååå jävlars bitter !!!!!!!!!!

Men det som jag skulle skriva om är en annan fantastisk sak. Idag och i morgon går Öppet spår. 9 mil på skidor. Förra söndagen åkte min grabb 8 mil på långfärdsskridskor, ett skolarbete han skulle göra och det är stort . Men 9 mil på skidor är större. Mycket större. Förra vintern åkte grabben Öppet spår första gången och nästa söndag får han för första gången göra det på riktigt. Vasaloppet. Det är stort. Jättestort. Jag tycker det är beundransvärt att man ens får in i skallen att man vill ge sig på nått sånt här. Att man liksom känner en längtan att utsätta sig för något så jobbigt så länge. Vart kommer det ifrån? Vart poppar det upp ? Är det där mitt snor sitter eller ?? För i så fall är det inte konstigt att jag inte känner så =) Vi har flera ungdomar (18-19åringar) i kanotföreningen som åkte förra och detta årets Öppet Spår och jag tycker dom är fräcka. Fräcka och fräna och tuffa. Mackan ska som sagt åka riktiga (!) Vasan nästa söndag och han hade så bra tid förra året på Öppet Spår så han får starta i startled 5 på söndag. Det är bra, ju färre framför , ju lättare resa i början. Men han har ju ändå massa tusen människor framför sig så det blir ju såklart stop ändå, som sig bör. Jag kommer hålla alla tummar och tår för att det blir en så skön och härlig resa för honom som han ser fram emot! Han är snabb, positiv, envis och taggad!

Jag provade att ge mig på Kortvasan ett år. Med besvikelsen i bagaget. Året innan, när vi bestämde oss jag och min kompis, var det mycket snö här hemma. Jag hade ett bra år med ryggen, så jag kunde åka mycket skidor. Jag blev då lite styv i korken och övertalade Ann att åka med mig, snäll som hon är så ställde hon upp. Vi anmälde oss, nästa vinter kom, såklart helt utan snö. Ingen snö så långt bilen kunde åka ! Jag var i ett skov i min sjukdom så inte ens där fick jag hjälp. Men vi gav oss upp, ställde oss på startlinjen galna och glada i mössan. Det var härligt. Glada folk som hejjade på varandra och god choklad längs vägen. När det var 9 km kvar av våra 3 mil, gav jag och min kropp helt upp. Mina knän var dubbelt så stora som dom skulle och jag var helt svullen och tjock över hela nedre ryggen. Tårarna rann när jag svek Ann, men det var inte mycket att göra. Jag tog bussen i mål och vaggade fram till mållinjen och hann precis dit så jag fick kramat om henne när hon gick i mål. Tårarna fortsatte rinna, i Vansbro på hemvägen fick min gubbe lyfta ur mig ur bilen för att vi skulle äta. När jag nu ser tillbaka på detta blir jag lite sur. Hade det varit förra året, hade det gått. Och även året innan det. Men just såklart inte just det året vi provade. I år hade det inte gått. Avsaknaden av mina cellgifter ger sig till känna. Jag kommer aldrig ge mig på det igen, men känner ändå längtan efter att klara av nått man missat ! Jag får väl trösta mig med att min grabb är så urjävla duktig på detta och jag får väl njuta av vasaloppsveckan på hemmaplan =)



Längdskidor blir det inga för mig iår, men när jag blir frisk är det dax att börja jogga igen!
Förra årets bild, från en joggingrunda i snön!


Vårlikt

Har precis varit och gått en skön lagom lång promenad i skogen med Olle och Annelie.
Solen sken och det var varmt och skönt. Torrt och fint och för varmt med vantar !!!

Känns som våren har kommit. Jag hoppas verkligen det. Vore störtgött just nu !



Olle vilar lite i solen medans jag och Annelie pratar av oss lite :)


fattig

som en kyrkråtta är jag idag. Jag och grabben var ju på GeKås i Ullared i går. Och jag hade inte alls jättemycket på min lista. Men det plockades i vagnen. Och mer i .... och ändå mer i !! Och till grabbens försvar ska sägas att det var inte han som fyllde vagnen. Han körde vagnen =) Han köpte ett par lurar till sin mobil och två födelsedagspresenter, det var vad han la i vagnen för egen del. Resten får väl jag stå för. Men det var inte alls bara till mig. Utan vi har fixat 3 födelsedagspresenter, 4 studentpresenter, en del till husvagnen och ett par ridbyxor som en kompis hade beställt. Men resten var väl sånt som jag skulle ha. Fryspåsar, bakplåtspapper, fina bakformar, en del ridsaker, lite hygiensaker. Och nu ska ni få höra + i taket : Jag hittade några blusar ! På GeKås !!! Jag som absolut inte köper kläder där till mig själv. Och jag hittade även linnen. Sånna lite längre linnen. Dom fanns i alla färger och det blev några stycken =) Dom kostade bara 30 kronor styck, så det slår ju t.o.m H&M's priser. Sen återstår att se hur kvaliteten är, men att ha under på träning eller under tröjor håller dom nog säkert till. Men det drar iväg... man tänker att det är billigt ... och det med ... och så blir det en stor summa i slutet. Men jag har bara köpt sådant vi skulle ha. Bara sådant vi kommer använda. Så i slutändan har vi ju tjänat pengar på att jag åkte. Fasen va vi är bra =) Och inget folk där nästan , och inga köer nånstans. Och ett hett tips till er som funderar på att åka dit : Maten i restaurangen var jättebra. Och man fick hur mycket mat som helst. Mackan bad om en lite större potion och han höll på att inte få i sig allt. Och då är han STOR i maten!



som jag har väntat

på att någon ska vara snäll och följa med mig. Jag har frågat massor av folk men ingen är snäll nog. Och det är massa nära människor som åker utan att jag får följa med. Utan att fråga mig. Men nu är Mackan hemma - och han är snäll nog att följa med mig. Han lägger en hel dag på sin mamma. Han tränar extra tidigt och extra sent denna dag för att vara extra snäll mot sin mamma. Han är den snällaste som finns. Han dissar inte ! Och gladast över detta är min gubbe =) Han är t o m gladare än mig. Glad att han slipper valla mig just där !
 



Mackan ska ta sin mamma till GeKås idag !! Underbart !!! En heldag - han + jag !!!


Fettis

Idag är det Fettisdagen. Eller semledagen eller vad vi nu vill kalla den !
Idag ska jag äta en semla. Det ska bli såååå supergott.
Vi tar våra semlor efter grabbens träning, det vill säga kl 20.00 ikväll.
Ska man ändå vara onyttig så kan man väl ändå vara det på riktigt, så sent som möjligt =)

Och idag, denna tisdag är det en väldigt lycklig Lôtten!
Jag har bokat mig på motionsridning på ridklubben !

Ska bli så kul. 9 mars drar jag igång.
Det fanns tider på fredag redan, men jag får inte rida riktigt än efter operationen.
Sååå jag får snällt vänta tills den nionde. Och den som väntar på nått gott väntar ....


Äntligen MÅNDAG igen

säger jag med en viss ironi. Ni vet ju att jag inte är något stort fan av måndagar. Men just denna måndagen är en underbar måndag. För idag kommer min unge hem ♥ Åhhh vad jag har längtat. Har inte träffat honom sen den 6 januari. Och det är ett tag sen sist ska ni veta =) Men nu får jag ha honom hemma några dagar. Det ska bli underbart. Idag har jag bokat oss en liten familjematch. Uppdatering om det kommer senare... vill inte att han får reda på vad vi ska göra än ... Sen ska vi nog shoppa lite. Det brukar han vilja göra när han är hemma. Mamman är bra på mycket, men att ha med sig henne som smakråd när det ska shoppas är allt allra bäst. Jag är till och med så säkert på hans smak och storlekar att jag kan handla åt honom när han inte ens är med och nästan jämt går sakerna helt hem. Denna gång ligger det ett par riktigt snygga jeans på hans säng och väntar. Ett par Nudiejeans som gubben och jag hittade till ruskigt bra pris. Så dom ligger här o väntar nu. Såklart får vi lämna tillbaka dom OM dom mot förmodan inte skulle passa , men det kommer dom göra !

Men nu först ska det jobbas lite. Sen ska det kramas. För sen träffar jag inte ungen förrän till påsk. PÅSK ! Så jag har många timmars kramande som ska avklaras denna veckan. Under denna lång tid till påsk ska vi åka skidor en vecka och ungen ska göra Vasaloppet och sen direkt till Mallorca för 4 veckor träningsläger! Han lever livet han  ☺  Precis som det ska va när man snart är hela 19 bast !!


Baka baka liten kaka

och NÄÄÄ det var ju inte så genomtänkt alls

JAG VET !!!

Jag fick för mig att vara en snäll och rar curlingmamma och baka kakor till Mackan
Han kommer ju hem på sportlov nästa vecka och jag tänkte han skulle få med sig sin
mammas goda drömmar upp till skolan igen sen. Och nää det kanske jag inte skulle gjort.

För jag kan inte låta bli den degen. Inte alls. Och i den är det typ socker och fett.
Superbra när man är sockerberoende. Men men.. nu är det gjort och jag tänker
inte straffa mig för det. Jag får gå några extra prommar i helgen och dansa en
eller ett par danser extra på buggen på söndag. Så ska jag väl stå ut med detta!!


Äntligen Helg

NU tar jag helg. Nu har jag gjort min vecka av jobb. Nu ska det bara göras sånt som är kul ! Och nyttigt !!!
Började helgfirandet med en lång lång lång skön vintrig promme med Olle och gubben. Snön föll så gott ner och det var ljust och fint. Lite blåst men ändå härligt. Vi gick i skogen så jag fick pulsa på ordentligt! Och Olle sprang sig såklart dödstrött, så han har vilat sen dess =) Han har bara orkat vifta lite på svansen , sovandes =)  Sen lite god lunch och sen var jag förtjänt av en skön middagslur i soffan. Det blev inget sovande av men i alla fall en skön vilostund. NU är det dax för ZUMBA !!!! Det vanliga , härliga upp-piggande torsdagsnöjet !



salt och sött - MEN

det var ju egentligen onödigt, men jag tänkte på det i över 1 dygn.

Men nu har jag provat den.
Marabous Saltlakrits

3 bitar ...



och JAA den var spännande i smaken. Absolut !!!


Alla-hjärtans-dag idag !!

Och världens härligaste snöstorm. Några få minusgrader och ljust och snöigt.
Hur härligt kan det bli ? Jag älskar det verligen. Vi tog en lång runda, jag , Olle och gubben!
Då passade vi på att både göra änglar och köpa födelsedagspresent till pappa.
Han fyller år i morgon. Så då blir det födelsedagslunch hos honom och mamma.
Har hört viskas att det kommer bjudas på Stuvade makaroner och köttbullar.
Mammas köttbullar är godast i världen. Jag gör goda, men hennes är ännu bättre =)
Så nu längtar vi .....alla 3 .....   till köttbullarna !!!


Skitmåndag

Måndag igen. Igen ... Hur många måndagar kan det finnas ? Känns som dom är många fler än tex fredagar. Hur är detta möjligt ? Är detta möjligt? Jag gillar inte alls måndagar. Om ni inte förstått det redan. Jag gillar fredagar. Och torsdagar. och lördagar och söndagar. Onsdagar går rätt bra med, även tisdagar. Men inte måndagar.

Denna veckan är min gubbe ledig. Det är alltid mysigt. Vi får gjort lite då. Dom andra 3 veckorna blir det inte så mycket, han är ju bara ledig på helgen då och ligger ute hela dom veckorna. Men var fjärde vecka kan vi få tid att pyssla tillsammans. Det är bra ... Denna veckan grejar vi det sista i tvättstugan, och lite i nya förrådet. Och på fredag hade vi tänkt och åka till tjejerna i göteborg och vara lite sportlovslediga, men synd för oss, dom skulle inte vara hemma. Det var synd, det hade varit superdupermysigt att få vara lite med dom =( Men men ...

I morgon blir det underredsbehandling och skrotning av Mackans gamla bil. Nu får den gå hädan! Nu ger vi upp!


Gammal är bäst !

Bjoerndalen är gammal... Men fasen va han kan !! Hejja han! Gillar när dom gamle eller dom riktigt unga kommer fram och petar bort lite favoriter från resultatlistorna !! Rör om lite i grytan ...

Annars en ganska vanlig söndag. Lång skön plusgradig promme på morgonen med Olle och gubben. Solen sken, det var så man verkligen fick hålla handen för ibland =) Och precis lagom kallt. Detta gjorde direkt att vi längtar oss galna till när vi ska upp och åka skidor med brudarna. Småbrudarna då alltså, och deras mamma och pappa. SYND bara att inte Mackan kan följa med. Han är på Mallorca och paddlar en hel månad då. Men Wilma , 4½ år, hade haft superduperroligt med honom och han hade haft fantastiskt kul med henne. Men det tar vi nästa år. Då får vi lägga in en vecka så Mackan kan vara med =)

Och sen jobb... härligt igen men söndag är alltid söndag. Under tiden jag jobbade så löptränade Olle och gubben. Det var ju plusgrader idag, så då fick Olle vara med igen. Det gillade han !!! Och gubben också såklart !!

Nu har vi ätit middag. Fläskfile och Crisscuts. Och grillad majs. Och 1 glas rödvin. Jag tror jag är lullig ! På 1 glas ..



Mackan med lillkusinen Wilma. Nästa år , då kommer hon jaga honom i slalombacken !!


På rätt väg .... igen !!

Jag har haft lite bloggvila denna veckan. Det har enbart berott på att jag har varit sjuk. Jag har haft ordentligt med feber och varit helt slut. Ont i halsen har inte direkt piggat upp ! Tack för den Kajsa =) Vi umgicks tätt i 2 dagar förrförra helgen och då varnade hon mig och sa att hon var sjuk. Men nu när jag inte ätit mina cellgifter på länge så sa jag glatt : men mitt imunförsvar är så mycket bättre nu så det gör inget! Och bra var det .. not ! Det var först igår som jag kände att det började vända. Idag tror jag inte jag har någon feber, har inte tagit den, men känner mig mest avslagen och dock fortfarande något raspig i halsen. Men men.. jag överlever ju ! Tråkigast var att jag missade Zumban igår. Tycker ju det är riktigt kul, men det gick fetbort! Men det kommer en ny vecka ! Men annan sak som går mig i händerna just nu ... det tog mig lite tid men jag har lyckats vända vikten neråt igen. Gick ju upp lite efter operationen, då jag inte kunde röra mig nästan alls, och hade det jobbigt med maten i flera veckor, och sen kom jul och nyår ... och sen tar det ju ett tag att få bort sockerberoendet. Jag säger det igen, för det kan inte sägas tillräckligt ofta - akta er barn för sockerberoendet ! Det är lika illa som cigg eller alkoholberoende. Bara så ni vet. Och även om det inte sätter sig på vikten, så sätter det sig på hjärnan. Lika illa både ock !! Än så länge , som förälder till ett barn har man makten att se till att dom inte hamnar där.... När dom sen är vuxna - då får dom skylla sig själva =) Men nu är jag på väg ner igen. Det är inte så många, jag vet att det låter som det är massor när jag skriver så här, men det är alltid dom sista få som är tuffast. I början är det roligt och spännande och det går oftast ganska fort ... men efter ett tag, när det planat ut och man inte har mer än några stycken kvar, då är det lätt att slappa till. Men som sagt - på rätt väg igen ! Livet är gott !!


Ska det vara tummen upp för att jag gått ner, eller ska det vara tummen ner för att vikten gått ner?


20120207




     Jag är sjuk, tackar som frågar !


Stilla söndag

Nu har mer än halva söndagen gått och vi har inte gjort nått vettigt än idag. Och så lär nog söndagen fortsätta ! Men fasen va skönt det är ibland, att bara vara. Vi har ju förstås varit och veckohandlat. Förberett veckan. Och jag har förstås tvättat några maskiner tvätt och gubben har dammsugit så jo , lite har vi fått gjort. Och ikväll är det bugg för mig och paddelmaskin för gubben som gäller... så jo lite får vi ändå gjort. Men annars så slappar vi i alla fall. Och så tittar vi på skidor och hejjar på Kalla.

Annars så går funderingarna till hur sjutton Flink kunde ta sig vidare i Mello igår kväll. För det första skulle han inte varit med och för det andra så var både han, framträdandet och låten skitdålig. Så hur gick det till ? Är det någon förstöra-kupp som gjordes ? Och kalla mig gammal - varför i hela världen ska han ta den unga tjejen i baken ? Är inte det lite väl gubbsjukt eller ?? Kladda på någon i din egen ålder i alla fall ! Mindre äckligt då.



Bilden är lånad från aftonbladet ...


Mellokväll

NU är det dax för MELLO !!!
Prommen gjord, godiset i skålen och vinaren är påbörjad !!
Glad Mellokvällo på er !!


Känner mig vårig

när det är 16 minusgrader ute. Älskar att solen skiner, och gillar att det är kallt.
Idag har vi gjort stan på förmiddagen. Köpte en ny madrass till vår säng i husvagnen.
Vi kommer sova så gott där så risken finns att vi flyttar ut =)

Nu åkte gubben för att träna och jag går o gör lite vårfint här inne.
Snart dax för en skön kall uppfriskande långpromme innan det är dax att värma sig
med lite gott vin och tacos innan Melodifestivalen. Idag ska vi prova Morbergs vin.
Hoppas det är gott. Annars blir det nog svårt att bli varm efter en så kall promenad!


15-

Kallt som attan idag.... Men tur att det inte blåser i alla fall ! Jag har inte så ont av kylan som många andra verkar ha =) Jag gillar när det är kallt, för då blir luften torr o fin. Jag lider dubbelt när det är bara lite kallt och fuktigt och rått .... då skriker min kropp att den inte vill va med. Men så här - då njuter jag ändå ! Olle njuter också  ! Han gillar snö. Helst massor av snö, men lite duger det med. Så vi drar på oss termobrallorna och går ut i skogen med honom så han får hoppa och skutta och springa och ha sig. Då är han lycklig !! Riktigt himlans härligt ärligt överlycklig !!! Och som vanligt - så supersnygg !!! We lööööv him !!!




jag målar

sandslott i tvättstugan. Men idag hoppar jag över det känner jag. Jag har nog feber. Så jag tar några alvedon och bäddar ner mig i soffan för resten av kvällen. Har ändå hunnit med att jobba och gått 3 promenader så det är ok att ligga resten av kvällen nu ! Faktiskt !!! Jag frossar och kryper långt ner under täcket !! Med en stor kopp te ... och en limpmacka med sirap på =) Det är nog den bästa medicinen, tror ni inte det ??? Det tror jag !


RSS 2.0