8 i världen !!!

Min grabb är nr 8 bäst i världen!
(för mig såklart NR 1 )

Han och Jocke, Fabbe och Jimmy har precis gått i mål som 8 i A-finalen på K4 1000m !!

Detta är så stort. Inte bara för dom utan för kanotsverige !
Juniorkillar som presterar i en A-final på VM på 1000m!!

Wow vad jag är glad för deras skull! Och stolt som en "tupp" (höna)
Seriöst !! VM är seriöst!

Alltså jag vill bara skrika här i soffan !!! HÖGT !! Mackan och hans K4-kompisar ( Jocke, Jimmy och Fabbe) är i
A-final på K4 1000m. PÅ VÄRLDS-MÄSTERSKAPEN i sprint för juniorer. På VM !! Detta är stort. Hur stort som helst.

På riktigt alltså. Om man har varit ute i europa och tittat på hur dom junior-killarna ser ut och hur dom kör så förstår man HUR stort detta är. Dom ser ut som stora svenska seniorer... och paddlar så med!

Men nu är det bevisat - Sveriga har LIKA duktiga juniorkillar som vilket annat land som helst! Wohoooo !!!
Och som dom jobbat för detta... jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på allt slit dom lägger bakom sina drömmar och mål. Hur mycket som dom kämpar för att komma dit dom vill!!! Och nu är dom där, på ett av sina allra största mål. I en A-FINAL på VM !!! Grattis grabbar... ni är SÅÅÅ värda detta !!!  Solklart !! BRA !!!!

Och Lycka till i morgon på A-finalen!! Ni är ju där !!!


Jocke, Jimmy, Mackan och Fabbe !!!!!!


IIIIIIIAAAAAAAAIIII

I går var en varm och skön dag. En härlig dag. Jag hade "lånat" Wilma (som jag är "moster" till) och så hade vi bestämt med Rebecka och hennes dotter att vi skulle åka till sommarland. Sagt och gjort. Och så hade nog alla andra oxå tänkt igår. Det var hjorder av folk där. Massor. Men vad gör väl det ? Inget tänkte väl vi !!

In kom vi =) och vi började med badet. Där hade vi kanonkul och jätteskönt i solen. Kidsen åkte rutchkana och vi sprang upp o ner för att hjälpa till. Sen var det dax för lunch. Tacobuffé ! Den var kanon, fanns det mesta man skulle kunna vilja ha på bordet så det var bara att hugga i. Alla vi fyra åt ordentligt för sen bar det av mot lekplatserna. Och det finns det många av minsann.....

Här fick moster Lotta ett problem =) Det var en jättehög lekborg som dom kunde klättra i. I just det är jag trygg för Wilma är en mästerklättrare! Men det fanns flera ganska långa och snabba och höga rutchkanerör! Och flera som var mycket högra och snabbare. Och Wilma älskar farter!! Ju snabbare ju roligare verkar vara måttot!! Och givetvis ville såklart Wilma åka den högsta och snabbaste... och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga ja till. Hon är ju inte ens 4 år än... Men hon började på den minsta.. och jobbade sig vidare på moster så moster skulle säga ja... och ja ja tänkte jag, hon vet väl vad hon gör! MEN SKRUVEN FÅR DU INTE ÅKA sa jag i alla fall.

Och hon åkte... och tjöt !! Av glädje... IGEN sa hon när hon kom ner, som en solstråle! Poppis moster då =)

Sen blev det bilar, flygplan, lastbilar och slänggungor. Slänggungor blir det inte igen!! Usch vad man kan må illa! Och sen blev det hemfärd med 2 mycket duktiga och trötta töser och 2 mycket duktiga och trötta vuxna !!!

Summan av allt = en mycket härlig och lyckad dag!
 
Mobbdogs

Igår eftermiddag ringde Oves matte och frågade om Ove kunde få komma o leka med Olle. Jamen såklart sa jag. Dom har ju lekt förut och haft så kul. Så jag skyndade mig att göra mina ärenden som jag skulle göra och på vägen hem så träffade jag på Annelie. Hon är "mormor"matte till Armani. Så jag var en snäll matte och sa att även "Manni" kunde komma och vara med och leka. Åh tänkte jag vad kul Olle kommer få med 2 kompisar.

Hmmm Mobbarhundar!!! Både Ove och Manni är små. Riktigt små hundar. Och OJ va kul dom hade när dom lekte. Med VARANDRA !!! HALLÅ!!! Här kommer dom till Olle och så dissar dom honom ..... Hmmm... Jag har minsann uppfostrat Olle att man kan var 3 när man leker. Hallå... det är ju killar det här, inte tjejer!! Taskigt !!

Men Ove tyckte i alla fall Olle var bra till en sak. Han hoppar upp på Olle när Olle ligger ner så han får extra fart när han ska springa vidare. Det ser för härligt ut =) Olle bara tittar på honom och undrar va sjutton han gör !!

Nu led inte Olle så mycket som jag som matte försöker utge det som utan vi bestämde ny date nästa vecka!
Då blir det en skogsrunda. Ska bli kul att se den storleken på hund försöka hänga med Olle i skogen =)Så här bra lekte Olle och Ove förra gången dom träffades


Snällt men ÄNDÅ !!!

Alltså va jättesnällt !!! =) Idag fick vi varsin KARTONG med chokladkakor på jobbet. Dom hade kort datum så dom delade ut 1 kartong till alla. Alltså en hel kartong. Det är 20 stycken chokladkakor a' 100 gram =)

Men just nu!! När jag absolut inte får sätta i mig ens en enda liten bit av dom ! Ajjajaja detta blir en utmaning.
Jag kunde ju såklart låtit bli att ta min kartong men nä... Min bror och hans tjej var här nyss så dom fick med sig 5 stycken hem till sig. Och så kommer ju Mackan snart hem så han får väl sätta i sig några, där märks det ju ändå inte. Och Perka kommer ju hem på lördag så jajaja... dom ska nog gå åt. Mamma vill säkert ha också !!

Och jag KOMMER att låta bli dom. Jag är helt säkert =) Hejja MIG !!!


Överlevde! Överlever?

Idag började allvaret igen. Idag var första arbetsdagen efter semestern. Jag tycker alltid det är så tungt att börja jobba när man varit ledig ett tag. Speciellt när man varit lediga tillsammans så som på semestern, när man gör massa kul ihop så vill man ju gärna fortsätta med det. Men idag var det dax. Och det gick bra. Jag överlevde!! Och det var allt rätt skönt att komma igång. Och så fick jag ju träffa Ann igen. Jag har saknat henne massor!!

Och så är ju "bra mat - inget godis och skräp" igång igen. Detta är TUNGT! TUUUUUUNGT ! Jag känner hur hela kroppen vill ha skräp. Skräp och socker och godis och kakor och bullar och glass och...... Men samtidigt känner jag en vilja som heter duga. En beslutsamhet som är skön att känna. Det är skönt det. Undrar om jag överlever?

Till middag här ikväll grillade jag kyckling och majs. Mmmm... och lite andra grönsaker till så vad maten klar !
Semester-slut-ångesten är här =(

Idag är sista dagen innan det är slut på semestern. Och jag vill inte börja jobba. Jag vill ha mer semester. Jag skulle lätt kunna ha lika länge till och då har jag i år ändå haft hela 5 veckor. Ganska lyxigt faktiskt. Men jag vet ju att kommer man bara igång en dag eller två så går det fint igen. Men visst känns det tungt idag, det gör det!

Gubben ska oxå börja jobba i morgon. Och han som har slutat att köra lastbil måste tyvärr sätta sig och köra två vändor t&r till Polen denna vecka. Det var ont om chaufförer och då ska han hoppa in en sväng. Det är ju bra man kan hjälpas åt men visst hade han hellre suttit på sitt vanliga jobb på kontoret. Men det går fint detta med. Och vad konstigt det kommer kännas nu, att vara själv i veckan. Man vänjer sig fort åt båda håll har jag märkt =)
Mackan är ju i Malmö för vidare resa till Tyskland och kanot-VM. Ska bli häftigt att följa, hemifrån :P

Men på torsdag är planen att jag ska låna 1 st barn =) En go storasyster Wilma. Jag ska ta med henne till Sommarland tänkte jag. Vi ska få sällskap av Becka och hennes tös så det blir en kulig dag hoppas jag. Jag jobbar ju först och sen blir det en långpromme med Olle, för det är inte det ultimata att han blir själv en längre sväng på eftermiddagen igen. Så jag får se till att han har det bra innan jag åker. Men sen så =)

Annars kommer veckan bjuda på hårda bud vad gäller mat ! Jag har ju tagit semester-time-out vad gäller detta och jag har gjort det med besked. Så jag har nog lite att jobba bort. Men jag känner helt klart att jag behövde lite vila från allt jobb med detta, och så länge det är mitt val så är det ju min ensak eller hur ! Men nu blir det hårda pix ..... Det ska bli skönt att få lite rutiner igen. Alla mår fint av rutiner och speciellt jag när det gäller mat !!

Dax att ta till tallriksmodellen igen. Den vänstra är det som gäller för mig. Fast jag kommer nog minska ner det gula fältet till hälften i början, och sen sakta öka den till en fjärdedel, som på bilden. Planen är att göra min modell till 3 lika stora delar efter ett tag, när jag väger det jag vill. Men jag har jobbigt med grönsaker så detta är en kamp för mig. Speciellt när halva tallriken ska vara grönsaker. Blir gärna tråkigt, då urvalet inte är så stort!


Ibland blir jag rädd

Ja det blir jag. Av allt som finns på internet. Nu vet jag att flera av er tycker jag låter som en gammal kärring när jag skriver så men va sjutton ! På gott o ont finns det hjälp till allt verkar det som. Både bra och dåligt ju!

Jag har fått en ny värktablett att ta när det är som värst. Min , som jag har haft i många år har helt plötsligt dragits in. Den var väldigt farlig OM man kombinerade med alkohol 1 dag innan och 2 dagar efter. Och så kom då ett dödsfall med någon som inte respekterat förbuden och så drogs den in. Sorgligt med dödsfallet. Och sorgligt för mig. Det var den enda värktabletten som jag tyckte fungerade helt kanon för mig. Inga biverkningar och den tog precis där den skulle. Och jag som ändå inte dricker alkohol så ofta, så jaaa jag saknar den helt klart nu.

Men nu fick jag då Tramadol. Den ska vara samma som Tradolan och för många år sen när jag fick prova Tradolan så mådde jag inget vidare av den. Men det finns inte så mycket annat att välja på för just mig så min läkare ville vi skulle prova denna i alla fall. Och idag gör jag ett försökt. Jag har tagit 1 nu och just nu känner jag mig lite yr och lite lätt illamående men jag ska ge det en liten stund. Jag klarar ju mig med någon tablett bara då o då och i så fall kan man ju kanske stå ut med lättare biverkningar. Men inte om man mår kymigt av dom, man ska ju kunna leva samtidigt. Jobba och må bra helst ju. Det är ju därför man tar en värktablett ju. Men jag ger det en ärlig chans och så får vi se. Det är ju bra att veta att den funkar om och när jag ibland behöver ta till lite extra. Oftast klarar jag ju mig fint med bara det vanliga jag tar. Men idag gör det ont, riktigt ont i kroppen så idag är en bra dag och prova den nya. 

När jag googlade lite på den här nya tabletten fick jag upp massa konstigt. Hur man lär sig att få ett gött rus av dom. MEN HALLÅ !!! och hur många och ofta man ska kunna ta för att det inte ska gå riktigt illa. Och en person hade "lyckats komma över" några tabletter och frågade HUR hon skulle göra för att få ut mesta möjliga av dom!

Ibland blir jag rädd! Riktigt rädd. På gott och ont som jag säger. =(

En bra dag =)

Vi har varit i göteborg och haft en skön och bra dag med Wilma, Linnea, Helene och Kalle. Vi var i lekparken, åt grillade hamburgare i trädgården, tog en lång skön promenad i Slottsskogen och sen en fika hemma hos dom!


The End

Nu är det slut.... för alltid. Jobbigt. Känns helt tomt. Kommer sakna honom massor. Vad händer nu liksom ??

Vi var igår kväll på sista delen av Harry Potter. Och det känns helt tokigt att inte få längta tills nästa film kommer. Alltså nu då ? Ne det är ingen bra känsla. Han ska ju för alltid finnas kvar... Löjligt men sant i alla fall =)

Första boken vi läste Mackan och jag, fick jag läsa för honom. Han var inte så gammal då och dom är ju inte så lättlästa. Det var kvällsstunden, Mackan, jag och Harry. Sen kom nästa bok men då läste han den själv såklart. Och sen har vi fortsatt. Jag har läst alla som kommit efter, och jag tror även junioren har gjort det. Dom är så bra så ibland är det ju som om man verkligen tror att det är sant liksom. Att perrong 9 3/4 verkligen är där.

Jag kommer sakna detta. Men framför allt är jag tacksam. Tacksam för alla stunder jag fått med denna fantastiska berättelse och dom fantastiska filmerna. Hade absolut inte velat vara utan någon av dom =)


mmmm så ska det se ut !

Jamen såja..... HAHAHAAA min bror fick pisk i Äventyrsgolfen !!! Hahahahaaa.... JAG VANN !!! HURRA !!! Hiihii
Jag tycker om att vinna. Det är inte det viktigaste, jag har inte nån jobbig vinnarinstinkt. Men när det gäller att vinna över min BROR då är det på liv och död. Inte för att jag känner att det är viktigt att vinna, utan för att det är viktigt att HAN inte vinner. Han är nämligen världens sämsta förlorare. Och det är sant. SÅÅÅ sant =)

Och idag vann JAG. Och det är nog extra jobbigt, att få pisk av lillasyster! Han ville minsann gå en returmatch direkt men den karamellen håller vi på ett litet tag. Vi får ta en annan bana nästa gång och se om han har bättre tur den gången. Men det har han nog inte. Jag håller nog formen ett tag till. Den har varit här ett tag nu ju !!


Mammas pojk =)

Igår var "vi" hos doktorn med Mackan. Alltså då han är i Nyköping och jag hemma i Lidköping så är det ju bara han som fysiskt varit hos doktorn. Men det går att begära att man som förälder får vara med via telefon när junioren är hos doktorn och man inte själv fysiskt kan närvara. Det var ett kanonbra sätt. Mackan tyckte ju såklart att han kunde klara detta själv, men det är ändå så att en mammas tyngd bakom sånt här väger en del. Även om Mackan är hur bra som helst på att prata för sig så är sjukvården ofta hur bra som helst på att köra över. Men inte idag inte. För det första var det en kanondoktor. En kvinna såklart då =) Hon tog det på allvar och var duktigt på att förklara. Och duktigt på att förstå vad vi sa om Röda listan. Röda Listan är en lista på Dopingklassade läkemedel och som kanotist (idrottare) får man inte använda läkemedel på den listan. Eller i alla fall när man är i "högre" idrottande. Om man tävlar på "lägre" nivå gäller inte samma sak. Det fick jag lära mig av Anna Karlsson på förbundet. Vilken kompetent och bra tjej. Tack Anna om du läser detta =).

Så nu ska han prova ett litet tag med lite medicin ihop med sin träning. Kommer gå fint. Och så ska hon ringa Mackan på fredag igen. Bara där är det ju kanon ju ! Och sen skickar hon honom vidare för utredning men det blir senare i höst, det tar ju alltid lite tid. Och han är ju inte lidande eller så utan har ju fått bra hjälp nu. BRA DÄR !!

Och på tal om kanot =) På SM tog min pojk inte mindre än 6 medaljer. Skitbra ! 3 guld, 1 silver och 2 brons ! Kanonbra gjort i den mycket hårda juniorherr-klassen. Dom slåss hårt för sina medaljer dom =)
Nu ligger han och 3 kompisar på hårdträning i Nyköping för sitt kommande VM. K4 1000m är det som gäller!


Kompis ? Konkurrent ?

Ja det är frågan. Kan man vara både ock ? Går det ?

JAAA såklart. Det visar kanotsporten helt och fullt. Varje helg när det är tävling så lägger kanotisterna i sina kanoter ihop vid bryggorna som kompisar och så paddlar dom iväg, oftast var för sig fram till startlinjen.
Där blir dom konkurrenter!

När loppet sen är kört är dom kompisar igen. Detta är häftigt att se, dom kan gruffas i vändningar på långlopp , och dom kan vara tuffa och hårda MEN är alltid i grund och botten goa kompisar. Det går genom alla åldrar men kanske att man ser det tydligare för varje åldersklass dom klättar uppåt. Kanske för att loppen blir tuffare ju äldre dom blir men kanske också för att dom lär känna varandra bättre genom åren ihop. Eller för att dom inser att det är en smal sport i sverige så alla gynnas av att hjälpas åt. Inget skäl är mindre viktigt än det andra ju !!!

Ett väldigt tydligt tecken på detta fenom såg jag på SM förra veckan.
Det var Herrseniorernas finaler på 500m som jag stod och tittade på. Och först gick B-finalen. Det gör den oftast och sen efter den kom A-finalen. Det är inte alltid det är både A och B final men jag tycker det är bra, för missar man sin chans att ta sig in i tuffa A-finalen får man ändå en chans att kanske vinna B-finalen istället =)
Så tillbaka då till B-finalen. I den körde en jättebra kille vid namn Svanqvist. Han gjorde ett jättebra lopp och la sig sen vid sidan om mållinjen för att se sina kompisar göra upp i A-finalen. Starten gick och alla vi vid sidan om hade ju någon favorit vi hejade på . Det gapas och skriks och hejjas =) Vinnare denna dag är en kille som satsat hårt i många år. En kille som Svanqvist nog väldigt gärna ville se som vinnare! Johannes Barsk! Han gjorde ett kanonlopp och det kändes som han hade bestämt sig att nu var det hans tur. Hans guld helt enkelt.

Och jag fick GULDBILDEN! Bilden som måste vara en av dom bästa på hela SM-veckan!
Bilden där Svanqvist direkt eftet målgång paddlar snabbt fram till Barsk och kramar om honom och gratulerar.
Alltså det är så stort. Att paddla fram och visa sin glädje med någon annan. Jag vet inte vem av dom som gjorde största prestationen - Barsk som VANN 500m i H22 eller Svanqvist som var så glad för hans skull !

Dom är fina killar. Det är svensk kanotsport i ett nötskal. Och det fyller på underifrån. Jag ser detta titt som tätt i juniorklassen också. Och när Seniorerna visar hur det ska va - såklart hänger dom under på. TACK killar!!


Home sweet home

Nu är vi hemma igen. Så jätteskönt efter ett ganska udda SM för mina grabbar. För alla mina tre grabbar! Om vi börjar med den "lille" grabben, Olle, som fick börja veckan med sin 3-års födelsedag. Han fick tårta, grisöra och en knut att fira sin dag med. Och såklart hurrades det en del för honom också. Och brevid oss på båda sidor bodde det hundar så han fick delat ut lite goa ben till sina hundkompisar också =) En fin dag för honom !

Sen har vi Junioren då : Mackan. Han har haft en tuff vecka. Det började bra i måndags med medalj och sen närmade sig hans långlopp över 5000m. Detta har alltid varit en av Mackans bästa distans. Men efter sina 3 veckors långa förkylning i våras så har det blivit lite omkastningar ... =) Det tar lite tid att hämta upp det man missar på en sån sjukperiod. Även om man är igång och det känns fint så tar det lite tid ändå. Men starten gick, och det gick fint. Han slutade femma efter bla 3 av dom killarna som ska till VM med Mackan, så det är ett supergott betyg för dom allihopa !! Men sen började det krångla för Mackan, tisdagen kom med regn och fuktigt som sjutton i skogen och nu satte sig hostan i vägen. Han hade svårt för att få luft när han ansträngde sig och det var bara att bryta tävlandet och åka hem och kurera sig. Synd.... Men onsdagen kom med sol och något torrare väder så han provade igen. Det höll väl ganska bra och han tog sig igenom även torsdagen på detta sätt. Fredag var det ösregn igen och vi åkte bara och vände på tävlingsplatsen sen hem och så sov han resten av dagen. Nu bestämde vi att måndagen ska tillbringas hos farbror doktorn, för att se vad som vi kan få hjälp med.  Lördagen på SM avslutades med 2 guld, solen var ju framma igen !!! Vet att det känns bättre nu, när han är i Nyköping igen så det bådar gott. Men idag blir det i alla fall doktorn. Hoppas han får hjälp nu då !

Och då till åldermannan i sällskapet =) Perka har legat ( läs LEGAT) sjuk halva torsdagen och fram tills nu. Med feber och förkylning. Han kände även i början av veckan att det var något på gång och i torsdags bröt det ut. Så det blev lite annorlunda även för honom. Det fick kastas om en del i besättningarna där han skulle suttit och han fick åka och lägga sig i vagnen och sova han med! Helt plötsligt kände jag mig som friskast i världen =)

Och till detta har vi också firat gubben som fyllde 46 i lördags. Han fick ingen tårta med väl ett nytt paddelfodral av mig och mackan och olle. Och han hoppar ju gärna över tårtan, men jag hade ju gärna tagit en bit =)

Som sagt nu är vi hemma. Och startade vår sista semestervecka med att åka till veterinären med Olle. Han drog på sig ett otäckt våteksem dom sista dagarna på SM och jag klippte rent och försökte stoppa men det gick inte. Så igår fick vi snällt åka till Vara och raka och få penicillin. Han har så ont. Det sitter på båda sidor i ansiktet och han lider. Han gick och småpep hela dagen här igår och då hade han ändå fått en spruta för smärtan. Men det blir snart bättre. Penincillinet tar ganska fort det värsta. Han fick sånt här även förra året ju, stackarn =(Här har Olle somnat gott på Öbbes ben. Han gillar verkligen Öbbe - Öbbe vet hur man klappar skönt han =)


Hinner inte,,,

Jag hinner inte riktigt med det jag ska.... jag vill blogga om SÅÅÅ mycket. Men det finns inte tid. Det händer massor här som jag riktigt känner i kroppen att jag vill skriva om men det går inte.... det är mycket som ska ordnas varje dag , som kanotmamma och kanotsambo. Jag vill skriva om Mackan, gubben, Jossan, Barsken, Ollebadet, Lymmeln, solen, regnet, blåsten och om hur få bajjemajjor dom har här.... Och jag vill lägga in flera fina kort. Bla ett på när Svanqvist grattar Bars efter hans fina vinst. Och finfina kort på junioren =)

MEN DET KOMMER....................... snart =) Kram

I morgon är det OLLES födelsedag

och då börjar även SM så nu måste vi sova. En lång dag väntar med en god tårta som avslutning!


Safe....

Sitter på campingen och småfryser... Hmm.. det ska ju vara mitt i sommaren nu ju ! Men jag ska väl överleva, det är nog så att solen kommer skina hela veckan, så jag kanske är tacksam för lite kyligare kvällar. Hoppas bara det är rätt lugnt med mygg o knott, för det kan bli jobbigt annars.. riktigt jobbigt !!

Mackan har fått övningsköra hela vägen hit idag. Med husvagn... =) Det var första gången han körde på riktigt med husvagnen, förut har han bara provat lite. Det gick hur bra som helst. Han lyssnade bra när vi rättade till honom lite och han tog det på stort allvar. Det är härligt när man märker att det är förstånd i grabben =)

Värre är det med Larssons. Som skulle varit här nu. Men deras bil gick sönder när dom kommit sådär 10 mil så dom fick vända. Hoppas det fixar sig för dom så dom kan komma i morgon för på måndag morgon kl 09.00 startar loppen. Vi är ju hör för årets SM i Kanotsprint. Håller på ända tills på lördag så det är många lopp som ska paddlas den här veckan !!!  För båda mina grabbar.... Trötta o förhoppningsvis nöjda på lördag =)


Tuff morbror !!

Idag har min morbror Uffe paddlat kanot/kajak för första gången i sitt liv ! Vi satt igår och pratade om detta och han blev så pass sugen att han ville ut o prova. Skitkul ! Jag bokade direkt upp mina pojkar till detta påhitt.
Jag lovade också att stå för finfikat ! Eller jag åkte till Konditoribageriet i alla fall !

Och han var duktigt min morbror Uffesnuffe... Kanonkul hade vi. Och trött blev han. Vi tog fram en fin , lätt kanot till honom och han skakade som ett asplöv när han skulle sätta sig i den. Vig som ett vigare kylskåp kom han ner i dessa ganska smala och ranka kanoter, och höll hårt i bryggan. Men jag höll i bak på kanoten en liten stund och sen puttade jag ut honom och han bara paddlade iväg. Hur säker som helst. Han hade lite svårt för att svänga i början. Det är svårt att hålla tungan rätt i mun och samtidigt styra med fötterna. Men suveränt gjort Morbror ! Jag är väldigt väldigt stolt. Kanske kommer Mackans kanot-gener via mig eller?

Sen paddlade dom en sväng, Uffe och Mackan. Det gick Kanon. Sen var det finfika och nu är han säkert helt såld!
Unna sig ??

Funderar över detta ordet en hel del just nu. Dels för att även om jag kommit en ganska lång bit på min egen väg så är det ändå så att detta ordet är så olika i betydelse för alla människor. Jag hör ganska ofta att man måste unna sig ditt eller datt. Och det är helt rätt, frågan är väl bara VAD man ska unna sig? Där går meningarna isär.

Jag hör ofta när jag är i min egen vardag att "ja men idag kan du väl unna dig det"? Eller att är man på kalas måste man FÅ unna sig. Vaddå unna sig? Och vem ska ge mig tillåtelsen till det? Vem ger mig FÅ:t ? Och vad är det i så fall jag ska få unna mig? Tårta, godis eller alkohol? Eller vad menas? Detta är ett stort problem för hjärnan att börja tänka på annat håll. Jag tror att för personer som inte har problem med något, inte något beroende så tänker man inte ens så här. Att man kan unna sig ditt eller datt. Så när man säger eller känner att man eller någon annan ska få unna sig har man redan där problem. Sen kommer nästa sak - man ska orka ta tag i det. Och det är inte alltid så lätt. Men man ska inte blunda för det, utan se det och ta nya tag. Det tror i alla fall jag. Men slätar man över att "men idag får hon/han/ jag göra så DÅ har man ett problem. Kanske inte stort så man måste göra något åt det men fortfarande så försvarar man sitt beteende ju !

Så funderingen runt ordet UNNA. Här gäller det att lägga andra saker i det ordet. Att man unnar sig att köpa sig nått istället. Eller unna sig en skön stund i kvällssolen. Eller en slät kopp te hos en mysig kompis. Eller en extra lång promenad i skogen eller..... ja ni förstår vart jag vill komma! Det är inte lätt att byta mening för ett ord som är så ingrott men jag tror det är nödvändigt om man vill ha en förändring. Och när man vill "Hoppa över staketet" en dag eller två kan man väl istället bara göra det utan att försvara det med ordet UNNA. Kanska kan man "missunna" sig istället ? Eller ta en "day off" ? Hur gör ni när ni inte orkar vara duktiga varje dag? Ni som kämpar med nått? Vad gör att ni "missunnar er" och hur gör ni för att komma tillbaka på rätt bana igen ?

Jag har "semester-time-out" nu jag. Jag rör mycket på mig MEN missunnar mig själv med lite vin och godis och lite mindre bra mat. Om 2½ vecka är det slut på semestern, så även på time-out'en.... På banan igen ! Och jag försvarar mig inte, jag gör det jag ska för mig, inte för nån annan, så jag unnar mig att komma tillbaka på rätt väg när semestern är slut. Det ska bli skönt att få kontroll igen, även om jag skulle kunna ha lite mer semester =)


Borta bäst men hemma jättebäst

Hemma.... ett underbart ord. Speciellt när man inte varit det på ett tag. Och ett annat för tillfället beskrivande ord är - Tvättmaskin !!! Den jobbar hårt nu. Började köra den i går vid middagstid och sen har den typ körts. Är inne på tvätt nr 8 nu. Och några till ska det göras. Vi har ju varit borta 1 vecka och Mackan 2 veckor så det är lite som ska tvättas. Men det går fint nu när man kan hänga ute. Har lite svårt annars att få plats med det inne ju !!

Och igår fick vi träffa Olle igen. Det var så mysigt. Han hade haft det så bra. Så skönt för oss att veta. Och igår när vi skulle gå o lägga oss så tyckte han minsann att det var dax att få sova i sängen med Mackan. Så han klev upp i Mackans säng och la sig över alla kuddar... där tyckte han att det var hans plats. Mackan fick knuffa honom lite åt sidan så även han skulle få plats och där låg dom sen. Så söta..... =)

Och förresten - Mackan blev riktigt glad för sina gröna converse från Zagreb. Perfekta i storlek och allt =)Ser ut som stora bla´n med det är faktiskt bara 41,5 i storlek =)mmmmm måste även husse få plats ????


Europamästaren Erik

Idag fick vi sjunga svenska nationalsången med stort varmt svensk hjärta!

Vi är så glada, hela svenska laget och hela svenska supportertruppen som är här i Zagreb på EM.
För idag slog han till. Erik Svensson går helt enkelt fram och tar den.

GULDMEDALJEN på K1 200m.

Den var hans, och ingen annans. Det visade han klart och tydligt. Och OJ vad vi var stolta för hans skull.

HEJA ERIK!!! Och grattis en gång till !!!Nu drar vi iväg ner på stan för gemensam middag med hela svenska truppen !! Och då kan vi passa på att gratulera alla andra i truppen, för ALLA har gjort så himlans bra ifrån sig, sitt allra bästa !! Härligt !!!!!


Bäst

Bästa junior-K4:an på länge. Japp så är det ! Grabbarna paddlade idag till sig en otroligt fin andraplats i B-finalen på EM i Zagreb. Så himlans häftigt. Och så himlans häftigt att vi får vara här och vara med och heja !!!! Och det fortsätter att strömma in kanon-resultat från svenskarna. Imorgon fortsätter finaler med massor av svenskar i både A- och B-finaler. Och vi fortsätter heja och skrika oss hesa för att hjälpa till.

Och idag på morgonen tog jag ju en sväng i till centrum. Hittade inga kläder att köpa eller så men hittade en marknad med frukt och grönt. Jättefina frukter med hur bra priser som helst. Så nu är mellanmålen fixade för resten av veckan. Och ikväll nu så har vi hela svenska supportergänget varit inne i Zagreb och ätit pizza. Jättebra mat har dom här och till jättelåga priser. Ikväll åt gubben en Lasagne och jag en pizza, vi drack 1 öl, 1 glas rött vin och tog 1 vatten till och det gick lös på ca 120 svenska kronor. Så vi fortsätter äta och dricka gott !!!

Och jag har hittat låga , gröna converse till Mackan. Han kommer bli överlycklig i morgon när han får dom. Och jag var överlycklig för priset. Ca halva priset mot hemma i sverige. Så dom är han värd efter sina kanonlopp!!Innan start !Strax innan målgång.Vid vägningsbryggan, där kanoten ska vägas. 4 killar myser av framgång !!!


By Tram

Nu på morgonen , här i Zagreb, ska jag ta mig ner till Centar. Ner i "byn" och kolla lite. Zagreb ska vara i storlek som Stockholm tror jag. Och jag vill gärna se lite och kanske göra nått fynd. Har hört om billiga Converse, så jag får se om jag kan få telekontakt med Mackan och höra om jag ska fynda åt honom kanske? Eller om jag bara tittar och kanske shoppar till mig själv. Är ju annars bättre på att shoppa och fynda åt andra =) Så jag hoppar på Tram nr 17 och ser vart jag hamnar. Hoppas jag även hittar tillbaka, det brukar vara min svaghet !!!

Gubben ska sig ner till stadion och se om han kan få tag i en paddel och en kanot för att få sig ett paddelpass. Han gjorde ett tappert försök i torsdags, men just då slog åskan och blixtarna till så han fick vända på bryggan. Taskigt läge när man längtar ihjäl sig efter ett paddelpass =) Men han gör ett nytt försök idag.

Sen efter lunch startar svenskarna sina semi - och finaler. Och då ska vi båda vara på plats på läktarn =)

Har även hört hemifrån att Olle skaffar sig olater ! Han plockar ur alla fina stenar ur krukorna och väcker sin hundvakt Mojja kl 06.00. Mojje är trött. Och morgontrött så han kommer behöva semester när vi kommer hem !!

Ha en bra dag, det tänker jag ha !!!!

B som i BÄST !

Idag på EM Kroatien så hade Mackan och hans 3 kompisar ( Jocke, Jimmy och Fabbe) sin Semifinal.
Där gällde det att vara 1-3 om man skulle kunna ta sig in i A-final och 4-7 om man skulle ta sig in i B-finalen.
Och killarna gjorde ett fantasiskt lopp och slutade fyra.
Detta betyder att dom i morgon tar sikte på en hög placering i B-finalen. Och dom är så skitbra.
Inte alls långt efter allt utan precis bakom ettan, tvåan och trean i sitt heat. Kanonkul !!

Och 2 andra juniorer som går strålande här är Joel och Henke.
Dom kör K2 200 och 500m och är i B-final på 500m och ska i morgon köra sin semi på 200m.
Joel kör även K1 200 m och gjorde ett jättebra lopp idag på sitt försök så
även där ser vi fram emot en häftig semi i morgon !!En bild på Joel och Henke i starten, tagen på 200m avstånd, och ganska förstorad !!


RSS 2.0