Tankar som styr

Som lagledare är man INTE förälder, man har lika stort ansvar för alla tävlande. Det är viktigt att lagledaren stöttar och coachar dom tävlande på alla sätt för att de ska kunna prestera maximalt.

Den här meningen hittade jag på en sida för utbildning av lagledare. Tycker att den tar upp bland det viktigast som finns inom idrotten. För utan bra lagledare får man ingen bra laganda. Då fattas VI-känslan .... Och även efter en tävling, vilken sport det än rör sig om, har lagledaren också en viktig roll. Att stämma av. Kolla med alla efter hur det kändes. Kunde du eller jag gjort nått annorlunda eller kändes allt rätt för dig som tävlande ? Och som meningen säger : man är INTE förälder. Här kommer det ofta till korta har jag förstått. Och även på hemmaplan efter  .... när man lämnar ifrån sig ansvaret till nästa person. När man lämnar över. Då lämnar man över allt om alla. är man en bra lagledare. Detta fattas många lagledare tyvärr !!

I Lidköpings kanotförening har vi många lagledare. Men viktig är att vi har 2 riktig bra lagledare. Båda två är gamla kanotister, kanske är det just det som gör att dom kan se alla tävlande en helg. Inte bara "sina egna". Dom skulle aldrig lämna ifrån sig ett halvgjort arbete. Dom lyckas se allas lopp, lyckas kommentera nått lopp av alla tävlande och då är vi många från lidköping som tävlar dom stora helgerna. Framför allt så förstår dom vad en prestation är. Ibland är det inte placeringen som är prestationen, utan prestationen i sig. Och då är man en bra lagledare, en bra lagkamrat och en bra person. En viktig kugge.


I helgen som gick var Mackan och körde en uttagningstävling i Maraton. Denna tävling kunde ta honom till
Nordiska mästerskapen i Norge, som sen i sin tur kunde leda till Världs-cup i Köpenhamn. Mackan blev klart godkänd =) För han körde SÅÅÅÅ bra så han behövde inte åka till Nordiska, utan han blev uttagen direkt till Världs-cupen. Och DET är en prestation. Han är nämligen precis nybliven senior, och slåss nu mot alla dom skitduktiga äldre seniorererna. Och han gjorde det riktigt bra i helgen. Han knep SILVRET !! Bra kämpat Lillen !!


Och här är en till som gjorde skitbra ifrån sig, landslag eller inte ! Perka körde veteranklassen och tog sig strålande igenom sina 24 km . Som silvermedaljör ! Och efter sviter av Twar, så är det i sig en riktig prestation !


Min tredje pojk gjorde också strålande ifrån sig. Som tålmodig, snäll och underbar som bara han är !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0